Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Fundering

Voor dat u aan een project begint adviseren wij u vooraf een bouwplan te maken. Een bouwplan geeft u duidelijkheid in wat u gaat bouwen, welke materialen u nodig heeft, en waar u extra voorbereidingen moet treffen om tot het beste resultaat te komen. Elke klus heeft zijn eigen persoonlijke voorbereidingen nodig. Van uw persoonlijke bouwplan maakt u een schetsplan. Daarmee visualiseert u uw idee. Kom tot nieuwe inzichten, en kijk op onze site voor de bouwtekeningen en montage handleidingen.

Fundering palen zijn in Europees hardhout te leveren, maar ook in Tropisch hardhout. Lariks Douglas of Eiken fundering palen in Europees hardhout. Lariks of Douglas is door haar duurzaamheid niet erg geschikt voor het maken van een solide duurzame fundering. Gebruik tropisch hardhout voor uw fundering. Hardhouten palen zijn zeer breed toepasbaar en zijn te verkrijgen in verschillende maten. Tropisch hardhout zijn onder meer de houtsoorten Azobe, Angelim, Massaranduba en Bankirai.

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Vierkante paal geschaafd en fijbezaagd welke gaat in een fundering?

Alle hardhout palen van hardhoutdiscount zijn in fijnbezaagd als in de geschaafde variant te koop. Wij verkopen ook een hardhouten voorgeschaafde paal. Wij zijn namelijk online dealer van StarTimber hardhout producten. Alle producten van startimber zijn volledig geschaafd of voorgeschaafd. Startimber is wel geschikt als houten funderingspaal maar te mooi en daarom ook wat duurder dan de traditionele tuinpalen.

Een fundering moet solide en duurzaam zijn. Maar omdat hier hout in wordt verwekt die u later niet meer ziet, immers is dit vaak hout wat in de grond verdwijnt, raden wij u aan de goedkoopste goede variant hardhout funderingspaal te gebruiken, de hardhouten Azobe funderingpalen verkrijgbaar in 4x4 en 5x5 cm.

Voor bovengrondse toepassing is dit geheel anders, immers zijn de tuinpalen vaak zichtwerk. Robuste fuinpalen palen in fijbezaagd of geschaafd product is hier mooier. Het is dus onzinnig als u een beschoeiing of fundering maakt voor een vlonder, om duurder hout te gebuiken als geschaafd hout of StarTimber. Gebruik fijnbezaagd hout me duurzaamheidklasse 1. U kan hier veel meer over lezen bij de houtspecificatie omschrijving.

Welke fundering maakt u voor een vlonder?

Een solide vlonder heeft een goede fundering nodig. Immers wilt u niet dat na een paar maanden de vlonder of terras gaat verzakken. Een terrasplank wordt op een balk vastgeschroefd, onder deze balk is het beste een funderingspaal te plaatsen. De funderingpalen zorgen er voor dat de vlonder als geheel is verankerd met de grond. Soms worden de onderbalken op tegels gelegd, wij raden dit af. Hout werkt altijd een beetje, daardoor kan de onderbalk zich iets vervormen, en los komen van de tegel. Het gevolg is dat als u dan op de vlonder loopt of zit, als het ware de vlonder gaat veren. Dit is niet wenselijk

Ook gebeurd het vaak dat de tegel weg zakt in het zand. Daardoor heeft de onder regel of balk geen drukpunt meer. Wederom het gevolg dat de vlonder gaat veren.

De enigste goede oplossing is om de onder regel of balk vast te maken aan de ondergrond. Als u bijvoorbeeld op een betonnen ondergrond ( een cementdekvloer ) een vlonder gaat monteren, dan kan u geen funderingspalen gebruiken, schroef dan de balken vast op het beton.

Een fundering paal wordt in de grond geslagen met een hamer of moker. Bij voorkeur om de 50 cm lengte van een onderbalk of regel. Afhankelijk van de grondsamenstelling wordt de lengte bepaald. Normaliter wordt een paaltje van 60 cm, 1 meter of 1,5 meter gebruikt. Als u exact wil weten hoe lang een fundering paal moet zijn dan dient u 1 paal als proef in de grond te slaan, als u veel weerstand krijgt van de grond, en de paal bijna niet meer dieper in de grond wil dan kunt u de gewenste lengte bepalen.

Na het monteren van de funderingspalen kunt u de balken aan de paal schroeven, zorg ervoor dat de palen niet uitsteken boven de balk, want dan heeft u hinder van deze paal bij het monteren van de terrasplanken. Zaag de overtollige lengte van de funderingspaal af.

Welke fundering maakt u voor een schutting?

Een schutting paal moet diep genoeg in de grond worden gegraven wil de schutting niet omwaaien en dus niet stabiel staan. De stelregel voor de lengte van de paal is dat deze ongeveer 1/3 van haar lengte in de grond moet staan voor een stabiel eindresultaat.

Dus bij een schutting die 2 meter hoog boven grond staat, zal de paal van de schutting ongeveer 70 tot 1 meter in de grond moeten worden gegraven. Zo is er een goede basis en fundering gelegd voor een duurzaam resultaat.

Welke funderingen maakt u voor en overkapping?

Een fundering van een overkapping is anders dan van een schutting of terras. De palen van de overkapping staan in verbinding met elkaar door dwarsbalken die het dak dragen. Door deze verbinding blijft de constructie aan zich al staan. De fundering bij een overkapping of schuur van hout heeft als basis dat deze niet verzakt. De fundering bestaat vaak uit een gat in de grond van circa 50 tot 1 meter diep, waarin snel cement of beton wordt in gestort. Daarboven op wordt de staander van de overkapping geplaatst. U kunt er ook voor kiezen om de staander in het beton te plaatsen, let wel, u heeft dan geen mogelijkheid meer om de staander te corrigeren in hoogte.

Wij adviseren u om snelbeton te storten in het gegraven gat. Daarop een verstelbaar grondanker te plaatsen, en daarop de houten paal te zetten. Zo kan u nog steeds de staander verstellen en staat uw schuur of overkapping altijd waterpas recht.