Kwaliteitsproducten met luxe uitstraling

Bouw een moderne veranda van hout

Tegenwoordig wil iedereen een mooie moderne houten veranda aan huis. Een mooie plek aangrenzend aan je huis waar je heerlijk met een boek of tijdschrift kan ontspannen in een loungeset of avonden lang kan borrelen met familie of vrienden.

Wanneer de inrichting van je huis een moderne stijl heeft, wil je ook dat je veranda er modern uit ziet. Door deze stijl door te voeren in een strakke moderne veranda aan huis, creëer je een verbinding tussen het leven binnen en het leven buiten. Bovendien zorgt het voor extra ruimte en zal het een plek zijn waar je in de zomer veel tijd doorbrengt. Maar met de juiste voorzieningen kan het een plek zijn waar je het hele jaar door van kan genieten. Denk aan een heater of zelfs open haard om je tijdens koude dagen aan op te warmen en wanden die je dicht kan schuiven om je te beschermen tegen weer en wind.

Een moderne veranda aanbouw kan je natuurlijk laten maken, maar dit is ook goed zelf te bouwen. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar biedt bovendien ook veel voldoening van je werk.

Mogelijkheden van een moderne veranda

Moderne veranda’s kunnen op tal van verschillende manieren uitgevoerd worden. Wil je bijvoorbeeld een stalen veranda met alleen een houten overkapping of moet het frame van de veranda juist van hout zijn en ga je voor een houten dak met dakpannen of riet?

Ook is het van belang om goed na te denken over de locatie van de moderne leefveranda. Vaak plaatsen mensen dit aangrenzend aan openslaande deuren van het huis naar buiten of op de plek waar je vanuit het huis de tuin in kijkt. Maar hoe staat de zon op deze plek in je tuin en zit je hier een beetje beschut uit de wind? Allemaal zaken die invloed hebben op het uiteindelijke comfort dat je zal hebben als je op veranda zit.

Overweeg daarom ook andere plekken in je tuin als mogelijke locatie voor je veranda. Als je de luxe hebt van een groot stuk tuin rondom je huis, zijn er waarschijnlijk meerdere plekken om een veranda aan je huis te bouwen.

Denk bijvoorbeeld aan een moderne veranda met schuur of grenzend aan een schutting. Officieel heet het in dat geval geen veranda meer, maar een overkapping. Echter biedt een moderne overkapping dezelfde mogelijkheden als een moderne veranda aan huis en is dus zeker het overwegen waard in de zoektocht naar de meest geschikte locatie in de tuin.

Staat dat ideale plekje toch net iets te veel in de wind? Denk dan eens na over het afsluiten van je moderne veranda met stalen schuifdeuren, die je in de zomer juist helemaal open kan zetten. Kies je ervoor om alle wanden af te sluiten met dichte (schuif)wanden? Dan kan de veranda zelfs dienst doen als extra binnenruimte of bijvoorbeeld serre.

Bepaal het model

Zodra je voor ogen hebt hoe de moderne strakke veranda er ongeveer uit moet komen te zien en waar deze moet komen te staan, is het tijd om concrete plannen te maken.

Natuurlijk kan je je complete veranda voor je laten bouwen, maar dit is ook goed zelf te doen. Ga je zelf aan de slag met losse planken of kies je voor een kant en klaar bouwpakket inclusief instructies waarbij alle houten planken voor je moderne veranda al op maat zijn gezaagd en je het alleen nog in elkaar hoeft te zetten?

Een bouwpakket biedt misschien minder ruimte voor creatieve vrijheid, maar je hebt wel de zekerheid dat je precies voldoende materiaal besteld dat ook al op maat gezaagd is. Hierdoor heb je bovendien ook geen afvalhout en dus ook geen stortkosten om dit naderhand weer af te voeren. Over het algemeen is een kant en klaar bouwpakket voor een moderne houten veranda daarom meestal goedkoper.

Met de online calculator op onze website bereken je makkelijk en snel wat de totale kosten van je houten veranda worden. Voer al je gegevens in en wij berekenen de prijs voor je. Inclusief een afbeelding van het eindresultaat.

Ook is het mogelijk om een gratis proefmonster aan te vragen van het hout voor je moderne veranda, om dit even in het echt te kunnen bekijken en voelen.

Ons adviesteam staat voor je klaar

Als je ervoor kiest om zelf een moderne veranda van hout te gaan bouwen, met of zonder bouwpakket, betekent dat natuurlijk niet dat je er helemaal alleen voor staat. Ook al heb je misschien niet twee linkerhanden, het bouwen van een veranda is ook niet een project dat je dagelijks doet.

Ons adviesteam staat daarom voor je klaar om je te helpen bij dit project en al je vragen te beantwoorden. Moet het hout bijvoorbeeld nog onderhouden worden? En hoe bevestig ik de veranda aan de muur van mijn huis?

Op werkdagen zijn wij van 8.30 tot 17.00 uur  bereikbaar op 074-2040756 of via info@hardhoutdiscount.nl. Heb je liever direct contact? Neem dan contact met ons op via Whatsapp. Ook in de avonden en weekenden zijn wij hierop bereikbaar. Daarnaast beantwoorden wij binnen 24 uur alle vragen die via het contactformulier bij ons binnen komen.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Hengelo. Doe inspiratie op voor je moderne veranda of bespreek de mogelijkheden met ons adviesteam. Zeker weten dat we alle tijd voor je hebben, of wil je buiten bezoektijden komen kijken? Maak dan een afspraak en wij maken graag tijd voor je vrij.

Bestel hout voor je moderne veranda bij Hardhout Discount

Ben jij eruit hoe jouw strakke moderne veranda eruit moet komen te zien en weet je precies wat je hiervoor nodig hebt? Bestel hardhout voor je moderne veranda dan vandaag nog bij Hardhout Discount.

Door onze grote voorraad kunnen wij in de meeste gevallen de volgende werkdag al leveren als de bestelling voor 12:00 uur geplaatst is. Uiteraard kan je ook zelf een bezorgmoment kiezen tijdens het bestelproces, mocht de volgende werkdag niet goed uitkomen.