Vlonder in hardhout

De grootste online specialist voor hardhouten vlonderplanken

Stel zelf uw vlonder samen desktop

In een paar Minuten de gehele vlonder berekend

Alle onderliggers, vlonderplanken, schroeven, worteldoek en funderingspalen bij elkaar

 

Gaat u professioneel of semi-professioneel een steiger of vlonder bouwen? In de tuin of bijvoorbeeld op een balkon? Of wilt u op de camping in de voortent een vlonder maken? Vlonders maken kan in verschillende afmetingen. Een vierkante meter vlonder onder de buiten douche, een iets grotere vlonder in de voortent op de camping, een brugdeel, of een nog grotere vlonder steiger voor op uw boot? Bedenk het maar, met ons goedkope hout kunt u het maken. Wilt u een ronde of een andere vorm vlonder maken? Met hardhout is werkelijk alles mooi te maken. Let wel op, want een degelijke onderconstructie is essentieel. Een schuur of huis bouwen zonder een goede fundering zal niet lang goed blijven staan. Stel uzelf altijd de vraag: hoe bouw ik een vlonder? Wij hebben de oplossing online voor u klaar staan, of wij adviseren u telefonisch. Download de montagehandleiding en vergelijk deze met de bouwschets. Hardhout Discount biedt altijd mooie goedkope vlonders en steigerplanken aan. Een vlonder kan op verschillende manieren goedkoop worden opgebouwd. Alles start met een plan van aanpak, maak altijd een duidelijk schetsplan en een opbouwstappenplan. Hoe bouw ik een vlonder en verwerk ik de dekdelen? Kijk voor goedkope en duurzame ideeën op onze montagehandleiding. Deze handleiding biedt u handige tips en tricks voor het realiseren van uw project. Hier vindt u een bouwhandleiding voor de constructie van een vlonder. Een bouwschets is makkelijk te downloaden vanaf onze site. Bouw uw vlonder goedkoop en kijk goed naar ons advies. De calculator geef de laagste prijs aan voor het bouwen van een vlonder, een goedkoop eindresultaat gegarandeerd.

Planning

Als u voor uzelf een duidelijk beeld hebt over hoe en waar de constructievlonder gemaakt moet worden, dan heeft u in onze montagehandleiding kunnen lezen dat de vlonderplanken vastgeschroefd moeten worden op een balk. Of u nu een terras op uw balkon of een vlonder steiger gaat bouwen, de hardhouten vlonderplanken moeten als een geheel worden vastgeschroefd met voldoende schroeven en slotbouten.

Op een betonnen ondergrond zoals bij een balkon, kunt u zonder gebruik te maken van een onderconstructie direct tegels van hout of hardhout gaan leggen. Hardhouten tegels kunt u standaard inkopen, maar wij adviseren om deze zelf te maken. Door meerdere brede vlonderplanken aan elkaar te monteren, is dit ook een goede constructie voor uw vlonder. Daarbij kunt u zelf bepalen hoe groot de tegels worden en dus ook de uiteindelijke vlonder. U maakt eigenlijk meerdere kleine vlonders die tezamen een grote vormen. Zo benut u de ruimte voor het terras optimaal en vormen de dakdelen samen een mooi geheel. 

Als u er voor kiest om vlonderplanken van hardhout toe te passen in uw tuin om een houten terras te realiseren, dan zal er een onderconstructie gebouwd moeten worden. Dit kunt u realiseren door de hardhouten balkjes op de grond te leggen en deze als basis te gebruiken voor het vastschroeven van de vlonders. Wij adviseren u wel om de hardhouten palen om de meter in de grond te slaan. Dit geeft de gehele vlonder, steiger of terras, veel meer stabiliteit. Daarnaast raden wij het plaatsen van een tegel onder de balk af. De tegel zou dan makkelijk kunnen verzakken waardoor de vlonderonderdelen als het ware kan gaan veren wanneer u hier op zou staan.

Steiger bouwen?

Het bouwen van een vlonder in de vorm van een vlonder steiger is ingewikkelder. Lange palen, meestal veel dikkere palen, moeten in het water worden geplaatst. Ronde palen gebruiken is niet zo gemakkelijk, want aan een vierkante paal kunt u makkelijk een balk monteren, terwijl een ronde paal dient te worden ingekeept zodat de balk goed aansluit op de paal. Aan de hand van de grondsamenstelling en de diepte van het water, moet de lengte en de dikte van de paal worden bepaald. Meestal is de stelregel: hoe langer de paal, hoe steviger en dus dikker deze dient te zijn. De palen staan meestal 2/3 van de lengte in de bodem. Na het monteren van de staanders of palen, kunnen de balken horizontaal gemonteerd worden. Deze moeten met slotbouten aan de staanders worden vastgemaakt. Aan de hand van de breedte en de afstand tussen de palen, wordt de dikte van de steigerplank bepaald. Des te groter de overspanning is, des te dikker het hardhout zal zijn. Soms moet er in het midden onder de vlonderdelen nog een extra balk gemonteerd worden, om op die manier de constructie goed stabiel te krijgen. Hierbij adviseren wij u graag! De dekdelen hardhout worden op de balken vastgeschroefd. Gebruik altijd twee of drie schroeven om de dekdelen hardhout vast te zetten. Dit voorkomt vervorming van de dekdelen hardhout. Een veel voorkomende fout is dat hier te weinig schroeven voor worden gebruikt.

Kijk goed naar onze montagehandleiding zodat u nog jaren plezier heeft van uw werk. Gladde vlonderplanken, een brugdeel zonder profiel of juist gemonteerd met de gladde kant naar boven wordt steeds vaker toegepast. Een vlonder met een slipgroef, de zogenaamde vlonderplanken met antislipdelen worden sneller vies en algvorming zal sneller ontstaan. Immers blijft er in de groeven langer water staan, waardoor vuil zich kan ophopen. Bij gladde vlonderplanken is dit minder snel het geval. Dus gaat u bouwen met een terras, vlonder of steiger? Bedenk dan goed hoe u deze bouwt, en welk schaafprofiel u het beste kunt toepassen. Bij het monteren van brede vlonderplanken bespaart u tijd in de montage. Immers legt u dan sneller vierkante meters aan omdat u in totaal minder planken nodig hebt.

Bij Hardhout Discount beperken wij de keuzes, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en de prijs. U hoeft alleen maar een goede keuze te maken met betrekking tot het profiel en de kleur. Wij nemen u alle zorgen uit handen en adviseren u online van begin tot eind. Want uiteindelijk wilt u toch gewoon een mooie vlonderplank geleverd krijgen voor uw terras in de tuin, voortent of op uw balkon? Natuurlijk leveren wij alles rechtstreeks vanuit onze webshop bij u aan huis, en bestelt u voor 12:00 uur? Dan heeft u het de volgende dag al in huis! Met hout kunt u alles maken, bouw bijvoorbeeld een steiger, een buitendouche of buitenterras. Met ons uitgebreid assortiment kan u elk gewenst resultaat verwezenlijken.

Keuzes

Er gelden een aantal stelregels voor de bouw van een vlonder. Op onze site vindt u informatie over hoe u een vlonder bouwt. De ondergrond waar de vlonder gebouwd wordt bepaald de zwaarte van de constructie. De vlonderdelen die bijvoorbeeld op een vlakke ondergrond als beton worden gelegd, kunnen niet met funderingspalen in de grond worden geslagen. Bij een betonnen ondergrond adviseren wij dan om de onderregels vast te schroeven aan het beton. Bij aanleg in de tuin met een zand ondergrond, adviseren wij u om kleine palen als fundering te gebruiken. Afhankelijk van de samenstelling van de grond dient u langere palen te gebruiken, maar meestal is een paaltje van 60 cm tot 1,50 meter lengte voldoende. Bij een ondergrond van zand, zoals in een voortent of in de tuin, is een funderingspaal aan te raden voor een stabiel resultaat. Aan deze palen wordt horizontaal de regel of balk vastgeschroefd. Normaliter is de hard op hard afstand van een balk circa 40 cm. Hierdoor heeft de vlonderplank een niet te grote vrij hangende overspanning. Hierdoor voorkom je het doorbuigen of vervorming van het hout. De dikte van de houten vlonder is meestal 21 mm. Dit is tevens de goedkope vlonder, dikkere delen als 25 mm of 28 mm dikte geeft een nog solidere eindresultaat. Doordat u bij dikkere vlonderplanken de anti slip of de steigerplanken meer hout per strekkende meter verwerkt, stijgt de prijs per meter. Wel is het mogelijk om bij de dikkere delen de hard op hard afstand van de onderste regels te vergroten. Hiermee bespaart u dan weer.

We bevelen aan dat de elektrische bedrading goed wordt verwerkt in de schets die voor aanvang is gemaakt. Hierbij is een extra stroompunt nooit verkeerd om aan te leggen. Vergeet niet om alle punten goed te vermelden in de bouwschets. Wilt u in de toekomst een aanpassing doen, dan is het makkelijk te herleiden waar u een plank kan monteren. Achteraf een stroompunt aanleggen is niet eenvoudig, want dan zou u een deel van het terras moeten demonteren.

Handig om te weten voor de ligging van de vlonder:

  • Oriëntatie van de vlonder op het noordoosten: In de morgen en in de avond zon, 's middags overwegend schaduw. 
  • Oriëntatie van de vlonder op het zuidwesten: Zon vanaf het begin van de middag tot laat in de avond. 
  • Oriëntatie van de vlonder op het zuiden: De beste locatie met vaak de meeste zonuren, vanaf de ochtend tot laat in de avond.

Uitgebreid assortiment

Kies een mooie hardhouten vlonderplank of een goedkoper alternatief in Lariks, dan wel Douglas. Ook deze zijn in gladde vlonderplanken te verkrijgen of in vlonderplanken anti slip. De meeste hardhouten vlonderplanken komen uit Indonesië, Afrika en Brazilië. De zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt niet alle hardhout soorten geschikt. Hardhout Discounter heeft kennis en ervaring in de producten die wij online aanbieden. Wij zorgen dat u de beste materialen voor de laagste prijs kan kopen. Wij maken de keuze voor u een stuk makkelijker, zodat u alleen maar hoeft te bepalen in welke kleur en in welke breedte u de vlonder graag wil hebben. Daarna kiest u voor brede vlonderplanken, of juist voor smallere delen, een steigerplank of een anti slip brugdeel. Wij hebben het allemaal voor u op voorraad in ons magazijn. Onze calculator en onze bouwhandleidingen zorgen ervoor dat u altijd het beste en goedkoopste resultaat krijgt. Al het hout kan onder invloed van regen, zon en lucht vergrijzen. Wanneer u dit wilt voorkomen, dan dient u het hout te behandelen met speciale olie of lak. Tevens geeft dit een extra bescherming voor het hout.

U moet daarnaast niet vergeten om de bevestigingsmaterialen zoals slotbouten en schroeven te bestellen. Maak het helemaal af door ook anti worteldoek onder de vlonder planken toe te passen. Naast vlonderplanken levert Hardhout Discount ook houten schuttingen, tuinschermen en hout voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisje. Op onze site vindt u een compleet en klantvriendelijk overzicht van ons assortiment waar u gemakkelijk uw voorkeuren kunt filteren. 

U kunt een keuze maken uit diverse vlonderplanken om de vlonder te bouwen. Al  het hardhout dat door ons wordt aangeboden heeft een lange levensduur. Het hardhout gaat zeker 20 jaar of langer mee. Lariks en douglashout zijn minder duurzame houtsoorten. Normaliter gaan deze circa 10 tot 15 jaar mee. Vuren of grenen gaat maar 3 jaar mee, dus al met al is hardhout of Douglas hout een betere keuze om zo lang mogelijk plezier te hebben van de vlonder. Daarnaast is er ook de keuze uit bankirai vlonderplanken of een ipe vlonder, deze houtsoorten worden ook vaak gekozen. 

Hout wat in de grond staat zal sneller worden aangetast dan hout wat bovengronds wordt verwerkt. De verschillende grondsamenstellingen in Nederland kunnen de duurzaamheid van de vlonder, dus de levensduur nadelig of positief beïnvloeden.

Hardhout heeft een dichtere structuur dan eiken of douglas, waarbij het gewicht en de levensduur dus toeneemt.

Duurzaamheidsklasse

Beschrijving

Tijdsduur

1

Tropisch hardhouten vlonderplanken duurzaam

Minimaal 25 jaar

2

Tropisch hardhouten vlonderplanken goed duurzaam

+/- 15 tot 25 jaar

3

Vlonderplanken als Eiken zijn redelijk duurzaam

+/- 10 tot 15 jaar

4

Vlonderplanken als Lariks Douglas zijn minder duurzaam

+/- 5 tot 10 jaar

5

Geen producten van hardhout discount online BV

Maximaal 5 jaar of korter

 

De calculator van Hardhout Discount rekent exact uit hoeveel palen, vlonderplanken, balken, slotbouten, schroeven en worteldoek u nodig heeft voor het bouwen van een mooie vlonder. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u deze vanzelfsprekend telefonisch en online aan ons stellen. Wij geven u graag vrijblijvend advies over vlonders. 

Waarom vlonderplanken van Hardhout Discount?

Wij leveren alleen houten vlonderplanken die binnen de Europese wetgeving (EUTR) vallen. Hardhout Discount kiest bewust voor duurzaamheid, dit is een van de belangrijkste speerpunten binnen ons bedrijf. Wij staan niet alleen voor hoge kwaliteit, maar streven ook naar de beste service voor al onze klanten. Wij bevorderen duurzaam geproduceerd hardhout en kopen geen hout dat gekapt is buiten de UETR regelgeving om. We controleren de zagerijen in Afrika, Brazilië en Europa, om er zeker van te zijn dat al het geleverde vlonderhout binnen de wet- en regelgeving wort geproduceerd. Het Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT) zorgt voor aantoonbare controle op legale houtkap. Al onze buitenlandse producenten zijn in het bezit van het certificaat 'Duurzaam Bosbeheer'. Wij werken nauw samen met de producent, ook om de omstandigheden van de werknemers en het beleid van de producent te controleren, iets wat wij erg belangrijk vinden. 

Gemakkelijk online bestellen

Maak een mooi terras met onze vlonderplanken, u kunt deze vlonderplanken eenvoudig bestellen. In de webshop vindt u alles voor uw tuin en/of terras. Betalen gaat eenvoudig en uiterst veilig. U kan kiezen om met iDeal, Visa, Mastercard of met AfterPay te betalen. Wij leveren het bestelde hout aan huis. Het Certificaat Thuiswinkel Waarborg, de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer garanties dan de wet stelt. Wij willen een tevreden klant en zien u graag terug voor nieuwe bestellingen. Maak reclame voor ons bij uw vrienden en kennissen.

Gratis sample

Wilt u een gratis monsterstuk ontvangen? Wellicht om de keuze voor een vlonder in verschillende houtsoorten te vergelijken, want elk type hout heeft een ander gewicht, structuur en kleur. Vergelijk onze vlonder planken en oordeel zelf. U kunt online een sample aanvragen, en deze leveren wij gratis aan huis.

Openingstijden Hardhout Discount

Hardhout Discount is doordeweeks geopend van 8.00 tot 17.00 uur, maar niet op zaterdag en zondag. Heeft u nog aanvullende vragen naar aanleiding van het bezoek aan de webwinkel? Contacteer ons via de mail: info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -644120.

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Gratis proefmonster aanvragen

Betaal opties

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk Overschrijving iDeal Creditcard PayPal AfterPay SOFORT Bancontact KBC/CBC Belfius Direct ING Home’Pay Contant