Veel Gestelde Vragen

Veel Gestelde Vragen

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur

Ons adviesteam, Tim, Marco en Tom, staan voor uw klaar!

 • U kunt ons ook direct emailen: info@hardhoutdiscount.nl
  Bel ons kantoor in Enschede: 053-808 03 21
  Of WhatsApp direct met 06 23 37 31 77 (ook in het weekend)

Hoe laat levert hardhout discount ?

Indien u voor 12 uur ’s ochtends besteld heeft u het de volgende werkdag in huis. Of u geeft op de gewenste leverdatum van uw keuze op.

Kan ik ook tuinhout bij jullie afhalen?

Ja dat is mogelijk u plaats de order online en dan ontvang u een afhaaldatum en tijdstip van ons. Neem altijd uw order bon mee. 

Hebben jullie een showroom waar we de producten kunnen bekijken?

In Enschede hebben we een magazijn, dit is geen showroom. Wij hebben alleen los hout op voorraad in ons magazijn. Zo houden wij de prijzen laag. Wij hebben een online showroom waarop u een beter indruk krijgt van onze producten door de foto's die wij geplaatst hebben. Of u vraagt een gratis proefmonster aan om een goede live indruk te krijgen van het hardhout.

Hoe kan ik betalen?

Via ideal internetbankieren, per bankoverschrijving, paypal, creditcard of achteraf betalen via Afterpay (dit gaat tot € 250,-)  U kunt uw tuinhout bestelling heel eenvoudig online afrekenen.

Hoe kan ik jullie snel bereiken?

 • Ons adviesteam, Tim, Marco en Tom, staan voor uw klaar!
  U kunt ons ook direct emailen: info@hardhoutdiscount.nl
  Bel ons kantoor in Enschede: 053-80 80 302
  Of WhatsApp direct met 06 23 37 77 (ook in het weekend)

Bieden jullie ook montage aan?

Hardhout Discount bied zelf geen montage aan, maar wij hebben wel zeer goede contacten met diverse klusbedrijven. Tevens bieden wij onder onze montagetips hele handige handleidingen aan die het werk zeer zeker vereenvoudigen. Mocht u besluiten om te laten monteren dan zijn de kosten die daaruit voortvloeien voor u eigen rekening, deze kosten lopen nooit via Hardhout Discount Online B.V.

Hoe lang geven jullie garantie?

Lees op de pagina garantie alles over onze garanties. Dit is per product verschillend.

Waar vind ik informatie over toegestane houteigenschappen?

Lees op de pagina kenmerken van hout meer details over houteigenschappen zoals maatvoering, kleurverschillen enzovoorts.

Welke naaldhout en hardhout houtsoorten verkopen jullie

Wij hebben meer dan 10 tuinhout soorten van Tropisch hardhout en douglas en Eiken.

Waar vind ik montage advies voor de bouw van vlonders, schuttingen, beschoeiingen enz.?

Voor handige bevestigingstips kijkt u onder onze montagetips pagina daar vindt u hele handige handleidingen aan, die het werk zeer zeker vereenvoudigen.

Aan welke keurmerken voldoen jullie?

Wij voldoen aan alle certificaten rondom legaal gekapt hout. En wij zijn lid van Stichting Web Keur.

Wat betekent bezaagd, geschaafd en fijnbezaagd?

Ruw of fijnbezaagd hout:

Bezaagd hout is in de basis met de machine gezaagd. Het kan zijn dat het hout na zagen nog houtsplinters laat zien. Bezaagd of Ruw hout wordt toegepast als tuinhout en overig buitenhout.

Geschaafd hout:

Naast het zagen van het hout is dit type ook nabewerkt door het te schaven met een machine, waardoor het oppervlak glad wordt. Voordeel van dit type hout is dat er nauwelijks vezels of oneffen stukken meer voorkomen. Geschaafd hout verkopen wij als balken of vlonderplanken. De afwerking bij geschaafd hout is veel fraaier.

Wat te doen bij een klacht na in ontvangstneming van producten?

Download ons klachtenformulier onder de pagina klantenservice en email z.s.m. dit formulier volledig ingevuld met een heldere klacht omschrijving en bij voorkeur een aantal foto’s door naar info@hardhoutdiscount.nl. Wij lossen een klacht altijd binnen 7 dagen op. Kunt u een klacht toch niet oplossen via ons, dan kunt u via de Geschillencommissie Thuiswinkel www.sgc.nl een geschil indienen. Dit kan digitaal door de stappen op de website te volgen.