Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Houten palen in de grond

Wilt u houten palen in de grond plaatsen? Daan bestaan er meerdere opties. Houten palen in de grond zijn in Europees hardhout en Tropisch hardhout te leveren. Maar ook Lariks Douglas of Eiken zijn als houten palen in de grond toepasbaar. Vaak wordt Lariks of Douglas-hout in constructies gebruikt zoals veranda’s, overkappingen of tuinhuisjes. Tropisch hardhout wordt tijdens de bouw van overkappingen, veranda’s of tuinhuisjes minder vaak gebruikt. Tropisch hardhout is namelijk zwaarder in gewicht en moeilijker te bewerken dan Lariks Douglas of Eiken.

Wel is het aan te raden om de staanders die de dakconstructie dragen wel in geschaafd tropisch hardhout uit te voeren. De houten palen in de grond worden immers aangetast door bacteriën en schimmels in de (zand)bodem. Tropisch hardhout is veel duurzamer dan Eiken of Douglas. Daarom is het aan te raden om hardhout te gebruiken voor de palen in de grond. De rest van de constructie kunt u beter van andere houtsoorten maken.

Bekijk ons assortiment

Schuttingpalen fijnbezaagd ruw gepunt 6x6 cm

Palen 6.0 x 6.0

Azobe Hardhout  
Paal  
Fijn bezaagd  
   
D x B: 6.0 x 6.0 cm
Lengte: 3.00 m1

€ 29,00 per stuk

Bekijk product

Funderingspaal 6x6

Funderingspalen 6.0 x 6.0 cm

AZOBE Fijn bezaagd
 Hardhout Gepunt
   
D x B: 6.0 x 6.0 cm
Lengte: 1.00 -  1.50 - 2.00 m1

v.a. € 14,00 per stuk v.a. € 16,80 per stuk

Bekijk product

Houten palen vierkant

Alle palen van hardhoutdiscount zijn vierkante houten palen deze zijn fijnbezaagd, of daarna door een machine bewerkt tot geschaafde palen met ronde hoeken. Als u een schutting of overkapping gaat plaatsen, geeft het mooiste eindresultaat als u vierkante houten palen gebruikt. Daarom leveren wij houten palen vierkant.

Fijnbezaagde houten paal gepunt

Een fijnbezaagde paal heeft een ruw oppervlak waar de nerf van het hout licht op kan staan. Fijnbezaagde vierkante palen zijn recht kantig, en hebben geen ronde hoeken. Splinters komen veelvuldig voor bij vierkante fijnbezaagde palen. Houten palen in de grond als fijnbezaagde palen kunnen een lichte afwijking hebben in de breedte of in de dikte. Dit komt doordat de cirkelzaag bij het zagen warm wordt, en daardoor met een lichte afwijking zaagt, dit geeft wat maat tolerantie. Een paal kan daardoor niet op de millimeter vierkant zijn.

Geschaafde houten paal gepunt

Bij geschaafde vierkante houten palen is de afweking veel gladder. Een schaafmachine bewerkt de vierkante palen, waardoor het oppervlakte zeer glad wordt. Geschaafde vierkante houten palen hebben altijd aan alle vier zijden een ronde hoek. Soms wordt er nog een extra bewerking aan de paal gegeven, dus niet aan vier zijden een ronde hoek maar ook nog een V-groef aan de langs zijden. Houten palen vierkant geschaafd zijn maat vast. Deze vierkante houten palen zijn allemaal het zelfde geschaafd waardoor zij allen dezelfde maat hebben.