WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

FAQ

Veel Gestelde Vragen

LOGO HARDHOUT

Veel Gestelde Vragen

Hier leest u de meest gestelde vragen die wij binnen krijgen op hardhoutdiscount.nl

Hoe laat levert hardhout discount ?

Indien u voor 12 uur ’s ochtends besteld heeft u het de volgende werkdag in huis. Of u geeft op de gewenste leverdatum van uw keuze op.

Kan ik ook tuinhout bij jullie afhalen?

Ja dat is mogelijk u plaats de order online en dan ontvang u een afhaaldatum en tijdstip van ons. Als u later of eerder komt dan dit tijdstip loopt u het risico dat u lang moet wachten.

Hebben jullie een showroom waar we de producten kunnen bekijken?

In Enschede hebben we een magazijn-warehouse waar u sommige artikelen wel en sommige niet kunt bekijken. Maak daarom altijd vooraf een afspraak om ons bedrijf te bezoeken. Wij hebben alleen los hout op voorraad.

Hoe kan ik betalen?

Via ideal internetbankieren (kostenloos), vooraf op factuur (per bank), achteraf betalen via Afterpay (u dient extra gegevens op te geven en alleen van toepassing bij bedragen tot € 250,-) of via paypal (ook voor creditcard betalingen zonder Paypal account). U kunt uw tuinhout bestelling heel eenvoudig online afrekenen.

Hoe kan ik jullie snel bereiken?

U kunt ons 5 dagen per week telefonisch en per email bereiken op 053-751 37 27 of via info@hardhoutdiscount.nl

Bieden jullie ook montage aan?

Hardhout Discount bied zelf geen montage aan, maar wij hebben wel zeer goede contacten met diverse klusbedrijven. Tevens bieden wij onder onze montagetips hele handige handleidingen aan die het werk zeer zeker vereenvoudigen. Mocht u besluiten om te laten monteren dan zijn de kosten die daaruit voortvloeien voor u eigen rekening, deze kosten lopen nooit via Hardhout Discount Online  B.V.

Hoe lang geven jullie garantie?

Lees op de pagina garantie alles over onze garanties.

Waar vind ik informatie over toegestane houteigenschappen?

Lees op de pagina kenmerken van hout meer details over houteigenschappen zoals maatvoering, kleurverschillen enzovoorts.

Welke naaldhout en hardhout houtsoorten verkopen jullie

Wij hebben meer dan 10 tuinhout soorten van Tropisch hardhout tot vuren naaldhout en lariks, douglas en Eiken.

Waar vind ik montage advies voor de bouw van vlonders, schuttingen, beschoeiingen enz.?

Voor handige bevestigingstips kijkt u onder onze montagetips pagina daar vindt u hele handige handleidingen aan, die het werk zeer zeker vereenvoudigen.

Aan welke keurmerken voldoen jullie?

Wij voldoen aan alle certificaten rondom legaal gekapt hout. Kwaliteit en goed verantwoord hout staat bij ons hoog in het vaandel.

Wat betekent bezaagd, geschaafd en fijnbezaagd?

Bezaagd hout:

Bezaagd hout is in beginsel machinaal gezaagd hout. Het hout kan dan nog kleinere houtvezels aan de oppervlakte vertonen. Machinaal gezaagd hout kan zonder problemen in de tuin worden verwerkt. Het voordeel van gezaagd hout is dat het impregneren goed plaats kan vinden. Bezaagd hout is veel toegepast als tuinhout en overig buitenhout.

Fijnbezaagd hout:

Het hout is gezaagd met een fijnere zaagtand waardoor het oppervlak van het hout in de buurt komt van glad geschaafd. Zeer lokaal kunnen er nog hele kleine houtvezels aan de oppervlakte voorkomen. Fijnbezaagd hout leent zich er voor om verder behandeld te worden. Bijvoorbeeld schuren of schaven. Dit is bij de meeste toepassingen in buiten niet vereist. Hout is nooit 100% splinter vrij.

Geschaafd hout:

Na het zagen van het hout is er een extra bewerking met de schaafinstallatie over het houtoppervlak heen gegaan. Bij geschaafd hout komen er vrijwel geen houtvezels en/of kleine oneffenheden aan het oppervlak meer voor. Geschaafd hout is veelal iets duurder dan fijnbezaagd hout. Geschaafd hout vindt onder meer zijn toepassing bij speeltoestellen voor buiten. Ook bij tuinmeubels gebruikt men veelal geschaafd hout. De afwerking bij geschaafd hout is veel fraaier.

Wat te doen bij een klacht na in ontvangstneming van producten?

Download ons klachtenformulier onder de pagina klantenservice en email z.s.m. dit formulier volledig ingevuld met een heldere klacht omschrijving en bij voorkeur een aantal foto’s door naar info@hardhoutdiscount.nl. Wij handelen klachten binnen 7 dagen af. U ontvangt een bevestiging van ontvangst per mail.

Geschil

Kunt u een klacht niet oplossen met hardhout discount, dan kunt u via de Geschillencommissie Thuiswinkel www.sgc.nl een geschil indienen. Dit kan digitaal door de stappen op de website te volgen.

Herroepingsrecht

Voor artikelen die op maat gezaagd of bewerkt worden conform instructies van de klant en producten die snel verouderen of bederven is het herroepingsrecht uitgesloten. "U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@hardhoutdiscount.nl Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Lees meer informatie over tuinhout bestellen via onze website .

Heeft u een vraag en kunt u het anwoord niet vinden op onze site stuur ons dan een mail en wij nemen contact met u op.

Info@hardhoutdiscount.nl

Onderwerp: vraag  website hardhout  discount

U kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen op 053-571 37 27

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief