10% extra kassa korting

Steigerplanken

Steiger planken zijn in diverse lengtes bij hardhout discount te verkrijgen. U kunt de gebruikte steigerplanken online gemakkelijk bestellen bij Hardhoutdiscount.nl. wij hebben de mooiste en de goedkoopste gebruikte steigerplanken. Een kleine opsomming van de steiger planken die wij op voorraad hebben; gebruikte steigerplanken of oude steigerplanken, aan gedroogde steigerplanken, bijna geschuurde steigerplanken of geborstelde steigerplanken. Behandelde steigerplanken in oud grijs of onbehandelde steigerplanken, de verse steigerplanken ook wel genoemd. Verouderde steigerplanken of ook wel vintage steigerplanken genoemd.

Door verse steigerplanken of verouderde steigerplanken bij ons online bij ons te bestellen bent u zeker van een zeer goede kwaliteit hout. Vergrijsde steigerplanken is altijd tweede hands hout. Zon en regen maken hout grijs, dit is het ontstaan van de vergrijsde steigerplanken. Wilt u oude steigerplanken of verse steigerplanken bestellen? Het kan allemaal. De steiger hout prijzen lopen ver uiteen als u online gaat zoeken, er zijn aanbieders die gedroogde steigerplanken aanbieden. U hoeft niets extra te betalen voor het drogen, wij hebben verse steigerplanken op droog latten staan. Hierdoor wordt het hout rustig door wind gedroogd. Dit kost u niets meer! Al het verse hout zijn opgeschuurde steigerplanken, dus het fijn bezaagde steigerhout zijn bij ons de niet opgeschuurde steigerplanken, dit doen wij niet omdat u ook voor de toepassing, geschuurde steigerplanken, veel meer geld bij zou moeten betalen. Om van ruwe tot geschuurde steigerplanken te komen is zeer eenvoudig, simpel weg met een schuurpapiertje makkelijk af te schuren. Steigerhout is gemakkelijk te schuren, geef u eigen twist aan het hout, schuur het steigerhout zelf.

Gebruikte steigerplanken voor binnen toepassingen, of juist voor buiten alles kan. Gebruikte steigerplanken oftewel vurenhouten planken worden met name gebruikt op de bouw. Deze oude steigerplanken hebben meerdere bouwresten zoals cement, verf en vuil op de planken zitten, dit geeft de vintage steigerplanken look. Oude steigerplanken zijn door weersinvloeden vaak vergrijst. Elke plank is daardoor anders, de ene plank heeft meer slijtage of gebruik sporen dan de andere, dat hoort bij het product oude steigerplanken. Een aan gedoogde steigerplank zal altijd wat werken, lichte scheurvorming of krimp van het hout is normaal, hout is een natuurproduct, hout leeft. De charme van oude steigerplanken is dat juist een scheur en vuilophoping in de plank. Geschaafde steigerplanken of gedroogde steigerplanken aankopen raden wij af, immers is een houten plank zo eenvoudig te schuren dat het jammer is hier veel geld voor te betalen. Het hout is al bijna helemaal droog, immers hebben wint het hout al grotendeels gedroogd. De houtvezels van vuren steigerplanken zijn zacht en makkelijk met een schuurpapiertje weg te halen

Welke types Steiger planken zijn er nog meer ?

Bij Hardhout Discount hebben wij meerdere soorten steigerhout:

Wat weinig wordt gevraagd is geborstelde steigerplanken, dit zijn geborstelde steigerplanken opgeruwd met een staalborstel. Door een staalborstel te gebruiken, haalt u de opstaande vezel weg, terwijl u de lager liggende nerf uitholt. Licht schuren heeft bijna het zelfde resultaat.

Onbehandelde steigerplanken is eigenlijk vers gezaagd hout. Bij deze planken is er geen kleurstof of andere methodes toegepast om het hout van uiterlijk te veranderen. Onbehandelde steigerplanken zijn puur natuur.

Behandelde steigerplanken daar en tegen zijn gedompeld in een bad van kleurstof. Zo wordt het hout verduurzaamd en een oude gray look aan het steiger hout gegeven. Door de grijze kleur op te brengen lijken de behandelde steigerplanken op verouderde steigerplanken. Verouderde steigerplanken moeten tweede hands planken nabootsten. Door zelf eventueel wat verf spetters of met een hamer wat deuken in het hout te slaan, kan u gemakkelijk de oude verouderde steigerplanken in vintage look nabootsen. Verouderde steigerplanken dus een “oude” nieuwe steigerplank is veel goedkoper dan tweedehands steigerhout. Dit komt om dat een nieuwe steigerplank makkelijker is te kopen, het aanbod is groot. Bij een verouderde steigerplanken is het aanbod lager dus de prijs hoger.

Vuren ruw Steigerhout onbehandeld is de goedkoopste en het meest gebruikte hout variant. De kosten van steigerhout verschillen nogal flink online, vergelijk de juiste afmetingen met elkaar.

Prijzen worden vaak per meter afgegeven. Dan is het wel van belang dat u de juiste diktes en breedtes met elkaar vergelijkt. Een plank van 2 cm of een plank van 3 cm dik met dezelfde meter prijs is misleidend. Koop bij hardhout discount, wij garanderen de juiste dikte en lage prijs. Daar door kunnen in steigerhoutprijzen veel verschillen hebben.

Lariks Douglas Steiger planken Douglas hout is een zeer populaire houtsoort door de unieke kleur en de wat betere duurzaamheid in vergelijking tot vuren.

Als u steigerhout voor buiten huis als toepassing wil gaan gebruiken dan is het aan te raden om het steigerhout buiten te behandelen met een olie of af te lakken met verf. Steigerhout voor buiten gebruik is een aanvulling voor in uw tuin voor een rustige natuurlijke uitstraling. Om steigerhout buiten te gebruiken, dient u het hout voor te behandelen zodat het hout de weersinvloeden kan weerstaan. Door steigerhout bewerken voor buiten verhoogt u de levens duur van het steigerhout.

Is steigerhout geschikt voor buiten gebruik? Ja, mits u het hout behandeld ter verduurzaming. Steigerhout bewerken voor buiten in onbehandelde vorm kan ook, maar dan adviseren wij u dat u de gemaakte meubels onder een overkapping of veranda plaatst. De stelregel is dat dat steigerhout buiten goed kan worden verwerkt, maar als er zon er regen op kunnen komen het beter is steigerhout te bewerken voor buiten gebruik. Zowel oud gemaakt als vers steigerhout geschikt voor buiten verwerking.

Steigerhout voor buiten is een trend zijn geworden. Wij leveren het beste steigerhout. Buiten steigerhout is bij ons in een dikke volle maat te verkrijgen. Hardhout discount steigerhout geschikt voor buiten is onmiskenbaar goed van kwaliteit. Wij laten het steigerhout buiten zagen, uit geselecteerde stammen. Zodat wij verzekerd zijn dat het steigerhout geschikt voor buiten is.

Steiger planken voor buiten zijn makkelijk te zagen en te schuren voor een mooi eind resultaat. Oud gemaakte steigerhout voor buiten geef een warme sfeer. Vaak wordt ook onbehandeld steigerhout bewerken voor buiten, want als u een white wash mooi vind kunt u beter onbehandelde steigerhout kopen. En met een beits het steigerhout buiten na behandelen.

Blanke steiger planken zijn onbehandeld, en hebben vier ruwe zijdes. Oud gemaakte steigerplanken zijn behandel en hebben ook vier ruwe zijdes. Door het hout te schuren is het steigerhout voor buiten eenvoudig glad te maken. Wij hebben schroeven en andere ijzerwaren beschikbaar die perfect passen bij het steigerhout wat geschikt is voor buiten.

Onder gedompeld verduurzaamd steigerhout.

Gedompeld steigerhout, is nieuw vers gezaagd hout die door middel van onschadelijke chemicaliën “oud gemaakt “worden. Hierdoor krijgt het hout de oude grijze vintage look, en wordt de levensduur verlengt

Nieuw, vers gezaagd steigerhout.

Dit is nieuw steigerhout , in vers gezaagde steigerplanken. Met deze planken kunt u alles maken. Verwerk ze in de huidige staat, of u kan ze schilderen.

Gebruikte steiger planken.

Dit zijn 2e hands planken rechtstreeks van de bouwplaatsen worden gehaald. Cementresten, verfresten en beschadigingen zijn normaal. Nieuwe gedompelde grijze planken in een oud jasje zijn goedkope varianten dan deze gewilde echt oud vintage steigerhout.

Nieuw Steigerhout

Nieuw Steigerhout is hout wat vers gezaagd is. De planken zijn aan gedroogd waardoor het hout redelijk stabiel is. Indien u kiest voor een nieuwe geschaafde plank heeft het meubel een strakke uitstraling. Vintage oude planken geven een compleet andere uitstraling. Dus ook de nieuwe oud gemaakte planken kunnen mogelijk beter bij u passen

Douglas hout

Douglas hout is een Europese hardhoutsoort. Lariks Douglas hout is een van de meeste duurzaamste Europese houtsoorten die te koop zijn. Het hout is rood roze van kleur en vertoont een vlamkleurige tekeningen. Douglas hout heeft met grond contact een levensduur van 10 tot 15 jaar. Na een aantal maanden zal het hout buiten gaan vergrijzen. Net zoals bij alle steigerplanken zijn de douglas houten planken aan gedroogd.

Steigerhout is erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk product. Dit maakt dit hout tot een uitermate geschikt materiaal voor het maken van diverse meubelen.

Maten in steigerhout

Wij hebben diverse maten steiger hout in hoogwaardige kwaliteit, en natuurlijk tegen een vaste lage prijs het gehele jaar door. Onze maten steigerhout zijn altijd het zelfde. Dit komt omdat wij wekelijks vrachtwagens bij ons komen lossen van de zelfde leverancier. Daardoor zijn wij instaat om het hele jaar door de maten steigerhout op een vaste en goedkope manier aan te aanbieden.

Door te veel maten steigerhout te verkopen, zie u door het bos geen enkele steigerplank meer. Wat wij proberen te zeggen is dat steigerhout maten niet te veel moeten afwisselen. Want als u een te dunne steigerplank koopt voor een toepassing waar deze niet geschikt is, wordt u project niet mooi.

Zon, regen bij buitentoepassing en luchtvochtigheid en warmte binnen huis, zorgen er voor dat hout gaat werken. Een maat steigerhout is daarom erg belangrijk. Wij kiezen voor de maat steigerhout 3 cm dik. En wij verkopen de vaste breedte maat steigerhout in 20 cm.

Deze maat steigerplank is niet zomaar door ons gekozen, dit is ontstaan door onze jaren lange ervaring in hout. Alleen het beste hout en de daarbij horende maat steigerplank willen wij verkopen. Want als wij andere maten steigerplank gaan verkopen en u niet weet welke het beste geschikt is, dan loopt u een risico.

Dit willen wij ten aller tijden uitsluiten. Daar door hebben wij geen verschillende maten steiger planken in ons assortiment. De beste maten steiger planken in dikte die je kan verwerken is de 3 cm die wij voeren. Een dunnere maar steigerhout dan 3 cm of breder dan de maat steigerplank van 20 cm is niet verstandig. Andere maten steigerplank zal krom of scheluw gaan trekken.

Wij hebben jaren lange ervaring in het kopen van de juiste steigerhout maat. Wij werken nauwlettend samen de zagerij om de steigerhout maat te waarborgen. Immers wilt u als u een 3 cm dikke steigerplank maat koopt. Ook de steigerplank maat ontvangen die u heeft besteld. Dus als u op zoek bent naar de juiste steigerplank maat, zoek dan niet verder, wij hebben de juiste steigerhout maat tegen de beste prijs en kwaliteit verhouding.

Wij berekenen weinig transportkosten, en zelfs helemaal niets als u een grotere partij maten steigerhout bij ons koopt. Graag maken wij het u zo gemakkelijk als mogelijk. Onze vrachtwagens zijn uitgerust met een heftruck. Uw bestelde steigerhout maten, plaatsen wij gemakkelijk, in een bestelling bij u voor de deur. Bestel voor 12 uur en de volgende werkdag al in huis, uw gemak onze service.

Maar ook andere producten als hardhouten vlonders, of mooie op maat gemaakte Lariks overkappingen met pen en gat verbindingen, leveren wij graag bij u thuis. Steiger hout planken kopen bij ons de hardhout discounter is zeer gemakkelijk. U besluit eerst welke variant steigerhout uw het liefst heeft, het oud gemaakte steigerhout of de naturel kleur, het onbehandelde steiger hout.

Kies de aantallen en lengtes aan wat het beste aansluit bij uw project. Het oud gemaakte steigerhout is dit hout in een kleurbad gedompeld. Zo krijgen de steiger planken een oud grijze kleur. Het zijn dus nieuwe goedkope steiger planken in een oude look. Plaats producten in de winkelwagen dan kan u snel en simpel controleren wat klaar staat voor uw bestelling, daar waar u nog veranderingen wil aanbrengen is dan snel en makkelijk gedaan. Vergeet niet dat wij ook andere aanverwante producten als schroeven en andere ijzerwaren kunnen leveren. Des de meer u besteld hoe goedkoper het steigerhout door ons wordt geleverd. In onze online winkel kan u makkelijk steiger hout kopen. Daarvan kan u verschillende projecten prachtig maken. Maak een tuinmeubel of lounge set van ons steiger hout. Het voordeel van niet oud gemaakt steiger hout is dat u zelf kan bepalen welke kleur het hout gaat worden. De voorgekleurde steiger hout heeft een mooie uitstraling. Door de aangebrachte kleur van de beits heeft het steiger hout een verlengde levensduur. De beits zorgt er voor dat water en de zon, niet direct het hout kunnen aantasten waardoor het hout minder snel kan verouderen. De beits beschermt dus de steigerhout en geeft een mooie finish

Als u houten steigerplanken koopt, dan is er een uniformiteit in kleur of kwaliteit een must. Als u bij ons gekleurd steiger hout gaat kopen dan is de kleur van elke plank het zelfde. Het voordeel is dat u niet meer hoeft te schilderen, dit hebben wij al voor u gedaan. Oude planken hebben niet het nadeel dat er oude verf of cement op de plank zit. Als u dit hout gaat zagen, zal dit uw zaag stomp gaan maken.

Hardhout Discount

Hardhout Discount biedt een grote voorraad Steiger hout aan. Vuren, Lariks Douglas en de goedkoopste steigerhout in diverse lengtes te bestellen en aan huis geleverd. Steigerhout is wordt zeer divers gebruikt. Met name voor het maken van meubels zoals tafels, stoelen en banken. Daarnaast kan het gebruikt worden voor “potdekselen” van bijvoorbeeld tuinschuren, overkappingen of andere vormen van houten gevelbekleding. Wij leveren ook vergrijsde Steigerplanken zodat het Steigerhout eruit ziet alsof het gebruikt is en alsof het van de steiger komt. Het fenomeen steigerhout dun is een fabel, als u voor voordelig steigerhout kiest of voor kwaliteit wij hanteren allemaal dezelfde afmetingen.

Weet u waar de naam Steigerhout vandaan komt? Steigerhout heeft haar naam gekregen omdat het hout eerst door bouwbedrijven op hun steigers wordt gebruikt en dus aangetast wordt door cement en de regen.  Hierdoor krijgt het zijn kenmerkende grijze uiterlijk. De huidige Steiger planken zijn vaak naturel of worden machinaal vergrijsd om het die gebruikte “look” te geven. 

Hoe snel kan ik mijn bestelling ontvangen?

Hardhout Discount levert de bestelde artikelen binnen 1 tot 2 werkdagen uit.

Welke verzendkosten worden er gehanteerd bij een bestelling

Gratis levering vanaf € 1500

Afhankelijk van het type product, Small (S) – Medium (M)– Large (L) of een product Extra Large (XL) berekenen wij vrachtkosten.

Als u meerder producten besteld, bijvoorbeeld een product in type Small, en producten in Medium. Dan vervallen de transportkosten van Small, en berekenen wij alleen de kosten van het product Medium. U betaald natuurlijk nooit dubbelle transportkosten.

  • Een product Small, bezorging via de post of pakketdienst, dan zijn de transportkosten zeer laag namelijk €20
  • Een product Medium, transportkosten €30
  • Een product Large, transportkosten €50
  • Een product Extra Large, transportkosten €80
  • overkappingen, leveren tegen een standaard vracht tarief van €50

Hoe kan ik betalen?

Hardhout discount biedt verschillende manieren om te betalen. Vooraf betaling, via een veilige verbinding in combinatie met uw bank. Bedragen tot aan € 250,- kunt u ook kiezen voor Afterpay, voor meer informatie over betaalmogelijkheden, kijk op onze website onder het onderwerp betalingen.

Wat kunt u nog meer online bestellen?

U kunt bij ons diverse producten in hardhout kopen voornamelijk tuinhout producten. Maak zelf een schutting, vlonder, pergola of veranda. Dan heeft u daarvoor tropisch hardhout nodig, of Europees hardhout als Douglas. De uitstraling en duurzaamheid bepaald u keuze.

Hoe kan u tuinhout kopen?

Weet u al wat u wilt? Zoek dan in onze webshop, waar u zelf eenvoudig online tuinhout kunt bestellen. Heeft u nog vragen of wilt u graag eerst deskundig advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via 074-3033602. Zodoende bent u er van verzekerd dat u het juiste tuinhout gaat kopen.

Afhalen of laten thuis bezorgen?

Hardhout Discount bezorgt uw bestelling bij u thuis. Wij beschikken over eigen transport om uw bestelling te kunnen leveren. Al onze aangeboden producten in de web winkel zijn voorradig, mede door deze grote voorraden kunnen wij snel uitleveren. U kunt uw materialen ook ophalen, dit kan op vrijdag onze vaste afhaal dag tussen 12:00 en 15:00 uur.

Mis tot slot onze collectie exclusieve overkappingen en verandas niet! Een kwaliteit die u nergens anders gaat vinden online! Stel u eigen kapschuur online samen en u krijgt deze als gemakkelijk bouwpakket thuis bezorgd allemaal met pen en gat verbinding. Kwalitatief een top product in Douglas of Eiken.

Heeft u toch nog een vraag? Mail ons op info@hardhoutdiscount.nl of bel ons op 074-3033602. Geen vraag te gek vraag het ons! We zijn elke dag bereikbaar voor service en advies.

Zakelijk tuinhout bestellen

Bij hardhout Discount kunt u ook zakelijk bestellen. Als tuinhout groothandel richten wij ons op hoveniers en klusbedrijven die op zoek zijn naar tuinhout wat snel geleverd dient te worden. Naast de aantrekkelijke volle pakafname, bieden wij deze bedrijven een scherpe prijs. Wij kunnen dit overal in Nederland laten bezorgen.