Schroeven

SPECIALE HARDHOUT SCHROEVEN
Alle schroeven op een rij
20% Fabriekskorting

ZWART

5.0 x 40 mm - ZWART

VLONDERPLANK SCHROEF

Lengte: 4 cm
Dikte: 5 mm
Aantal: 200 stuks 
Gratis: Torx bitje

BLANK

5.0 x 50 mm - BLANK

VLONDERPLANK SCHROEF

Lengte: 5 cm
Dikte: 5 mm
Aantal: 200 stuks 
Gratis: Torx bitje

ZWART

5.0 x 50 mm - ZWART

VLONDERPLANK SCHROEF

Lengte: 5 cm
Dikte: 5 mm
Aantal: 200 stuks 
Gratis: Torx bitje

Bereken je project

Bereken je project

Bereken je stalen deur - vlonder - schutting - tafel en overkapping

Prijs berekening

BLANK

5.0 x 60 mm - BLANK

VLONDERPLANK SCHROEF

Lengte: 6 cm
Dikte: 5 mm
Aantal: 200 stuks 
Gratis: Torx bitje

Bereken je project

Bereken je project

Bereken je stalen deur - vlonder - schutting - tafel en overkapping

Prijs berekening

BLANK

50 x 80 mm - BLANK

VLONDERPLANK SCHROEF

Lengte: 8 cm
Dikte: 5 mm
Aantal: 200 stuks 
Gratis: Torx bitje

Showroom en houtmagazijn

Binnenhavenstraat 107 - Hengelo (ov)

Wij zijn gevestigd in een oude loods en is compleet CO2 neutraal gebouwd.

Op zaterdag is de showroom meestal geopend van 10:00 tot 14:00 uur. Niet elke zaterdag zijn wij geopend voor vrije inloop. Zie de contact pagina voor de beschikbare zaterdagen.

Klanten met een afspraak gaan altijd voor.

Ons bezoeken geeft inspiratie en gezelligheid. Kom kijken naar: Vlonders, moderne schutting en moderne poort, overkappingen (zowel klassiek als modern), stalen keukens, boomstamtafels en stalen deuren.

Een bezoekafspraak

Schroeven

Een schroef heeft de functie om hardhout goed aan elkaar vast te klemmen. Een schroef voorkomt dat het hout gaat vervormen. Onverwerkt hout vervormd op den duur altijd. Een schroef zorgt voor stabiliteit en zal de vervorming van hout tegen gaan. Daarom is het erg belangrijk dat u de juiste schroeven gebruikt.

 

 

Rvs

Rvs in rvs schroeven is noodzakelijk om een schroef niet te laten roesten. Roesten van schroeven is funest, de schroef verliest door roestvorming zijn kracht en zal uiteindelijk afknappen. De functie van rvs schroeven is dat deze permanent, dus definitief, de planken aan elkaar koppelt. Het vergaan van een schroef door roest, of het afbreken van de schroef geeft de hardhouten plank de kans te gaan bewegen. Een natuurlijke beweging van elke houtsoort is dat de plank naar links of rechtst zal trekken. Ook het schotelen van een hardhouten plank is een natuurlijk proces van hout. Met de juiste zelf borende schroef is dit gemakkelijk tegen te gaan. Om dit te voorkomen dient u als op de bouwschets is aangegeven het juiste aantal schroeven dienen te gebruiken per plank en per project. De bouwschets of montage handleiding geeft duidelijk weer waar en hoe u dient te schroeven. U wilt toch en mooi en duurzaam resultaat? Verwerk dus het hardhout dan volgens onze bouwhandleiding. Wij geven online duidelijk aan waar u de rvs schroeven dient te monteren. Wij willen dat u zeer lang tevreden bent over het door ons geleverd hardhout. Dus daarbij is het correct uitvoeren van de montage handleiding essentieel. Een legering met daar in verwekt rvs is de beste schroef die u kunt gebruiken bij het klemmen van hardhouten planken.

De kracht die ontstaat op de schroef als u de schroef in het hout draait is zeer groot. Bij rvs schroeven in Torx variant schroef, kunt u de kracht die nodig is om de schroef in het hout te draaien goed overbrengen. Dit kan niet met een kruiskop schroef! Verwerk dus alleen de voorgeschreven schroeven van hardhout discount. Bij een Torx schroef heeft u de juiste grip op de kop van de schroef dit lukt niet met een kruiskop schroef. Voorboren van al het hardhout is noodzakelijk om splijten of scheurvorming te voorkomen. Wij verkopen boortjes met een verzink frees die u eenvoudig kan gebruiken om later de schroeven splinter vrij vast te zetten. Door het voorboren is de kans dat het hout gaat splijten zeer nihil. Alle Torx schroeven van hardhout discount altijd een extra boorkop aan het uiteinde van de schroef. Deze boorkop zorgt ervoor dat de schroef extra vast gaat zitten. Ook wel en zelf borende spax schroef genoemd. Dit is erg belangrijk voor een langdurig eindresultaat. RVS schroeven gaan niet roesten. RVS schroeven staan voor Roest Vrij Staal. Dus staal vrij van roest. Hardhout Discount heeft een schroef ontwikkeld waarbij normaal staal is gemixt met RVS, niet te verwarren met een standaard spax schroef. Hierdoor is de legering van rvs schroeven veel sterker geworden. Een legering is het materiaal waarvan een schroef is opgebouwd. Rvs schroeven zijn niet sterk genoeg om de spanning die hardhout heeft op te vangen. Dus alleen rvs schroeven gebruiken om planken te verbinden met elkaar is niet genoeg. Wij hebben rvs met staal gemixt waardoor er een nieuwe sterkere legering is ontstaan die meer kracht heeft dan standaard rvs. Deze type schroef roest niet, en heeft 4x de kracht van standaard rvs schroeven.

Hout leeft en kan altijd iets gaan krimpen of uitzetten. Het hardhout bij hardhout discount is van uitstekende kwaliteit, maar blijft alleen recht als u de juiste schroeven gebruikt.

Hoe mooi het hout ook is, het hout blijft alleen recht en mooi gemonteerd als u de door ons voorgeschreven schroeven gebruikt. Verwerk uitstuitend hardhout van hardhout discount.nl met schroeven van hardhout discount. De calculator maakt de correcte berekening voor het aantal schroeven die u nodig heeft voor elk project. Uw gemak onze service!

Gemakkelijk online bestellen

Met een paar simpele klikken besteld u de rvs schroeven online in onze webshop. Vul uw maten van bijvoorbeeld de vlonder in, dan berekenen wij voor u de aantallen schroeven die nodig zijn om uw project uit te voeren. Print de montage handleiding uit, zodat u exact weet hoe het hout te verwerken.

Openingstijden Hardhout Discount?

Wij zijn elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u toch nog enkele vragen? Bel met ons of mail ons direct! e-mail: info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602

Bereken je project

Bereken je project

Bereken je stalen deur - vlonder - schutting - tafel en overkapping

Prijs berekening