Hardhouten vlonderplanken

▷ Hardhouten vlonderplanken bestellen? Hardhout Discount helpt U!

Direct samenstellen

 

Stel zelf uw vlonder samen desktop

In een paar Minuten de gehele vlonder berekend

Alle onderliggers, vlonderplanken, schroeven, worteldoek en funderingspalen bij elkaar

 

Vlonderplanken, ook bekend als dekdelen of terrasplanken, vinden we in veel toepassingen terug. Een mooie vlonder in uw achtertuin of een wellicht een steiger aan het water. Goedkoop vlonderplanken vind u in verschillende diktes en breedtes. Tevens zijn er vele houtsoorten verkrijgbaar in vlonderplanken. De houtsoorten welke u tegen komt bij de hardhoutdiscount in de webshop zijn:

  • Hardhouten vlonderplanken
  • Douglas Vlonderplanken

Het assortiment hardhouten vlonderplanken


Of u nu kiest voor hardhouten vlonderplanken in de soort Douglas danwel Lariks, of in een exentrieke en duurzame hardhouten vlonderplanken, met beide kunt u een geweldig vlonder bouwen.

Onze hardhouten vlonderplanken komen uit Afrika, Brazilie en Indonesie. Kiest u voor 1 van deze houtsoorten dan gaat u voor duurzaam. Deze houtsoorten hebben gemiddeld de duurzaamheidsklasse 2. Dat is hoog wetende dat klasse 1 het hoogst haalbare is. Deze vlonderplanken gaan gemiddeld zo 30 jaar mee in contact met grond en water.

Naast de houtsoort kunt u ook kiezen in de gewenste maatvoering. De meest voorkomende diktes in vlonderplanken zijn 2,1 cm en 2,8 cm. Daarnaast zijn er verschillende breedtes, oplopend van 9 t/m 19 cm. De meest gebruikte en voorkomende breedte is 14,5 cm.

De Hardhoutdiscount biedt u zeer goedkope hardhouten vlonderplanken aan in diverse soorten en maten.

Zoekt u een nieuwe uitstraling voor uw tuin? Een terras van houten vlonderplanken geeft uw tuin een rustige maar toch gezellige sfeer. Wanneer uw kiest voor het aanleggen van een terras bent u bij de Hardhoutdiscount aan het goede adres, wij leveren goedkope hardhouten top producten in diverse maten. U bent verzekerd van een topkwaliteit voor de juiste prijs. Bij de Hardhoutdiscount beperken we ons assortiment tot de keuze van vlonderplanken met enkel vlonderplanken van goede top kwaliteit waardoor u alleen maar hoeft na te denken over welke profiel, welke kleur en welke maat u moet kiezen. Zo nemen we u zorgen uit handen en adviseren we u van A t/m Z. Daarnaast vind u op de webshop een handige montage handleiding om uw terras te bouwen. En last but not least: besteld u voor 12 uur? Dan heeft u het de volgende werkdag in huis!

Planning:

Bij het maken van een terras is het belangrijk om vooraf te bepalen op welke plek je deze wilt.

U wilt het bijvoorbeeld gebruiken om 's avonds lekker te kunnen barbequen of te borrelen met vrienden en familie. Hier ziet u allerlei tips en trucs tot maken van de perfecte vlonder:

Voorafgaande adviseren wij u om een bouw schets te maken van uw tuin. Plaats hierop de te maken vlonder om een beeld te krijgen van het te realiseren terras. Werk dit uit op verschillende plekken in uw tuin en zo kunt u kijken wat de beste optie is om het terras aan uw eisen te laten voldoen. Ga dus niet gelijk van start met het monteren van de vlonder.

De montage handleiding helpt u er mee. Is er een houten vloer in huis, dan kan u overwegen om de hardhouten vlonderplanken van HardhoutDiscount.nl de binnen vloer naar buiten te laten lopen. Kies de houtsoort en vlonderplanken die het meeste aansluiten op kleur. Niet alleen krijgt u zo een prachtig terras, maar het zal na het monteren van de vlonderplanken dus het totaal realiseren van de vlonder, net lijken of uw parket vloer doorloop in de tuin. Hierdoor lijkt uw woonkamer groter, en geeft dit een extra aan de tuin. Vergeet niet de hardhouten vlonderplanken die buiten worden gemonteerd te oliën of af te lakken, zo blijven de vlonderplanken mooi en als nieuw. Anders zal naar een paar maanden het hout van de vlonderplanken grijs gaan worden. Dit is een natuurlijk proces wat altijd bij hout voorkomt. De combinatie met regen en zon, zorgt ervoor dat al het hout vergrijsd. Minimaal 2x maar wij adviseren dit 3 tot 4 x per jaar het hardhout te oliën. Door het behandelen van de vlonderplanken voed u het hardhout, dit levert een nog langere levensduur op. Hout wat reeds grijs is geworden kunt u niet meer naar de natuurlijke kleur terugbrengen. Dus grijs hout blijft grijs hout, dit is niet omkeerbaar bij de hardhouten vlonderplanken.

Een aantal belangrijke factoren om te bepalen waar u het terras plaatst zijn:

  • Heeft u een tuin op het noorden of op het zuiden?
  • Is er schaduw van bijvoorbeeld bomen of een gebouw wat grenst aan uw tuin?

Kiest u er namelijk voor om uw terras in een gedeelte vam de tuin te doen waar weinig zon staat, of onder of in de buurt van bomen, dan onstaat er op den duur alg vorming en dit kan gladheid opleveren. Opzich geen probleem, alleen moet u de vlonder dan 2 keer per jaar schoon spuiten met een hoege druk reiniger of met een anti alg middel.

Een mooi pad maken van vlonderplanken, en zo een doorgang van bijvoorbeeld van de keuken naar het terras te creëren, zodat je bij bijvoorbeeld een feestje of barbecue niet allerlei capriolen hoeft uit te halen om je gerechten op de tuintafel te krijgen. Een gemakkelijke doorloop in vlonderplanken geeft niet alleen functionaliteit aan uw tuin, maar verbind uw huis met de tuin. Hout geeft een extra luxe en warme uitstraling.

Niet onbelangrijk is rekening te houden met elektrische apparaten die u wellicht wil gaan gebruiken in uw tuin. Wilt u bijvoorbeeld op uw terras gaan gourmetten moet u zorgen dat er een stopcontact in de buurt is van uw terras. Met een goede voorbereiding kunt u er voor kiezen om de stroomvoorbereiding onder uw terras te maken. Zet op uw tekening duidelijk de plaatsen waar u de bekabeling onder legt zodat u deze altijd weer kunt vinden. Wilt u dit achterfa doen? Dan raden we u dat ten zeerste af van dit is niet eenvoudig, u zult dan ook een groot gedeelte van de vlonder moeten demonteren.

Wanneer u zon op de geplande plek van uw terras heeft staan, denk er dan over na hoe u schaduw gaat realiseren op uw terras. Bijvoorbeeld met een parasol, overkapping of schaduwdoek of juist geplaatste beplantin zoals een lei linde.

Kiest u hierin voor een parasol let dan op waar deze moet worden geplaatst. Over het algemeen moet u deze in de grond monteren. In uw voorbereiding moet u dus mee nemen of u dit moet intekenen in de vlonder. U kunt dit dan monteren en de vlonder er om heen bouwen. Zo werkt u de voet van de parasol netjes weg middels de hardhouten vlonderplanken.

Handig om te weten de ligging van de hardhouten vlonderplanken:

  • Oriëntatie op het noordoosten: Morgens en avonds overwegend zon, middags veelal schaduw
  • Oriëntatie op het zuidwesten: De Zon schijnt vanaf begin van de middag tot laat in de avond
  • Oriëntatie op het zuiden: De beste locatie voor de meeste zonuren, bijna de hele dag door.

Afmetingen van de hardhouten vlonderplanken en hoe bouw ik een vlonder?


De meest gestele vraag is, hoe bouw ik een vlonder? Het is niet ingewikkeld om een hardhouten vlonder te maken. We hebben handige bouw schets en goed werkende montage handleiding gemaakt. Met deze achter de hand is het niet moeilijk om een hardhouten terras te maken met onze hardhouten vlonderplanken.

Om de grootte van uw terras te bepalen moet u rekening houden dat u ruimte heeft voor het hele gezin, familie en vrienden. Er is niks vervelder als dat u de stoel half op het terras en half op het gras of in het zand hebt staan. Wanneer u een kleine tuin heeft is het van belang dat u het terras onderdeel laat zijn van de tuin om zo voldoende ruimte te creeren.

Er zijn een aantal trucs om te terras groter te laten lijken dan deze werkelijk is.

Door bijvoorbeeld de volledige breedte van de tuin te pakken en de legrichting te bepalen om diepte te creeren. Een optimale terrasgrootte bestaat niet aangezien dit voor iedereen anders is. Een minimale diepte van 3,6 meter is wel geadviseerd wanneer je genoeg ruimte wilt hebben voor uw tuinset en barbeque.

Om uw optimale grootte te bepalen voor uw terras willen we u adviseren om uw tuinset in de tuin te plaatsen en hier omheen een plan te bedenken om de grootte van uw terras te bepalen. Let op: de meest voorkomende fout die men maakt is dat er geen rekening gehouden word met het aantal mensen wat om een tafel zal zitten en de ruimte die je hier daadwerkelijk voor nodig hebt. De stoelen moeten ook naar voren en naar achteren geschoven kunnen worden wanneer men opstaat of gaat zitten. Wil je voldoende ruimte hebben dan moet je voor 4-6 personen minimaal 20 tot 25m2 terras hebben. 

Een ander aspect is na te denken over hoe hoog u de vlonder maakt. Grenst het bijvoorbeeld aan een bestrating adviseren we om de volder vlak te maken met de bestrating. Zo houdt u het praktisch en is het veiliger, denk hierbij aan struikelen etc.

Waarom hardhouten vlonderplanken van Hardhout Discount?


De vlonderplanken die wij leveren voldoen aan de Europese wetgeving (EUTR). Hardhout Discount heeft de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid een van de speerpunten te maken binnen ons bedrijf. Wij staan niet alleen voor kwaliteit van onze producten en een hoog serviceniveau voor onze klanten, maar ook voor het bevorderen van duurzaam geproduceerd hardhout. Dat houdt onder meer in dat wij ons als doel hebben gesteld geen hout te verhandelen dat afkomstig is uit illegale houtkap. En enkel scherp en goedkoop aan te bieden.

We bezoeken regelmatig onze producenten en leveranciers om ons ervan te verzekeren dat zij hun hout op legale wijze en binnen de wet- en regelgeving van dat land verkrijgen.

Wij stellen alles in het werk om ook aan de Europese wetgeving op het gebied van het importeren van hardhout te voldoen. Dit door de Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT) geïnitieerde proces zorgt voor aantoonbare controle op legale houtkap. Onze producenten zijn allen in het bezit van het certificaat duurzaam bosbeheer.

Gemakkelijk online bestellen

U kunt de producten van uw keuze, natuurlijk een mooi terras met onze hardhouten vlonderplanken eenvoudig, goedkoop en snel online bestellen in onze webshop. Wij hebben bijna allles voor uw tuin of terras. Betalen gaat erg snel, makkelijk en veilig. Betaal met Ideal, visa, mastercard of met afterpay. Wij leven bij u thuis, Hardhout Discount zorgt er altijd voor dat dit geregeld wordt voor u. Wij hebben ook het Certificaat Thuiswinkel Waarborg , de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer waarborgen dan de wet.

Zelf uw terras aanleggen? en geen idee hoeveel hardhouten vlonderpalnken u nodig heeft?

Wij helpen u graag bij de vraag hoe u een terras kan realiseren. Kijk naar de montage handleiding en maak gebruik van van onze calculator om precies te berekenen hoeveel Lariks Douglas palen, vlonderplanken, balken, slotbouten en schroeven nodig heeft. U kan natuurlijk ook hardhout in combinatie met een andere houtsoort combineren. Altijd verzekerd van een scherpe aanbieding in de combinatie met uitstekend materiaal!

U kunt op onze site alle producten kopen inclusief de benodigde toebehoren. Onze Vlonderplanken kunt kopen maar natuurlijk ook de onderleggers, schroeven of een kant en klaar hout product. Zo heeft u direct alle benodigdheden in huis en kunt u heel eenvoudig uw eigen terras aanleggen met altijd een scherpe aambieding.

Gratis monsterstukken

Wilt u gratis en voor niets een monsterstuk ontvangen? Zodat de keuze van hout makkelijker wordt? Of ter vergelijk van ander hout wat u reeds in de tuin heeft? Of is het wel de vonderplank is zoals de buren in de tuin hebben? Bestel het monsterstuk gratis bij Hardhout Discount. Deze kunt u deze aanvragen via onze site. 

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u vragen naar aanleiding van u bezoek aan onze webwinkel? Neem daarvoor even contact met ons op, mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -6441200