WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

boomstamtafel

Een boomstamtafel kopen? Kom snel naar Hardhoutdiscount

Boomstamtafels zie je veel terug in het interieur van nu. Voor wie wel eens een woonprogramma kijkt of woontijdschrift leest is het dan ook niet nieuws. Het is met recht een trend te noemen en past in vrijwel ieder interieur. De houtsoort is zelf te kiezen en ook het onderstel is aan te passen naar je eigen wensen. Doordat ieder stuk hout anders is krijg je een uniek meubelstuk. Daarnaast zijn er talloze houtsoorten met allemaal verschillende kleuren, zodat er altijd wel eentje bijzit die past bij jouw smaak.

Wanneer je besluit een boomstamtafel van hardhout te laten maken, heb je natuurlijk volledige inspraak over hoe deze er uit komt te zien. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan, maar het scheelt wel een hoop werk. Als je zelf heel handig bent kan je er ook voor kiezen zelf aan de slag te gaan. Let er dan wel op dat je de goede houtsoort gebruikt. Niet iedere soort is geschikt om een tafelblad van te maken. Dit heeft onder andere te maken met de stevigheid van het hout, en de zwaarte. Een boomstamtafel moet best wat gewicht kunnen dragen. Ook moet het tafelblad vrij dik zijn, dit is belangrijk omdat er na verloop van tijd natuurlijke scheurtjes kunnen ontstaan. Wanneer het blad dik genoeg is zal dit geen probleem zijn, maar bij een te dun tafelblad wel. Dit maakt dat niet iedere houtsoort een geschikte houtsoort is en het is belangrijk hier op te letten. Zorg er tevens voor dat het hout volledig gedroogd is alvorens je ermee aan de slag gaat. Je kunt er ook voor kiezen om een voorbewerkt stuk hout te kopen, dan hoef je zelf geen boom te kappen. Vervolgens kies je het soort onderstel. Het zelf maken van een boomstamtafel kan, afhankelijk van je wensen, aardig wat geld schelen. Echter kost dit wel tijd en gaat er aardig wat werk in zitten. Bepaal daarom voor de tijd goed wat je wil, en bereken de kosten. Het kan natuurlijk al met al net zo goedkoop zijn om een kant en klare tafel aan te schaffen.

Het onderhoud van een boomstamtafel

Het goed onderhouden van je boomstamtafel doe je door de tafel om de 3 maanden in de was of olie te zetten. Let op welke schoonmaakmiddelen je gebruikt, vaak zijn ze te agressief. Het beste is om water en zeep te gebruiken, let op dat het geen alkalische zeep is. Stofvrij maken doe je met een geoliede doek. Kijk uit met hittebronnen, deze kunnen permanent schade toebrengen.

Producten in deze categorie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief