Kwaliteitsproducten met luxe uitstraling

Vlonderplanken onderhouden & reinigen

Alles wat je gebruikt heeft onderhoud nodig, zo ook jouw vlonderplanken. Uv-straling, regen en bladeren zijn de grootste boosdoeners voor jouw hardhouten vlonderplanken. Houten vlonderplanken regelmatig schoonmaken is daarom ook belangrijk. Want zeg nu zelf, een mooi schoon terras ziet er toch veel beter uit! 

Regelmatig jouw hardhouten vlonder schoonmaken is ontzettend belangrijk. Vooral in de herfst, winter en in het voorjaar raden wij aan om regelmatig jouw vlonder te onderhouden. Dit klinkt misschien als veel werk, maar door periodiek vlonder onderhoud houd jij jouw vlonderplanken schoon en kun je nog langer genieten van jouw schone vlonderterras. 

Manon, de teamleider van het adviesteam

'Ons adviesteam staat voor je klaar' 

Meer informatie nodig?

WhatsApp   

Schoonmaken is niet alleen van belang voor een mooie uitstraling, maar ook voor jouw veiligheid. Vuil op de vlonderplanken kan namelijk gladheid als gevolg hebben. Door vervuild hout schoon te maken en droog te houden kun je hierdoor het risico op uitgeleiden verkleinen.

Houten vlonder schoonmaken

Een houten vlonder schoonmaken is een bezigheid die je niet iedere dag doet. Hoe maak je vervuild hardhout weer schoon? Maak daarvoor gebruik van onze onderhoudsproducten, deze zijn speciaal voor IPE hardhout en geven jouw vlonderplanken weer een frisse uitstraling. Hardhout schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig. 

Door gebruik te maken van onze IPE hout ontgrijzer maak je in een handomdraai jouw vlonderplanken weer schoon. Dit schoonmaakmiddel is geschikt voor milde tot zeer grondige reiniging. Het schoonmaken is heel eenvoudig. Maak allereerst de vlonderplanken vochtig met lauw water en laat vervolgens het reinigingmiddel enkele minuten inwerken. Let op: laat het product niet opdrogen. Als de IPE hout ontgrijzer goed heeft ingewerkt, is het tijd om te schrobben. We raden je aan om dit te doen met een harde bezem. Hierdoor verwijder je al het vuil grondig. Als je op deze manier je hardhouten vlonderplanken schoonmaakt, kun je jarenlang genieten van jouw vlonderplanken. 

Groene aanslag van je vlonder verwijderen

Groene aanslag op je vlonder kan worden veroorzaakt door algen, mos of schimmels en kan glad en gevaarlijk zijn als het nat is. Gelukkig kun je groene aanslag makkelijk verwijderen van je houten vlonder. Met gebruik van warm water, azijn en een harde bezem kun je de meeste groene aanslag verwijderen. Verdun azijn met water en laat dit ongeveer 15 tot 30 minuten intrekken. Spoel dit vervolgens grondig af met schoon water. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een hogedrukspuit te gebruiken. Doe dit minstens 30 cm van het hout af om beschadigingen te voorkomen. Bovendien is het altijd verstandig om eerst een klein stukje te testen voordat je de hele vlonder schoonmaakt. Zo kun je direct zien of dit het gewenste resultaat oplevert. 

Gebruik een vlonder olie

Is de vlonder weer helemaal schoon? Behandel deze dan met onze vlonder olie zodat deze weer goed beschermd is. Onze vlonder olie beschermt het hout tegen vocht en zorgt ervoor dat het hout minder snel vergrijsd. Bovendien trekt de olie diep in het hout wat zorgt voor bescherming van binnenuit. Door onze vlonder olie te gebruiken behoud je de natuurlijke uitstraling van het hardhout. Het oliën van je vlonder doe je 2 tot 3 keer per jaar, zo blijft je vlonder op kleur en als nieuw.

Houten vlonder schoonmaken, ga aan de slag!

Wil je aan de slag met jouw vlonderplanken schoonmaken, maar twijfel je nog hoe je dit het beste kan aanpakken of welke onderhoudsproducten jij het beste kan gebruiken? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag verder en geven je uitgebreid advies. 

Tags voor dit artikel: