Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Schutting laag - 4.0 cm balkjes

Balkjes schutting van ipe hardhout een moderne look
Ipe hardhouten balkjes schutting- modern en laag
Ipe hardhouten balkje schutting- modern en laag
Ipe Balkjes 4.0 x 4.0 cm schutting- modern en laag
Balkjes schutting van ipe hardhout een moderne look
Ipe hardhouten balkjes schutting- modern en laag
Ipe hardhouten balkje schutting- modern en laag
Ipe Balkjes 4.0 x 4.0 cm schutting- modern en laag

RUIME VOORRAAD
GRATIS: BEVESTIGINGSMATERIALEN

IPE - lamellen schutting
 Balkjes van 4.0 x 4.0 cm
Gratis: Schroeven
 Nu 20% fabriekskorting

Kies je afmetingen

Stuur door via Whatsapp

RUIME VOORRAAD
GRATIS: BEVESTIGINGSMATERIALEN

IPE - lamellen schutting
 Balkjes van 4.0 x 4.0 cm
Gratis: Schroeven
 Nu 20% fabriekskorting

Je schutting samenstellen

Ontwerp jouw droomschutting zelf.
Gratis proefmonster

Vraag een gratis proefmonster aan

Hout bekijken, ruiken en voelen? Bestel een gratis proefmonster!
Levertijd: Op voorraad, levering 2 tot 5 dagen
Overschrijving
iDeal
Creditcard
PayPal
AfterPay
SOFORT
Bancontact
KBC/CBC
Belfius Direct
ING Home’Pay

Kwaliteitsproduct met luxe uitstraling

Per lengte meter schutting
Aantal m1
Eenheid prijs
Prijs
Actuele voorraad
Totaalbedrag
1.20 m1 hoog - 1 zijde hout Ipe schutting laag - op muur (4x4cm) - 1.20 m1 hoog - 1 zijde hout
€ 306,00
€ 255,00
€ 306,00 per m1
€ 255,00 per m1
155 m1
0,00
new
Schuttingen
1.40 m1 hoog- 1 zijde hout Ipe schutting laag - op muur (4x4cm) - 1.40 m1 hoog- 1 zijde hout
€ 358,00
€ 298,00
€ 358,00 per m1
€ 298,00 per m1
163 m1
0,00
new
Schuttingen
1.60 m1 hoog- 1 zijde hout Ipe schutting laag - op muur (4x4cm) - 1.60 m1 hoog- 1 zijde hout
€ 408,00
€ 340,00
€ 408,00 per m1
€ 340,00 per m1
65 m1
0,00
new
Schuttingen
1.20 m1 hoog - 2 zijden hout Ipe schutting laag - op muur (4x4cm) - 1.20 m1 hoog - 2 zijden hout
€ 550,00
€ 455,00
€ 550,00 per m1
€ 455,00 per m1
155 m1
0,00
new
Schuttingen
1.40 m1 hoog- 2 zijden hout Ipe schutting laag - op muur (4x4cm) - 1.40 m1 hoog- 2 zijden hout
€ 640,00
€ 534,00
€ 640,00 per m1
€ 534,00 per m1
163 m1
0,00
new
Schuttingen
1.60 m1 hoog- 2 zijden hout Ipe schutting laag - op muur (4x4cm) - 1.60 m1 hoog- 2 zijden hout
€ 734,00
€ 610,00
€ 734,00 per m1
€ 610,00 per m1
65 m1
0,00
new
Schuttingen
Totaal
0
0,00
0,00

Productomschrijving

Heb je bijvoorbeeld totaal 10 meter schutting nodig?
Kies de gewenste hoogte en kies voor 1 of 2 zijden hout.
Klik op de + tot het aantal op 10 staat.

Je krijgt alle palen, lamellen en schroeven bij je levering om je balkjes schutting op je muur te kunen monteren.
Wij leveren niet de paalhouders er bij, elke situatie is namelijk anders, je kan deze kopen bij de bouwmarkt.

Meer informatie nodig?

WhatsApp   

Tip: Bestel altijd 1 meter extra, om zaagverlies te compenseren, en voeg eventueel epdm privacy doek en houtolie toe aan je bestelling.

Bestellen: Gaat altijd per hele meter (m1) schutting, bij bijvoorbeeld een 7.6 m1 lengte schuting, bestel je 8 meter.

IPE hardhout
Ipe vlonderhout, onderliggers of schutting lamellen? Wij verkopen het allemaal. Wij vinden dit de beste hout keuze. Er is namelijk geen beter hardhoutsoort dan Ipe. Niet alleen heeft IPE hout een lange levensduur, van wel 30 jaar of langer, het is ook eens zeer stabiel hardhout, zeer geschikt voor bijna alle toepassingen. Ipe is simpelweg het beste hout. Wij hebben een extra ruim aanbod in deze hardhout soort. Ipe is bruin tot lichtbruin van kleur, voorzien van een gelijkmatige structuur en fijne nerf. Deze hardhoutsoort is slijtvast en sterk, en zal niet gaan werken.

Wat ontvang je?
Alle schuttingpalen, lamellen en clips en schroeven. Dit je zelf kan gaan monteren tot een prachtige lamellen schutting. De palen zijn ook van duurzaam hardhout met een lengte van 2.00 m1 (te plaatsen op ca. 1 m1 uit elkaar). En natuurlijk ook voldoende hardhouten balkjes. Tevens ontvang je alle benodigde schroeven om jou moderne houten lamellen te kunnen monteren.

1-zijde hout betekend, dat er aan 1 kant van de palen de lamellen worden gemonteerd. Bij een 2- zijden schutting worden weerszijden bekleed met houten balkjes. Bij een 1-zijde houten lamellen schutting zie je de staanders aan de achterzijde en de lamellen, de zijde waarop je de balkjes op de palen hebt gemonteerd zijn de palen niet meer zichtbaar.  Zowel bij een 1-zijde als een 2-zijden houten schutting worden er genoeg palen,  schroeven en houten balkjes geleverd. Wel adviseren wij, altijd iets meer te bestellen, om zaagverlies te compenseren. Bestellen gaat per hele meter schutting, bij bijvoorbeeld een 7.6 m1 lengte schuting, bestel je 8 meter.

Tip: Als je epdm doek toevoegt aan je bestelling, krijg je meer pivacy en extra geluidsdemping.
Tip: Als je houtolie opbrengt dan ga je de vergrijzing van hout tegen. Tevens bescherm je het hout beter tegen weersinvloeden.

Ga je schutting olien
Bestel een blik van 0.9 liter, dan kun je ongeveer 10/12 m1 schutting enkelzijdig olien. Olie breng je op door deze er op te spuiten, en uit te wrijven met een doek, Een schutting in olien van 12 m1 is met 20min klaar. Olien doe je 2 a 3 keer per jaar. Je schutting blijft mooi in de originele hout kleur en tevens neemt het hout geen vuil op. Niet alleen verleng je de levensduur, tevens blijft de schutting er als nieuw uitzien. Als je niet gaat olien, wordt de schutting naar ca. 6 maanden geleidelijk muisgrijs. Als hout eenmaal grijs is geworden, zal je met ontgrijzer meermaals behandeling dienen uit te voeren, om deze weer naar de oorspronkelijke kleur te herstellen.

Staanders of palen voor deze moderne schutting
Bij een lamellen schutting van 1.20 m1, 1.40 m1 of 1.60 m1 hoogte, leveren wij altijd een staander/paal van 6.0 x 6.0 cm - 2.00 m1. lengte. Je kan ervoor kiezen om de palen in een houder te plaatsen, er zijn verschillende modellen te koop in de bouwmarkt. Zorg er voor dat de paal iets hoger komt te staan dan de totale schutting hoogte. Je kan na het monteren van de laatste hoogste lamel, de bovenkant van de paal afzagen. Dit vereenvoudigd de montage. Lees verder hoe je een schutting gaat monteren. Je monteerd van onder naar boven met 2 cm tussenruimte.

Schroeven van de balkjes
Omdat deze schutting met lange 6 cm schroeven wordt vastgezet is voorboren noodzakelijk. De afstand tussen de planken 2 cm, daar is de houtlevering op gebaseerd. 

Bestellen van een lamellen schutting
Klik op de + tot dat deze op het getal staat van het aantal meter schutting wat je wenst. Kies ook het model schutting. Wij adviseren altijd 1 m1 meer te bestellen dan je nodig hebt, dit om zaagverlies te voorkomen. Bepaal vooraf of je een enkel of dubbelzijdige lamellen schutting wenst en kies de hoogte van de schutting. Bij een balkjes schutting is de tussen ruimte 2,0 cm daar is onze houtlevering op gebaseerd. Je ontvangt genoeg lamellen, palen en toebehoren om jou moderne schutting op te bouwen.

Tip: wil je een tuin met veel privacy? Kies dan voor een geluidswerende schutting en een hoge schutting,En voeg epdm toe aan je bestelling. dan kun je optimaal genieten van de rust in jouw tuin.

Hout is een natuurproduct waarin altijd een optisch defect in kan zitten. Geen enkele plank is het zelfde, de charme van hout. Soms kan er een niet gemonteerde plank, door invloeden van zon en water een kromming krijgen. Door kracht op de lamel te zetten tijdens de montage kan je deze recht drukken en monteren. Maar niet iedereen is even handig om dit te doen, verwerkt het hout daarom zo snel mogelijk. Meestal is er iets zaagverlies. Bestel daarom om altijd 1 meter schutting meer, daarmee voorkom je een nalevering en extra kosten.

Hout wat je nog niet hebt verwerkt, altijd overdekt en samengebonden en op een droge (niet verwarmde) plek opslaan. Tijdens de montage ongemonteerd hout nooit in de zon plaatsen. Ipe hout is zeer stabiel en sterk en heeft een lange levensduur. Ipe hout heeft een levensduur van minimaal 30 jaar.

Lamellen lengtes
Je ontvangt altijd 1 of meerdere lengtes lamellen, meest voorkomende lengtes zijn meestal 210 cm of langer. De lengte die wij leveren is afhankelijk van de op dat moment staande voorraad. Daarom kunnen wij niet vooruit bepalen welke lengte je krijgt. Wildverband geeft het mooiste resultaat. En geven de meeste kracht aan je schutting. 

Het monteren van de moderne schutting
De palen worden geplaatst om de ongeveer 1.00 m1 uit elkaar. Wij geven op de vrachtbrief aan wat de afstand is, de lengte van de lamellen bepalen de afstand van de palen. De staanders worden geheel bedekt door de horizontale lamellen. De montage van de 1e lamel is altijd de onderste, daarna stapel je de lamellen op tot aan de gewenste hoogte. Vergeet niet om elke rij lamellen te controleren met een waterpas. Horizontaal corrigeren kan door de lamel niet volledig op de clip te laten aansluiten. Hiermee kun je het scheef gaan corrigeren. Start met de staanders (de schuttingpalen) in lijn te plaatsen. De staanders worden geheel bedekt door de horizontale lamellen. Gebruik een 2 cm dikke lat om de afstand tussen de balken recht te houden.

Altijd van onder naar boven te monteren. Vergeet niet om elke rij lamellen te controleren met een waterpas. Eenvoudig als je project klaar is, de balkjes licht schuren voor een nog mooier resultaat.

Vergeet je niet te olien? Alleen dan blijft de schutting in de natuurlijke hout kleur. Zonder olie te gebruiken wordt de schutting naar verloop van tijd grijs. 

Plaatsen van de staanders
Wij leveren een paal/staander van 6.0 x 6.0 cm. Deze zal ongeveer 1/3 van de lengte van de paal ingegraven dienen te worden. Je kan een paal plaatsen met een grondboor, of met de schop een gat graven. Plaats de bovenkant van de paal iets hoger dan je schutting hoogte. Dan kan je de lamellen montage eenvoudig een stukje van de paal, aan de bovenzijde af zagen. Voorboren is noodzakelijk, bij de montage van de schuttingplanken. Wij adviseren je de bovenkant van de paal een paar cm hoger zetten dan de gewenste hoogte van je schuttting op maat. Na het plaatsen van de lamellen de bovenkant van de paal afzagen, dan weet je zeker dat je ook de hoogste lamel goed kan vastschroeven.

Eerste gat - Schutting maken

Een paal graaf of boor je 1/3 van de lengte in de grond. Je kan deze verzwaren met snelbeton maar dat is alleen nodig als er veel windbelasting op de schutting komt. De palen zijn van Azobe hardhout en zijn zeer sterk en duurzaam, ca 20 jaar. Wij leveren palen van 3.00 m1 lengte bij deze moderne schutting.

Of je plaats de paal op een muurtje, je dient zelf de bevesting daar voor aan te schaffen. Wij leveren daar geen materialen voor.

Je kan er voor kiezen om de palen met beton in de grond te verzwaren. Alleen bij veel windlast adviseren wij dit te doen. 
Meestal worden palen ingegraven door een gat te graven, de paal te plaatsen en het gat met zand te vullen. Dan is het belangrijk dat je het losgemaakte zand in laat klinken door er water op te sproeien. Hierdoor verdicht het zandbed en staat de paal stabieler. Je kan ook met een grondboor de paal in de grond plaatsen, ook bij deze methode is het verstandig om daarna het zand goed te besproeien met water. 

Contact het advies team op werkdagen vanaf 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie nodig?

WhatsApp   

 

Productvideo

Prive of zakelijk bestellen?

Wij zijn de IPE hardhout specialist van Nederland. Wij leveren aan de particulier en aan de zakelijke klant. Wij hebben alle producten op voorraad en leveren je bestelling snel bij je thuis. Na het plaatsen van je bestelling aan wij orderpicken en uitleveren. Wij pakken alle bestellingen volgens een vast gecoördineerd proces. Hierdoor hebben wij controle over de juiste kwaliteit en de volledigheid van elke bestelling.

NL: vanaf 1500,- gratis bezorgd. BE: Vanaf 2000,- gratis bezorgd. Afhalen is altijd gratis.

Wil je toch eerst onze producten zien? Bestel een gratis proefmonster of bezoek onze showroom. Magazijn en showroom: Binnenhavenstraat 107 te Hengelo. Bekijk onze openingstijden op de contact pagina.

Zakelijk IPE HOUT bestellen en ben je hovenier, aannemer of timmerbedrijf? Registreer je bedrijf dan als zakelijke klant via onze website en profiteer van veel voordelen en een korting die kan oplopen tot wel 10% extra korting op je totale bestelling. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een zakelijk account aanmaken via onze website. Daarnaast profiteer je na het aanmaken van een zakelijk account ook dat je de bestelling op locatie kunt laten bezorgen. Zo hoef je zelf geen transport te regelen en weet je zeker dat de benodigde materialen op het juiste moment en plek aanwezig zijn.

Als je bij ons koopt dan is er een verplicht veld in de winkelwagen (waarop je actief moet klikken) waarbij je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en de garantie voorwaarden. Wij omschrijven hoe de koopovereenkomst tot stand komt en hoe deze te ontbinden. Tevens vind je alle garantie en informatie over vlonderplanken, Schuttingen, boomstamtafels en andere producten van ons. Lees altijd de garantie voorwaarden zodat je weet wat je wel of niet van ons kan verwachten.

Zakelijk registreren

Montage & opslag van hout

Bij Hardhout Discount beschikken we over een ruime voorraad Ipe hardhout. Hierdoor kunnen wij deze snel leveren vanuit ons eigen magazijn in Hengelo. Per product kun je inzien hoeveel wij op voorraad hebben. Het gaat hierbij altijd om de live voorraad. Vragen? Neem contact op.. Wij plaatsen geen producten of meten in bij je thuis, wij hebben handige rekentools ontwikkeld zodat het voor jou gemakkelijk zelf elk project te berekenen. Bekijk voor het plaatsen onze video's voor tips&tricks.

Lees de garantie voorwaarden vooraf je de bestelling plaatst. Het is belangrijk te weten wat je kan maken met onze producten en het is zeker zo belangrijk wat juist niet te doen. Daardoor zal je langer genieten van je eigen gemaakte project. Wij leveren alleen garantie als je aan alle gestelde garantie voorwaarden hebt voldaan.

Hout is een natuurproduct en daar kan een optisch defect in voor komen. Hout leeft, en geen enkele plank is het zelfde, dat is juist ook de charme van hout producten. Soms kan er een niet gemonteerde plank door invloeden van zon en water iets krom zijn, niet iedereen is even handig om deze dan op te spannen, en recht te monteren. Vaak is er zaagverlies. Wij adviseren daarom om altijd extra te bestellen, voorkom daarmee een nalevering en extra kosten.

Altijd het hout wat je nog niet hebt verwerkt, overdekt, samengebonden en op een droge vlakke plek opslaan. Ook tijdens de montage, niet gemonteerd hout nooit in de zon laten liggen, ondanks dat Ipe hout zeer stabiel, duurzaam en sterk is. Ipe hout heeft een levensduur van minimaal 30 jaar of langer. Om beweging van hout te voorkomen, dien je elke eerste en de laatste plank extra vast te schroeven of strak in te klemmen. Hierdoor kunnen de planken in de lengte richting niet bewegen en vervormen. De uiteinden van een plank dienen altijd op een balk of paal uit te komen. Als je hout laat oversteken en/of niet goed inklemt is er altijd een verhoogd risico op vervorming. Ongemonteerd hout is altijd minder stabiel dan gemonteerd hout. Niet iedereen is even handig om hout op te spannen en daarna goed te monteren.

Als je hout geleverd krijgt dan dien je binnen 8 dagen deze te monteren. Overkappingen altijd binnen 2 weken op te bouwen zodat je geen problemen krijgt met krommingen van het hout of dat de verbindingen moeilijker passen. Bedek het niet gemonteerde hout altijd tegen weersinvloeden. Als je hout langere tijd laat liggen dan is de kans dat je krommingen moet corrigeren door hout op te spannen, niet iedereen is even handig om het hout dan nog goed te monteren.

Stalen deuren op maat gemaakt. Wij maken elke stalen deur of kozijn op maat voor jou. Wij plaatsen het glas en de glaslatten los in de sponningen. Dit doen wij ter controle dat alles past en voor veilig transport. Het plaatsen is niet moeilijk, zie de video voor tips&tricks.

Door hout in de olie te zetten bescherm je het hout nog beter tegen weersinvloeden, het wordt dan vuil en water afstotend en niet grijs. Wij adviseren je dit binnen een paar weken dit te doen. En ca. een week later opnieuw. Doorgaans zal je 2 tot 3x per jaar het hout behandelen. Olie is gemakkelijk aan te brengen door het op het hout te sproeien en daarna uit te wrijven met een doek of dweil. 

Geen vlonderplanken verwerken bij een zwembad die chloor houden of zoutwater bevat. Bevestiging materialen zijn gemaakt van RVS (clips en schroeven) het chloor en zout tasten het RVS aan waardoor corrosie ontstaat. Er is een sterk verhoogt risico dat de montage clips en schroeven daar door gaan corroderen en als gevolg breken. Hierdoor is het hout niet meer ingeklemd en zal het spontaan gaan werken en vervormen. Lees de garantie voorwaarden goed voor dat je hout gaat verwerken bij een zwembad.

Als je besluit om een vlonder of schutting te maken en niet alle producten bij ons aan te schaffen vervalt je garantie op het door jou aangekocht product. Het combineren van verschillende houtsoorten of andere materialen in een project kan leiden tot problemen met inwerking van verschillende producten op elkaar. Bijvoorbeeld, als verschillende soorten hout met verschillende hout dichtheden en vochtopnames worden gecombineerd, kan het resulterende product ongelijkmatig uitzetten en krimpen bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Dit kan leiden tot scheuren, kromtrekken of barsten van het hout. Nimmer is Hardhout Discount daar voor verantwoordelijk.

Wij leveren al onze producten volgens de garantie voorwaarden en algemene voorwaarden.

Bezoek onze showroom in Hengelo aan de Binnenhavenstraat 107 voor inspiratie en gezelligheid.

Manon, de teamleider van het adviesteam

'Ons adviesteam staat voor je klaar' 

WhatsApp

Lees meer montagetips

Bezorging / levertijd

Door de drukte variëren onze levertijden. De winkelwagen toont de eerst volgende beschikbare leverdatum. Afhankelijk van waar je woont, leveren wij je bestelling meestal tussen de 2 en 5 werkdagen af. Levertijd Belgie doorgaans 4 en 10 dagen. Alle Ipe hout producten ruim op voorraad. Onze website toont de actuele voorrraad.
Schutting olie SCHUTTING OLIE

IPE SCHUTTING OLIE

IPE - Olie  
 Starters-kit  
 Complete set  
   
Bescherming: Van ipe hout
Voor: 12 m2 hout
Epdm doek voor je moderne schutting Vandaag erg populair!

Epdm schutting doek

Privacy doek  
Geluidwerend  
Anti-doorkijk  
   
Dikte: 0.5 mm
Breedte: 1.00 m1