10% extra kassa korting

dekdelen

Een dekdeel of ook wel een vlonderplank, dekdelen of de naam terrasplanken allemaal verschillende namen voor het zelfde product. Dekdelen wordt altijd geschaafd en geschroefd op een hardhouten balk. Als loopgedeelte op een vlonder. Als u kiest voor Douglas orderegels hoeft u niet voor te boren. Bij een hardhouten plank en dekdeel moet dit wel. Tropisch hardhout moet altijd worden voorgeboord, anders gaat het barsten. Dekdelen geschaafd in brugdelen worden altijd vastgeschroefd met minimaal twee schroeven. Bij de montage van dekdelen wordt de zogenaamde antislip kant of de glad geschaafde kant naar boven, de zicht zijde, gelegd. Het is een trend om de gladde kant van de dekdelen naar boven te leggen. Laat u niet afleiden, de gladde kant van de planken is niet glad! Deze is zelfs minder ruw dan de anti slip kant. Immers heeft u voet meer contact met het hardhout, waardoor de kant op uitglijden kleiner is. De antislip kant, de gegroefde kant, van alle dekdelen geven sneller alg vorming en vuilophoping. Dit maakt dat dekdelen met de anti slip kant naar boven vaak gladder zijn. Onderhout is altijd nodig. Dit geld voor alle tuinhout producten. Schoon maken is de oplossing om alg vorming tegen te gaan. De naam dekdelen is ontstaan uit de bruggenbouw in parken en steigers bij jachthavens. Al tien tallen jaren wordt het ook heel vaak gebuikt om een sfeervol terras te maken in de tuin.

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Afmetingen

Een dekdeel of geschaafde planken kunt u kopen in verschillende houtsoorten. De meest bekende is Bankirai uit Azië, maar deze houtsoort is ook direct de duurste houtsoort. Meestal in 21 mm, 25 en 28 mm diktes, zijn de meest voorkomende diktes, maar ook dunner als 19 mm dik, wordt steeds in dekdelen vaker gevraagd en verkocht. De breedtes variëren tussen de standaard maat van 145 mm breed en de 190 mm brede planken. Het duurste hardhout wil niet zeggen dat het ook het beste hout is. Vele betere alternatieven voor Bankirai burgdelen zijn al tien tallen jaren bekend in Nederland. Wij als HardhoutDiscout.nl bieden ook betere houtsoorten aan die goedkoper en mooier zijn dan de Bankirai dekdelen. Uit Zuid Amerika in tropische hardhout bossen produceren zij al decennia mooie houtsoorten als Massaranduba en Itauba. Deze alternatieve hardhoutsoorten voor een burgdeel, zijn vaak donkerder van kleur en zwaarder in gewicht dan de Bankirai planken. De levensduur van een hardhouten dekdelen als deze, is langer, en in de prijs voordeliger.

Montage

Ga niet gelijk van start met het monteren van het dekdelen maar maak eerst een bouw schets van je tuin, waarin je het nog te bouwen dekdelen plant. Op onze site vind u een goede montage handleiding voor meer informatie over hoe bouw ik een vlonder. Zorg er altijd voor dat je meerdere locaties in de tuin uitwerkt en overweeg wat de beste locatie is die past binnen jouw eisen. De montage handleiding helpt u er mee. Kies de houtsoort en vlonderplanken die het meeste aansluiten op kleur die u reeds hebt gebruikt binnen of buiten huis. Niet alleen krijgt u zo een prachtig terras, maar het zal na het monteren van het Dekdeel dus het totaal realiseren van de vlonder. Vergeet niet de houten planken die buiten worden gemonteerd te oliën of af te lakken, zo blijven de vlonderplanken mooi en als nieuw. Anders zal naar een paar maanden het houten dekdelen grijs gaan worden. Dit is een natuurlijk proces wat altijd bij houten planken voorkomt. De combinatie met regen en zon, zorgt ervoor dat al het hout ook niet hardhout vergrijsd. Minimaal twee keer per jaar, maar wij adviseren u vaker te oliën. Door het behandelen van de vlonderplanken voed u het hardhouten dekdelen, dit levert een nog langere levensduur op. Normaal gaat het hout 25 jaar of langer mee. Hout wat reeds grijs is geworden kunt u niet meer naar de natuurlijke kleur terugbrengen. Dus pas op want grijs geworden hout blijft grijs hout, dit is niet omkeerbaar.

Plaatst u de brugdelen in de schaduw of in de buurt van andere beplanting als bomen? Neem dit altijd in overweging, want een vlonderplanken terras overwegend in de schaduw of juist in de zon maakt een essentieel verschil, voor de alg vorming. Onderhout uw dekdelen door deze een paar keer per jaar schoon te maken.

Een mooi pad maken van brugdelen, is effectief en mooi detail in de tuin. Ook een steiger of toegepast in een paardenbak is een veel voorkomende toepassing van een dekdeel. Hout is een natuurproduct, hardhout is duurzaam, hardhout leeft.

Het verstandig om de stroom voorbereiding reeds onder de brugdelen aan te leggen. Maak op de bouwtekening een aantekening waar op u duidelijk markeert onder welke plank of onder welke dekdelen de stroomdraad is aangelegd. Zo kan u gemakkelijk achteraf verder met het Electra. Achteraf een stroompunt aanleggen onder een brugdek is moeilijker

Gemakkelijk online bestellen

U kunt de producten van uw keuze, een onderligger is eenvoudig online bestellen in onze webshop. Hier vindt u alles toebehoren zoals onderliggers voor uw tuin of terras. Betalen doet u op een vertrouwde website. We bieden u de mogelijkheid om met Ideal, visa, mastercard of met afterpay uw hout te betalen. U hoeft niet voor een losmogelijkheid te zorgen, Hardhout Discount bezorgd de onderliggers of ander tuinhout met een vrachtwagen met kraan. Eenvoudig bij u voor de deur geleverd. Wij hebben ook het Certificaat Thuiswinkel Waarborg , de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer waarborgen dan de wet. Onze bouw schets die verwerkt is in onze montage handleiding geeft eenvoudig aan hoeveel hout en andere producten u nodig heeft.

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis monsterstuk ontvangen ons mooie product onderligger? Wellicht om de keuze van een van de houtsoorten te vergelijken? Vraag dit gratis aan bij Hardhout Discount. Deze kunt u aanvragen via onze site. Hardhout Discount levert alle bijbehorende Tuinmaterialen, tevens bezorgen wij als u voor 12.00 uur besteld, de volgende dag al aan huis!

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u vragen naar aanleiding van u bezoek aan onze webwinkel? Neem daarvoor even contact met ons op, mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602