Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Lamellen schutting

Ben jij op zoek naar een mooie lamellen schutting voor in je tuin? Bij HardHout Discount ben je aan het juiste adres voor een lamellen schutting. In ons assortiment vind je zowel hardhouten schutting planken (lamellen), tuinpoorten maar ook hardhouten schutting palen en kant en klare bouwpakketten. Bereken én bestel eenvoudig met onze rekentool. 

Moderne Ipe schutting van hardhout in lamellen uitvoering Vandaag erg populair! MEEST GEKOCHT

Schutting modern - 4.0 cm Balkjes

IPE 4.0 x 4.0 cm  
Moderne & luxe  
 2 zijden balkjes  
   
Hoogte: 1.80 of 2.04 m1
Gratis: Doek & schroef
Moderne schutting 5.0 cm van ipe hardhout Vandaag erg populair!

Schutting modern - 5.0 cm Lamellen

IPE - 5.0 cm  
Clip montage  
Klik systeem   
   
Hoogte: 1.80 -2.00 -2.10 m1
Gratis: Clip + Schroef
Ipe schutting met lamellen van 7.0 cm Vandaag erg populair!

Schutting modern - 7.0 cm Lamellen

IPE - 7.0 cm  
Clip montage  
Klik systeem   
   
Hoogte: 1.80 -2.00 -2.10 m1
Gratis: Clip + schroef
Moderne schutting met 9 cm brede latten Vandaag populair!

Schutting modern - 9.0 cm Lamellen

IPE - 9.0 cm  
Clip montage  
Klik systeem   
   
Hoogte: 1.80 -2.00 -2.10 m1
Gratis: Clip + schroef
Refit je bestaande oude schutting tot moderne schutting Vandaag erg populair! Bekleed je oude schutting

Schutting Refit -5.0 -7.0 -9.0 cm

 Clip montage  
Klik-systeem  
 Moderne stijl  
   
Lamellen: 5.0 -7.0 -9.0 cm
Hoogte: Eigen keuze
Ipe barcode schutting model met gegroefde delen met veer en groef Vandaag populair! VERTICAAL

Schutting Barcode - Verticaal

IPE Modern  
Klik systeem  
Volledig dicht  
   
Hoogte: 1.80 of 2.00 m1
Gratis: Schroeven
Moderne tripple schutting van ipe hardhout Vandaag erg populair!

Schutting modern - Tripple

 Klik systeem  
Volledig dicht  
 Moderne stijl  
   
Hoogte: 1.80 of 2.00 m1
Gratis: Schroeven
Moderne schutting hardhout ipe Tripple verticaal Vandaag erg populair! VERTICAAL

Schutting modern -Tripple Verticaal

IPE -  Klik systeem  
Volledig dicht  
 Modere stijl  
   
Hoogte: 1.80 of 2.00 m1
Gratis: Schroeven
Tuinpoort modern met zwart deurbeslag Vandaag erg populair! 4.0 x 4.0 cm lamellen

IPE Tuinpoort - 4.0 x 4.0 balkjes dubbelzijdig

 Compleet  
 Stalen frame  
 Aan 2 zijden hout  
   
Hoogte m1: 1.90 tot 2.10
Gratis: Schroef + Doek
Tuinpoort modern van ipe hout - lamellen poort Vandaag erg populair! 4.0 x 4.0 cm lamellen

IPE Tuinpoort - 4.0 x 4.0 balkjes enkelzijdig

 Compleet  
 Stalen frame  
 1 zijde hout  
   
Hoogte m1: 1.90 tot 2.10
Gratis: Schroeven
Moderne Tuinpoort - met 5.0 cm lamellen Vandaag erg populair! 5.0 cm lamellen

IPE Tuinpoort - 5.0 cm - dubbelzijdig

 Compleet  
 Stalen frame  
 2 zijden hout  
   
Hoogte m1: 1.90 tot 2.10
Gratis: Clip + schroef
Hardhouten moderne IPE Tuinpoort - 7.0 cm - 2 zijden hout 7.0 cm lamellen

IPE Tuinpoort - 7.0 cm - dubbelzijdig

 Compleet  
 Stalen frame  
 2 zijden hout  
   
Hoogte m1: 1.90 tot 2.10
Gratis: Clip + schroef

Lamellen schutting van Hardhout Discount

Een lamellen schutting is ideaal als toevoeging in de tuin voor privacy. Ze blokkeren het zicht in je tuin voor onbekenden en houden geluid tegen. Een groot voordeel ten op zichte van een heg is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Het is dan ook eenvoudig op je erfgrens te plaatsen. 

Tegenwoordig zijn lamellen schuttingen erg populair en zeer modern. Is je huidige schutting aan vervanging toe? Of ben je simpelweg op zoek naar een schutting in jouw nieuwe tuin? Dan adviseren wij zeker een lamellen schutting. Helemaal van deze tijd en zeer eenvoudig te plaatsen. 

Bij Hardhout Discount vind je divserse soorten schuttingen. Denk hierbij aan hardhouten schutting planken, poorten en palen. Middels onze calculator kan je alles zodanig laten uitrekenen dat je uiteindelijk een totaal bouwpakket kan bestellen. Dit is dus met planken, palen en schroeven. 

Bekijk alle lamellen schuttingen

Bepaal de locatie en afmetingen

De eerste stap bij het uitzoeken van een nieuwe schutting, is bepalen waar deze moet komen te staan en wat de lamellen buiten hout afmetingen moeten worden. Meestal weet je al wel waar je schutting moet komen te staan, maar mag dit wettelijk gezien ook?

Ook als je een oude schutting of heg vervangt, is het aan te raden om voor het plaatsen van je nieuwe tuinscherm met lamellen. De regels rondom erfafscheidingen kunnen in de tussentijd veranderd zijn en je wil niet na het plaatsen van je lamellen scherm erachter komen dat deze hier niet mag staan, met alle eventuele gevolgen van dien. Deze regels verschillen bovendien per gemeente. Wil je weten wat er voor jouw tuin geldt? Vraag dit dan op bij je gemeente.

Komt de lamellen schutting op een erfgrens tussen jouw grond en dat van de buren? Overleg dan ook altijd even met de buren. Dit voorkomt niet alleen eventuele irritatie over en weer, vaak hebben de buren ook belang bij de privacy die de lamellen in de tuin bieden, waardoor ze misschien ook bereid zijn om hier aan mee te betalen.

Zodra je weet hoe hoog, breed en dik de schutting mag zijn, is het tijd voor je persoonlijke voorkeuren. Wil je een schutting over de gehele breedte/diepte van je tuin of slechts op een bepaald gedeelte? En hoe hoog moet je schutting worden? Vaak wordt er gekozen voor afmetingen van 180 x 180 cm, waarbij de schutting iets van de grond staat en dus ongeveer 2 meter hoog wordt, maar ook andere afmetingen zijn mogelijk.

Kies de juiste houtsoort

Niet alleen de locatie en afmetingen van je lamellen tuinscherm zijn belangrijk in de keuze van je nieuwe schutting, maar ook het materiaal. Voor houten lamellen buiten zijn niet alle hardhout soorten geschikt. Naast hardhout zijn er bovendien goedkopere alternatieve houtsoorten als Larikshout of een Douglas schutting mogelijk.

Benieuwd welke houtsoort de beste keuze is voor jouw lamellenschutting? Ons advies team denkt graag met je mee.

Wij verkopen ook een lamel schutting zwart. Wees je er wel bewust van dat een lamellen schutting zwart zomers warmte vasthoudt en het bovendien ook meer onderhoud vereist om mooi te houden dan een lamellen tuinscherm dat niet zwart is.

Bekijk alle lamellen schuttingen

Denk ook aan de extra’s

Om er voor te zorgen dat je zo lang mogelijk van je houten lamellen schutting kan genieten, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kan nemen.

Staat er beplanting aan één of beide zijden van je schutting? Hout is een erg geliefd materiaal voor planten om op, tussen of zelfs doorheen te groeien. Bescherm je lamellen schutting daarom met een worteldoek tussen de schutting.

Hout is een natuurproduct, wat door invloeden van het weer van kleur verandert naarmate de tijd verstrijkt. Het weer heeft negatieve invloed op de kwaliteit van de schutting. Wil je voorkomen dat je lamellen tuinscherm vergrijst na verloop van tijd en juist zijn warme, natuurlijke uitstraling behoudt? Behandel het dan met speciale olie, dit zorgt niet alleen voor kleurbehoud, het werkt bovendien waterafstotend, waardoor je lamellenscherm extra beschermd wordt en het hout van je tuinlamellen dus langer mee gaat.

Al het hout voor jouw lamellen schutting bestel je eenvoudig en snel bij Hardhout Discount. Bij ons vind je een grote voorraad van verschillende houtsoorten voor een scherpe prijs.

Ga zelf aan de slag met hardhouten schuttingplanken en schuttingpalen die je zelf op maat kan zagen om jouw lamellen scherm volledig naar eigen wens te bouwen. Een voordeel van lamellen is dat ze zorgen voor een geluidswerend schutting. Als je zelf wat minder handig bent, of niet zoveel tijd hebt, kan je ook bij ons terecht voor kant en klare bouwpakketten voor lamellen tuinschermen met verschillende afmetingen, inclusief schroeven en stap voor stap instructies. Zo zet jij in een handomdraai zelf een mooie houten schutting in jouw tuin.

Bekijk alle lamellen schuttingen

Wil je zeker weten dat je de juiste houtkleur kiest? Het is altijd mogelijk om een gratis proefmonster aan te vragen van de houten lamellen planken die jij op het oog hebt.

Welke keuze je ook maakt, je hoeft geen rekening te houden met een langere levertijd. Alle producten die op onze website staan, zijn direct uit voorraad leverbaar. Dit betekent dat als je je bestelling vóór 12:00 uur plaatst, wij de volgende dag je tuin lamellen al kunnen leveren. Uiteraard is er ook een optie in het bestelproces om de levering uit te stellen, mocht de volgende dag iets te snel zijn. Hier houden wij graag rekening mee.

Heb je toch nog vragen over welke houtsoort je het beste kan kiezen of over of en hoe vaak je het door jou gekozen houtsoort moet oliën? Ons adviesteam helpt je graag. Wij zijn op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via 074-3033602 en info@hardhoutdiscount.nl. Maar ook in de avonden en weekenden staan we voor je klaar via Whatsapp.

Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom in Hengelo. Kom hier inspiratie opdoen voor jouw houten lamellen schutting of maak een afspraak met ons adviesteam om samen de mogelijkheden te bespreken voor een schutting op maat. Bovendien kan je hier direct jouw aangeschafte hout afhalen, zodat je nog dezelfde dag kan starten met de bouw van jouw nieuwe hardhouten schutting.