Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Houten prieel maken

Wilt u een houten prieel maken in de tuin? Kies dan voor een topkwaliteit prieel van Hardhout Discount. Wij leveren verschillende modellen kant en klaar bij u thuis. Een prieel van hout kan eenvoudig en op een zeer goedkope manier gekocht en geleverd worden bij ons. Wij hebben een handige calculator ontwikkeld die u kan gebruiken voor het precies uitrekenen van uw project. Vul de afmeting in, en kies voor een punt dak (zadeldak) of voor een plat dak. U kan kiezen voor een achterwand of juist niet. De keuze is ruim opgezet zodat u zelf een prieel kunt bouwen die aan al uw eisen voldoet.

Zelf houten prieel maken

Onze calculator rekent u exact voor hoeveel los hardhout, Lariks Douglas of Eiken u nodig heeft, zodat u zelf een prieel kan bouwen. Wilt u een kant-en-klaar prieel bouwpakket? Ook dat is mogelijk bij Hardhout Discount. U hoeft dan zelf niet te zagen, alles is al op maat gezaagd en past naadloos in elkaar. U hoeft dan alleen nog met een hamer de houten delen in elkaar te tikken. Kies in de calculator simpelweg voor een houten prieel bouwpakket, en wij rekenen met een paar klikken de voordelige totaalprijs voor u uit.

Prieel ontwerpen

Prieel van hout: goedkoop bestellen

Een prieel kunt u het goedkoopste kopen bij Hardhout Discount. Wij kopen ons hardhout direct in bij de zagerijen, waardoor wij altijd een lage prijs garanderen. Daar profiteert u dus direct van als u zelf een houten prieel gaat maken. Wij kopen groot in, dat betekent dat wij wekelijks meerdere volle vrachtwagens bij ons gelost worden. In onze eigen werkplaats maken wij verder het prieel op maat voor u, wat u bovendien veel tijd scheelt.

Prieel op maat laten maken

Bij Hardhout Discount kunt u kiezen voor een prieel in tropisch of Europees hardhout. Als u kiest voor tropisch hardhout dan gaat u voor de meest duurzame houtsoort die er is. Tropisch hardhout is van nature hard en heeft een lange levensduur.

Als u kiest voor een Europese hardhoutsoort als Eiken of Douglas, dan kunnen wij deze op maat zagen en er houtverbindingen aan frezen. Hierdoor hoe u bijna niets meer hoeft te schroeven en te zagen. Het prieel zal door de houtverbindingen die wij eraan maken sterker worden. Het hout heeft uitsparingen waardoor de houten balken in elkaar geschoven worden. U slaat met een hamer dan de bijgeleverde houten pen door het hout, deze houten pen klemt vervolgens het hout perfect aan elkaar. Alle balken en planken zijn genummerd als u kiest voor een houten prieel bouwpakket. En op de montage handleiding kunt u gemakkelijk zien in welke volgorde de balken of planken gemonteerd moeten worden.

Dak van prieel kiezen

Wij hebben meerdere daken waaruit u kunt kiezen. Zo hebben wij een houten prielen met een plat dak en een modellen met het zogenaamde zadeldak, ook wel punt dak genoemd. Beiden zijn beschikbaar in Hardhout, Eiken of Douglas. Alle soorten zijn in los hout te leveren of in een kant-en-klaar bouwpakket. De eerste keuze die u maakt is de houtsoort, daarna kiest u of u losse planken en palen koopt, of een kant en klaar op maat gezaagd bouwpakket. Dan vult u de afmetingen in van de te bouwen prieel, waarna de voordelige totaalprijs wordt weergegeven.

Prieel van los hout

Natuurlijk kunt u ook voor losse planken en palen kiezen om zelf een prieel in elkaar te zetten. U dient dan zelf alle balken en planken op maat te zagen en aan elkaar schroeven. Wij bezorgen u het losse hout, en desgewenst de bijbehorende schroeven. Wij raden aan om onder de staanders een verstelbaar grond anker te gebruiken. Ook bij een op maat gezaagde overkapping is dit goed om te doen. Het gewicht van het prieel kan door het bouwen de poer licht laten zakken in de grond. Door vervolgens het grond anker aan te draaien staat het prieel weer mooi waterpas.

Bouw een prieeltje op een solide onder grond. Bij het gebruik van Douglas of bij een tropisch hardhouten overkapping kan de staander prima in de grond worden ingegraven. Daar is geen fundering of betonpoer voor nodig. Bij Europees hardhout als Eiken of Lariks Douglas, kunt u overwegen om een staander van het de overkapping, op bijvoorbeeld een beton poer te plaatsen. Deze beton poer moet dan boven de grond uitkomen. Daardoor heeft het Douglas niet direct grond contact en zal de levensduur flink worden verlengd.

Houten prieel bouwpakket inclusief handleiding

Wij leveren voor de doe-het-zelver een zeer eenvoudige handleiding, zodat u snel een prieeltje kan bouwen. Doorgaans is het geraamte van het prieel binnen een paar uur geplaatst. Het afbouwen is afhankelijk van het type dak. Een plat dak zal sneller gaan dan een punt of zadeldak. Een kant en klaar bouwpakket, waarbij alles door ons op maat wordt aangeleverd, gaat circa 40% sneller in opbouw dan als u alles zelf gaat zagen en vastschroeven. Wanneer u minder bouwervaring heeft, of niet de juiste machines heeft om zelf hout te zagen, dan raden wij u aan om het prieeltje in een kant en klaar bouwpakket te kopen. Deze is dan veel makkelijker te plaatsen.

Formaat en plaats prieel

Vraag u zelf altijd vooraf waar u zelf een prieel gaat bouwen in de tuin. Het is altijd mooier als deze op een goede plek in de tuin staat, die bovendien praktisch is. Onder een prieel kunt u dan pas echt ontspannen zitten en genieten van de vrije tijd.

Wij verkopen het meest goedkope prieel in 3,5 meter of breder, en deze is 5 meter of langer. Om genoeg ruimte onder het prieel te hebben en gezellig kunnen zitten is deze afmeting aan te raden.

Dak van houten prieel bedekken

Voor een plat dak hebben wij EPDM rubber dakbedekking materiaal. Bij een schuin dak of zadeldak, kunt u dakpannen of dakplaten overwegen. Schroef het dak altijd dicht met planken, zodat het binnen aangezicht mooi blijft.

Dakbedekking Prieel

EDPM-folie is geschikt voor op platte daken van een prieel, tuinhuis of veranda. De EPDM-folie plakt u op het houten dak van het prieel met een speciale kit. Wij leveren de folie op maat bij de door u bestelde constructie.

Gemakkelijk online een prieel kopen

Onze talloze modellen geven u een ruime keus wanneer u zelf een prieel wilt bouwen. Een aanverwant artikel als schroeven en boortjes leveren wij er graag bij. Natuurlijk kan een prieel niet zonder een mooie vlonder van topkwaliteit. Ook deze kunnen wij tegen een goedkoop tarief bij u thuis afleveren. U kan dus gemakkelijk online bij ons een prieel kopen. Een prieel van hardhout en een prieel van Douglas zijn de meest verkochte soorten bij Hardhout Discount.

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis hout monster stuk ontvangen? Deze service verlenen wij graag!

Prieel maken houtmonster

Dit maakt de keuze vaak makkelijker en hierdoor staat u niet voor verrassingen. Het hout vasthouden en ruiken geeft een beter beeld van de houtsoort. Twijfel niet en bestel een gratis monsterstuk hout. Wij leveren dan via de post in een enveloppe het monster stukje hout bij u thuis.

Openingstijden Hardhout Discount

Elke werkdag is Hardhout Discount.nl geopend voor vragen over een houten prieel van 8.00 tot 17.00 uur.

U kunt ons ook e-mailen, als u dat beter uit komt. Wij willen zo veel mogelijk informatie aan u verstrekken om er voor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. Mail naar info@hardhoutdiscount.nl of bel met 074 - 3033602