Hardhouten Vlonderplanken

Bent u op zoek naar hardhouten vlonderplanken? Zoek dan niet verder en bekijk hieronder de verschillende opties van Hardhout Discount. Wij hebben een groot assortiment met vlonderplanken die je zichtbaar of onzichtbaar kunt schroeven.

Maak hier de keuze om gemakkelijk te zoeken. Voor vakkundig advies met de juiste voorbeiding voor elk project, staan wij voor u klaar.

Stel zelf uw vlonder samen desktop

In een paar minuten de gehele vlonder berekend

Alle onderliggers, vlonderplanken, schroeven, worteldoek en funderingspalen bij elkaar.

Het assortiment hardhouten vlonderplanken

Of u nu kiest voor hardhouten vlonderplanken in de soort Douglas danwel Lariks, of in een exentrieke en duurzame hardhouten vlonderplanken, met beide kunt u een geweldig vlonder bouwen.

Onze hardhouten vlonderplanken komen uit Afrika, Brazilie en Indonesië. Kiest u voor 1 van deze houtsoorten dan gaat u voor duurzaam. Deze houtsoorten hebben gemiddeld de duurzaamheidsklasse 2. Dat is hoog wetende dat klasse 1 het hoogst haalbare is. Deze vlonderplanken gaan gemiddeld 30 jaar mee in contact met grond en water.

Naast de houtsoort kunt u ook kiezen in de gewenste maatvoering. De meest voorkomende diktes in vlonderplanken zijn 2,1 cm en 2,8 cm. Daarnaast zijn er verschillende breedtes, oplopend van 9 t/m 19 cm. De meest gebruikte en voorkomende breedte is 14,5 cm.

Zoekt u een nieuwe uitstraling voor uw tuin? Een terras van houten vlonderplanken geeft uw tuin een rustige maar toch gezellige sfeer. Wanneer u kiest voor het aanleggen van een terras bent u bij de Hardhoutdiscount aan het goede adres, wij leveren goedkope hardhouten top producten in diverse maten. U bent verzekerd van een topkwaliteit voor de juiste prijs. Bij de Hardhoutdiscount beperken we ons assortiment tot de keuze van vlonderplanken met enkel vlonderplanken van goede top kwaliteit waardoor u alleen maar hoeft na te denken over welke profiel, welke kleur en welke maat u moet kiezen. Zo nemen we u zorgen uit handen en adviseren we u van A t/m Z. Daarnaast vindt u op de webshop een handige montage handleiding om uw terras te bouwen. En last but not least: besteld u voor 12:00 uur? Dan heeft u het de volgende werkdag in huis!

Planning:

Bij het maken van een terras is het belangrijk om vooraf te bepalen op welke plek je deze wilt.

U wilt het bijvoorbeeld gebruiken om 's avonds lekker te kunnen barbecueën of te borrelen met vrienden en familie. Hier ziet u allerlei tips en trucs tot maken van de perfecte vlonder:

Voorafgaande adviseren wij u om een bouwschets te maken van uw tuin. Plaats hierop de te maken vlonder om een beeld te krijgen van het te realiseren terras. Werk dit uit op verschillende plekken in uw tuin en zo kunt u kijken wat de beste optie is om het terras aan uw eisen te laten voldoen. Ga dus niet gelijk van start met het monteren van de vlonder.

De montage handleiding helpt u er mee. Is er een houten vloer in huis, dan kan u overwegen om de binnen vloer naar buiten te laten lopen. Kies de houtsoort en vlonderplanken die het meeste aansluiten op kleur. Niet alleen krijgt u zo een prachtig terras, maar het zal na het monteren van de vlonderplanken dus het totaal realiseren van de vlonder, net lijken of uw parket vloer doorloop in de tuin. Hierdoor lijkt uw woonkamer groter, en geeft dit een extra aan de tuin. Vergeet niet de hardhouten vlonderplanken die buiten worden gemonteerd te oliën of af te lakken, zo blijven de vlonderplanken mooi en als nieuw. Anders zal naar een paar maanden het hout van de vlonderplanken grijs gaan worden. Dit is een natuurlijk proces wat altijd bij hout voorkomt. De combinatie met regen en zon, zorgt ervoor dat het hout vergrijsd. Minimaal 2x maar wij adviseren dit 3 tot 4 x per jaar het hardhout te oliën. Door het behandelen van de vlonderplanken voedt u het hardhout, dit levert een nog langere levensduur op. Hout wat reeds grijs is geworden kunt u niet meer naar de natuurlijke kleur terugbrengen. Dus grijs hout blijft grijs hout, dit is niet omkeerbaar bij de hardhouten vlonderplanken.

LOGO HD GIF.jpg

Een aantal belangrijke factoren om te bepalen waar u het terras plaatst zijn:

  • Heeft u een tuin op het noorden of op het zuiden?
  • Is er schaduw van bijvoorbeeld bomen of een gebouw wat grenst aan uw tuin?

Kiest u er namelijk voor om uw terras in een gedeelte van de tuin te doen waar weinig zon staat, of onder of in de buurt van bomen, dan onstaat er op den duur algvorming en dit kan gladheid opleveren. Op zich geen probleem, alleen moet u de vlonder dan 2 keer per jaar schoon schrobben met een bezem en groene zeep, of met een anti alg middel.

Een mooi pad maken van vlonderplanken, en zo een doorgang van bijvoorbeeld van de keuken naar het terras te creëren, zodat je bij bijvoorbeeld een feestje of barbecue niet allerlei capriolen hoeft uit te halen om je gerechten op de tuintafel te krijgen. Een gemakkelijke doorloop in vlonderplanken geeft niet alleen functionaliteit aan uw tuin, maar verbindt uw huis met de tuin. Hout geeft een extra luxe en warme uitstraling.

Niet onbelangrijk is rekening te houden met elektrische apparaten die u wellicht wil gaan gebruiken in uw tuin. Wilt u bijvoorbeeld op uw terras gaan gourmetten moet u zorgen dat er een stopcontact in de buurt is van uw terras. Met een goede voorbereiding kunt u er voor kiezen om de stroomvoorbereiding onder uw terras te maken. Zet op uw tekening duidelijk de plaatsen waar u de bekabeling onder legt zodat u deze altijd weer kunt vinden. Wilt u dit achteraf doen? Dan raden we u dat ten zeerste af, aangezien dit niet eenvoudig is. U zult dan ook een groot gedeelte van de vlonder moeten demonteren.

Wanneer u zon op de geplande plek van uw terras heeft staan, denk er dan over na hoe u schaduw gaat realiseren op uw terras. Bijvoorbeeld met een parasol, overkapping of schaduwdoek of juist geplaatste beplanting zoals een leilinde.

Kiest u hierin voor een parasol, let dan op waar deze moet worden geplaatst. Over het algemeen moet u deze in de grond monteren. In uw voorbereiding moet u dus mee nemen of u dit moet intekenen in de vlonder. U kunt dit dan monteren en de vlonder er om heen bouwen. Zo werkt u de voet van de parasol netjes weg middels de hardhouten vlonderplanken.

Handig om te weten de ligging van de hardhouten vlonderplanken:

  • Oriëntatie op het noordoosten: 's Morgens en 's avonds overwegend zon, middags veelal schaduw
  • Oriëntatie op het zuidwesten: De zon schijnt vanaf begin van de middag tot laat in de avond
  • Oriëntatie op het zuiden: De beste locatie voor de meeste zonuren, bijna de hele dag door.

Afmetingen van de hardhouten vlonderplanken en hoe bouw ik een vlonder?

De meest gestelde vraag is, hoe bouw ik een vlonder? Het is niet ingewikkeld om een hardhouten vlonder te maken. We hebben een handige bouw schets en goed werkende montage handleiding gemaakt. Met deze achter de hand is het niet moeilijk om een hardhouten terras te maken met onze hardhouten vlonderplanken.

Om de grootte van uw terras te bepalen moet u rekening houden dat u ruimte heeft voor het hele gezin, familie en vrienden. Er is niks vervelender als dat u de stoel half op het terras en half op het gras of in het zand hebt staan. Wanneer u een kleine tuin heeft is het van belang dat u het terras onderdeel laat zijn van de tuin om zo voldoende ruimte te creeren.

Er zijn een aantal trucs om te terras groter te laten lijken dan deze werkelijk is.

Dit kan door bijvoorbeeld de volledige breedte van de tuin te pakken en de legrichting te bepalen om diepte te creeren. Een optimale terrasgrootte bestaat niet, aangezien dit voor iedereen anders is. Een minimale diepte van 3,6 meter is wel geadviseerd wanneer je genoeg ruimte wilt hebben voor uw tuinset en barbeque.

Om uw optimale grootte te bepalen voor uw terras willen we u adviseren om uw tuinset in de tuin te plaatsen en hier omheen een plan te bedenken om de grootte van uw terras te bepalen. Let op: de meest voorkomende fout die men maakt is dat er geen rekening gehouden word met het aantal mensen wat om een tafel zal zitten en de ruimte die je hier daadwerkelijk voor nodig hebt. De stoelen moeten ook naar voren en naar achteren geschoven kunnen worden wanneer men opstaat of gaat zitten. Wil je voldoende ruimte hebben dan moet je voor 4-6 personen minimaal 20 tot 25 m2 terras hebben. 

Een ander aspect is na te denken over hoe hoog u de vlonder maakt. Grenst het bijvoorbeeld aan een bestrating adviseren we om de volder vlak te maken met de bestrating. Zo houdt u het praktisch en is het veiliger, denk hierbij aan struikelen etc.

LOGO HD GIF.jpg

Waarom hardhouten vlonderplanken van Hardhout Discount?

De vlonderplanken die wij leveren voldoen aan de Europese wetgeving (EUTR). Hardhout Discount heeft de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid een van de speerpunten te maken binnen ons bedrijf. Wij staan niet alleen voor kwaliteit van onze producten en een hoog serviceniveau voor onze klanten, maar ook voor het bevorderen van duurzaam geproduceerd hardhout. Dat houdt onder meer in dat wij ons als doel hebben gesteld geen hout te verhandelen dat afkomstig is uit illegale houtkap. En enkel scherp en goedkoop aan te bieden.

We bezoeken regelmatig onze producenten en leveranciers om ons ervan te verzekeren dat zij hun hout op legale wijze en binnen de wet- en regelgeving van dat land verkrijgen.

Wij stellen alles in het werk om ook aan de Europese wetgeving op het gebied van het importeren van hardhout te voldoen. Dit door de Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT) geïnitieerde proces zorgt voor aantoonbare controle op legale houtkap. Onze producenten zijn allen in het bezit van het certificaat duurzaam bosbeheer.

Gemakkelijk online bestellen

U kunt de producten van uw keuze, natuurlijk een mooi terras met onze hardhouten vlonderplanken eenvoudig, goedkoop en snel online bestellen in onze webshop. Wij hebben bijna allles voor uw tuin of terras. Betalen gaat erg snel, makkelijk en veilig. Betaal met Ideal, Visa, Mastercard of met Afterpay. Wij leven bij u thuis, Hardhout Discount zorgt er altijd voor dat dit geregeld wordt voor u. Wij hebben ook het Certificaat Thuiswinkel Waarborg , de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer waarborgen dan de wet.

Wij helpen u graag bij de vraag hoe u een terras kan realiseren. Kijk naar de montage handleiding en maak gebruik van van onze calculator om precies te berekenen hoeveel Lariks Douglas palen, vlonderplanken, balken, slotbouten en schroeven nodig heeft. U kan natuurlijk ook hardhout in combinatie met een andere houtsoort combineren. Altijd verzekerd van een scherpe aanbieding in de combinatie met uitstekend materiaal!

U kunt op onze site alle producten kopen inclusief de benodigde toebehoren. Onze Vlonderplanken kunt kopen maar natuurlijk ook de onderleggers, schroeven of een kant en klaar hout product. Zo heeft u direct alle benodigdheden in huis en kunt u heel eenvoudig uw eigen terras aanleggen met altijd een scherpe aambieding.

Gratis monsterstukken

Wilt u gratis en voor niets een monsterstuk ontvangen? Zodat de keuze van hout makkelijker wordt? Of ter vergelijk van ander hout wat u reeds in de tuin heeft? Of is het wel de vonderplank is zoals de buren in de tuin hebben? Bestel het monsterstuk gratis bij Hardhout Discount. Deze kunt u deze aanvragen via onze site. 

Gaat u professioneel of semi-professioneel een steiger of vlonder bouwen? In de tuin of bijvoorbeeld op een balkon? Of wilt u op de camping in de voortent een vlonder maken? Vlonders maken kan in verschillende afmetingen. Een vierkante meter vlonder onder de buiten douche, een iets grotere vlonder in de voortent op de camping, een brugdeel, of een nog grotere vlonder steiger voor op uw boot? Bedenk het maar, met ons goedkope hout kunt u het maken. Wilt u een ronde of een andere vorm vlonder maken? Met hardhout is werkelijk alles mooi te maken. Let wel op, want een degelijke onderconstructie is essentieel. Een schuur of huis bouwen zonder een goede fundering zal niet lang goed blijven staan. Stel uzelf altijd de vraag: hoe bouw ik een vlonder? Wij hebben de oplossing online voor u klaar staan, of wij adviseren u telefonisch. Download de montagehandleiding en vergelijk deze met de bouwschets. Hardhout Discount biedt altijd mooie goedkope vlonders en steigerplanken aan. Een vlonder kan op verschillende manieren goedkoop worden opgebouwd. Alles start met een plan van aanpak, maak altijd een duidelijk schetsplan en een opbouwstappenplan. Hoe bouw ik een vlonder en verwerk ik de dekdelen? Kijk voor goedkope en duurzame ideeën op onze montagehandleiding. Deze handleiding biedt u handige tips en tricks voor het realiseren van uw project. Hier vindt u een bouwhandleiding voor de constructie van een vlonder. Een bouwschets is makkelijk te downloaden vanaf onze site. Bouw uw vlonder goedkoop en kijk goed naar ons advies. De calculator geef de laagste prijs aan voor het bouwen van een vlonder, een goedkoop eindresultaat gegarandeerd.

Steiger bouwen?

Het bouwen van een vlonder in de vorm van een vlonder steiger is ingewikkelder. Lange palen, meestal veel dikkere palen, moeten in het water worden geplaatst. Ronde palen gebruiken is niet zo gemakkelijk, want aan een vierkante paal kunt u makkelijk een balk monteren, terwijl een ronde paal dient te worden ingekeept zodat de balk goed aansluit op de paal. Aan de hand van de grondsamenstelling en de diepte van het water, moet de lengte en de dikte van de paal worden bepaald. Meestal is de stelregel: hoe langer de paal, hoe steviger en dus dikker deze dient te zijn. De palen staan meestal 2/3 van de lengte in de bodem. Na het monteren van de staanders of palen, kunnen de balken horizontaal gemonteerd worden. Deze moeten met slotbouten aan de staanders worden vastgemaakt. Aan de hand van de breedte en de afstand tussen de palen, wordt de dikte van de steigerplank bepaald. Des te groter de overspanning is, des te dikker het hardhout zal zijn. Soms moet er in het midden onder de vlonderdelen nog een extra balk gemonteerd worden, om op die manier de constructie goed stabiel te krijgen. Hierbij adviseren wij u graag! De dekdelen hardhout worden op de balken vastgeschroefd. Gebruik altijd twee of drie schroeven om de dekdelen hardhout vast te zetten. Dit voorkomt vervorming van de dekdelen hardhout. Een veel voorkomende fout is dat hier te weinig schroeven voor worden gebruikt.

Kijk goed naar onze montagehandleiding zodat u nog jaren plezier heeft van uw werk. Gladde vlonderplanken, een brugdeel zonder profiel of juist gemonteerd met de gladde kant naar boven wordt steeds vaker toegepast. Een vlonder met een slipgroef, de zogenaamde vlonderplanken met antislipdelen worden sneller vies en algvorming zal sneller ontstaan. Immers blijft er in de groeven langer water staan, waardoor vuil zich kan ophopen. Bij gladde vlonderplanken is dit minder snel het geval. Dus gaat u bouwen met een terras, vlonder of steiger? Bedenk dan goed hoe u deze bouwt, en welk schaafprofiel u het beste kunt toepassen. Bij het monteren van brede vlonderplanken bespaart u tijd in de montage. Immers legt u dan sneller vierkante meters aan omdat u in totaal minder planken nodig hebt.

Bij Hardhout Discount beperken wij de keuzes, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en de prijs. U hoeft alleen maar een goede keuze te maken met betrekking tot het profiel en de kleur. Wij nemen u alle zorgen uit handen en adviseren u online van begin tot eind. Want uiteindelijk wilt u toch gewoon een mooie vlonderplank geleverd krijgen voor uw terras in de tuin, voortent of op uw balkon? Natuurlijk leveren wij alles rechtstreeks vanuit onze webshop bij u aan huis, en bestelt u voor 12:00 uur? Dan heeft u het de volgende dag al in huis! Met hout kunt u alles maken, bouw bijvoorbeeld een steiger, een buitendouche of buitenterras. Met ons uitgebreid assortiment kan u elk gewenst resultaat verwezenlijken.

Uitgebreid assortiment

Kies een mooie hardhouten vlonderplank of een goedkoper alternatief in Lariks, dan wel Douglas. Ook deze zijn in gladde vlonderplanken te verkrijgen of in vlonderplanken anti slip. De meeste hardhouten vlonderplanken komen uit Indonesië, Afrika en Brazilië. De zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt niet alle hardhout soorten geschikt. Hardhout Discounter heeft kennis en ervaring in de producten die wij online aanbieden. Wij zorgen dat u de beste materialen voor de laagste prijs kan kopen. Wij maken de keuze voor u een stuk makkelijker, zodat u alleen maar hoeft te bepalen in welke kleur en in welke breedte u de vlonder graag wil hebben. Daarna kiest u voor brede vlonderplanken, of juist voor smallere delen, een steigerplank of een anti slip brugdeel. Wij hebben het allemaal voor u op voorraad in ons magazijn. Onze calculator en onze bouwhandleidingen zorgen ervoor dat u altijd het beste en goedkoopste resultaat krijgt. Al het hout kan onder invloed van regen, zon en lucht vergrijzen. Wanneer u dit wilt voorkomen, dan dient u het hout te behandelen met speciale olie of lak. Tevens geeft dit een extra bescherming voor het hout.

U moet daarnaast niet vergeten om de bevestigingsmaterialen zoals slotbouten en schroeven te bestellen. Maak het helemaal af door ook anti worteldoek onder de vlonder planken toe te passen. Naast vlonderplanken levert Hardhout Discount ook houten schuttingen, tuinschermen en hout voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisje. Op onze site vindt u een compleet en klantvriendelijk overzicht van ons assortiment waar u gemakkelijk uw voorkeuren kunt filteren. 

U kunt een keuze maken uit diverse vlonderplanken om de vlonder te bouwen. Al  het hardhout dat door ons wordt aangeboden heeft een lange levensduur. Het hardhout gaat zeker 20 jaar of langer mee. Lariks en douglashout zijn minder duurzame houtsoorten. Normaliter gaan deze circa 10 tot 15 jaar mee. Vuren of grenen gaat maar 3 jaar mee, dus al met al is hardhout of Douglas hout een betere keuze om zo lang mogelijk plezier te hebben van de vlonder. Daarnaast is er ook de keuze uit bankirai vlonderplanken of een ipe vlonder, deze houtsoorten worden ook vaak gekozen. 

Hout wat in de grond staat zal sneller worden aangetast dan hout wat bovengronds wordt verwerkt. De verschillende grondsamenstellingen in Nederland kunnen de duurzaamheid van de vlonder, dus de levensduur nadelig of positief beïnvloeden.

Hardhout heeft een dichtere structuur dan eiken of douglas, waarbij het gewicht en de levensduur dus toeneemt.

Klasse

Beschrijving

Tijdsduur

1

Tropisch hardhouten vlonderplanken duurzaam

Minimaal 25 jaar

2

Tropisch hardhouten vlonderplanken goed duurzaam

+/- 15 tot 25 jaar

3

Vlonderplanken als Eiken zijn redelijk duurzaam

+/- 10 tot 15 jaar

4

Vlonderplanken als Lariks Douglas zijn minder duurzaam

+/- 5 tot 10 jaar

5

Geen producten van Hardhout Discount Online BV

Maximaal 5 jaar of korter

De calculator van Hardhout Discount rekent exact uit hoeveel palen, vlonderplanken, balken, slotbouten, schroeven en worteldoek u nodig heeft voor het bouwen van een mooie vlonder. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u deze vanzelfsprekend telefonisch en online aan ons stellen. Wij geven u graag vrijblijvend advies over vlonders. 

Openingstijden Hardhout Discount

Hardhout Discount is doordeweeks geopend van 8.00 tot 17.00 uur, maar niet op zaterdag en zondag. Heeft u nog aanvullende vragen naar aanleiding van het bezoek aan de webwinkel? Contacteer ons via de mail: info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602.

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Gratis proefmonster aanvragen

Betaal opties

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk Overschrijving iDeal Creditcard PayPal AfterPay SOFORT Bancontact KBC/CBC Belfius Direct ING Home’Pay Contant

Bezoek onze showroom