10% extra kassa korting

Groene aanslag verwijderen van je schutting | Hardhout Discount

Een groene aanslag op je schutting doet niet alleen afbreuk aan de uitstraling van je tuin, maar het kan ook schade veroorzaken en de levensduur van je schutting verkorten. Gelukkig zijn er verschillende effectieve methoden om groene aanslag te verwijderen en je schutting weer te laten stralen. Lees snel verder hoe je groene aanslag van schutting kan verwijderen!

Wat is groene aanslag en waarom komt het voor op schuttingen?

Groene aanslag, ook bekend als algen of mossen, zijn kleine planten die zich bevinden in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Zo ook op oppervlakken zoals hout, beton en steen, waardoor schuttingen een ideale habitat zijn om te groeien. De aanwezigheid van groene aanslag wordt vaak veroorzaakt door vochtige omstandigheden en weinig zonlicht.

Hoe kun je groene aanslag van schuttingen verwijderen?

Voordat je naar de winkel rent om aanslag verwijderaar te halen: er zijn betere opties om de groene aanslag schutting te verwijderen. Borstel je schutting schoon of spuit je schutting schoon en dan schuur deze op. Onze nummer 1 tip: olie! Schutting olie zorgt voor een extra beschermlaag waardoor je nieuwe groene aanslag voorkomt. 

Groene schutting schoonmaken met IPE schutting olie

Onze IPE schutting olie voor een hardhouten schutting is makkelijk in gebruik. Koop je een nieuwe hardhouten schutting? Olie de schutting een paar weken na montage tot maximaal 6 weken na de montage. Afhankelijk van je smaak kun je paar weken of langer wachten met oliën. Langer wachten betekent dat het hout (door de zon) egaler opkleurt. Niet langer wachten dan 4 maanden, anders kan het hout grijs gaan worden. Meestal wordt hout grijs tussen de 4e en 7e maand, gemiddeld een half jaar dus.

Na ongeveer zes maanden zul je zien dat de lamellen schutting langzaam lichtgrijs van kleur wordt. Nu is het de tijd om de schutting opnieuw te oliën voor extra bescherming van groene aanslag schutting of om de schutting terug te brengen naar zijn natuurlijke, warme uitstraling.

Begin je met groene aanslag schutting verwijderen? Daarna olien en bestel de olie blikken. De schutting olie is eenvoudig aan te brengen door dit er op te sproeien en met een doek te verdelen, en jouw schutting ziet er snel weer fris uit als nieuw!

Groene aanslag schutting voorkomen is beter dan genezen

Naast de optimale beschermlaag kun je andere maatregelen treffen om te voorkomen dat een groene schutting schoonmaken op je lijst staat van werkzaamheden:

  • Houd je schutting schoon en veeg regelmatig vuil en bladeren weg.
  • Zorg voor wat luchtcirculatie om vochtigheid te verminderen.
  • Maak je schutting regelmatig droog, vooral na regenbuien.
  • Overweeg een beschermende olie om de groei van algen en mossen te vertragen.

Dit zal bijdragen aan het positieve effect van groene aanslag op je houten schutting verwijderen. 

Groene aanslag verwijderen schutting start bij Hardhout Discount

Groene aanslag verwijderen schutting start bij ons. Prefentief te olien dus koop je olie set na het bestellen van jouw schutting of stuur een berichtje via WhatsApp om voor gratis tip en advies. 

Met onze online rekentool stel je zelf eenvoudig jouw luxe droomschutting samen. Kies hierbij uit de gewenste lengte, het soort schutting (bijvoorbeeld horizontaal of verticaal) met eventueel een bijpassende poort en en ten slotte voeg je de hardhoutolie toe. 

Tags voor dit artikel: