Bankirai – hoe ziet het eruit?

Bankirai kopen?

De bankirai hardhout soort is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Het wordt geleverd als plank, balk of geschaafde vlonder bankirai. Bij het verwerken is bankirai tuinhout nog geel tot grijsbruin van kleur. Tijdens het droogproces en onder invloed van zonlicht kleurt het roodbruin. bankirai voelt vrij stug aan en is een erg harde en niet flexibele houtsoort.

Bankirai – waar komt het vandaan?
Het is afkomstig van de Shorea laevis boom. Deze boom groeit hoofdzakelijk in Zuidoost-Azië. De bomen groeien tot een lengte van wel 60 meter hoog. Het hardhout dat hier in Nederland wordt geïmporteerd is voornamelijk afkomstig van de eilanden Sabah en Sarawak. Deze duurzame houtsoort is zeer goed bestand tegen schimmels en aantastingen van insecten.
Het groeigebied van bankirai tuinhout bevindt zich in Zuidoost-Azië. Wat wij in Nederland en de rest van Europa invoeren, is afkomstig uit de Maleisische deelstaten Sabah en Sarawak. Het hout is in de meeste gevallen dan al gekantrecht, geschaafd of geprofileerd. bankirai kent een lange levensduur. Een mooie vlonder bankirai of andere houtsoorten vanuit Afrika en Brazilie.


Bankirai – waar wordt het voor gebruikt?
Bangkirai wordt vrij algemeen gebruikt in de tuin. Het kan dienen als vlonderplank of als schutting. Het hout is ook erg geschikt voor het maken van bouwkundige werken als bruggen, brugdekken, brugleuningen, geluidwallen en afwerkingen van de waterkant. Het hout is niet geschikt om dienst te doen als tuinmeubel in wat voor vorm dan ook. Dit komt omdat het afgeeft zodra het vochtig wordt. bangkirai is één van de vele hardhoutsoorten bij Hardhout Discount, wellicht dat u graag meer wilt weten over de mogelijkheden van hardhout. Dan kunt altijd contact met ons opnemen.


Bankirai – de afwerking
Bangkirai leent zich niet zo goed voor diverse manieren van afwerken. Het lijmen van deze houtsoort verloopt doorgaans problematisch. Ook andere manieren van afwerken van het oppervlak is niet gemakkelijk. Wil men bangkirai afwerken met lak of verf, dat kan al direct tot problemen leiden. Als men het bankiraihout een blanke kleur wil geven, is het risico groot dat er bij het hout snel verkleuring ontstaat. Als er zich zeer kleine scheurtjes bevinden aan het oppervlak, resulteert dit bij weer en wind al snel tot afbladderen. Het is dan ook logisch dat wordt toegepast, als afwerking – op welke manier dan ook – niet noodzakelijk is.
Wij leveren kwaliteit. Door onze grootschalige inkoop bieden we de beste prijs. Met zorg bezorgen we bij u thuis en boven de € 900,- bezorgen wij gratis.


Service en advies op maat
Heeft u een vraag? Stuur ons een e-mail op info@hardhoutdiscount.nl Onze specialisten op het gebied van hout staan voor u klaar. Raadpleeg tot slot ook onze handige montage handleidingen voor tips en benodigde aantallen palen, planken, schroeven


Openingstijden Hardhout Discount?
Elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -6441200

Feiten

Bankirai – enkele feiten
Bangkirai is een duurzame houtsoort dat zogezegd goed bestand is tegen schimmels en insectenaantasting. Die duurzaamheid zorgt ervoor dat deze houtsoort populair is als constructiemateriaal. Het materiaal kan worden gebruikt voor bankirai palen, waterwerken, delen van bruggen, zware tuinmeubelen of voor balken bankirai.maar natuurlijk ook voor tuinhout bankirai. Voor degenen die benieuwd zijn naar de technische eigenschappen, hebben we hieronder enkele eigenschappen uit de doeken gedaan:
bankirai kent de duurzaamheidsklasse: II-III kernhout (dat wil zeggen dat het chemisch goed bestand is)
bangkirai heeft een soortelijke massa van 950 kg/m³
het heeft een buigsterkte van 131 N/mm²
het heeft een druksterkte van 71 N/mm²
het heeft kopse hardheid van 9660 N
het heeft een langse hardheid van 7300 N
de radiale krimp is 1 – 1,1 %
de tangentiale krimp is 1,9 – 2,5 %
werken: 2,9 – 3,6 %

Momenteel is tuinhout bankirai een verzamelnaam voor verschillende houtsoorten. Botanisch gezien zijn Balau en Selangan een mengeling van een aantal Shorea-soorten. En ze hebben nogal uiteenlopende eigenschappen. De zwaardere soorten zijn beter bestand tegen de schimmels en aantastingen door insecten. De grote spreiding in eigenschappen kan in sommige gevallen tot onduidelijkheid leiden. Daarom wordt voor de Selangan Batu de volumieke massa vastgesteld. Wat geeft deze volumieke massa weer? Het is de verhouding tussen enerzijds het gewicht en anderzijds het vochtigheidsgehalte.


Andere namen
Bankirai heeft ook andere namen zoals Yellow balau, Selangan batu no. 1, Damar Laut, Benuas.
Groeigebied Zuidoost-Azie. Wordt voornamelijk uit Malaysische deelstaten Sabah en Sarawak aangevoerd.
Bomen
De bomen uit de groep Shoreasoorten zijn afhankelijk van soort engroeiplaats 35-40 m hoog, maximaal 60 m. Oudere bomen hebben vaak 1-3 m hoge wortellijsten. De takvrije stammen zijn in het algemeen recht, rond en tot 20-25 m lang en hebben een diameter van 0,6-0,8 m, maximaal 2 m.


Omschrijving
Vers is het kernhout van bangkirai geel tot grijsbruin gekleurd, soms met een roodachtige tint. In het daglicht verkleurt het in het begin snel tot bruin en daarna nog slechts langzaam tot donkerbruin.Het wit tot lichtbruin gekleurde spinthout, steekt duidelijk af bij het kernhout en is 20-70 mm breed. Balau heeft een fijne en gelijkmatige structuur en gewoonlijk een sterke kruisdraad waardoor op het radiale of kwartiers vlak een duidelijke streeptekening ontstaat. Afgezien van soms voorkomende pin holes (kleine wormgaatjes), kleine haarzakken en enkele oppervlaktescheurtjes is het hout nagenoeg foutvrij.
Draad


Sterk kruisdraad, maar rechte en golvende draad komt ook voor. Bewerking / Eigenschappen Ondanks de grote hardheid is balau vrij goed af te korten, te zagen en te schaven. Door de kruisdraad kunnen bij het schaven van kwartiers gezaagde vlakken veel inspringsels voorkomen. Een goed gekozen spaanhoek kan hierin verbetering brengen.
Drogen. Zeer langzaam. Hoewel de krimp van bangkirai als matig wordt opgegeven, heeft bankirai hardhout een duidelijke neiging tot oppervlaktescheurtjes en eind­scheuren vooral bij blootstelling aan de zon en indien het te snel wordt gedroogd. Het moet zeer langzaam en voorzichtig worden gedroogd.


Bevestigen
Met het spijkeren en schroeven is voorboren noodzakelijk.
Beschikbaarheid
De aanvoer van Bangkirai is in ons land in ruime mate beschikbaar.
Duurzaamheid
Klasse Il-IIl
Soortelijk Gewicht
Bangkirai is hard en zwaar.


Toepassing
U kunt hardhout bankirai toepassen in de volgende producten; bankirai damwand, bankirai palen, bankirai balken, bankirai hekwerk, bankirai tuinpalen, bankirai vlonder planken maar natuurlijk is er veel meer mogelijk in bankirai geschaafd. bankirai goedkoop ? helaas niet, voor goedkopere alternatieven moet u denken aan Azobe, angelim of onze andere houtsoorten uit Brazilie, Afrika.


Bijzonderheden
Soms bevat het hout een in water oplosbare gom. Deze gom kan incidenteel bruine vlekken (bloeden) veroorzaken op onderliggende werk. Contact met staal veroorzaakt verblauwing van het hout, daarom moeten alle verbindingen uit roestvrij staal bestaan.

Alternatieven

Alternatieven
hardhout bankirai is sinds kort teruggezet in duurzaamheidsklasse, van klasse 1 naar klasse 2. Bangkirai is een verzamelnaam voor meerder houtsoorten. Wij zijn van mening dat een groot deel van deze houtsoorten die niet voldoen aan de eisen die bij de eigenschappen van bankirai hout horen. Tevens zijn de prijzen van bankirai hout zijn fors hoog en als iedereen de echt bangkirai zou leveren zou dit geen probleem zijn, maar helaas is dat niet meer het geval. Doordat er teveel gemixed wordt met andere soorten gaat de kwaliteit ook hard achteruit. Aangezien Hardhout Discount hierdoor niet meer de kwaliteit en duurzaamheid kan leveren die we garanderen, voeren wij geen bankirai hardhout meer in ons assortiment. We bieden perfecte goedkope alternatieven aan, diverse top producten, u bent altijd verzekerd van een mooie discount aanbieding. De meeste vlonderplanken komen al tien tallen jaren ook uit Brazilië als de houtsoorten Mandioqueira, Massaranduba, Cumaru, Ipe en vele andere houtsoorten die voldoen aan de strenge eisen die wij stellen aan onze producten. Op deze manier streven wij altijd naar de beste kwaliteit en prijs kwaliteit verhouding.


Denk bij u keuze voor bankirai hardhout bijvoorbeeld damwand bankirai, palen bankirai of bankirai vlonderplanken ook aan ons uitgebreid assortiment in alternatieve houtsooren en aan onze geschaafde onderliggers en palen. Vergeet natuurlijk niet de bevestigingsmaterialen zoals slotbouten en schroeven en maak het helemaal af door ook anti worteldoek toe te passen. Naast vlonderplanken levert Hardhout Discount ook houten schuttingen, tuinschermen en hout voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisje. Op onze site vindt u een compleet en klantvriendelijk overzicht van ons assortiment.

U kunt een keuze maken uit diverse goedkoop vlonderplanken in 21 of 25 mm dikte, onze vlonderplanken in hardhout hebben altijd een duurzaamheidsklasse 1 of 2, dit betekend zeer duurzaam hout met lange levensduur, het gaat 20 jaar of langer mee. Lariks en Douglas vlonderplanken vallen onder de categorie vlonderplanken goedkoop deze vallen in duurzaamheidklasse 3. Dit betekent dat het een matig-goede duurzame houtsoort is die 10-15 jaar mee kan gaan . Ter vergelijking, Vuren of Grenen vallen in duurzaamheidklasse 5. Hout wordt ingedeeld in 5 duurzaamheidklassen, hoe hoger hoe sneller het bij buitentoepassing rotting vertoond. Diverse grond types in Nederland kunnen de duurzaamheid nadelig beïnvloeden. Duurzaamheidklasse 1 is bijvoorbeeld Azobé en Eiken valt in klasse 2-3. De verhoogde duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan het hoog percentage kernhout wat gevormd wordt. Kernhout heeft in tegenstelling tot spinthout gunstige duurzame eigenschappen. Het kernhout bevat hars en verhardt zich naar verloop van tijd. Een schimmel die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden heeft door deze eigenschappen minder vat op het hout waardoor het langer meegaat. Meestal is het gewicht van het hout een belangrijke graadmeter over de duurzaamheid van het product. Vergelijk maar eens een hardhouten balk met een niet harhouten balk. U zult versteld staan hoeveel verschil in gewicht er is. Hardhout heeft een dichtere structuur dan eiken of douglas, waarbij dus het gewicht en de levensduur toeneemt.


Duurzaamheidsklasse Beschrijving Tijdsduur
1 zeer duurzaam 25 jaar of langer
2 duurzaam 15 - 25 jaar
3 matig duurzaam 10 - 15 jaar
4 weinig duurzaam 5 - 10 jaar
5 niet duurzaam 5 jaar of korter

Lees onze tips voor het bouwen van bankirai vlonderplanken, bankirai damwand, bankirai balken, bankirai hekwerk, bankirai tuinpalen, bankirai vlonder planken, bankirai schutting, bankirai vlonderplanken, tuinpalen bankirai, vlonderplanken bankirai maar natuurlijk is er veel meer mogelijk in bankirai geschaafd. bankirai goedkoop ? helaas niet, voor goedkopere alternatieven moet u denken aan Azobe, angelim of onze andere houtsoorten uit Brazilie, Afrika. Voor informatie over paalafstanden bij een bankirai schutting en het aantal benodigde palen of bij de keuze voor vlonderplanken en schroeven voor een schitterend houten terras, kunt u altijd terecht bij onze handleidingen of stuurt ons een mail met u vraag. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van onze calculator om precies te berekenen hoeveel palen, vlonderplanken, balken, slotbouten en schroeven nodig heeft. Wij rekenen namelijk samen met u alles uit. Als u online u schutting bankirai besteld wilt u natuurlijk niet nog een keer naar de lokale bouw of houthandel gaan voor de laatste paar onderdelen. Als u onze calculator gebruikt dan zult u niks tekort komen.


Producten
Hardhout Discount heeft naast bankirai vlonderplanken, balken bankirai, damwand bankirai, palen bankirai, schutting bankirai, tuinpalen bankirai, vlonder bankirai, vlonderplanken bankirai vele andere alternatieven die net zo duurzaam zijn alleen een stuk goedkoper zijn. Mensen zoeken wel eens op goedkoop bankirai op het internet, helaas is dat niet mogelijk, als een echt bankirai wilt hebben dan is de zoekterm goedkoop bankirai niet van toepassing. Wilt u goedkoop? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hardhout Discount is de goedkoopste online webshop op het gebied van hardhout. Wij leveren top producten in hardhout voor een zeer scherpe prijs. Wij leveren door heel Nederland en Belgie en u hoeft zich geen zorgen te maken over de bezorging, we werken samen met gerenommeerde transportbedrijven die precies weten wat het inhoudt om just in time leveringen te realiseren. Het snel kunnen leveren is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Bij Hardhout Discount is het zelfs mogelijk om binnen 24 uur u bestelling te laten bezorgen. Zoals reeds gemeld, onze naadloze samenwerking met gerenommeerde transportbedrijven zorgt er voor dat producten snel van onze voorraad en naar u toe kunnen worden afgeleverd.


Hardhout Discount.nl
Of u nu schutting in uw tuin of een warm terras van vlonderhout zoekt. www.hardhoutdiscount.nl levert topkwaliteit tuinhout artikelen bij u thuis in heel Nederland en België. U kunt kiezen uit hardhout, composiet planken en schermen of een ongekende kwaliteit in Douglas, deze is nergens anders te vinden online. En uw aankoop combineren bevestiginsmaterialen die kwalitatief en scherp geprijst zijn. Probeer ons uit en ontdek het gemak, de service en het aanbod van hardhout Discount.

Het scherpste hardhout assortiment online.
Een greep uit onze collectie van tuinhout en artikelen: vierkante palen, moderne kant en klare tuinschermen of schuttingplanken voor uw schutting. Daarnaast Azobe of Angelim Vermelho beschoeiingshout, tot rabathout om dichte wanden te maken. Wilt u een terras bouwen? Wij hebben waanzinnige aanbiedingen in topkwaliteit hardhouten vlonderplanken. U kunt bij Hardhout Discount schroeven en andere bevestigingsmaterialen bovendien meteen meebestellen, zo kunt u meteen aan de slag. Ook voor allerlei andere hardhouten artikelen en aanverwante bevestigingsmaterialen kunt u voor een scherpe prijs bij ons terecht.


Exclusieve collectie houten overkappingen.
Houten constructies en buitenverblijven worden door ons op maat geleverd. Hierdoor wordt u ontzorgt. Wij leveren de constructie prefab als bouwpakket aan. Het hout is bewerkt met pen- en gatverbindingen en/of zwaluwstaarten.


Europees Eiken
De meeste houten constructies buitenverblijven worden gemaakt van onbewerkt eiken. Eiken hout kleurt op termijn van licht geel naar licht tot donker grijs. Juist in de constructies welke veelal in wind en zon staan komt de kleur mooi naar voren. Eiken is dit een mooie, eigentijdse en geschikte hardhoutsoort. Het heeft een authentieke, natuurlijke en rustieke uitstraling. Het heeft ook de eigenschap altijd te blijven werken. Eiken bevat looizuur en dit zal naar aanleiding van regen en sneeuw vlekken veroorzaken op het hout en bestrating. Na verloop van tijd verdwijnen deze weer. In contact met ijzer gaat het looizuur een reactie aan waardoor op de balken donkerblauwe en zwarte vlekken ontstaan. Deze zullen naar verloop van tijd verminderen.
Europees Douglas


Douglas wordt door Hardhout discount gebruikt als een goed alternatief voor Eiken. Het Douglas is van nature een zeer duurzame houtsoort, zeker als het in constructies droog wordt toegepast. Douglas is lichter van gewicht en zeer sterk en taai. De kleur is roze en heeft meer duidelijke tekening dan het Eiken. Douglas is in Nederland een zeer frequent gebruikte houtsoort vanwege de eenvoudige verwerking, stabiliteit, geringe werking en de goede prijs/kwaliteits verhouding.
Onze constructies worden altijd op maat geproduceerd.

De mogelijkheden zijn ongelimiteerd. Ongeacht het weer kan er altijd heerlijk geleefd worden onder een veranda of overkapping van hardhout discount. Onze impressies laten zien dat er mogelijkheden genoeg zijn.

 

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Gratis proefmonster aanvragen

Betaal opties

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk Overschrijving iDeal Creditcard PayPal AfterPay SOFORT Bancontact KBC/CBC Belfius Direct ING Home’Pay Contant