WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Houtsoorten

Houtsoorten

Hardhout Discount: De online hardhout specialist

Wij zijn gespecialiseerd in Tropisch Hardhout en Europees Hardhout.

Op deze pagina beschrijven we de verschillende houtsoorten die hardhout Discount levert. Zowel informatie over de herkomst en eigenschappen van alle hardhout als naaldhout soorten vindt u hier. Klik op de houtsoort voor meer informatie. Onderaan deze pagina vertellen we u de algemene verschillen tussen hardhout en naaldhout.

Naaldhout

U kunt kiezen uit diverse Midden Europese naaldhout soorten:

Douglas Hout

Eiken Hout

Hardhout

Azobe

Bankirai

Angelim Vermelho

Massaranduba

Wat is het verschil in hardhout en naaldhout? 

Hardhout gaat 25 jaar of langer mee. Met name voor uw vlonderplanken of schuttingpalen die in de grond staan, adviseren we hardhout.

Welke type naaldhout verkopen wij? 

Ons naaldhout tuinhout is altijd Midden-Europees vurenhout Onder Midden-Europa verstaan wij: daar waar klimatologisch de betere/beste bomen groeien. De jaarringen zijn daar evenwichtig, waardoor er een sterke houtstructuur ontstaat.

Welk type hardhout verkopen wij? 

Ons hardhouten tuinhout wordt geleverd vanuit Indonesie, Afrika en Zuid Amerika. Sommige hardhouten producten hebben het FSC als keurmerk. De tuinschermen en meeste schuttingplanken zijn van het hoogwaardige kwaliteit hardhout. De palen zijn van het duurzame Azobe of Angelim Vermelo. Al ons hardhout is van een hoge kwaliteit en gedurende jaren op duurzaamheid getetst. Al ons hardhout is duurzaamheidsklasse 1 of 2

Hardhout Discount bezorgt tuinhout in heel Nederland.

Vandaag voor 12 uur bezorgd, de volgende werkdag al in huis geleverd

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief