Kwaliteitsproducten met luxe uitstraling

Buitenkeuken met overkapping in je tuin

Tegenwoordig telt je tuin niet meer mee zonder een overkapping of veranda van vlonderplanken. We halen het binnen naar buiten en genieten het liefst het hele jaar van onze tuin. Buiten koken hoort hier ook bij. Daarbij willen we niet geremd worden door het Nederlandse weer.

Een heater of een lekker warm haardvuurtje beschermt ons tegen de kou. Onder een overkapping zit je bovendien beschut uit de eventuele wind en houdt regen tegen. Door je buitenkeuken onder de overkapping te plaatsen, kunnen we het hele jaar genieten van buiten eten. Zo voorzien we in stalen buitenkeukens en stalen keukens

Overdekte buitenkeuken

Een buitenkeuken die overdekt is, kan op talloze manieren uitgevoerd worden. Dit kan al zo simpel zijn als een barbecue of buitenkeuken met afdak, maar een buitenkeuken onder je veranda of een buitenkeuken onder je overkapping wordt steeds gewilder. Zo kan je toch genieten van buiten koken, zonder dat je rekening hoeft te houden met het soms onvoorspelbare weer in Nederland.

Bovendien zorgt een overkapping dat de buitenkeuken beschermd wordt tegen de weersinvloeden, waardoor hij langer mee zal gaan. Vocht krijgt minder kans om te gaan rotten in het hout en een eventueel stalen frame zal minder snel gaan roesten.

Doe het zelf

De overkapping of afdak zal echter een stuk beter tegen de weersinvloeden moeten kunnen. Houdt hier dus ook rekening mee tijdens je houtkeuze. Komen de palen in de grond te staan? En maak je gebruik van een plat of een schuin dak? Allemaal zaken die invloed hebben op hoe vocht het hout kan aantasten.

Wij adviseren om altijd gebruik te maken van Ipe hardhout als je zelf een afdak of overkapping wil maken.

Bestel hout voor je buitenkeuken en overkapping bij Hardhout Discount

Ben je eruit hoe jouw buitenkeuken en overkapping eruit moeten komen te zien? Bestel je buitenkeuken hout en overkapping bij Hardhout Discount. Gebruik de online calculator om gemakkelijk en snel de prijs te berekenen van je op maat gemaakte overkapping.

Bij ons vind je ook kant en klare bouwpakketten voor verschillende soorten en formaten overkappingen. Snel en eenvoudig te monteren en zonder schroeven op te zetten.

Ons adviesteam staat bovendien voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren in je houtkeuze. Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Hengelo om inspiratie op te doen voor je overkapping of je situatie tijdens een afspraak met ons te bespreken.