Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Een schutting dichtmaken doe je zo | Hardhout Discount

Een van de belangrijkste functies van schuttingen is privacy. Een hoge schutting zorgt ervoor dat niemand over je schutting heen kan kijken, zodat jij kan relaxen in je eigen tuin. Maar ook de doorkijk schutting oplossen is belangrijk. Je wil namelijk niet dat iemand door je schutting heen kan kijken. Een schutting dicht maken kan op verschillende manieren. Welke dat zijn, leggen we je uit.

Lamellen schutting balken

Een schutting met doorkijk voorkomen kan door je schutting te combineren met lamellen balken. Lamellen zijn smalle, langwerpige planken die verticaal of horizontaal zijn gemonteerd met minimale tussenruimte tussen elke lamel. Hierdoor krijgt men geen ruimte om door de schutting heen te kijken.

Dat niet alleen, een lamellen schutting geeft een moderne en luxe uitstraling in je achtertuin. Bij Hardhout Discount heb je de mogelijkheid uit lamellen in verschillende afmetingen. Welke afmeting je ook kiest, met elke lamel kun je je schutting dicht maken. 

EPDM-schutting doek

Wil je maximaal verzekerd zijn van geen schutting doorkijk? Combineer je lamellen schutting met een EPDM-schutting doek. Een EPDM-doek is een donker worteldoek wat zorgt voor een donkere inkijk tussen de latten. Dit doek is voorzien van een geluidswerende werking en zorgt ervoor dat er geen doorkijk of wind tussen de schutting planken gaat. Een schutting maximaal dichtmaken? Dan is dit de beste oplossing!

Daarbij is een EPDM-schutting doek snel geplaatst. Dit gebruiksvriendelijke materiaal schroef je vast aan de staanders van de schutting, daarna opeenvolgend bekleed je de staanders met de moderne houten smalle lamellen. Ten slotte klem je het doek tussen de staanders. Een schutting dicht maken was nog nooit zo eenvoudig! 

Hoge schutting

Waarschijnlijk denk je veel na over het verticaal schutting dicht maken, maar een horizontale schutting dichtmaken is net zo belangrijk. Hier heb je een hoge schutting voor nodig. De meeste schuttingen in Nederland zijn 200 x 180 cm. Dit geeft zeker privacy, maar vaak net niet genoeg om je tuin volledig af te schermen met die van de buren en om je schutting zicht dicht te maken. Volledige privacy krijg je met een schutting van 200 x 200 cm. 

Voor een schutting van 2 meter hoef je geen vergunning te krijgen van de gemeente. Een schutting hoger dan 2 meter komt niet vaak voor. Dit belemmert namelijk het zicht van je buren en het gebied eromheen. 

Met onze handige schutting rekentool kun je een schutting op maat berekenen en uiteindelijk ook samenstellen. Geef het gewenste schutting formaat door en je ziet gelijk welke materialen je nodig hebt met de gegeven prijs voor jouw nieuwe hoge schutting. 

Een dichte schutting kopen bij Hardhout Discount

Voorkom irritatie van je doorkijk schutting en gun jezelf die privacy met een dichte schutting van Hardhout Discount. Met onze kant-en-klare bouwpakketten kan je makkelijk zelf een schutting doorkijk dichtmaken. Kom je er niet helemaal uit? Via onze website vind je tal van verschillende tutorial om je schutting dicht te maken. Ook kun je altijd je vraag stellen aan ons adviesteam via WhatsApp. Wij komen snel bij je terug met de beste oplossing om je schutting dicht te maken.

Tags voor dit artikel: