Schuttingpalen

Hardhouten schuttingpalen

Direct samenstellen
Onze producten
Meer informatie over HARDHOUTEN SCHUTTINGPALEN

Palen zijn in Europees hardhout te leveren, en te leveren in Tropisch hardhout. Lariks Douglas of Eiken palen hebben wij te koop dit is het Europese hardhout. Lariks of Douglas verkopen wij veel voor constructie hout wat wordt gebruikt voor veranda’s overkappingen of tuinhuisjes. Houten palen zijn zeer breed toepasbaar en zijn te verkrijgen in verschillende maten. Tropisch hardhout zijn onder meer de houtsoorten Azobe, Angelim, Massaranduba en Bankirai.

Vierkante paal geschaafd en fijbezaagd

Alle palen van hardhoutdiscount zijn vierkante fijbezaagde of in de vierkant geschaafde variant te koop. Wij verkopen ook een voorgeschaafde paal. Wij zijn namelijk online dealer van StarTimber hardhout producten.

Een geschaafde paal heeft een extra bewerking gehad, waardoor deze paal duurder is dan een fijbezaagde hardhouten paal. Al onze palen zijn vierkant gezaagd. Een paal wordt gedefineerd als deze vierkant is, dus een afmeting als 6 x 6 cm is een paal. Is de afmeting niet gelijk, bijvoorbeeld 5 x 8 cm dan is dit geen paal maar een balk.

Waarom kiest u voor StarTimber hout?

Startimber levert alleen maar duurzaam geproduceerd hardhout, volgens alle regels en wedgeving die worden voorgeschreven. Het merk Startimber controleert intensief zelf in de landen van herkomst op legaliteit. Dit is onder andere erg belangrijk voor het voortbestaan van het tropisch regenwoud.

StarTimber vierkante paal voorgeschaafd

StarTimber hout is splinter vrij en recht van draad. Een fijnbezaagde paal heeft altijd wat splinters, en heeft een ruw oppervlak. Een Startimber paal is licht voorgeschaafd, waardoor deze palen een gladder oppervlakte hebben gekregen. Het hout wordt als ware opgepoetst waardoor er een beter en mooier product ontstaat. Startimber is iets duurder dan een standaard hardhouten fijnbezaagde palen, maar goedkoper dan volledig geschaafde palen. Het voordeel van Startimber hout is dat al het hou is voorschaven voorgeschaafd en daardoor dus maatvast is. Startimber hardhout is splinter vrij is gemaakt. In tegenstelling van een fijbezaagde paal, die niet maat vast is en nog splinters bevat.

Als u een schutting of overkapping gaat plaatsen, geeft het mooiste eindresultaat als u StarTimber verwerkt. StarTimber hardhout is met meer zorg geproduceerd, dit ziet u terug in de afwerking van het hout.

Startimber geschaafde palen

Startimber hardhouten geschaafde palen zijn met de grootst mogelijke zorg in het land van herkomst uitgesorteerd. Dus alleen het beste hout wordt gebruikt voor de StarTimber productie.

Startimber heeft de beste prijs en kwaliteit verhouding.

Door de uitstekende verpakking en maatvaste kwaliteit van het hardhout, ontvangt u de hoogst haalbare kwaliteit, voor het mooiste eindresultaat. U kan dit product niet kopen in de bouwmarkt. Alleen de betere houthandel is verkooppunt van dit product. Hardhout Discount is de online dealer.

Breed assortiment in producten hardhout discount online.

Met alle producten van Hardhout Discount online maakt u betere en mooiere klussen. Al ons aangeboden hout is van hoogwaardige kwaliteit. Wij proberen ons altijd te onderscheiden ten opzichte van de andere aanbieders. Daarom zijn wij online dealer geworden van een kwaliteit merk Startimber Met Startimber hardhout maakt u alles nog veel mooier en beter. Voor elke klus heeft StarTimber hardhout een passende oplossing. U kan het zo gek niet bedenken een schutting, bloembak, terras of overkapping in hardhout. StarTimber heeft een houtprofiel en/of afmeting beschikbaar op maat aan u geleverd. Deze producten zijn niet in de bouwmarkt te verkrijgen.

Technische specificaties en levering, voor de professionele gebruiker. 

StarTimber is onderscheidend in voorschaven van al het ruwe hardhout. Dit hout is als het ware opgepoest, vlek vrij en daardoor ontstaat een gladder, mooier eindproduct dan een standaard fijnbezaagd hardhout. Startimber is volledig vierzijden geschaafd, alsmede alle voorgeschaafde producten hebben sterk onderscheidend vermogen. Dit doordat de speciale verpakking, altijd de versheid van dit product wordt gegarandeerd. Vergrijst hout, of besmeurde delen door transport zijn tot bijna nul gereduceerd. Alle uiteinden van het hout zijn twee keer met speciale vocht sealer behandeld, waardoor vocht minder snel uit het hout zal onttrekken, dit bevorderd de stabiliteit van het hardhout op lange duur, want het bestaande vocht wat in hardhout zit zal minder snel uit het hout onttrokken worden. StarTimber producten hebben altijd de duurzaamheidklasse 1 of 2, dit zijn technische benamingen voor hoe lang hout mee gaat. Hout gaat op den duur rotten als het met water en of grond in aanraking komt. Met Startimber hout bent u dus gegarandeerd van een zeer lange levensduur.  Hout controleurs van Startimber controleren het gehele productie proces alsmede in land van herkomst, en bij binnen komst van de goederen in Nederland meerdere malen. Voor dat het hout bij hardhout discount online binnen komt. Daardoor bent u als klant verzekerd van een mooi en beter product.

 

Tropisch hardhout voor overkappingen, veranda’s of tuinhuisjes wordt niet zo vaak gebruikt. Deze houtsoorten zijn zwaarder in gewicht en moeilijker te bewerken dan Lariks Douglas of Eiken. Wel is het aan te raden om de staanders die de dakconstructie dragen wel in geschaafd tropisch hardhout uit te voeren. Houten palen in de grond worden aangetast door bacteriën en schimmels in de grond. Tropisch hardhout is veel duurzamer dan Eiken of Lariks Douglas. Daarom is het aan te raden als u houten palen in de grond verwerkt dit in tropisch hardhout uit te voeren. Vierkante houten palen kunnen worden uitgevoerd in geschaafd met ronde hoeken of in fijnbezaagde variant.

Maten in palen te koop

Een fijnbezaagde paal heeft een ruwe oppervlak waar de nerf van het hout licht op kan staan. Fijnbezaagde vierkante palen zijn recht kantig, en hebben geen ronde hoeken. Splinters komen veelvuldig voor bij vierkante fijnbezaagde palen. Houten palen in de grond als fijnbezaagde palen kunnen een lichte afwijking hebben in de breedte of in de dikte. Dit komt doordat de cirkelzaag bij het zagen warm wordt, en daardoor met een lichte afwijking zaagt, dit geeft wat maat tolerantie. Een paal kan daardoor niet op de millimeter vierkant zijn.

Fijbezaagde palen zijn te koop in de volgende maten in centimeters, of te wel cm.

4x4 cm, meestal gebruikt als fundering paal onder een vlonder

5x5 cm, meestal gebruikt als fundering paal onder een vlonder

6x6 cm, zeer uiteenlopende toepassing, van beschoeingspaal, schuttingpaal als weide afrastering paal

7x7 cm, zeer uiteenlopende toepassing, van beschoeingspaal, schuttingpaal als weide afrastering paal

8x8 cm, zeer uiteenlopende toepassing, van beschoeingspaal, schuttingpaal als weide afrastering paal

Producten vanaf de maat 6x6 cm, kunt u ook kopen in STARTIMBER hardhout

Geschaafde palen zijn te koop in de volg85x85 cm ende afmetingen, ook allen in StarTimber verkrijgbaar.

6,5x6,5 cm, doorgaans gebruikt als schutting paal, bijna altijd zicht werk

6,8x6,8 cm, doorgaans gebruikt als schutting paal, bijna altijd zicht werk

8,5x8,5 cm, doorgaans gebruikt als schutting paal, of als andere robuste staander, bijna altijd zicht werk.

11,5x11,5 cm en in 14,5x14,5 cm. Deze worden meestal gebruikt voor overkappingen of veranda staanders,

 

Geschaafde houten paal gepunt

Bij geschaafde vierkante houten palen is de afweking veel gladder. Een schaafmachine bewerkt de vierkante palen, waardoor het oppervlakte zeer glad wordt. Geschaafde vierkante houten palen hebben altijd aan alle vier zijden een ronde hoek. Soms wordt er nog een extra bewerking aan de paal gegeven, dus niet aan vier zijden een ronde hoek maar ook nog een V-groef aan de langs zijden. Houten palen vierkant geschaafd zijn maat vast. Deze vierkante houten palen zijn allemaal het zelfde geschaafd waardoor zij allen de zelfde maat hebben.

Tuinverlichting

Tuinverlichting zorgt er voor dat uw hout project in de avond meer tot zijn recht komt. Door de juiste tuinverlichting te gebruiken brengt u sfeer aan in de tuin.

Tuinverlichting is er in verschillend vormen, dit kan in let verlichting op 12 V of op normale verlichting op 220 V. Tuinverlichting is altijd spatwater dicht omdat het tegen alle elementen van het weer moet zijn opgewassen. Verlichting kan u als spots in een vlonder monteren of in het dakbeschot inbouwen. Geintregeerde verlichting geeft vaak de mooiste afwerking en eind resultaat. Maar ook opbouw spots of lampen kunnen zeer mooi zijn.

Vergeet niet bij het bouwen van een overkapping in Douglas, Eiken of tropisch hardhout dat u vooraf een bouwschets maakt. Niet alleen is dit handig zodat u duidelijkheid heeft vooraf hoe groot het project wordt. Maar ook geeft dit duidelijkheid waar de stroompunten moeten komen. Stroom draden wegwerken is veel mooier dan deze achteraf in het zicht te plaatsen. Voorkom vervelende verassingen achteraf, denk goed na welk resultaat u wil. Maak een duidelijk bouwplan en werk deze uit in een bouwschets.