Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Balkon vlonder maken

Een vlonder op het balkon of dakterras biedt talloze voordelen. Niet alleen zorgt het voor een egaal en comfortabel loopoppervlak. Met een vlonder oogt uw balkon bovendien een stuk sfeervoller. Voor het mooiste resultaat kunt u het best kiezen voor duurzaam hardhout met een natuurlijke uitstraling. Wilt u weten waar u precies rekening mee moet houden tijdens het bedekken van een balkonvloer met vlonders? Lees dan snel verder.

Balkon Vlonder ontwerpen

Balkon vlonders van duurzaam hardhout

Om te beginnen is de houtsoort die u gebruikt als balkon bedekking van groot belang. In het algemeen kunt u kiezen tussen twéé soorten houten: hardhout en zachthout. Zachthout is meestal van lagere kwaliteit, heeft meer onderhoud nodig en gaat minder lang mee. Bij Hardhout Discount gebruiken wij daarom voornamelijk de eerstgenoemde houtsoort. Ons tropische hardhout heeft een lange levensduur en valt op door het sterke en duurzame karakter.

De balkon en dakterras vlonders hebben verder ieder seizoen te maken met verschillende weerinvloeden. Zowel zon als regen zorgt er bij hout van lage kwaliteit voor dat het materiaal verkleurt of zelfs vervormt. Verder wordt een houten vloer meestal intensief gebruikt. Het regelmatig lopen over de houten balkonvloer en schuivende (tuin)stoelen zorgen bij zachthout eerder voor slijtage. Hardhoutsoorten van hoge kwaliteit zoals Bankirai, IPE of Mukulungu functioneren daarom perfect als vlonderplanken op het balkon.

Dikte van houten balkon planken

De dikte van de vlonder op het balkon bepaalt verder deels de levensduur. In de meeste gevallen gaan dikkere vlonderplanken langer mee dan dunnere planken van hout. Onze plankdiktes variëren van 1.9 cm tot 2.8 cm. Het is vooral verstandig om voor dikkere planken te kiezen wanneer de houten balkonvloer regelmatig wordt gebruikt en er veel gewicht op wordt geplaatst.

De juiste materialen
Als je besluit om een vlonder of schutting te maken en niet alle producten bij ons aan te schaffen vervalt je garantie op het door jou aangekocht product. Het combineren van verschillende houtsoorten of andere materialen in een project kan leiden tot problemen met inwerking van verschillende producten op elkaar. Bijvoorbeeld, als verschillende soorten hout met verschillende hout dichtheden en vochtopnames worden gecombineerd, kan het resulterende product ongelijkmatig uitzetten en krimpen bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Dit kan leiden tot scheuren, kromtrekken of barsten van het hout. Nimmer is Hardhout Discount daar voor verantwoordelijk. 

Wij leveren al onze producten volgens de garantie voorwaarden en algemene voorwaarden.

Stappenplan: balkon of dakterras bedekken met vlonder

Heeft u gekozen welk hout u gaat gebruiken voor de vloer op uw balkon? In onderstaand stappenplan beschrijven wij exact hoe u de balkon vlonder kunt plaatsen. Wij gaan er hierbij vanuit dat het balkon volledig vlak is.

1. Oppervlak schoonmaken

Om te beginnen is het van belang om uw balkon leeg en schoon te maken. Verplaats alle objecten naar een andere ruimte en begin met het schoonvegen van uw balkon. Zaken zoals steentjes, zand of bladeren kunnen ervoor zorgen dat de houten vloeren niet perfect recht geplaatst wordt. Let er bovendien op dat de ondergrond op uw balkon nog in goede staat is en meerdere jaren meegaat. Scheuren en gaten zijn na het aanleggen van een vlonder moeizaam te repareren.

2. Onderliggers plaatsen

Bepaal vervolgens de legrichting van de balkon vlonder. Leg de eerste onderligger op het balkon in de richting van de waterafvoer. Vervolgens kunt u de overige onderliggers naast elkaar plaatsen met een evenwijdige tussenruimte van 40 centimeter.

Let op: Het wordt aangeraden om de houten onderliggers op rubberen tegeldragers te plaatsen voor extra bescherming van het originele balkonoppervlak én de balkon vlonder.

3. Vlonderplanken monteren

Nu kunt u de hardhouten vlonderplanken dwars op de onderliggers neerleggen. Hardhout Discount levert zowel vlonders met een clicksysteem als een schroefsysteem. Afhankelijk van het type dat u gekozen heeft, kunt u de planken vastmaken aan de onderliggers.

Houd in alle gevallen circa 1,5 centimeter ruimte over tussen de vlonder en alle muren. Zo heeft het hout nog de ruimte om te werken.

4. Afwerken houten balkonvloer

Nu alle vlonderplanken zijn geplaatst, kunt u aan de slag om de houten vloer op het balkon af te werken. Met een (cirkel)zaag kunt u uitstekende hoekjes of planken perfect op maat zagen. Met een bezem of stofzuiger kunt u vervolgens de overgebleven houtsplinters verwijderen. Wanneer dit gedaan is, is het plaatsen van een balkonvlonder afgerond. Vervolgens mag u alle tuinmeubelen en andere objecten weer op de houten vloer plaatsen

Vlonder balkon afwerken

Zelf een balkon vlonder maken van topkwaliteit?

Wilt u zelf ook uw balkon bedekken met een houten vlonder van tropisch hardhout? Ontdek dan snel alle mogelijkheden dankzij onze gebruiksvriendelijke Calculator. Binnen een aantal stappen ontwerpt u eenvoudig een balkon vlonder van uw dromen. Zaken zoals houtsoorten, dikte, monteersystemen selecteert u zelf binnen enkele minuten. Ga snel aan de slag en creëer zelf de houten balkonvloer die bij al uw woonwensen past.

Heeft u meer informatie nodig over een balkonvlonder? Neem gerust contact op via WhatsApp.

 WhatsApp   

info@hardhoutdiscount.nl