Kwaliteitsproducten met luxe uitstraling

Schutting maken

Wilt u zelf een schutting bouwen en bent u op zoek naar hoogwaardig hout? Wij hebben al meer dan 14 jaar houtervaring, en hebben in het jaar 2014 de stap gezet om een online winkel te openen. Ons hardhout is ideaal om zelf een topkwaliteit schutting te bouwen.

Benodigde gereedschappen om een schutting te maken

Een lange waterpas, en desgewenst een laser om de palen uit te zetten

 • Een zware rubber hamer en een ijzeren moker
 • Een boormachine met bithouder
 • Een schop en/of grondboor
 • Een handzaag
 • Afzet touw/lijn
 • Een handcirkelzaag of cirkelzaagtafel
 • 2 personen met lichte bouwervaring zijn gewenst

Onderdelen - Schutting maken Gereedschap - Schutting maken

Van IPE hardhout kun je van alles maken!
Ipe is het beste hardhout, vlak, stabiel en mooi van kleur.

IPE moderne schutting
IPE moderne poort en nog veel meer bij ons verkrijgbaar

Zelf een schutting maken met Hardhout Discount!

Wij leveren schuttingplanken vanuit ons eigen magazijn. Hierdoor houden wij de kosten laag en kunnen wij tegen lage prijzen Ipe hardhout aanbieden. Lees snel verder en ontdek hoe je eenvoudig zelf een geluidswerende schutting kunt ontwerpen en maken.

Video: IPE moderne schutting 7 cm latten   Video: IPE Moderne schutting met poort

Bij elke schutting die wij aanbieden staan video's hoe deze te monteren en van het eindresultaat.

Voorbeeld: zelf een schutting maken van Ipe hout

In de volgende 4 stappen wordt samengevat hoe je zelf eenvoudig een schutting kunt monteren van Ipe hardhout. Verderop in dit artikel vindt je een uitgebreid stappenplan.

1. Uitmeten schutting

Begin altijd met het uitmeten waar de palen moeten komen te staan. Zorg er vervolgens voor dat de ondergrond waterpas is. Deze stap is altijd van belang. Graaf daarna de gaten waarin u de palen van de schutting gaat plaatsen. Span een lijn over de grond zodat je alle palen in rechte lijn kan plaatsen.

2. Eerste paal plaatsen

Begin met het plaatsen van de eerste paal. Deze staat meestal in een hoek of wordt geplaatst tegen een muur. Hoe diep de eerste paal van de schutting wordt ingegraven, is bepalend voor de hoogte van de schutting. Indien de ondergrond oploopt of afloopt. Tip, plaats de bovenkant van de paal iets hoger dan de totale hoogte van de schutting die je besteld is. Naderhand kan je dan het bovenste stukje van de paal afzagen.

Waterpas staan - Schutting maken

Als een paal een kromming heeft, dan de kromming in de richting van de schutting te draaien, de ipe schuttingplanken / lamellen bedekken de gehele paal, hier is niets terug van te zien.

3. Tweede paal monteren en overige palen monteren

Plaats vervolgens de tweede paal van de schutting op maat. Zorg er voor dat beide palen waterpas staan en op dezelfde hoogte staan ten opzichte van elkaar. (je kan er ook voor kiezen om van de bovenkant van de paal af te zagen na het monteren van de planken) Daarna kunt je het gat dicht gaan maken, zodat de paal stevig in de grond staat. Stamp de grond goed aan en zorg dat er geen beweging meer in de palen kunnen komen. Met de tuinslang het gat langs de paal besproeien waardoor de grond goed inklinkt en de paal vaster staat. Bij veel wind belasting is het aan te raden om in het gat snelbeton te gieten om de paal onder in de grond te verzwaren.

Eerste gat - Schutting maken

1/3 lengte van de paal in de grond plaatsen.

4. Overige delen van schutting maken

Vervolgens kun je de planken horizontaal vast gaan schroeven op de staanders. Altijd vanaf onder aan te beginnen. Herhaal daarna stap 3 en 4 om zelf een schutting te maken. Wanneer je de schuttingplanken plaatst, dan bepalen de clips de afstand tussen de horizontale planken. Plaats bij elke plank aan de uiteinden 1 clip aan de boven en 1 clip aan de onderzijde van de plank, daardoor is de plank goed opgesloten en kan deze niet werken. Ook als er geen staander / paal bij de overgangen is. Wij leveren genoeg clips om dit te doen.

Grond uitstampen - Schutting maken

Zelf snel een schutting maken en plaatsen

Wij hebben al het hout wat op onze website staat daadwerkelijk op voorraad. Daardoor kunnen wij zeer snel orderpicken en het hardhout uitleveren. Wij verpakken alle bestellingen volgens een gecoördineerd proces, hierdoor houden wij controle over de kwaliteit en de volledigheid van alle bestellingen. Veilig winkelen en een goede klant tevredenheid is voor ons erg belangrijk.

Controle goederen magazijn werfmedewerkers Hout werf

Een schutting maken

Een schutting maken kan je op verschillende manieren uitvoeren. Het beste is om te beginnen met de eerste vraag: hoe wil je dat de schutting er uit komt te zien? Met onze Schutting Rekenhulp stel je eenvoudig een moderne schutting samen, die perfect in jou achtertuin past. Daarna te bepalen welke materialen het beste in de schutting kunnen worden gebruikt, wij hebben verschillende moderne schuttingen in ons assortiment. Hardhout Discount kiest voor de meest duurzame oplossing, Ipe hardhout. Hardhout is een duurzaam product, het voordeel hiervan is dat het product lang mee gaat en het geeft de schutting een mooie authentieke uitstraling. Olien zorgt er voor dat je schutting vuilafstotend is en lang dezelfde kleur heeft. 2 tot 3x per jaar te doen.

Schutting compleet - Schutting maken

Waar komt de schutting te staan?

Een logische volgende vraag, waar komt de schutting te staan? De weersinvloeden en voornamelijk de wind zullen de stevigheid van de schutting gaan bepalen. Dit wil zeggen dat er rekening gehouden moet worden met de verankering van de schutting. Een schutting die beschut staat of een schutting die op een open terrein staat bepaalt de diepte van de verankering. Uiteraard zal een schutting op een open terrein dieper verankerd moeten worden. Verankeren kan je doen door in de grond snelbeton toe te voegen.

De lengte van de palen

Bij een stabiele samenstelling van de grond kan wanneer de schutting in een stedelijk gebied geplaatst wordt gewerkt worden met palen met een lengte van 3.00 meter. Het is gebruikelijk om 1/3 deel van de paal in te graven in de grond.

Eerste gat - Schutting maken

Stel een project samen

Wilt je zelf een schutting maken? Met onze handige Rekenhulp berekenen je snel en gemakkelijk hoeveel hout en toebehoren er nodig is voor het project. 

Gemakkelijk een schutting bestellen

Een houten schutting is bij ons eenvoudig samen te stellen en te bestellen. Voor het plaatsen van de hoge schutting is echter wel wat ervaring nodig. Voor het plaatsen van de schutting hebben wij een handige doe-het-zelf gebruikershandleiding geschreven waardoor elke klus steeds makkelijker wordt. En zijn er opbouw video's op de site te vinden.
Bestel bij ons een schutting, dan krijg je alle materialen er automatisch bij. Wij leveren geen kant en klare schutting, alle losse onderdelen die wij leveren bestaan altijd uit hardhouten palen, losse lamellen (montage clips ) en bijbehorende schroeven. 

Benodigde gereedschappen om een schutting te maken

Een lange waterpas, en desgewenst een laser om de hoogte van de palen uit te zetten

 • Een zware rubber hamer en een ijzeren moker
 • Een boormachine met bithouder
 • Een schop
 • Een handzaag
 • Een handcirkelzaag of cirkelzaagtafel
 • 2 personen met lichte bouwervaring zijn gewenst

Onderdelen - Schutting maken Gereedschap - Schutting maken

Nog vragen? 
Email: info@hardhoutdiscount.nl of bel ons advies team in Hengelo: 074-7440163
Of WhatsApp ons.

WhatsApp