Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Een modern tuinhuis van hout bouwen

Heb jij plannen om een modern tuinhuis van hout te bouwen in je achtertuin? En ben je op zoek naar hout voor dit project? Dan ben je bij Hardhout Discount aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment duurzaam hardhout uit voorraad leverbaar.

Bestel losse hardhouten palen en planken om volledig naar wens op maat te zagen en zo een uniek modern strak tuinhuis te bouwen of gebruik een van onze kant en klare bouwpakketten voor moderne tuinhuizen, inclusief schroeven en stap voor stap instructies.

Tuinhuisjes zijn van alle tijden. Een eenvoudige en relatief goedkope manier om wat extra opbergruimte te creëren rondom je huis. Een tuinhuis met modern design kan echt een aanwinst zijn.

Mogelijkheden van een modern houten tuinhuis

Moderne tuinhuisjes dienen echter al lang niet alleen meer voor opbergruimte. Sinds de corona-crisis zijn er bijvoorbeeld veel tuinhuisjes omgebouwd tot een thuiswerkplek als er binnen geen ruimte is. Een modern tuinhuis met glas is in zo’n geval zeker geen overbodige luxe. Ook een strak, modern tuinhuis voor het gebruik als sportruimte of gamekamer wordt de laatste jaren steeds populairder.

Ook zie je veel moderne tuinhuizen met een moderne overkapping er aan vast. Want als je toch bezig bent, waarom zou je dan niet een mooi modern tuinhuis met overdekt terras bouwen?

Zo heb je niet alleen een moderne tuinberging of thuiskantoor, maar ook direct een plek om het hele jaar door in de tuin te kunnen zitten. Je hebt geen last van regen of wind en kan toch genieten van de frisse lucht. Een modern tuinhuis met overkapping of modern tuinhuis met veranda zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kan maken van je eigen tuin.

Bepaal het design van je tuinhuis

Als je goed nagedacht hebt over waar je je moderne tuinschuur voor wil gaan gebruiken, is het tijd het design te gaan bepalen. Wordt het een op zichzelf staande houten tuinhuis met modern design of gaat je voorkeur toch uit naar een tuinhuis met moderne overkapping? En wil je een plat dak, een schuin dak of een puntdak?

In het design van een strak, modern tuinhuis is het ook belangrijk om goed na te denken over de deuren en ramen. Een moderne houten schuur die dienst zal doen als moderne tuinberging voor hout of andere spullen, zal bijvoorbeeld geen ramen nodig hebben, maar als je tuinschuur modern ingericht wordt als thuiskantoor, dan is een wat daglicht zeker aan te raden.

Denk ten slotte ook na over de kleur van je tuinhuis van hout. De meeste houten tuinhuizen zullen een natuurlijk houten uitstraling hebben, die na verloop van tijd zal vergrijzen. Dit kan je eventueel voorkomen door het hout te oliën, afhankelijk van je smaak. Een zwart tuinhuis kan er in één klap voor zorgen dat een tuinhuisje modern eruit ziet, ongeacht de rest van het ontwerp. Echter trekt zwart ook warmte aan, dus voor gebruik als thuiskantoor, sportruimte of tuinberging voor een extra koelkast zal dit in de zomer minder geschikt zijn.

Wij helpen je graag

Er zijn dus nogal wat keuzes te maken als je ervoor kiest om een tuinhuis van hout met modern design te bouwen. En dan moet de daadwerkelijke bouw nog beginnen. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat dit kan afschrikken en dat je het misschien wel wil uitbesteden omdat het te moeilijk lijkt.

Daarom helpen we je graag. Ons adviesteam staat voor je klaar om met je mee te denken en al je vragen te beantwoorden. Lees alvast de montage tips op onze website, of kom gezellig langs in onze showroom in Hengelo. Hier staan voorbeelden van tuinhuizen met modern design, om inspiratie op te doen. Tijdens een afspraak bespreken we samen je project, beantwoorden we je vragen en geven we eventueel nog wat tips waar je op moet letten. Alles om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, ook als je nog nooit een houten tuinhuis of ander houten project in elkaar hebt gezet.

Daarnaast zijn wij tijdens kantoortijden bereikbaar via info@hardhoutdiscount.nl en kan je ons bellen op 074-3033602 Via Whatsapp zijn wij bovendien in avonden en weekenden ook bereikbaar. Zo heb je altijd snel antwoord op je vragen als je bezig bent met de montage van jouw moderne houten tuinhuis.

Bestel eenvoudig via Hardhout Discount

Je kan natuurlijk een kant en klaar modern tuinhuis kopen, maar als je een beetje handig bent, is dit toch echt ook eenvoudig zelf te bouwen, zeker met één van onze bouwpakketten die in verschillende formaten verkrijgbaar zijn. Daarnaast kan je bij ons ook losse hardhouten palen en planken kopen, om een houten tuinhuis met eigen ontwerp te bouwen.

Kies je voor één van onze kant en klare bouwpakketten voor een modern tuinhuis van hout? Dan wordt al het hout op maat geleverd, inclusief schroeven en stap voor stap instructies. Omdat je het hout niet meer zelf op maat hoeft te zagen, weet je bovendien zeker dat je niet te veel hout hebt besteld en hoef je geen rekening te houden met afvoerkosten. De prijs van een modern tuinhuis in de vorm van een kant en klaar bouwpakket is daarom in de meeste gevallen goedkoper dan wanneer je zelf alles op maat gaat zagen. Alleen maar voordelen dus!

Al het hout dat je op onze website kan bestellen, hebben wij ook daadwerkelijk op voorraad.

Hierdoor kunnen wij vaak de volgende dag je bestelde hardhout al leveren. En omdat wij in grote aantallen inkopen, kunnen wij dit aanbieden voor een scherpe prijs. Zo heb jij voor een lage prijs een tuinhuis met modern design.