Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Balkonhek hout samenstellen

Geef je huis een moderne transformatie met een balkonhek van hout! Bij Hardhout Discount kun je gemakkelijk zelf met luxe lamellen jouw droombalkon creëren. 

Balkjes schutting van ipe hardhout een moderne look Vandaag erg populair! OP DE MUUR

Schutting laag - 4.0 cm balkjes

IPE - Lage schutting  
Moderne & luxe  
 2 zijden balkjes  
   
Hoogte: 1.20 -1.40 -1.60 m1
Gratis: Schroeven
Lage schutting van ipe hout 5.0 cm Vandaag erg populair! OP DE MUUR

Schutting laag - div. lamellen

IPE Lamellen  
Moderne uitstraling  
Lage schutting  
   
Hoogte: 1.20 -1.40 -1.60 m1
Lamellen: 5.0 -7.0 -9.0 cm

Bekijk ook ons aanbod aan lamellen schuttingen op de website of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Balkonhek hout van lamellen

Lamellen planken staan bekend als erg populair en zeer modern. Bij Hardhout Discount heb je de mogelijkheid om met schutting lamellen een houten balkonhek te creëren. Bij ons combineer je een houten hekwerk balkon met de kwaliteit van IPE hardhout. Onze lamellen splinteren niet, zijn sterk en beschikken over een luxe lichtbruine kleur. Een balkonhek hout gaat jarenlang mee: dit maakt een houten balkonhek van Hardhout Discount een duurzaam product waar je jarenlang plezier aan zal beleven. 

Dat niet alleen, een houten balkonhek van lamellen staat garant voor een privacyscherm van balkon hout. De lamellen blokkeren namelijk het zicht en houden geluid tegen. 

Naast lichtbruin verkopen wij ook een balkon hek hout in de kleur zwart. Wees je er wel bewust van dat een lamellen schutting zwart zomers warmte vasthoudt en het bovendien ook meer onderhoud vereist om mooi te houden dan een lamellen balkon afscheiding van hout dat niet zwart is.

Hoe monteer je houten balkenhekken?

Aan de hand van onze complete montageset en eenvoudige instructie kan je zelf aan de slag met het monteren van jouw balkon hek hout. Hieronder lees je de instructies in het kort:

Stap 1: Voorbereiding
Voordat je begint met monteren, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Dit omvat de lamellen, schroeven, een waterpas, boor, hamer en meetlint. Controleer van tevoren ook of je de juiste hoeveelheid balkon hek hout hekwerk hebt besteld voor de gewenste lengte en hoogte.

Stap 2: Plaatsbepaling
Bepaal de exacte locatie waar je het balkon hekwerk hout wil plaatsen en markeer dit met behulp van piketpalen en touw. Zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas is om een ​​gelijkmatige installatie te garanderen.

Stap 3: Graven van Gaten
Met behulp van een schop graaf je gaten op gelijke afstanden langs de gemarkeerde lijn. De diepte van de gaten moet overeenkomen met de hoogte van de houten balkonhekken hekpalen, plus een extra paar centimeter voor stabiliteit.

Stap 4: Plaatsen van Palen
Plaats de hekpalen in de gegraven gaten en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het balkonhek hout recht staat. Vul de gaten vervolgens met beton om de palen stevig op hun plaats te houden. Laat het beton volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking.

Stap 5: Bevestigen van Balken en Lamellen
Zodra de palen stevig zijn, bevestig je de horizontale balken aan de palen met behulp van schroeven. Zorg ervoor dat de balken gelijkmatig zijn verdeeld en waterpas zijn. Vervolgens bevestig je de lamellen verticaal aan de balken, waarbij je ze stevig vastzet met schroeven.

Stap 6: Afwerking
Controleer ten slotte of het hek stevig en recht staat. Werk af met een beschermende afwerking om het hout te beschermen tegen weersinvloeden en verleng de levensduur van je hek. Wij adviseren je om minimaal 1x per jaar de lamellen in te oliën met onze schutting olie om de kwaliteit van je balkonhek hout te bewaren. 

Balkonhek hout samenstellen bij Hardhout Discount

Jouw houten schutting balkon kun je in een gewenst formaat samenstellen bij Hardhout Discount. Met ons ruime assortiment heb je de mogelijkheid om de balkon schutting hout lamellen op maat te laten maken. Vervolgens kun je zelf eenvoudig aan de slag! Combineer je balkonhek hout met een lamellen schutting van Hardhout Discount en je herkent je nieuwe moderne en luxe tuin niet meer terug!