WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Vlonder in hardhout

Vlonder

Gaat u professioneel of semi professioneel en stijger of vlonder bouwen, in de tuin of op een balkon? Of wilt u op de camping in de voortent een vlonder maken? Vlonders maken kan in verschillende afmetingen. Dus Bouw vlonder goedkoop bij hardhoutDiscount.nl.Een vierkante meter onder de buiten douche, iets grotere in de voortent op de camping, een brugdeel, of een nog grotere vlonder steiger voor de boot. Bedenk het maar en met ons goedkoop hout kan u het maken. Wilt u een ronde of andere vorm vlonder maken? Met hardhout is werkelijk alles mooi te maken. Let wel op want degelijke onder constructie is essentieel. Immers een schuur of huis bouwen zonder goede fundering zal niet lang goed blijven staan. Stel u zelf altijd de vraag hoe bouw ik een vlonder? Wij hebben de oplossing online voor u klaar staan, of wij adviseren u telefonisch. Download de montage handleiding en vergelijk deze met de bouw schets. Hardhout Discount bied altijd mooie goedkope vlonders en steigerplanken aan. Een vlonder kan op verschillende manieren goedkoop worden opgebouwd. Alles start met een goed plan van aanpak, maak altijd een duidelijk schetsplan en opbouwstappenplan. Hoe bouw ik een vlonder en verwerk de dekdelen. Kijk voor goedkope en duurzame ideeën op onze montage handleiding, deze geeft handige tips en tricks voor het realiseren van uw project. Hier vind u een bouw handleiding voor de constructie van een vlonder. Een bouw schets is makkelijk te downloaden vanaf onze site. Bouw vlonder goedkoop, kijk goed naar ons advies. De calculator geef de laagste prijs aan voor het bouwen van de vlonder goedkoop eindresultaat gegarandeerd.

Planning

Als u een duidelijk beeld voor u zelf heeft gemaakt hoe en waar de constructie vlonder gemaakt gaat worden, dan heeft u gezien in onze montage handleiding staat beschreven dat de vlonderplanken vastgeschroefd moeten worden op een balk. Of u nu een terras op uw balkon, of een vlonder steiger van gaat bouwen, de hardhouten dekdelen moeten als een geheel worden vastgeschroefd met voldoende schroeven en slotbouten.

Op een betonnen ondergrond als vaak op een balkon, kan u zonder gebruik te maken van een onderconstructie direct tegels van hout of hardhout gaan leggen. Hardhouten tegels kan u standaard kopen maar wij adviseren deze zelf te maken door montage van meerdere brede vlonderplanken aan elkaar dit is ook een goede constructie vlonder. Zo kan u zelf bepalen hoe groot de tegels worden en dus de uiteindelijke vlonder. U maakt eigenlijk meerdere kleine vlonders die tezamen een grote vormen, de dekdelen vormen een mooi geheel. Zo is de ruimte die u wil indelen voor het terras optisch mooi te benutten.

Als u er voor kiest om vlonder planken van hardhout toe te passen in de tuin om een houten terras te realiseren, dan zal er een onder constructie gebouwd moeten worden. Dit kan voor hardhouten balkjes op de grond te leggen en deze als basis te gebruiken voor het vastschroeven van de vlonders. Wij adviseren u wel om hardhouten palen om de meter in de grond te slaan. Dit geeft de gehele vlonder, stijger of terras, veel meer stabiliteit. Een tegel onder de balk plaatsen raden wij af, immers kan de tegel gemakkelijk verzakken, waardoor als u op de vlonder staat de vlonderdelen als het ware gaan veren.

Het bouwen van een vlonder in de vorm van een vlonder stijger, is ingewikkelder. Lange palen, meestal veel dikkere palen, moeten in het water worden geplaatst. Ronde palen gebruiken is niet zo gemakkelijk, want aan een vierkante paal kunt u makkelijk een balk monteren, een ronde paal dient te worden ingekeept zodat de balk goed aansluit op de paal. Afhankelijk van de grondsamenstelling en de diepte van het water, bepalen de lengte en de dikte van de paal. Meestal is de stelregel, hoe langer de paal hoe steviger dus dikker deze dient te zijn. De palen staan meestal 2/3 van de lengte in de bodem. Na het monteren van de staanders of palen, kan er horizontaal met balken worden gemonteerd. Deze dienen met slotbouten aan de staanders worden gemaakt. Afhankelijk van de breedte en de afstand tussen de palen, bepaald de dikte van de steigerplank. Hoe groter de overspanning hoe dikker het hardhout zal zijn. Soms moet er in het midden onder de vlonderdelen nog een extra balk gemonteerd worden om zo de constructie vlonder goed stabiel te krijgen, wij adviseren u graag! De dekdelen hardhout worden op de balken vast geschroefd. Gebruik altijd twee of drie schroeven om de dekdelen hardhout vast te zetten. Dit voorkomt vervorming van de dekdelen hardhout. Een veel voorkomende fout is dat hier te weinig schroeven voor worden gebruikt. Kijk goed op onze montage handleiding zodat u nog jaren plezier heeft van uw werk.

Gladde vlonderplanken of brugdeel zonder profiel of juist gemonteerd met de gladde kant naar boven wordt steeds vaker toegepast. Een vlonder met een slip groef, de zogenaamde vlonderplanken anti slip delen worden sneller vies en alg vorming zal sneller ontstaan. Immers blijft in de groeven langer water staan, vuiligheid kan zich ophopen. Bij gladde vlonderplanken is dit minder snel het geval. Dus gaat u bouwen met een terras, vlonder of stijger? Bedenk dan goed hoe bouw je deze en welk schaaf profiel is het beste toe te passen.

Bij het monteren van brede vlonderplanken, bespaard u tijd in de montage. Immers legt u sneller vierkante meters omdat u minder planken totaal nodig heeft.

Bij Hardhout Discount beperken wij de keuzes, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en de prijs, maar alleen een goede keuze moet maken over welke profiel of welke kleur. Wij nemen u alle zorgen uit handen en adviseren u online van A t/m Z. Want uiteindelijk wilt u toch gewoon een mooi vlonderplank geleverd krijgen voor u terras in de tuin, voortent of op uw balkon? Natuurlijk leveren wij alles rechtstreeks vanuit onze webshop bij u aan huis, En bestelt u voor 12:00 uur? Dan heeft u het de volgende dag al in huis! Met hout kan u alles maken, bouw een stijger, een buiten douche of terras. Met ons uitgebreid assortiment kan u elk gewenst resultaat verwezenlijken.

Keuzes

Er gelden een aantal stelregels voor de bouw van een vlonder. Kijk op onze site voor hoe bouw ik een vlonder. En u zal naar gelang uw persoonlijke bouwsituatie afwegingen moeten maken. De ondergrond waar de vlonder gebouwd wordt bepaald de zwaarte van de constructie. Bijvoorbeeld vlonderdelen die op een vlakke ondergrond als beton wordt gelegd, daarbij kunnen er geen funderingspalen in de grond worden geslagen, bij een betonnen ondergrond adviseren wij dan om de onderregels vast te schroeven aan het beton. Bij aanleg in de tuin met een zand ondergrond, adviseren wij u om kleine palen als fundering te gebruiken, afhankelijk van de samenstelling van de grond dient u langere palen te gebruiken, maar meestal is een paaltje van 60 cm tot 1,50 meter lengte voldoende. Zand ondergrond als in een voortent of in de tuin is een funderingspaal aan te raden voor een stabiel resultaat. Aan deze palen en horizontaal gemonteerd wordt de regel of balk geschroefd. Normaliter is de hard op hard afstand van een balk ca 40 cm. Hierdoor heeft de vlonderplank een niet te grote vrij hangende overspanning. Doorbuigen of vervorming van het hout voorkom je hierdoor. De dikte van de houten vlonder is meestal 21 mm. Dit is tevens de goedkope vlonder, dikkere delen als 25 mm of 28 mm dikte geeft een nog solidere eindresultaat. Doordat er bij dikkere vlonderplanken anti slip, of steigerplanken je meer hout per strekkende meter verwerkt stijgt de prijs per meter. Wel is het mogelijk om bij dikkere delen de hard op hard afstand van de onder regels te vergroten. Hiermee bespaart u dan weer.

Het is aan te bevelen dat de schets die vooraanvang is gemaakt om de bouw goed te laten verlopen, de elektrische bedrading goed te verwerken, een extra stroompunt is nooit verkeerd om aan te leggen. Vergeet niet in deze bouw schets alle punten goed te vermelden, wilt u dan in de toekomst een aanpassing doen dan is het makkelijk te herleiden waar u een plank kan demonteren, om zo uw wens te realiseren. Achteraf een stroompunt aanleggen is niet eenvoudig, want dan zal u dan een deel van het terras moeten demonteren.

» Handig om te weten de ligging van de vlonder

  • Oriëntatie van de vlonder op het noordoosten: In de morgen en avond zon, s'middags overwegend schaduw 
  • Oriëntatie van de vlonder op het zuidwesten: Zon vanaf begin van de middag tot laat in de avond 
  • Oriëntatie van de vlonder op het zuiden: De beste locatie vaak de meeste zonuren, van s'ochtends tot laat in de avond

Uitgebreid assortiment

Kies een mooie hardhouten vlonderplank of een goedkoper alternatief in lariks dan wel Douglas. Ook deze zijn in gladde vlonderplanken te verkrijgen of in vlonderplanken anti slip. De meeste hardhouten vlonderplanken komen uit Indonesie, Afrika en Brazilië. De zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt niet alle hardhout soorten geschikt. De hardhout Discounter heeft kennis en ervaring in de producten die wij online aanbieden. Wij zorgen dat u de beste materialen voor de laagste prijs kan kopen. Wij maken de keus voor u gemakkelijk, zodat u alleen maar hoeft te kiezen in welke kleur en in welke breedte u wenst de vlonder te hebben. Daarna Kies voor brede vlonderplanken, of juist voor smallere delen. Een Steigerplank of anti slip brugdeel. Goedkope vlonder in gladde vlonderplanken of kies voor vlonderplanken anti slip. Wij hebben het op voorraad. Onze calculator en bouw handleidingen zorgen ervoor dat u altijd het beste en goedkoopste resultaat krijgt. Al het hout kan onder invloed van regen, zon en lucht vergrijzen, als u dit wilt voorkomen, dan dient u het hout te behandelen met speciale olie of lak. Tevens geeft dit een extra bescherming voor het hout.

Natuurlijk niet de bevestigingsmaterialen zoals slotbouten en schroeven vergeten te bestellen, en maak het helemaal af door ook anti worteldoek onder de vlonder planken toe te passen. Naast vlonderplanken levert Hardhout Discount ook houten schuttingen, tuinschermen en hout voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisjes. Op onze site vindt u een compleet en klantvriendelijk overzicht van ons assortiment.

 U kunt een keuze maken uit diverse vlonderplanken om de vlonder te bouwen, al door ons aangeboden hardhout heeft een lange levensduur, het gaat zeker 20 jaar of langer mee. Lariks en Douglashout zijn minder duurzame houtsoorten. Normaliter gaan deze ca 10 tot 15 jaar mee. Vuren of Grenen gaat maar 3 jaar mee, dus al met al is hardhout of Douglas hout een betere goed product voor lang plezier.

Hout wat in de grond staat zal sneller worden aangetast dan hout wat bovengronds wordt verwerkt. De verschillende grondsamenstellingen in Nederland kunnen de duurzaamheid van de vlonder, dus de levensduur nadelig of positief beïnvloeden.

Hardhout heeft een dichtere structuur dan Eiken of Douglas, waarbij dus het gewicht en de levensduur toeneemt.

Duurzaamheidsklasse

Beschrijving

Tijdsduur

1

Tropisch hardhouten vlonderplanken duurzaam

Minimaal 25 jaar

2

Tropisch hardhouten vlonderplanken goed duurzaam

Ongeveer 15 tot 25 jaar

3

Vlonderplanken als Eiken zijn redelijk duurzaam

Ca 10 tot 15 jaar

4

Vlonderplanken als Lariks Douglas zijn minder duurzaam

Ca 5 tot 10 jaar

5

Geen producten van hardhout discount online BV

Maximaal 5 jaar of korter

 

De calculator van Hardhout Discount rekent exact uit voor u hoeveel palen, vlonderplanken, balken, slotbouten, schroeven en worteldoek u nodig heeft, voor het bouwen van een mooie vlonder. Natuurlijk kan u ook een vraag online aan ons stellen of telefonisch advies aanvragen.

Waarom vlonderplanken van Hardhout Discount?

Wij leveren alleen houten vlonder planken die binnen de Europese wetgeving (EUTR) vallen. Hardhout Discount heeft de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid, dit is een van de belangrijkste speerpunten binnen ons bedrijf. Wij staan niet alleen voor hoge kwaliteit van als onze hout producten. Maar streven ook een hoog serviceniveau na voor al onze klanten. Wij bevorderen duurzaam geproduceerd hardhout. Wij kopen geen hout wat niet volgens de uetr regelgeving is gekapt.

We controleren de zagerijen in Afrika en Brazilië en Europa, om ons zelf ervan te verzekeren dat zij al het geleverde vlonder hout binnen de wet- en regelgeving produceren.

Het Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT) zorgt voor aantoonbare controle op legale houtkap. Al onze buitenlandse producenten zijn in het bezit van het certificaat; duurzaam bosbeheer.

Wij werken nauw samen met de producent, ook om de omstandigheden van de werknemers en het beleid van de producent te controleren. Dit sociale aspect vinden wij erg belangrijk.

Gemakkelijk online bestellen

Maak een mooi terras met onze vlonderplanken, en bestel deze eenvoudig. In de webshop vindt u alles voor uw tuin of terras. Betalen gaat eenvoudig en uiterst veilig. U kan kiezen om met Ideal, visa, mastercard of met afterpay te betalen. Wij leveren het bestelde hout aan huis. Het Certificaat Thuiswinkel Waarborg , de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer garanties dan de wet stelt. Wij willen een tevreden klant en zien u graag terug voor nieuwe bestellingen. Maak reclame voor ons bij u vrienden en kennissen.

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis monsterstuk ontvangen? Wellicht om de keuze van een vlonder in verschillende houtsoorten te vergelijken, want elk type hout heeft een ander gewicht, structuur en kleur. Vergelijk onze vlonder plank met een andere en oordeel zelf. Wij bezorgen u gratis een monster stuk, uw gemak onze service bij hardhout Discount. Vraag het eenvoudig aan via onze site. 

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur, maar niet op zaterdag en zondag. Heeft u nog aanvullende vragen naar aanleiding van het bezoek aan de webwinkel? Contacteer ons op, mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -6441200

 

 

 

 

 

Producten in deze categorie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief