10% extra kassa korting

Houten schutting plaatsen

Om te beginnen vragen veel mensen zich af wat een schutting precies gaat kosten. Zonder specifieke informatie kan dit lastig te beantwoorden zijn. De kosten van de schutting zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen is het van belang om exact af te meten hoe lang de schutting moet worden. Veel schuttingen worden immers verkocht per meter. Als u weet hoeveel meter schuttingplanken of tuinschermen u nodig heeft, is het daarna eenvoudig om te bepalen wat de globale kosten gaan worden.

Met de Calculator van Hardhout Discount wordt het helemaal eenvoudig om te berekenen wat een schutting op maat kost. Vul simpelweg in hoe lang de houten schutting moet worden, bepaal de hoogte, kies de schuttingpalen en druk op berekenen. Binnen een paar minuten ontvangt u zo een prijsopgave voor een topkwaliteit schutting.

Tip 1:Overleg vooraf met uw buren wanneer er een schutting wordt geplaatst op een erfafscheiding. Zo voorkomt u mogelijke ergernissen en soms kunnen de kosten zelfs gedeeld worden.

Schutting plaatsen: welk type hout?

Het type hout dat gebruikt gaat worden, bepaalt verder niet alleen de prijs van de schutting. Het heeft ook grote invloed op de uitstraling én kwaliteit van de tuinschutting. Uiteraard is het mogelijk om te kiezen voor een Europese houtsoort zoals Douglas. Dit hout heeft een fijne nerf en is daardoor zeer geschikt als schuttingplank.

Houtsoort schutting

Kiest u liever voor een houtsoort van hogere kwaliteit? Dan zijn tropische hardhoutsoorten zoals IPE en Bankirai de verstandigere keuze. Hardhout is een stuk steviger, kent een lange levensduur, heeft een moderne uitstraling en is relatief onderhoudsvrij. Hoewel de prijs per meter van een hardhouting schutting wel iets hoger ligt, krijgt u er wel een schutting voor terug waar u decennialang van kunt genieten.

Tip 2: Houd u aan de bouwvoorschriften van uw stad of gemeente. In veel steden mag een schutting in de achtertuin maximaal 2 meter hoog zijn. De gemeentelijke verordening kan hier uitsluitsel over geven.

Schuttingplanken of tuinscherm plaatsen

Bij Hardhout Discount kunt u verder kiezen uit diverse soorten schuttingen. Vooral het tuinscherm en schuttingplanken worden veel gekozen door tuinliefhebbers. Tuinschermen worden meestal kant-en-klaar geleverd en hebben een moderne uitstraling. Het tuinscherm dient te worden vastgemaakt aan een stevige schuttingpaal met klipjes.

Schuttingplanken kunt u zelf vast boren of schroeven aan een houten schuttingpaal. Of kies er simpelweg voor om dit te laten door Hardhout Discount. Via onze Calculator maakt u eenvoudig een geluidswerende schutting naar wens. Tip: wil je nog meer privacy? Kies dan voor een hoge schutting van minimaal 2 meter. Selecteer snel de lengte, het type hout, tussenruimte, de schuttingpaal en de deur (optioneel). Vervolgens leveren wij een kant-en-klare schutting bij u af, die u alleen nog maar hoeft te plaatsen.

Onderdelen schutting

Tip 3:Kies u voor losse hardhouten schuttingplanken? U dient deze altijd voor te boren wanneer u de planken zelf vastmaakt. Bij een kant-en-klaar tuinscherm is dit niet nodig.

Benodigd materiaal tuinschutting plaatsen

Heeft u de schutting besteld die perfect bij uw achtertuin past? Dan kunt u bijna beginnen met het plaatsen van de schutting. Het is handig om het volgende gereedschap beschikbaar te hebben:

  • Schroeven (Optioneel bijgeleverd)
  • Waterpas
  • Grondboor
  • Hamer
  • Boormachine
  • Touw
  • Landmeter/meetlint
  • Snelbeton (Optioneel: paalhouders)

Materiaal schutting plaatsen

Stappenplan: plaatsen van schutting

Heeft u al het materiaal en gereedschap binnen om de schutting te plaatsen? Volg dan dit stappenplan om eenvoudig te schutting in de achtertuin te zetten.

Stap 1: Uitmeten

Begin met het uitmeten waar de schuttingpalen en schuttingplanken moeten komen. Voor een exact resultaat wordt aangeraden om dit met een landmeter te doen, maar een simpel meetlint kan ook functioneren.

Stap 2: Plaats de eerste schuttingpaal

Begin vervolgens met het plaatsen van de eerste schuttingpaal. Plaats altijd eerst een paal die tegen de muur staat. Zorg er eerst voor dat de muur waterpas is.

Eerste schuttingpaal waterpas

Vervolgens kunt u twee gaten voorboren in de muur en de schuttingpaal (op gelijke hoogte). Zet de eerste schuttingpaal vast met een plug en schroef de paal vast aan de muur.

Stap 3: Schuttinglijn bepalen

Span nu een touw tot het eindpunt (of tot het eindpunt op een hoek). Wanneer u vervolgens de schuttingpalen strak tegen het touw plaats, weet u zeker dat de schutting recht wordt geplaatst.

Schuttinglijn bepalen

Stap 4: Gaten boren of graven

Met een grondboor kunt u nu de gaten boren waarin de volgende schuttingpalen mogen komen. Meet dit exact uit, zodat de schuttingplanken of tuinschermen er exact tussen passen. Het gat zelf mag diep genoeg zijn, zodat de schuttingpaal voor circa 1/3e in de grond staat.

Schuttingpalen plaatsen

Stap 5: Plaats de volgende paal + schuttingplanken

Zet vervolgens de palen in de grond en vul het gat volledig met snelbeton. Vervolgens kunt u het schuttingscherm monteren tussen de palen. Afhankelijk van het type schutting dat u heeft besteld, is de montage van de schutting aan de palen anders. Mogelijk gaat dit via een klipsysteem, maar ook is het mogelijk dat u de schuttingplanken moet vastschroeven.

Schutting zelf vastzetten

Zelf een schutting in de tuin neerzetten?

Zoals u ziet is het relatief eenvoudig om zelf een schutting te plaatsen in te achtertuin. Vooral wanneer u al enige kluservaring heeft, kan dit proces binnen enkele uren zijn afgerond. Bent u op zoek naar een fraaie schutting van topkwaliteit? Creëer dan de schutting van uw dromen met de Calculator van Hardhout Discount. Hier stelt u snel een schutting samen tegen een absolute bodemprijs. Bovendien hebben wij de grootste Hardhoutvoorraad in de Benelux. Binnen 3 dagen kunt u hierdoor al aan de slag met het plaatsen van de perfecte schutting!

Heeft u meer informatie nodig over (het plaatsen van) onze houten schuttingen? Neem dan gerust contact op via 074 – 3033602 of info@hardhoutdiscount.nl