10% extra kassa korting

Tuin vlonder

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Een Tuin vlonder waarbij vlonderplanken of vlonders worden gebruikt om een mooi terras in de tuin te maken. Een tuin vlonder of terrasplanken allemaal verschillende namen voor het zelfde product. De tuin vlonder wordt altijd geschaafd, en geschroefd op een hardhouten balk. Als u kiest voor Douglas orderegels hoeft u niet voor te boren. Bij een hardhouten plank en tuin vlonder moet dit wel. Tropisch hardhout moet altijd worden voorgeboord, anders gaat het barsten. Een tuin vlonder geschaafd in brugdelen worden altijd vastgeschroefd met minimaal twee schroeven per onderbalk. Bij de montage van een tuinvlonder wordt de zogenaamde antislip kant of de glad geschaafde kant naar boven, de zicht zijde, gelegd. Het is een trend om de gladde kant van de tuin vlonder naar boven te leggen. Laat u niet afleiden, de gladde kant van de planken is niet glad! Deze is zelfs minder ruw dan de anti slip kant. Immers heeft u voet meer contact met het hardhout, waardoor de kant op uitglijden kleiner is. De antislip kant, de gegroefde kant, van alle tuin vlonder geven sneller alg vorming en vuilophoping. Dit maakt een tuinvlonder met de anti slip kant naar boven vaak gladder zijn. Onderhout is altijd nodig. Dit geld voor alle tuin en tuinhout producten. Schoon maken is de oplossing om alg vorming tegen te gaan. Al tien tallen jaren wordt een tuin vlonder gebuikt om een sfeervol terras te maken in de tuin.

Afmetingen

Vlonders of losse geschaafde planken kunt u kopen in verschillende houtsoorten. De meest bekende is Bankirai uit Azië, maar deze houtsoort is ook direct de duurste houtsoort. Meestal in 21 mm, 25 en 28 mm diktes, zijn de meest voorkomende diktes voor het maken van vlonders, maar ook dunner als 19 mm dik, wordt steeds in een tuin vlonder vaker gevraagd en verkocht. De breedtes variëren tussen de standaard maat van 145 mm breed en de 190 mm brede planken. Het duurste hardhout wil niet zeggen dat het ook het beste hout is voor uw tuin. Vele betere alternatieven voor Bankirai burgdelen zijn al tien tallen jaren bekend in Nederland. Wij als HardhoutDiscout.nl bieden ook betere houtsoorten aan die goedkoper en mooier zijn dan een Bankirai tuin vlonder. Uit Zuid Amerika in tropische hardhout bossen produceren zij al decennia mooie houtsoorten als Massaranduba en Itauba. Deze zijn uitermate geschikt voor het maken van vlonders. Deze alternatieve hardhoutsoorten voor een burgdeel, zijn vaak donkerder van kleur en zwaarder in gewicht dan de Bankirai vlonders. De levensduur van een hardhouten vlonders als deze, is langer, en in de prijs voordeliger, dit bespaart u dus veel geld voor uw tuin projecten.

Gemakkelijk online bestellen

U kunt de losse planken of een volledige vlonder, makkelijk online bestellen in onze webwinkel. Hier vindt u ook alle toebehoren zoals onderliggers voor uw tuin vlonder. Betalen doet u in een uiterst veilige omgeving. We bieden u de mogelijkheid om met Ideal, visa, mastercard of met afterpay te betalen. U hoeft het hout niet zelf op te halen, Hardhout Discount bezorgd de onderliggers of ander tuinhout met een vrachtwagen met kraan, bij u voor de deur. Wij hebben ook het Certificaat Thuiswinkel Waarborg , de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer waarborgen dan de wet. Onze bouw schets die verwerkt is in onze montage handleiding geeft eenvoudig aan hoeveel hout en andere producten u nodig heeft.

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis monsterstuk ontvangen een hardhouten onderligger? Wellicht om de keuze van een houtsoorten te vergelijken? Dat kan natuurlijk gratis bij Hardhout Discount. Deze kunt u aanvragen via onze site. Hardhout Discount levert alle Tuinmaterialen en aanverwante artikelen, tevens bezorgen wij als u voor 12.00 uur besteld, de volgende dag snel aan huis!

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u vragen naar aanleiding van u bezoek aan onze webwinkel? Neem daarvoor even contact met ons op, mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602