Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Bouw je eigen buitenkeuken van hout

Ben jij van plan om zelf een buitenkeuken van hout te maken in jouw tuin en ben je op zoek naar hout voor dit project? Dan ben je bij Hardhout Discount aan het juiste adres. Bij ons vind je een groot aanbod verschillende soorten hardhouten planken om je eigen buitenkeuken in de tuin te bouwen.

Een keukenblok buiten is momenteel helemaal hot. De scheiding tussen binnen en buiten vervaagt steeds meer en we brengen dan ook steeds meer tijd buiten door (mits het weer het toelaat). Avonden lang in een loungeset onder een overkapping met kaarsjes doorbrengen of lekker bij een vuurkorf borrelen.

Ook buiten koken hoort bij deze trend. Waar we natuurlijk al jaren lang barbecueën buiten, kwam een aantal jaren geleden de buitenkeuken bbq uit het niets onze tuinen binnen, om het allemaal wat professioneler aan te pakken.

Nu gaan we nog een stapje verder en willen we onze barbecue verwerkt hebben in een moderne buitenkeuken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een kant en klare buitenkeuken kopen. Maar als je een beetje handig bent, bouw je in een handomdraai je eigen houten buitenkeuken, nog goedkoop ook!

Buitenkeuken IPE hout

Design van je buitenkeuken

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te bedenken hoe jouw outdoor kitchen eruit moet komen te zien. Ga je voor een buitenkeuken met modern design waarbij je bijvoorbeeld geen schroeven ziet of een luxe buitenkeuken met ingebouwde big green egg barbecue? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je kan gebruik maken van verschillende materialen, zoals een stalen buitenkeuken, maar maar buitenkeukens van hout zijn ook erg populair en bovendien erg makkelijk zelf te maken.

Denk er ook aan om vooraf een buitenkeuken bouwtekening te maken. Blijft de buitenkeuken klein? Dan is dit niet altijd nodig, maar maak je bijvoorbeeld een buitenkeuken van 3 meter, dan kan dit wel verstandig zijn.

Kies de juiste houtsoort

Als je weet hoe je keuken buiten eruit moet komen te zien, is het tijd om te bepalen welke houtsoort je moet gebruiken. Wij adviseren om altijd een buitenkeuken van hardhout te bouwen. Objecten die buiten komen te staan en dus in contact komen met water en/of grond.

Voor zowel een tuinhuis met buitenkeuken als een keuken die volledig buiten komt te staan, adviseren wij om enkel gebruik te maken van IPE hardhout. Dit kan je bovendien onzichtbaar schroeven met een handig kliksysteem. Een eiken buitenkeuken is bijvoorbeeld minder weerbestendig en zal sneller gaan rotten, iets wat je graag wil voorkomen.

Nog op zoek naar wat inspiratie? Bekijk hier een voorbeeld van een hardhouten buitenkeuken die met IPE vlonderplanken is gemaakt

Bestel hout voor je buitenkeuken via Hardhout Discount

Ben jij eruit hoe jouw buitenkeuken eruit moet komen te zien en weet je welk formaat hout je nodig hebt? Bestel dit dan eenvoudig en snel bij Hardhout Discount. Door onze grote voorraad hardhout kunnen wij snel leveren. Vandaag voor 12:00 uur besteld? Morgen geleverd in heel Nederland.

Twijfel je nog? Ons adviesteam staat voor je klaar. Email ons op info@hardhoutdiscount.nl, bel ons kantoor in Hengelo via 074-3033602 of WhatsApp direct met 06-233733177 (ook in het weekend).

Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Hengelo. Hier kan je bovendien je gekochte hout zelf afhalen.