Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Rekenhulp voor stalen deuren en ramen

Afmetingen voor jouw situatie

Wij leveren verschillende soorten stalen deuren: taatsdeuren, schuifdeuren of stompe deuren. Om te bepalen wat voor jou situatie geschikt is, vragen we je de afmetingen op te geven. Daarbij gaat het om de breedte en hoogte van de opening waar het raam of de deur wordt geplaatst (B x H), en de vrije ruimte links (L), de vrije ruimte rechts (R) en de vrije ruimte boven (T) de opening voor het raam of de deur.

Onderstaande afbeelding geeft dit schematisch weer. Vul voor iedere afmeting uw opgemeten waarde in. De rekenhulp bepaalt dan welke mogelijkheden wij kunnen aanbieden!

Referentie-afbeelding voor het opgeven van de afmetingen

Meet op een aantal verschillende plaatsen in de opening, de dagmaat op, vul dan de kleinst gemeten maat in. De vrije ruimte naast de opening alleen in te vullen als je een schuifdeur wenst. Voor alle andere stalen deuren is dit niet relevant.

Afmetingen opslaan

Soort deur of raam


1 of meerdere Taats deuren Ongeschikt

Roterende taatsdeur Ongeschikt

Schuifdeuren railsysteem Ongeschikt

Schuifdeuren op rollers Ongeschikt

1 of meerdere stompe deuren Ongeschikt
Stalen raam
Stalen raam Geschikt


Kies het type stalen deur die je wenst. Je kan later kiezen of je 1 of 2 deuren wenst.

Mogelijke basisconfiguratiesAdv jou ingevulde maten, zijn dit de basis opties. In de volgende stappen wordt je stalen deur gepersonaliseerd.

Hoogte van de deurVerlaag je de deur handmatig, dan krijg je een extra raam aan bovenzijde van de deur. De afbeelding in het overzicht veranderd dan automatisch. Voor het gekozen model kun je een hoogte kiezen tussen en centimeter.

Deurhoogte opslaan

Totale breedte van de deur(en)Deze rekenhulp houdt er rekening mee dat de minimale deurbreedte altijd een minimale doorgangsbreedte heeft van 80 centimeter.
Je kan de breedte van de deuropening instellen tussen en centimeter.

Let op: bij schuifdeuren kan het vergroten van de deurbreedte er toe leiden dat de deur(en) niet meer in het midden zijn geplaatst.

Breedte van de deuropening opslaan

Schuifrichting van de deur

Naar links Naar rechts

Voor een enkele schuifdeur berekent de rekenhulp, welke richting de deur open kan schuiven. Het is mogelijk dat de deur zowel naar links, als naar rechts open kan schuiven. In deze stap kunt je deze keuze maken.

Let op: door het wijzigen van de schuifrichting, wordt de deurpositie opnieuw berekend.

Plaats van de deuropening


De deuropening wordt altijd gemeten vanaf de linkerzijde. Je kan deze bij taatsdeuren deze op 0 zetten dan is er aan 1 zijde geen zijpaneel. Bij schuifdeuren is dat niet altijd mogelijk, omdat er ruimte links en rechts benodigd is voor het openschuiven van de deur(en). In dat geval plaatst de rekenhulp de deuropening zo dicht mogelijk bij het midden.

In deze berekening is de optimale afstand centimeter (gemeten vanaf links). Het is mogelijk om de deuropening verder naar links of rechts te plaatsen door de gewenste waarde vanaf links in te vullen. De rekenhulp controleert of dit mogelijk is; indien het glas te klein zou worden, wordt de dichtstbijzijnde geldige waarde gekozen. De geldige waarden liggen tussen en centimeter. De impressie afbeelding verandert zodra de gewenste waarde wordt opgeslagen.

Positie van de deur opslaan

Scharnierpunt van de deur

Scharnierpunt links Scharnierpunt rechts

Voor enkele deuren is het mogelijk om het scharnierpunt te kiezen. Zo bepaal je voor je eigen situatie hoe de deur opendraait.

Draairichting van de deur


Draairichting naar binnen

Draairichting naar buiten


Bij een stompe deur kun je de draairichting kiezen. De scharnieren worden dan geplaatst aan de kant van de draairichting.

Deur met vergrendeling

Links
Links
Rechts
Rechts


Een dubbele, stompe deur bestaat uit een vaste deur met vergrendeling en een openslaande deur. De vaste deur kan met de vergrendeling worden geblokkeerd en kan dan niet open. De openslaande deur valt tegen de aanslag op de vaste deur. Je kunt zelf kiezen of de vaste deur links of rechts is.

Deur met slot

Met slot Zonder slot

Alleen stompe deur kan worden voorzien van een slot. Een dubbele stompe deur is de vaste deur voorzien van een vergrendeling.

Horizontale liggersNu is er standaard Deurgreep A ingetekend. Kies je voor twee of meer horizontale liggers, dan is het mogelijk om zo dadelijk "Deurgreep B" te kiezen

Verticale staandersNaast horizontale liggers is het ook mogelijk om dezelfde extra slanke profielen verticaal te plaatsen, mits er voldoende tussenruimte is. Bij een roterende taatsdeur is één verticale staander verplicht als er minder dan 2 horizontale liggers zijn.

Deurgreep

Kleine handgreep
Kleine handgreep
Handgreep volledige hoogte +250,-
Handgreep volledige hoogte +250,-


Deurgreep Model A is standaard. Bij Model B zijn er minimaal 2 horizontale liggers benodigd. (Uitzondering roterende deur).

Coating

Transparante coating
Transparante coating
Zwart fijnstructuur
Zwart fijnstructuur


Stalen deuren altijd geleverd met een poedercoating. Deze is slijtvast, onderhoudsvrij en goed afgewerkt.

Leeg maken en opnieuw beginnen

Overzicht van je berekening

We kunnen nog geen overzicht maken. Vul eerst de afmetingen voor uw situatie in en kies een basisconfiguratie.