Houtsoorten

Houtsoorten

WIJ ZIJN DE GROOTSTE HARDHOUT DEALER VAN NEDERLAND EN BELGIE

Wij zijn gespecialiseerd in Tropisch Hardhout.

 • Hardhout Discount bezorgt hardhout in heel Nederland en Belgie.
 • Vandaag voor 12.00 uur besteld, de eerst volgende werkdag al in huis

Ons adviesteam, Tim, Marco en Tom, staan voor uw klaar!

 • Email ons op: info@hardhoutdiscount.nl
  Bel ons kantoor in Enschede: 053-808 03 21
  Of WhatsApp direct met 06 23 37 31 77 (ook in het weekend)

Op deze pagina beschrijven we de verschillende houtsoorten die hardhout Discount levert. Zowel informatie over de herkomst en eigenschappen van alle hardhout als naaldhout soorten vindt u hier. Klik op de houtsoort voor meer informatie. Onderaan deze pagina vertellen we u de algemene verschillen tussen hardhout en naaldhout.

 • EUROPEES NAALDHOUT:

Kies uit de diverse Midden Europese naaldhout soorten:

Douglas Hout - Eiken Hout

 • TROPISCH HARDHOUT:

Azobe - Bankirai - Angelim Vermelho - Massaranduba - IPE

 • Wat is het verschil tussen hardhout en naaldhout?

Hardhout gaat 25 jaar of langer mee. Met name voor vlonderplanken of schuttingpalen die in de grond staan, adviseren wij altijd hardhout.

Voor een overkapping of veranda in Douglas of eiken zijn deze houtsoorten afdoende om lang mee te gaan. Dit hout staat los van de grond, en water blijft er niet op staan

De stelregel is: Al het hout wat vlak ligt (als vlonderplanken) of in de grond zit ( als palen) is het beter om Hardhout toe te passen. ander hout zal snel gaan rotten. Hardhout heeft een natuurlijke zeer lange levensduur. Dus de beste keus als u voor de lange termijn gaat.

 • Waar komt Naaldhout vandaan?

Ons naaldhout tuinhout is altijd Midden-Europees vurenhout Onder Midden-Europa verstaan wij: daar waar klimatologisch de betere/beste bomen groeien. De jaarringen zijn daar evenwichtig, waardoor er een sterke houtstructuur ontstaat. Zoals Larix Douglas of Eiken

 • Waar komt Hardhout vandaan?

Al het hardhout komt uit de tropen. Ons hardhouten tuinhout wordt geleverd vanuit gebieden als; het Verre Oosten, Afrika en Zuid Amerika. Sommige hardhouten producten hebben het FSC als keurmerk. De tuinschermen en meeste schuttingplanken zijn van het hoogwaardige kwaliteit hardhout. De palen en onderliggers zijn van het duurzame Azobe of Angelim Vermelo. De vlonderplanken zijn van Massaranduba, Bankirai of van IPE hardhout.

Al ons hardhout is van een hoge kwaliteit en gedurende jaren op duurzaamheid getetst. Al ons hardhout is duurzaamheidsklasse 1 of 2. En komt uit duurzame bosbouw uit het land van herkomst.

 

 

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Gratis proefmonster aanvragen

Betaal opties

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk Overschrijving iDeal Creditcard PayPal AfterPay SOFORT Bancontact KBC/CBC Belfius Direct ING Home’Pay Contant