10% extra kassa korting

8 ideeën om vlonderplanken te gebruiken | Hardhout Discount

Vlonderplanken worden vaak gebruikt voor een mooi vlonderterras. Maar er zijn nog veel meer verschillende manieren waarop vlonderplanken gebruikt kunnen worden. Misschien heb je hier nog niet direct aan geacht, maar vlonderplanken zijn ook zeer geschikt voor tal van andere toepassingen! 

Manon, de teamleider van het adviesteam

'Ons adviesteam staat voor je klaar' 

Meer informatie nodig?
WhatsApp   

  1. Vlonderterras in de achtertuin

Een vlonderterras voor in de achtertuin is de meest gekozen toepassing als het gaat om het gebruik van vlonderplanken. Een logische keuze, want een terras van vlonderplanken is een echte eyecatcher in jouw tuin. Onze vlonderplanken kun je eenvoudig zelf monteren door onze handige kliksysteem. Zo kun je in een handomdraai een warme sfeer creëren in jouw tuin. Geniet samen met vrienden en familie op jouw sfeervolle vlonderterras!

  1. Een duurzame vloer op het balkon

Trek de huiselijke sfeer door naar jouw balkon. Een balkon heeft meestal een relatief klein oppervlakte, maar het is minstens zo belangrijk om ook op je balkon de sfeervolle inrichting door te trekken. En dat doe je heel eenvoudig met een vlonderplanken terras van Hardhout Discount. Een ideale uitkomst die ook nog eens makkelijk en snel zelf te monteren is!

  1. Een prachtig dakterras 

Een luxe uitstraling creëren op jouw dakterras? Kies dan voor onze vlonderplanken. Ze geven een sfeervolle uitstraling en maken je dakterras dé plek om heerlijk te genieten met vrienden en familie. 

Wil je aan de slag met jouw dakterras, maar heb je geen idee hoeveel vlonderplanken je nodig hebt? Dan kun je gebruikmaken van onze handig vlonder calculator. Zo weet je in een paar stappen hoeveel hout je nodig hebt voor jouw nieuwe dakterras. 

  1. Vlonderplanken rondom het zwembad

Vlonderplanken kunnen een goede keuze zijn voor bij het zwembad. Onze vlonderplanken zijn goed bestand tegen vocht, wat cruciaal is als je vlonderplanken wilt monteren bij het zwembad. Bovendien hebben onze vlonderplanken nog een ander groot voordeel, want ze worden in de zomermaanden niet warm. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld stenen of tegels, welke heel erg warm worden door de brandende zon. Dit is natuurlijk wel zo comfortabel als je op blote voeten loopt. 

Vlonderplanken bij het zwembad vereisen wel extra aandacht bij het monteren. Tip van Hardhout Discount: om te voorkomen dat het water blijft liggen op de vlonderplanken en het risico op uitglijden te verminderen, is het verstandig om te zorgen dat het water goed kan weglopen. Zorg er daarom voor dat je voldoende ruimte overhoudt tussen de vlonderplanken bij de montage.

  1. Vlonderplanken voor jouw aanlegsteiger

Ligt jouw tuin aan het water? Dan is een steiger van vlonderplanken de ideale oplossing. 

Handig voor als je een boot hebt of als je bijvoorbeeld wilt gaan vissen. Bij een steiger van vlonderplanken is een stevige ondergrond van groot belang. Je wil natuurlijk niet dat de vlonderplanken gaan doorbuigen en het water aanraakt. 

En nog goed om te weten: als je een steiger van vlonderplanken wilt gaan maken, is het altijd verstandig om hier vooraf de gemeente over te informeren. Het is namelijk mogelijk dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Wees daarom goed voorbereid bij het maken van jouw steiger van vlonderplanken.

  1. Unieke gevelbekleding voor ieder pand

Gevels zijn op verschillende manieren te bekleden. Heb je wel eens gedacht aan een gevel van vlonderplanken? Een populaire keuze en dat is niet zonder goede reden, want gevelbekleding van hout geeft jouw woning direct een sfeervolle uitstraling. Het bekleden van jouw gevel hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? In onze montagevideo leggen we dit stap voor stap uit. Met onze duurzame houtsoort kun je jarenlang genieten van een mooie gevel met een luxueuze uitstraling. 

  1. Tuinmeubels: banken, tafels, stoelen en meer!

Als je een natuurlijke uitstraling in jouw tuin wil creëren, doe je dit eenvoudig met hardhouten tuinmeubels. Tuinmeubels van plastic of metaal kennen we inmiddels wel. Houten tuinmeubels geven direct een natuurlijke uitstraling en passen goed bij buitenomgeving. Bovendien zijn houten tuinmeubels een duurzame keuze. Doordat tuinmeubels altijd in de buitenlucht staan, is het verstandig om jouw hardhouten tuinmeubels te voorzien van een laagje vlonder olie. Door het hout te oliën, behoudt het hout de warme natuurlijke uitstraling beter. Op deze manier kun je nog langer genieten van jouw hardhouten tuinmeubels van vlonderplanken.

  1. Een moderne schutting in je achtertuin

Vlonderplanken kunnen ook goed gebruikt worden als schuttingplanken. Een hardhouten schutting van vlonderplanken geeft een natuurlijke en moderne uitstraling. Voor de aanleg van jouw schutting heb je kwalitatief goed hout nodig en dit hout vind je bij Hardhout Discount. Je kunt zelf je eigen moderne schutting samenstellen met onze schutting calculator. Zo bereken je binnen enkele minuten jouw nieuwe schutting met een moderne uitstraling!

Maak jouw eigen vlonderproject met Hardhout Discount

Hopelijk hebben we je kunnen inspiratie met onze verschillende toepassingen om vlonderplanken te gebruiken. Heb je zelf nog een ander leuk idee, deel deze dan gerust met ons! We horen graag waar jij onze vlonderplanken voor hebt ingezet. 

Heb je nog meer vlonder inspiratie nodig? Kom dan gerust eens langs in onze sfeervolle in Hengelo, Overijssel. Van vlonders en moderne schuttingen tot aan overkappingen: je treft het in onze showroom. Hopelijk zien we je binnenkort!

Tags voor dit artikel: