Calculator voor stalen deuren en ramen

Afmetingen voor jouw situatie

Wij leveren verschillende soorten stalen deuren: taatsdeuren, schuifdeuren of stompe deuren. Om te bepalen wat voor jou situatie geschikt is, vragen we je de afmetingen op te geven. Daarbij gaat het om de breedte en hoogte van de opening waar het raam of de deur wordt geplaatst (B x H), en de vrije ruimte links (L), de vrije ruimte rechts (R) en de vrije ruimte boven (T) de opening voor het raam of de deur.

Onderstaande afbeelding geeft dit schematisch weer. Vul voor iedere afmeting uw opgemeten waarde in. De calculator bepaalt dan welke mogelijkheden wij kunnen aanbieden!

Referentie-afbeelding voor het opgeven van de afmetingen

Het komt zelden voor dat een opening overal een gelijke breedte of hoogte heeft (de dagmaat). Meet daarom op een aantal verschillende plaatsen in de opening, de dagmaat op, vul dan de kleinst gemeten maat in.

Afmetingen opslaan

Soort deur of raam


Taats deur Ongeschikt

Roterende taatsdeur Ongeschikt

Schuifdeur rail Ongeschikt

Schuifdeur op rollers Ongeschikt

Stompe deur Ongeschikt
Alleen raam
Alleen raam Geschikt


De hier getoonde typen stalen deuren en ramen zijn geschikt voor de opgegeven maten.

Mogelijke basisconfiguratiesDit is de basisconfiguratie. In de volgende stappen wordt de configuratie verder gepersonaliseerd.

Hoogte van de deurDe deurhoogte is afhankelijk van het gekozen type deur. Deze is altijd lager door het scharnier. Voor het gekozen model kun je een hoogte kiezen tussen en centimeter.

Deurhoogte opslaan

Totale breedte van de deur(en)De totale breedte van de deur(en) omvat de zichtbare breedte van de deur(en). Dit is dus niet de exacte breedte van de doorgang. De doorgangsbreedte is altijd iets kleiner dan de totale deurbreedte. De calculator houdt er rekening mee dat de minimale deurbreedte altijd een minimale doorgangsbreedte heeft van 80 centimeter. Je kan de breedte van de deuropening instellen tussen en centimeter.

Let op: bij schuifdeuren kan het vergroten van de deurbreedte er toe leiden dat de deur(en) niet meer in het midden zijn geplaatst.

Breedte van de deuropening opslaan

Schuifrichting van de deur

Naar links Naar rechts

Voor een enkele schuifdeur berekent de calculator, welke richting de deur open kan schuiven. Het is mogelijk dat de deur zowel naar links, als naar rechts open kan schuiven. In deze stap kunt je deze keuze maken.

Let op: door het wijzigen van de schuifrichting, wordt de deurpositie opnieuw berekend.

Plaats van de deuropening


De plaats van de deuropening wordt altijd gemeten vanaf de linkerzijde. Meestal wordt het mooiste resultaat bereikt door de deuropening in het midden te plaatsen. Bij schuifdeuren is dat niet altijd mogelijk, omdat er ruimte benodigd is voor het openschuiven van de deur. In dat geval plaatst de calculator de deuropening zo dicht mogelijk bij het midden.

In deze berekening is de optimale afstand centimeter (gemeten vanaf links). Het is mogelijk om de deuropening verder naar links of rechts te plaatsen door de gewenste waarde vanaf links in te vullen. De calculator controleert of dit mogelijk is; indien het glas te klein zou worden, wordt de dichtstbijzijnde geldige waarde gekozen. De geldige waarden liggen tussen en centimeter. De impressie afbeelding verandert zodra de gewenste waarde wordt opgeslagen.

Positie van de deur opslaan

Scharnierpunt van de deur

Scharnierpunt links Scharnierpunt rechts

Voor enkele deuren is het mogelijk om het scharnierpunt te kiezen. Zo bepaal je voor je eigen situatie hoe de deur opendraait.

Draairichting van de deur


Draairichting naar binnen

Draairichting naar buiten


Bij een stompe deur kun je de draairichting kiezen. De scharnieren worden dan geplaatst aan de kant van de draairichting.

Deur met vergrendeling

Links
Links
Rechts
Rechts


Een dubbele, stompe deur bestaat uit een vaste deur met vergrendeling en een openslaande deur. De vaste deur kan met de vergrendeling worden geblokkeerd en kan dan niet open. De openslaande deur valt tegen de aanslag op de vaste deur. Je kunt zelf kiezen of de vaste deur links of rechts is.

Deur met slot

Met slot Zonder slot

Alleen stompe deur kan worden voorzien van een slot. Een dubbele stompe deur is de vaste deur voorzien van een vergrendeling.

Horizontale liggersNu is er standaard Deurgreep A ingetekend. Kies je voor twee of meer horizontale liggers, dan is het mogelijk om zo dadelijk "Deurgreep B" te kiezen

Verticale staandersNaast horizontale liggers is het ook mogelijk om dezelfde extra slanke profielen verticaal te plaatsen, mits er voldoende tussenruimte is. Bij een roterende taatsdeur is één verticale staander verplicht als er minder dan 2 horizontale liggers zijn.

Deurgreep

Model A
Model A


Deurgreep Model A is standaard. Bij Model B zijn er minimaal 2 horizontale liggers benodigd. (Uitzondering roterende deur).

Coating

Transparante coating
Transparante coating
Zwart fijnstructuur
Zwart fijnstructuur


Stalen deuren altijd geleverd met een poedercoating. Deze is slijtvast, onderhoudsvrij en goed afgewerkt.

Calculator leegmaken en opnieuw beginnen

Overzicht van je berekening

We kunnen nog geen overzicht maken. Vul eerst de afmetingen voor uw situatie in en kies een basisconfiguratie.