Schutting maken

Zelf een schutting maken? Hardhout Discount helpt u!

Hardhout Discount Online BV is gevestigd in Enschede.
Wij hebben al meer dan 14 jaar houtervaring, en hebben in het jaar 2014 de stap gezet om een online winkel te bouwen.
Daardoor hebben wij geen showroom meer, maar wel een erg groot magazijn vol met hardhout.
Hierdoor houden wij de kosten laag, en kunnen wij tegen lage condities hardhout aanbieden.
Wij houden van hout, en proberen dit in alles uit te stralen.

Schutting maken

Contact gegevens:
Email direct naar: info@hardhoutdiscount.nl
Bel ons kantoor op: 053-80 80 321
Of WhatsApp met 06 23 37 77 (in de avond en ook in het weekend)

Wij hebben al het hout wat op onze website staat ook daadwerkelijk op voorraad. Daardoor kunnen wij super snel orderpicken en het hardhout uitleveren. Wij pakken alle bestellingen volgens een vast gecoördineerd proces, hierdoor houden wij controle over de kwaliteit en de volledigheid van alle bestellingen. Veilig winkelen en een goede klant te vredenheid is voor ons erg belangrijk.

Controle goederen magazijn werfmedewerkers Hout werf

Een schutting maken
Een schutting maken kunt u op verschillende manieren uitvoeren. Het beste is om te beginnen met de eerste vraag. Hoe wilt u dat de schutting er uit komt te zien? Daarna moet u bepalen welke materialen het beste in de schutting kunnen worden gebruikt. Hardhout Discount kiest voor de meest duurzame oplossing, hardhout. Hardhout is een duurzaam product, het voordeel hiervan is dat het product lang mee gaat en het geeft de schutting een mooie authentieke uitstraling.

Waar komt de schutting te staan?
Een logische volgende vraag, waar komt de schutting te staan? De weersinvloeden en voornamelijk de wind zullen de stevigheid van de schutting gaan bepalen. Dit wil zeggen dat er rekening gehouden moet worden met de verankering van de schutting. Een schutting die beschut staat of een schutting die op een open terrein staat bepaalt de diepte van de verankering. Uiteraard zal een schutting op een open terrein dieper verankerd moeten worden.

De lengte van de palen
Bij een stabiele samenstelling van de grond kan wanneer de schutting in een stedelijk gebied geplaatst wordt gewerkt worden met palen met een lengte van 2,75 meter. Komt de schutting in een open, niet stedelijk gebied te staan dan adviseren wij het gebruik van palen met een lengte van 3 meter. Voor beide lengtes is het gebruikelijk om 1/3 deel van de paal in te graven in de grond.

Schutting opbouw
Er zijn veel uiteenlopende manieren waarop een schuttingopbouw kan worden gerealiseerd. De opbouw met halfhouts hout er op verwerkt of kant-en-klare schutting panelen. Een andere mogelijkheid is het gebruik van horizontale schuttingplanken. De palen van de schutting kunnen uitgevoerd worden in een variant met 6,5 cm dikke palen of als u voor een chiquere uitstraling wilt gaan kiest u voor 8,5 cm dikke palen. Er zijn veel mogelijkheden zodat wij een oplossing kunnen bieden voor iedere smaak. De dikte van het materiaal speelt een rol bij de levensduur. Hoe dikker het materiaal, hoe langer de levensduur.

Stel een project samen
Wilt u zelf een schutting maken, met onze innovatieve calculator kunt u berekenen hoeveel hout en toebehoren u nodig heeft voor het project. 

Gemakkelijk bestellen
Een houten schutting is bij ons eenvoudig samen te stellen en te bestellen. Voor het plaatsen van de schutting is echter wel wat ervaring nodig. Voor het plaatsen van de schutting hebben wij een handige doe-het-zelf gebruikershandleiding geschreven waardoor elke klus steeds makkelijker wordt.
Bestelt u bij ons een schutting, dan kunt u alle benodigde onderdelen direct mee bestellen. Een kant-en-klare schutting bestaat altijd uit hardhouten palen, losse schuttingplanken of elementen en bijbehorende schroeven. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om alles los te bestellen. Controleer altijd bij ontvangst of alle onderdelen bij u zijn afgeleverd.

Benodigde gereedschappen om een schutting te maken

  • Een lange waterpas, en desgewenst een laser om de hoogte van de palen uit te zetten
  • Een zware rubber hamer en een ijzeren moker
  • Een boormachine met bithouder
  • Een schop
  • Een handzaag
  • Een handcirkelzaag of cirkelzaagtafel
  • 2 personen met lichte bouwervaring zijn gewenst

Onderdelen - Schutting maken Gereedschap - Schutting maken

Stap 1 van het maken van een schutting

Het is van belang dat de schutting als bouwwerk altijd waterpas komt te staan. Verder moeten de palen van de schutting aan de bovenzijde gelijk/waterpas staan. De eerste stap is het bepalen van de plaats waar de palen komen te staan. Deze plaatsing is afhankelijk van de gebruikte elementen. Gebruikt u kant-en-klare elementen of verwerkt u losse schuttingplanken, deze bepalen dan de afstand van de gaten.

Waterpas staan - Schutting maken

Begin met het eerste gat aan het begin van de schutting. Graaf dit eerste gat schopbreedte, het gat moet diep genoeg zijn zodat 1/3e van de lengte van de paal in het gat kan. Herhaal deze handeling voor de 2e paal die u gaat plaatsen. Alle gaten die u gaat graven moeten dezelfde diepte hebben en deze zullen onderling recht oftewel waterpas worden. Het beste is om niet meteen alle gaten te graven. Zo voorkomt u dat er door enige afwijking een gat op de verkeerde plaats zit en nog belangrijker, dubbel werk.

Eerste gat - Schutting maken

Het maakt voor de uitvoering niet uit of u één of meerdere palen moet graven en monteren. De handeling is nagenoeg hetzelfde. Heeft u tips nodig, heeft u vragen of wenst u meer uitleg, aarzel niet om ons om advies te vragen. Iedere situatie is anders en wij doen ons best om u de beste mogelijkheden aan te bieden.

Stap 2 van het maken van een schutting

Heeft u de eerste paal ingegraven, dan is deze bepalend voor de hoogte van de hele schutting. Belangrijk hierbij is wel dat u rekening houdt met een tuin die afloopt of oploopt. Gemeten vanaf de eerste paal moet u hier rekening mee houden en wanneer de grond afloopt kan het noodzakelijk zijn dat u langere palen nodig heeft.
Mocht u meer advies willen dan kunt ons altijd bellen of een foto van uw tuin mailen. Wij geven u dan een passend advies.

Afloop of oploop - Schutting maken

Stap 3 van het maken van een schutting, de 2e paal monteren

Voor het monteren van de 2e paal is het van belang welke elementen u heeft gekozen. Werkt u met kant-en-klare elementen dan kunt u de instructies verder volgen onder A. Heeft u gekozen voor losse schuttingplanken dan kunt u de instructies verder volgen onder B.

Welke elementen - Schutting maken

A. Schroef schermsteuntjes aan de 1e paal, hiervan heeft u er 2 á 3 nodig per paal. Schroef aan de paal het element vast en ondersteun het vastgeschroefde element aan de andere kant aan de onderzijde. Stel hierna het schutting element waterpas. Na het stellen van het schuttingscherm weet u direct de afstand tot de 2e paal en de hoogte van deze paal.

Kant-en-klare-elementen - Schutting maken

B. Begin met het uitmeten van de afstand die u tussen de palen wenst te hebben. U kunt de palen maximaal 2 meter uit elkaar zetten. Hierbij geldt wel, hoe dichter de palen bij elkaar staan, hoe stabieler uw bouwwerk wordt.

Losse schuittingplanken - Schutting maken

Graaf nu het gat voor de 2e paal. Plaats de paal in het gat en maakt u zich nog geen zorgen als de palen niet precies even diep staan. Schroef aan de bovenzijde horizontaal aan de eerste paal de schuttingplank vast. Stel de schuttingplank waterpas en nu is het van belang dat de beide palen op gelijke hoogte komen. Zet de palen vast in de grond en stamp de grond goed aan. Om te zorgen dat de eerste palen goed stabiel staan kunt u het beste de palen met een touw of lat schoren. Om tot het mooiste resultaat te komen is het essentieel dat de eerste 2 palen niet meer kunnen bewegen.

Grond uitstampen - Schutting maken

Voor de palen die u plaatst is het verder van belang dat deze verticaal waterpas staan. Door de palen te schoren met een lat, een touw en een piket paal die u naast de schutting in de grond slaat kunt er voor zorgen dat de palen goed blijven staan.

Stap 4 het overige gedeelte van de schutting monteren

Herhaal de stappen beschreven in stap 1 tot en met 3 voor de overige palen. Bij een kant-en-klare schutting zal het monteren van de schutting sneller gaan. Wanneer u gebruik maakt van losse elementen zult u meer stel, meet en richt werkzaamheden hebben. U bent hierbij wel flexibeler in het optische eindresultaat.

Overige delen - Schutting maken

Bij gebruik van losse schuttingplanken monteert u nu alle andere planken aan weerszijden van de geplaatste palen. Het meest gebruikelijke is om een ruimte van 7 cm te hanteren tussen de horizontale planken. Hier geldt, hoe dichter de planken op elkaar worden gemonteerd, hoe minder er door de schutting heen gekeken kan worden. Dus wanneer u meer privacy in uw tuin wilt hebben raden wij aan om de ruimte tussen de planken kleiner te maken.

Losse planken monteren - Schutting maken Schutting compleet - Schutting maken

 

 

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Gratis proefmonster aanvragen

Betaal opties

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk Overschrijving iDeal Creditcard PayPal AfterPay SOFORT Bancontact KBC/CBC Belfius Direct ING Home’Pay Contant