Hardhouten Vlonderplanken

MAAK EEN KEUZE
WELK TYPE HARDHOUTEN VLONDERPLANK
HET BESTE BIJ JE PAST

IPE HARDHOUT IS DE BESTE KEUZE
BESTELLEN > IS MORGEN IN HUIS

ALLE IPE VLONDERPLANKEN

GRATIS MONTAGE CLIP
ALTIJD ONZICHTBAAR SCHROEVEN

MET OF ZONDER KLIK SYSTEEM

WELK TERRAS STAAT HET MOOIST
BIJ JOU IN DE TUIN?

Bekijk producten

LANGE IPE VLONDERPLANKEN

GRATIS MONTAGE CLIP
ALTIJD ONZICHTBAAR SCHROEVEN

ZONDER KLIK SYSTEEM

WELK TERRAS STAAT HET MOOIST
BIJ JOU IN DE TUIN?

BEKIJK ONZE VLONDERPLANKEN

Bekijk producten

IPE HOUT KLIKSYSTEEM

GRATIS MONTAGE CLIP
ALTIJD ONZICHTBAAR SCHROEVEN

WELK TERRAS STAAT HET MOOIST
BIJ JOU IN DE TUIN?

Bekijk producten

WORTELDOEK

ANTI- ONKRUIDDOEK
VOOR ONDER
EEN VLONDER

OF ANTI- DOORKIJK BIJ EEN
MODERNE SCHUTTING

Bekijk producten

Vlonderplanken van Hardhout Discount

Topkwaliteit voor de juiste prijs

Zoek je een nieuwe uitstraling voor uw tuin? Een terras van houten vlonderplanken geeft elke tuin, een rustige maar toch gezellige warme sfeer. Wanneer je kiest voor het aanleggen van een terras ben je bij de Hardhout Discount aan het goede adres. Wij leveren goedkope hardhouten top producten in diverse maten. Altijd verzekerd van topkwaliteit voor de juiste prijs. In ons exclusieve assortiment enkel vlonderplanken in de beste houtsoort IPE, om zelf een vlonder te maken. Het enige waar je nog over na hoeft te denken is de afmeting van je vlonder. Zo nemen we alle zorgen uit handen en adviseren wij jou van begin tot eind. Daarbij hebben wij montage tips om zelfstandig je terras te gaan bouwen. Geef je bestelling op werkdagen vóór 12.00 uur aan ons door? Dan ontvangt je de bestelling de volgende dag al in huis!

Hardhouten Vlonderplanken

assortiment Hardhouten Vlonderplanken

Bij Hardhout Discount kunt u terecht voor hardhouten vlonderplanken in verschillende houtsoorten. Of uw voorkeur nu uitgaat naar Douglas, Lariks planken of een exentrieke en duurzame andere variant: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wij advisieren altijd hardhout, want hardhout heeft de langste levensduur. Hardhout is slijtvast, sterk en zal bijna niet werken. En veel mooier dan bijvoorbeeld een composiet vlonderplank. 

Onze Ipe hardhouten vlonderplanken komen uit Brazilie. Kies altijd voor deze houtsoort want dan weet u zeker dat er gekozen is voor duurzaamheid -- sustainable high class wood. De meeste specifieke houtsoorten hebben gemiddeld duurzaamheidsklasse 2 en gaan zo'n 20 jaar mee wanneer deze goed worden onderhouden. Ipe hardhout gaat nog langer mee, ipe hardhouten vlonderplanken is de beste keuze.

Naast de houtsoort kunt u ook kiezen in de gewenste maatvoering. De meest voorkomende diktes in vlonderplanken zijn 2,1 cm, 2.5 en 2,8 cm. Daarnaast zijn er verschillende breedtes, variërend tussen de 7 en 19 cm. De meest gebruikte en voorkomende breedte is 14,5 cm ipe vlonderplanken.

Zoekt u een nieuwe uitstraling voor uw tuin? Een terras van houten vlonderplanken of terrasplanken geeft uw tuin een rustige maar toch gezellige sfeer. Wanneer u kiest voor het aanleggen van een terras bent u bij de Hardhout Discount aan het goede adres! Wij leveren goedkope hardhouten top producten in diverse maten vlonderhout, gevelbekleding, tuinhout en ga zo maar door. U bent verzekerd van topkwaliteit voor de juiste prijs. Je vindt in ons exclusieve assortiment enkel vlonderplanken van de beste kwaliteit om zelf een vlonder te maken. Het enige waar u nog over na hoeft te denken is het profiel, de kleur en de maatvoering van de vloerplanken voor buiten. Zo nemen we uw zorgen uit handen en adviseren we u van begin tot eind. Daarnaast vindt u op onze website een handige montage tips om zelfstandig uw terras te bouwen. Geeft u uw bestelling op werkdagen vóór 12.00 uur aan ons door? Dan ontvangt u uw bestelling de volgende dag al in huis!

Planning montage terras:

Bij het maken van een terras is het belangrijk om vooraf te bepalen op welke plek u deze wilt. U wilt het bijvoorbeeld gebruiken om 's avonds lekker te kunnen barbecueën of te borrelen met vrienden en familie. Hier ziet u allerlei tips en trucs tot maken van de perfecte vlonder:

Voorafgaande adviseren wij u om een bouwschets te maken van uw tuin. Plaats hierop de te maken vlonder om een beeld te krijgen van het te realiseren terras. Werk dit uit op verschillende plekken in uw tuin en zo kunt u kijken wat de beste optie is om het terras aan uw eisen te laten voldoen. Ga dus niet gelijk van start met het monteren van de vlonder.

De montage handleiding helpt u er mee. Is er een houten vloer in huis, dan kan u overwegen om de binnen vloer naar buiten te laten lopen. Kies de houtsoort en vlonderplanken die het meeste aansluiten op kleur. Niet alleen krijgt u zo een prachtig terras met bijvoorbeeld mooie hardhouten terrastegels of terrasplanken, maar het zal na het monteren van de vlonderplanken dus het totaal realiseren van de vlonder, net lijken of uw parket vloer doorloop in de tuin. Vergeet niet de hardhouten vlonderplanken die buiten worden gemonteerd te oliën of af te lakken, zo blijven de vlonderplanken mooi en als nieuw. Anders worden de vlonderplanken na een paar maanden grijs. Dit is een natuurlijk proces wat altijd bij hout voorkomt. De combinatie met regen en zon zorgt ervoor dat het vlonderhout vergrijst. Wij adviseren minimaal 2 keer per jaar, maar het liefst zo'n 3 tot 4 keer per jaar het hardhout te behandelen met een olie. Hierdoor wordt het goed gevoed en zorgt u voor een langere levensduur. Vlonderhout dat reeds grijs is geworden kunt u niet meer naar de natuurlijke kleur terugbrengen. Dus grijs hout blijft grijs hout, dit is niet omkeerbaar bij de hardhouten vlonderplanken.

Belangrijke factoren om te bepalen waar u het terras plaatst:

 • Heeft u een tuin op het noorden of op het zuiden?
 • Is er schaduw van bijvoorbeeld bomen of een gebouw wat grenst aan uw tuin?

Kiest u er namelijk voor om uw terras in een gedeelte van de tuin te plaatsen waar weinig zon staat, of in de buurt van bomen, dan onstaat er op den duur algvorming en dit kan gladheid opleveren. Op zich geen probleem, alleen moet u de vlonder dan twee keer per jaar schoon schrobben met een bezem en groene zeep, of met een anti alg middel. Zo houdt u de vlonderplanken in uw tuin mooi. 

Met behulp van vlonderplanken kunt u een pad creëren van uw huis naar de overkapping in uw achtertuin. Dit zorgt niet alleen voor een functionele wandelroute in uw tuin, maar het creëert ook verbinding. Het zorgt voor een luxe en warme uitstraling. 

Niet onbelangrijk is om rekening te houden met elektrische apparaten die u wellicht gaat gebruiken in uw tuin met vlonderplanken. Wilt u bijvoorbeeld op uw terras gaan gourmetten? Dan moet u zorgen dat er een stopcontact in de buurt is van uw terras. Met een goede voorbereiding kunt u er voor kiezen om de stroomvoorbereiding onder uw terras te maken. Zet op uw tekening duidelijk de plaatsen waar u de bekabeling onder legt zodat u deze altijd weer kunt vinden. Wilt u dit achteraf doen? Dan raden we u dat ten zeerste af, aangezien dit niet eenvoudig is. U zult dan ook een groot gedeelte van de vlonder moeten demonteren.

Wanneer u zon op de geplande plek van uw terras heeft staan, denk er dan over na hoe u schaduw gaat realiseren op uw terras. Bijvoorbeeld met een parasol, overkapping of schaduwdoek of juist geplaatste beplanting zoals een leilinde.

Kiest u hierin voor een parasol? Let dan op waar deze moet worden geplaatst. Over het algemeen moet u deze in de grond monteren. In uw voorbereiding moet u dus meenemen of u dit moet intekenen in de vlonder. U kunt dit dan monteren en de vlonder er om heen bouwen. Zo werkt u de voet van de parasol netjes weg middels de hardhouten vlonderplanken.

De ligging van de hardhouten vlonderplanken:

 • Oriëntatie op het noordoosten:
  • 's Morgens en 's avonds overwegend zon, middags veelal schaduw.
 • Oriëntatie op het zuidwesten:
  • De zon schijnt vanaf begin van de middag tot laat in de avond.
 • Oriëntatie op het zuiden:
  • De beste locatie voor de meeste zonuren, bijna de hele dag door.

Afmetingen van de hardhouten vlonderplanken: hoe bouw ik een vlonder?

De meest gestelde vraag is: hoe bouw ik een vlonder? Het is niet ingewikkeld om een hardhouten vlonder te maken. We hebben een handige bouwschets en een goed werkende montagehandleiding gemaakt. Met deze achter de hand is het niet moeilijk om een terras te maken met onze hardhouten vlonderplanken.

Om de grootte van uw terras te bepalen moet u er rekening mee houden dat u ruimte heeft voor het hele gezin en uw familie en vrienden. Wanneer u een kleine tuin heeft is het van belang dat u het terras onderdeel laat zijn van de tuin om zo voldoende ruimte te creëren.

Er zijn een aantal trucs om het terras groter te laten lijken dan deze werkelijk is. Dit kan door bijvoorbeeld de volledige breedte van de tuin te pakken en de legrichting te bepalen om diepte te creëren. Een optimale terrasgrootte bestaat niet, aangezien dit voor iedereen anders is. Een minimale diepte van 3,6 meter is wel geadviseerd wanneer je genoeg ruimte wilt hebben voor uw tuinset en bijvoorbeeld een barbeque.

Om uw optimale grootte te bepalen willen we u adviseren om uw tuinset in de tuin te plaatsen en hier omheen een plan te bedenken om de grootte van uw terras te bepalen. Let op: de meest voorkomende fout die men maakt is dat er geen rekening gehouden wordt met het aantal mensen wat om een tafel zal zitten en de ruimte die je hier daadwerkelijk voor nodig hebt. De stoelen moeten ook naar voren en naar achteren geschoven kunnen worden wanneer men opstaat of gaat zitten. Wilt u voldoende ruimte hebben? Dan moet u voor 4 tot 6 personen minimaal 20 tot 25 m2 terras hebben.

Een ander belangrijk aspect om over na te denken is de hoogte van de vlonder. Grenst het bijvoorbeeld aan een bestrating? Dan adviseren we om de volder vlak te maken met de bestrating. Zo houdt u het praktisch en veilig. 

Waarom hardhouten vlonderplanken van Hardhout Discount?

De vlonderplanken die wij leveren voldoen aan de Europese wetgeving (EUTR). Hardhout Discount heeft de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid één van de speerpunten te maken binnen ons bedrijf. Wij staan niet alleen voor kwaliteit van onze producten en een hoog serviceniveau voor onze klanten, maar ook voor het bevorderen van duurzaam geproduceerd hardhout. Dat houdt onder meer in dat wij ons als doel hebben gesteld geen hout te verhandelen dat afkomstig is uit illegale houtkap. Daarnaast bezoeken wij regelmatig onze producenten en leveranciers om er zeker van te zijn dat zij hun hout op legale wijze en binnen de wet- en regelgeving van dat land verkrijgen.

Wij stellen alles in het werk om ook aan de Europese wetgeving op het gebied van het importeren van hardhout te voldoen. Het Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT) geïnitieerde proces zorgt voor aantoonbare controle op legale houtkap. Onze producenten zijn allen in het bezit van het certificaat duurzaam bosbeheer.

Gemakkelijk vlonderhout online bestellen

De producten die u nodig heeft voor uw droomterras kunt u eenvoudig, goedkoop én snel online bestellen in onze webshop. Wij hebben vrijwel allles voor uw (achter)tuin of terras. Betalen gaat erg snel, makkelijk en veilig. Betaal met iDeal, Visa, Mastercard of met Afterpay. Wij leven bij u thuis, Hardhout Discount zorgt er altijd voor dat dit geregeld wordt voor u. Wij hebben ook de certificaten "Thuiswinkel Waarborg" en "Algemene Voorwaarden Thuiswinkel".

Wij helpen u graag bij de vraag hoe u een terras kunt realiseren. Kijk naar onze montage handleiding en maak gebruik van van onze calculator om precies te berekenen hoeveel Lariks Douglas palen, vlonderplanken, geschaafde balken, slotbouten en schroeven u nodig heeft. U kunt natuurlijk ook hardhout combineren met een andere houtsoort. Bij ons vindt u tevens mooie boomstamtafels om uw terras compleet te maken. 

In onze webshop kunt u alle producten kopen inclusief de benodigde toebehoren. Onze vlonderplanken kunt u online bij ons bestellen, evenals onderleggers, schroeven en kant en klare houten producten. Zo heeft u direct alle benodigdheden in huis en kunt u heel eenvoudig uw eigen terras aanleggen met altijd een scherpe aanbieding.

Gratis proefmonster aanvragen

Wilt u een gratis proefmonster ontvangen van ons hardhout? Zodat de keuze van hout makkelijker wordt? Of ter vergelijking van ander hout wat u reeds in uw tuin heeft? Of om te achterhalen of het wel de vonderplank is zoals de buren deze in de tuin hebben? Bij Hardhout Discount bieden wij u de mogelijkheid om een gratis proefmonster aan te vragen. Deze kunt u deze aanvragen via onze site. 

Gaat u professioneel of semi-professioneel een steiger of vlonder bouwen? In de tuin of bijvoorbeeld op een balkon? Of op de camping in de voortent? Houten vlonders maken kan in verschillende afmetingen. Denk hierbij aan een kleine vlonder onder de buiten douche, een vlonder in de voortent of brugdeel of een steiger op uw boot. Bedenk het maar, het kan niet gek genoeg. Met ons goedkope hout kunt u het maken. Gaat uw voorkeur niet naar vierkant maar meer naar rond? Met hardhout is werkelijk alles mooi te maken. Let wel op, want een degelijke onderconstructie is essentieel. Een schuur of huis bouwen zonder een goede fundering zal niet lang goed blijven staan. Stel uzelf altijd de vraag: hoe bouw ik een vlonder? Wij hebben de oplossing online voor u klaar staan, of wij adviseren u telefonisch. Download de montagehandleiding en vergelijk deze met de bouwschets. Hardhout Discount biedt altijd mooie goedkope houten vlonders en steigerplanken aan. Er zijn veel verschillende manieren mogelijk om het goedkoop te kunnen realiseren. Wij denken hierbij graag met u mee. Alles start met een plan van aanpak. Maak altijd een duidelijk schetsplan en een opbouwstappenplan. Hoe bouw ik een (goedkope) vlonder en verwerk ik de dekdelen? Kijk voor goedkope en duurzame ideeën op onze montagehandleiding. Deze handleiding biedt u handige tips en tricks voor het realiseren van uw project. Hier vindt u een bouwhandleiding voor de constructie van een vlonder. Een bouwschets is makkelijk te downloaden vanaf onze site. Kijk goed naar ons advies. De calculator geef de laagste prijs aan voor het bouwen van een vlonder. Hierdoor is een goedkoop eindresultaat gegarandeerd.

Een steiger bouwen?

Het bouwen van een vlonder in de vorm van een vlonder steiger is ingewikkelder. Lange palen, meestal veel dikkere palen, moeten in het water worden geplaatst. Ronde palen gebruiken is niet zo gemakkelijk, want aan een vierkante paal kunt u makkelijk een balk monteren, terwijl een ronde paal dient te worden ingekeept zodat de balk goed aansluit op de paal. Aan de hand van de grondsamenstelling en de diepte van het water, moet de lengte en de dikte van de paal worden bepaald. Meestal is de stelregel: hoe langer de paal, hoe steviger en dus dikker deze dient te zijn. De palen staan meestal 2/3 van de lengte in de bodem. Na het monteren van de staanders of palen, kunnen de balken horizontaal gemonteerd worden. Deze moeten met slotbouten aan de staanders worden vastgemaakt. Aan de hand van de breedte en de afstand tussen de palen, wordt de dikte van de steigerplank bepaald. Des te groter de overspanning is, des te dikker het hardhout zal zijn. Soms moet er in het midden onder de vlonderdelen nog een extra balk gemonteerd worden, om op die manier de constructie goed stabiel te krijgen. Hierbij adviseren wij u graag! De dekdelen hardhout worden op de balken vastgeschroefd. Gebruik altijd twee of drie schroeven om de dekdelen hardhout vast te zetten. Dit voorkomt vervorming van de dekdelen hardhout. Een veel voorkomende fout is dat hier te weinig schroeven voor worden gebruikt.

Kijk goed naar onze montagehandleiding zodat u nog jaren plezier heeft van uw werk. Gladde vlonderplanken, een brugdeel zonder profiel of juist gemonteerd met de gladde kant naar boven wordt steeds vaker toegepast. Een vlonder met een slipgroef, de zogenaamde vlonderplanken met antislipdelen worden sneller vies en algvorming zal sneller ontstaan. Immers blijft er in de groeven langer water staan, waardoor vuil zich kan ophopen. Bij gladde vlonderplanken is dit minder snel het geval. Dus gaat u bouwen met een terras, vlonder of steiger? Bedenk dan goed hoe u deze bouwt, en welk schaafprofiel u het beste kunt toepassen. Bij het monteren van brede vlonderplanken bespaart u tijd in de montage. Immers legt u dan sneller vierkante meters aan omdat u in totaal minder planken nodig hebt.

Bij Hardhout Discount beperken wij de keuzes, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en de prijs. U hoeft alleen maar een goede keuze te maken met betrekking tot het profiel en de kleur. Wij nemen u alle zorgen uit handen en adviseren u online van begin tot eind. Want uiteindelijk wilt u toch gewoon een mooie vlonderplank geleverd krijgen voor uw terras in de tuin, voortent of op uw balkon? Natuurlijk leveren wij alles rechtstreeks vanuit onze webshop bij u aan huis, en bestelt u voor 12:00 uur? Dan heeft u het de volgende dag al in huis! Met hout kunt u alles maken, bouw bijvoorbeeld een steiger, een buitendouche of buitenterras. Met ons uitgebreid assortiment kan u elk gewenst resultaat verwezenlijken.

Uitgebreid assortiment houten vlonders

Kies een mooie hardhouten vlonderplank of een goedkoper alternatief in Lariks of Douglas. Ook deze zijn in gladde vlonderplanken te verkrijgen of in vlonderplanken anti-slip. De meeste hardhouten vlonderplanken komen uit Indonesië, Afrika en Brazilië. De zeer gunstige en sterkte eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt niet alle hardhout soorten geschikt. Hardhout Discount heeft kennis en ervaring in de producten die wij online aanbieden. Wij zorgen dat u de beste materialen voor de laagste prijs kan kopen. Wij maken de keuze voor u een stuk makkelijker, zodat u alleen maar hoeft te bepalen in welke kleur en in welke breedte u de vlonder graag wil hebben. Daarna kiest u voor brede vlonderplanken, of juist voor smallere delen, een steigerplank of een anti-slip brugdeel. Wij hebben het allemaal voor u op voorraad in ons magazijn. Onze calculator en onze bouwhandleidingen zorgen ervoor dat u altijd het beste en goedkoopste resultaat krijgt. Al het hout kan onder invloed van regen, zon en lucht vergrijzen. Wanneer u dit wilt voorkomen, dan dient u het hout te behandelen met speciale olie of lak. Tevens geeft dit een extra bescherming voor het hout.

U moet daarnaast niet vergeten om de bevestigingsmaterialen zoals slotbouten en schroeven te bestellen. Maak het helemaal af door ook anti-worteldoek onder de vlonder planken te plaatsen. Naast vlonderplanken levert Hardhout Discount ook houten schuttingen, tuinschermen en hout voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisje. Daarnaast hebben wij zeer moderne tuinhuizen. Denk hierbij aan een modern zwart tuinhuis als een echte eyecatcher in je tuin. Op onze site vindt u een compleet en klantvriendelijk overzicht van ons assortiment waar u gemakkelijk uw voorkeuren kunt filteren betreft de gewenste vlonder plank.

U kunt een keuze maken uit diverse vlonderplanken. Al het hardhout dat door ons wordt aangeboden heeft een lange levensduur. Het hardhout gaat zeker 20 jaar of langer mee. Lariks en douglashout zijn minder duurzame houtsoorten. Normaliter gaan deze circa 10 tot 15 jaar mee. Vuren of grenen gaat maar 3 jaar mee, dus al met al is hardhout of Douglas hout een betere keuze om zo lang mogelijk plezier te hebben van de vlonder. Daarnaast is er ook de keuze uit bankirai vlonderplankenof ipe vlonderplanken, deze houtsoorten worden ook vaak gekozen. 

Hout wat in de grond staat zal sneller worden aangetast dan hout wat bovengronds wordt verwerkt. De verschillende grondsamenstellingen in Nederland kunnen de duurzaamheid van de vlonder, dus de levensduur nadelig of positief beïnvloeden.

Hardhout heeft een dichtere structuur dan eiken of douglas, waarbij het gewicht en de levensduur dus toeneemt.

Klasse

Beschrijving

Soort hout

Tijdsduur

1

Zeer duurzaam

Tropisch hardhout

Minimaal 25 jaar

 

2

Duurzaam

Tropisch hardhout

+/- 15 tot 25 jaar

3

Redelijk duurzaam

Eiken

+/- 10 tot 15 jaar

4

Minder duurzaam

Lariks Douglas

+/- 5 tot 10 jaar

5

Niet duurzaam

Niet van toepassing bij Hardhout Discount

Maximaal 5 jaar of korter

 

De calculator van Hardhout Discount rekent exact uit hoeveel palen, vlonderplanken, balken, slotbouten, schroeven en worteldoek u nodig heeft voor het bouwen van een mooie vlonder. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u deze vanzelfsprekend telefonisch en online aan ons stellen. Wij geven u graag vrijblijvend advies over houten vlonders. 

Openingstijden Hardhout Discount

Hardhout Discount is doordeweeks geopend van 8.00 tot 17.00 uur, maar niet op zaterdag en zondag. Heeft u nog aanvullende vragen naar aanleiding van het bezoek aan de webwinkel? Contacteer ons via de mail: info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602.

CALCULATOR - REKENHULP

CALCULATOR - REKENHULP

Snel en gemakkelijk een - vlonder - overkapping - of stalen deur - uitrekenen? Direct een foto van het eindresultaat.

Calculator - rekenhulp