10% extra kassa korting

Hoe hoog mag een schutting zijn? | Hardhout Discount

Wanneer je aan het kijken bent naar een nieuwe schutting zul je je ongetwijfeld afvragen: ‘hoe hoog mag een schutting zijn?’ Het antwoord is: maximaal 2 meter zonder vergunning. Een schutting hoger dan 2 meter kan het uitzicht van de buren belemmeren en de openheid van een gebied aantasten. 

Wil je een vergunning aanvragen? Gemeenten hebben vaak specifieke voorschriften met betrekking tot de hoogte, het materiaal en zelfs het ontwerp van schuttingen. Deze voorschriften kunnen variëren, zelfs binnen dezelfde stad of gemeente, dus het is raadzaam om contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten of de website van de gemeente te raadplegen.

Waar de gemiddelde schutting gemiddeld 1.80 meter is, heeft een extra hoge schutting van 2 meter voordelen voor de erfafscheiding hoogte van jouw tuin. Het geeft niet alleen meer privacy, een hoge schutting isoleert ook geluid van buitenaf en heeft invloed op hoe hoog mag je schutting zijn. 

Hoogte erfafscheiding per schutting

De gewenste schutting hoogte maximaal verschillen per schutting. Kies je bijvoorbeeld voor een lamellen schutting met half open balkjes, dan is een hoge schutting van 2 meter een goed idee om te voorkomen dat men over de schutting heen kan kijken. Zo combineer je privacy met een stijlvolle uitstraling. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een lamellen schutting compleet dicht te maken bij het bepalen hoe hoog schutting mag zijn. 

Een verticale schutting is van zichzelf compleet dicht. Ook hier heb je zelf de keuze in de maximale schutting hoogte. Met de moderne schutting rekentool van Hardhout Discount stel je eenvoudig de gewenste hoogte schutting samen. Hierbij adviseren wij jou om de schutting hoogte niet lager te maken dan 1m1. Dit om zaagverlies tegen te gaan. 

Hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren?

Hou bij de hoogte schutting ook rekening met de buren. In jouw achtertuin is het niet toegestaan om schuttingen met openingen of ramen te hebben, vanwege privacyoverwegingen. Voor schuttingen in de voortuin gelden andere regels; hier mogen wel openingen aanwezig zijn. Let hierbij wel op dat de schutting minstens één meter verwijderd moet zijn van openbaar toegankelijk gebied. 

Voor het plaatsen van een schutting heb je geen toestemming van uw buren nodig, maar het is altijd verstandig om hen hiervan op de hoogte te stellen om eventueel gedoe te voorkomen. Hopelijk is jouw vraag ‘hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren?’ nu beantwoord. 

De juiste schutting hoogte bij Hardhout Discount

Kortom: hoe hoog mag een schutting zijn is naast de maximale hoogte van 2 meter afhankelijk van veel factoren. De buren, het type schutting en de locatie spelen hierbij een belangrijke rol. Op zoek naar een nieuwe schutting? Ga van tevoren goed voorbereid aan de slag met het bepalen van de geschikte schuttinglengte. 

Het adviesteam van Hardhout Discount helpt je niet alleen bij het vinden van jouw droomschutting, zij staan ook voor je klaar als het gaat om regels en wetgeving. Stuur ons een bericht via WhatsApp en wij komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.

Tags voor dit artikel: