10% extra kassa korting

prieel

Wilt u een mooie prieel maken in de tuin? Bij hardhout discount levert u al het hout en alle bijbehorende artikelen. Wij leveren verschillende modellen in prieel kant en klaar bij u thuis. Koop een prieel Douglas of de prieel hardhout als variant. Een prieel bouwen kan eenvoudig en op een zeer goedkope manier gekocht en geleverd worden bij ons. Wij hebben een handige calculator ontwikkeld die u kan gebruiken voor het precies uitrekenen van uw project. Vul de afmeting in, en kies voor een punt dak ( zadeldak ) of voor een plat dak. U kan kiezen voor een achterwand of juist niet. De keuze is ruim opgezet zodat u veel keuze heeft.

Calculator

Onze calculator rekent u exact voor hoeveel los hardhout, Lariks Douglas of Eiken u nodig heeft, zodat u zelf een mooie overkapping kan bouwen. Bestel vandaag voor 12 uur, de volgende werkdag al snel geleverd bij u thuis. Of heeft u liever een kant en klaar bouwpakket? Met mooie, pen en gat verbindingen, kant en klaar aan het hout gemaakt. U hoeft dan zelf niet te zagen, alles is al op maat gezaagd en past naadloos in elkaar. Het enigste wat u nog moet doen is met een hamer de houten delen in elkaar te tikken. Klik op de calculator, kant en klare overkapping hardhout in bouwpakket te ontvangen, en wij rekenen met een paar klikken het voor u uit. Vul de lengte en breedte in, en direct heeft u de volledige goedkope prijs!

Alternatieve namen

Er zijn verschillende alternatieve namen voor een prieel te noemen. Deze wordt ook wel een overkapping, tuinhuis of pergola genoemd. Wij kunnen u los hout leveren voor een overkapping, of een kant en klaar product op maat gezaagd. Een prieeltje kunt u het goedkoopste kopen bij hardhout discount.nl. Waarom? Omdat wij direct inkopen bij de zagerijen, hier zit niemand tussen, en wij hebben een lage kostenstructuur in ons bedrijf. Daar profiteert u dus direct van. Wij kopen groot in, dat betekend dat wij wekelijks meerdere volle vrachtwagens bij ons gelost worden. In onze werkplaats maken wij een prieelje op maat voor u. Zo kan u aangeven hoe groot de overkapping moet worden.

Prieel goedkoop op maat

Een prieel goedkoop kopen kan gemakkelijk bij hardhout discount. Een in hardhout of een er een bouwen in Europees hardhout is goed te doen. Als u kiest voor tropisch hardhout dan gaat u voor de duurzaamste variant houtsoort die er is. Tropisch hardhout is van nature hard en heeft een lange levens duur. Dit hout is bestand tegen schimmels en termieten die het hout niet snel zullen beïnvloeden.

Als u kiest voor een Europese hardhoutsoort als Eiken of Douglas, dan kunnen wij deze op maat zagen er hout verbindingen aan vrezen waardoor u bijna niets meer hoeft te schroeven en te zagen. De prieel zal door de houtverbindingen die wij er aan maken sterker worden. Het hout heeft uitsparingen en in vrezingen waardoor de houten balken in elkaar geschoven worden. U slaat met een hamer dan de bijgeleverde houten pen door het hout, deze houten pen klemt het hout perfect aan elkaar. Niet alleen is het mooi om een ouderwetse verbinding te zien, en springt deze goed in het oog, maar tevens is deze verbinding sterker dan een balk vast te schroeven aan een andere balk of plank. Alle balken en planken zijn genummerd, en op de montage handleiding kunt u gemakkelijk zien waar en op welke volgorde de balken of planken gemonteerd moeten worden.

U kan dus bij ons op 2 verschillende manieren een prieel goedkoop kopen. Wij hebben meerder standaard modellen waaruit u kan kiezen. Zo hebben wij een modellen met een plat dak en een modellen met het zogenaamde zadel dak , ook wel punt dak genoemd. Beiden kunt u deze kopen in Hardhout, Eiken of Douglas. In los hout te leveren of in een kant en klaar bouwpakket. De eerste keuze die u maakt is de houtsoort, daarna kiest u of u losse planken en palen koopt, of een kant en klaar op maar gezaagd bouwpakket. Dan vult u de afmetingen in van de te bouwen overkapping, en uw prijs wordt direct weergegeven. Uw vervullen uw wens van a tot z.

Prieel van los hout

Natuurlijk kunt u ook voor losse planken en palen kiezen om zelf een prieel in elkaar te zetten, u zult dan zelf alle balken en planken op maat moeten zagen en aan elkaar schroeven. Wij bezorgen u het losse hout, en desgewenst de bijbehorende schroeven. Wij raden aan om onder de staanders een verstelbaar grond anker te gebruiken. Ook bij een op maat gezaagde overkapping is dit goed om te doen. Het gewicht van de prieel kan door het bouwen de poer licht laten zakken in de grond, door het grond anker wat op te draaien staat de prieel weer mooi recht en waterpas. U kan ook kiezen voor een vast grondanker. Deze is niet verstelbaar, de onderkant, het draad einde stort u in snel beton, en kan later niet worden versteld.

Wij leveren voor de doe-het-zelver een zeer eenvoudige handleiding zodat u op een snelle manier en effectieve wijze, een prieeltje kan bouwen. Doorgaans is het geraamte van de Prieel bouwen met 2 personen met een paar uur geplaatst. Het afbouwen is afhankelijk van het type dak. Een plat dak zal sneller gaan dan een punt of zadeldak. Een kant en klaar bouwpakket, waarbij alles door ons op maat wordt aangeleverd, gaat ca 40% sneller in opbouw dan als u alles zelf gaat zagen en vastschroeven. Als u niet heel handig bent, of niet de juiste machines heeft om zelf hout te zagen, dan raden wij u aan om de prieeltje in een kant en klaar bouwpakket te kopen. Deze is veel makkelijker te plaatsen.

Bouw een prieeltje op een solide onder grond. Bij het gebruik van Douglas of bij een tropisch hardhouten overkapping kan de staander prima in de grond worden ingegraven. Daar is geen fundering of betonpoer voor nodig. Bij Europees hardhout als Eiken of Lariks Douglas, kunt u overwegen om een staander van het de overkapping, op bijvoorbeeld een beton poer te plaatsen. Deze beton poer moet dan boven de grond uitkomen. Daardoor heeft het Douglas niet direct grond contact en zal de levensduur flink worden verlengd.

Planning

Vraag u zelf altijd af hoe bouw ik een prieel bouwen van een prieel is mooier als deze op een goede plek in de tuin staat, die voor u praktisch is. Onder een prieel kunt u prettig ontspannen zitten en genieten van de vrije tijd. Denk ook na over de vlonder die u in het prieel bouwen. Bij de vraag hoe bouw ik een prieel is dit het antwoord:

Maak een schetsplan van uw tuin. Naderhand dingen veranderen is vaak een complex verhaal. Dus stel u zelf de vraag, hoe bouw ik een prieel en waar in de tuin wilt u het prieel plaatsen? Welke functie wenst u van het prieel? Het doel van het prieel is essentieel om de grote van een prieel hardhout, of van een prieel kopen. Goedkoop prieel is te bouwen met alleen houten staanders en een plat dak. Dit is de basis van een goedkoop prieel. Een prieel hardhout of een prieel Douglas wordt vaak te klein gebouwd.

Wij verkopen de meest goedkoop prieel in 3,5 meter of breder, en 5 meter of langer. Om genoeg ruimte onder de prieel te hebben en gezellig ontspannen te kunnen zitten is deze afmeting aan te raden. Als het prieel groot is lijkt de tuin vaak ook groter, en is het genot ook hoger, dus des te mooier het eindresultaat.

Dakdekking

Voor een plat dak hebben wij epdm rubber dakdekking materiaal. Bij een schuin dak of zadeldak, kunt u dakpannen of dakplaten overwegen. Schroef het dak altijd dicht met planken, zodat het binnen aangezicht mooi blijft.

Epdm folie is door en door getest en er zijn al proeven gedaan, die er nu al meer dan 30 jaar probleem loos op dak liggen. Epdm folie is geschikt voor op platte daken van een tuinhuis of veranda. De epdm folie plak je op het hout met een speciale kit. Eenvoudig en snel te verwerken. Wij leveren de folie op maat bij de door u bestelde overkapping of tuinhuis.

Aanvullend hout assortiment vlonder planken

Een overkapping komt het beste tot zijn recht als er een terras in maakt van tropisch hardhout, Eiken of Douglas. Een brede keus aan houtsoorten kunnen wij u aanbieden die goed zijn toe te passen, en uw gebouw echt afmaken. Ook bij een Douglas constructie past een tropisch hardhouten vlonder. Dit is ook de beste duurzaamste oplossing.

De verschillende kleur van Douglas of tropisch hardhout is juist voor de toepassing van een vlonder mooi om te zien. Zie de foto galerij voor een goede impressie. Een vlonder is het beste te monteren in de meest duurzaamste variant, dus in hardhout. Hardhout is kras bestendiger en beter bestand tegen vocht, dan Eiken of Douglas. Vocht zal Eiken en Douglas sneller aantasten dan bij de toepassing van een tropisch hardhouten vlonder. Ons tropisch hardhout gaat minimaal 25 jaar mee, een Europees hardhout gaat maximaal 10 jaar mee. U kan kiezen in verschillende afmetingen, kijk op de site voor de mogelijkheden.

Meest voorkomende diktes is 21 mm de dikste is 28 mm. Meestal is de vlonderplank 14,5 cm breed. Maar wij hebben ook smallere planken en bredere planken te koop.

Bij het in oliën van hout, verlengt u de levensduur, daardoor wordt het hout niet snel grijs, en geeft oliën het hout een diepe kleur met bijhorende chique uitstraling.

Gemakkelijk online een prieel kopen

Onze te kiezen modellen geven u ruime keus. Een aanverwant artikel als schroeven en boortjes leveren wij er gaat bij. Natuurlijk kan een overkapping niet zonder mooie vlonder. Ook deze kunnen wij tegen een goedkoop tarief bij u thuis afleveren. U kan dus gemakkelijk online bij ons een prieel kopen, een prieel hardhout of prieel Douglas zijn de meest verkochte houtsoorten

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis hout monster stuk ontvangen? Deze service doen wij graag!

Dit maakt de keuze vaak makkelijker, en staat u niet voor verassingen. Vasthouden en ruiken in het echt geeft een beter beeld van de houtsoort. Twijfel niet en bestel een gratis monsterstuk hout. Wij leveren dan via de post in een enveloppe het monster stukje hout bij u thuis.

Openingstijden Hardhout Discount?

Elke werkdag is Hardhout Discount.nl geopend voor vragen van 8.00 tot 17.00 uur.

U kunt ons ook e-mailen, als u dat beter uit komt. Wij willen zo veel mogelijk informatie aan u verstrekken om er voor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. Mail naar info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 - 3033602