Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Tuintrends 2023: houten vlonderterras! | Hardhout Discount

Klaar voor een tuin make-over, maar nog op zoek naar terras- en tuin inspiratie om jouw buitenterras compleet mee te maken? Een echte trend in 2023 is het vlonderterras. Hiermee creëer jij een luxe tuin van hoge kwaliteit. We delen graag onze vijf nieuwe terrasideeën met je! 

1. Een houten vlonder in je achtertuin

Eén van de tuintrends in 2023 zijn onze IPE hardhouten vlonderplanken. Met de unieke kleurstelling vallen deze vlonderplanken in jouw achtertuin echt op. Daarnaast is het hout slijtvast, zeer sterk en heeft deze een gelijkmatige structuur. Dit maakt dat de IPE vlonderplank een populaire keuze is uit ons assortiment. 

Duurzaamheid is steeds vaker een begrip te noemen, ook in 2023. De IPE vlonderplanken staan bekend om de hoge duurzaamheid, dit maakt dat deze hardhouten vlonderplank een van de nieuwste tuintrends is op het gebied van duurzaamheid.

2. Smalle vlonderplanken 

Een andere tuintrend die je niet wilt missen voor jouw gloednieuwe vlonderterras zijn onze smalle vlonderplanken. Dankzij het slanke profiel creëer je een elegante en moderne uitstraling. En daarnaast zorgen de smalle planken ook voor een optisch groter effect. Zo lijkt ook een relatief klein vlonderterras erg ruim in je achtertuin! Dit is ideaal wanneer de tuin kleiner is qua oppervlakte, maar je deze optisch toch wat groter wilt laten lijken. 

3. Onzichtbare montage bij je vlonderterras

Wij adviseren om jouw vlonderterras te monteren met onze handige vlonder clips. Met deze clips kun je de dekdelen van jouw vlonderterras onzichtbaar bevestigen en zijn schroeven onzichtbaar. Dit laat jouw moderne tuin stralen met een luxueuze, sfeervolle en natuurlijke uitstraling. 

En nog een pluspunt: de clips maken de montage van jouw vlonderterras een stuk makkelijker! Hierdoor kun je het eenvoudig zelf doen. Benieuwd hoe? We delen graag al onze tips met je om een vlonder te maken.

4. Combineer het terras met een overkapping

Ben jij naast het monteren van jouw vlonderterras op zoek naar meer terras en tuin inspiratie? Terrastrends zoals een overkapping zijn perfect te combineren met jouw vlonderterras. Je kunt namelijk het hele jaar door genieten van het buitenleven: hartje zomer geeft een overkapping schaduw tegen de brandende zon en in de winter zit je lekker warm en overdekt. 

Voorbeelden van klassieke overkappingen zijn douglas en eiken overkappingen met een afmeting naar keuze of op maat gemaakt. Deze zijn van hoge kwaliteit en hebben daardoor een zeer lange levensduur. 

De nieuwste tuintrends vind je natuurlijk ook terug in onze moderne overkappingen. Afhankelijk van jouw smaak kun je bij Hardhout Discount een keuze maken uit de verschillende overkappingen uit voorraad, of je kunt aan de slag met je eigen project in onze rekentool voor overkappingen

5. Vlonderterras op maat

Vlonderplanken van Hardhout Discount zijn verkrijgbaar per vierkante meter. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel m² jij nodig hebt voor jouw terras? Geef de juiste afmetingen door in onze vlonderplanken rekentool. Deze berekent eenvoudig welke materialen jij allemaal nodig hebt om je eigen vlonderterras te kunnen plaatsen.

Kunnen wij je verder helpen? Wij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur via 074-7440163 of stuur een e-mail naar info@hardhoutdiscount.nl. Liever een berichtje sturen via WhatsApp? Wij komen zo snel mogelijk bij je terug met een passend antwoord. 

Vanzelfsprekend ben je ook van harte welkom om ons te komen bezoeken. Je vindt onze sfeervolle showroom in Hengelo Overijssel. Maak je wel even een afspraak voordat je langskomt? Dan weten we zeker dat we alle tijd hebben om je te voorzien van persoonlijk advies!

Tags voor dit artikel: