Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Houtsoorten

Ipe hardhout is altijd de beste keuze

  • Hardhout Discount bezorgt IPE hardhout door heel Nederland en Belgie.
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dan de eerst volgende werkdag al in huis

Ons AdviesTeam, Joost, Marco, Tom en Manon, staan voor u klaar

Wat is volgens het AdviesTeam de beste houtkeuze?
Wij als AdviesTeam zullen u adviseren om altijd voor Ipe hardhout te kiezen.
Ipe is het beste hout voor alle toepassingen die u maar wenst.
Want Ipe hardhout is zeer stabiel, mooi van kleur, en heeft een lange levensduur.
Ipe hout heeft bij ons nog nooit voor problemen gezorgd.
Deze houtsoort staat er om bekend, dat zorgeloos lang genieten een vanzelfsprekendheid is.
Wij vinden dat Ipe hout, de mooiste uitstraling heeft.

Op deze pagina beschrijven we de verschillende houtsoorten die wij als hardhout Discount levereren. Zowel informatie over de herkomst en eigenschappen van alle hardhout soorten vindt u hier. Klik op de houtsoort voor meer informatie. Onderaan deze pagina vertellen we u de algemene verschillen tussen hardhout en naaldhout.

Onze vlonderplanken pakken wij uit volle bundels hout, die wij zo aangeleverd krijgen van onze leverancier of die wij zelf importeren. Wij kopen grote partijen hout in. Wij sorteren het hout nooit uit, maar letten wel op defecten, deze leveren wij natuurlijk niet aan u uit, maar 100% uitsluiten is niet mogelijk. Een Pin hole, Shotholes of noest, hoort bij hardhout en kunnen wij nooit volledig uitsluiten. Wij adviseren altijd ca 10-15% meer hout te bestellen dan u nodig heeft, zo compenseert u zaagverlies en evt. een optisch kenmerk. Een vlonderplank heeft 1 bovenzijde, dus de zichtzijde. Aan de onderzijde kan er een als boven gemeld defect voorkomen. Kleurschakeringen komen voor in hardhout, dit is geen grond om een reclamatie in te dienen. Wij adviseren goed naar de foto’s te kijken om een realistisch beeld van het hout te krijgen.

  • EUROPEES HARDHOUT:

Kies uit de diverse Midden Europese Hardhout soorten:

Douglas Hout - Eiken Hout

  • TROPISCH HARDHOUT:

Azobe - Bankirai - Angelim Vermelho - Massaranduba - IPE

Wat is het verschil tussen hardhout en naaldhout?
Hardhout gaat 25 jaar of langer mee. Met name voor vlonderplanken of schuttingpalen die in de grond staan, adviseren wij altijd hardhout te gebruiken. Voor een overkapping of veranda in Douglas of eiken zijn deze houtsoorten afdoende om lang mee te gaan. Dit hout staat los van de grond, en water blijft er niet op staan. 

De stelregel is: Al het hout wat vlak ligt (als vlonderplanken) of in de grond zit (zoals palen) is het beter om Hardhout toe te passen. Ander hout zal snel gaan rotten. Hardhout heeft een natuurlijke lange levensduur. Dus de beste keus als u voor de lange termijn gaat. Hout gaat met name rotten als er grond en water contact is. Enzymen en bacterien zullen langzaam het hout aantasten. Hardhout is zwaar en heeft een hechte structuur, waardoor enymen en bacterien minder kans maken.

  • Waar komt Europees Hardhout vandaan?
    Ons eiken en douglas tuinhout is altijd Midden-Europees. Onder Midden-Europa verstaan wij: daar waar klimatologisch de betere/beste bomen groeien. De jaarringen zijn daar evenwichtig, waardoor er een sterke houtstructuur ontstaat. Zoals Larix Douglas of Eiken uit de Balkan.
  • Waar komt Hardhout vandaan?
    Al het hardhout komt uit de tropen. Ons hardhouten tuinhout wordt geleverd vanuit gebieden als; het Verre Oosten, Afrika en Zuid Amerika. Sommige hardhouten producten hebben het FSC als keurmerk. De tuinschermen en meeste schuttingplanken zijn van het hoogwaardige kwaliteit hardhout. De palen en onderliggers zijn van het duurzame Azobe of Angelim Vermelo. De vlonderplanken zijn van Massaranduba, Bankirai of van IPE hardhout. Ipe is de meest stabiele houtsoort die er wereld wijd te koop is. Daarom hebben wij ook veel IPE op onze site staan. Dit hout verzekerd ons dat er geen problemen kunnen of gaan ontstaan in de toekomst. Dus succes verzekerd hardhout.

Al ons hardhout is van een hoge kwaliteit en gedurende jaren op duurzaamheid getetst. Al ons hardhout is duurzaamheidsklasse 1 of 2. En komt uit duurzame bosbouw uit het land van herkomst.