Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Tuin ontwerpen

Droomt u ook regelmatig over het perfecte tuinontwerp? Dat begrijpen wij bij Hardhout Discount maar al te goed. Bijna niets is leuker dan nadenken over hoe uw ideale achtertuin er uit ziet. Hoe geweldig dit dagdromen ook mag zijn, bij het daadwerkelijk ontwerpen en aanleggen van een tuin komen veel (onverwachte) zaken kijken. Niet alleen zijn de tuinaanleg kosten van belang, maar ook spelen zaken zoals duurzaamheid, lichtinval en onderhoud een belangrijke rol. En heeft u wel eens nagedacht over de rol die hout kan hebben in uw tuin? In dit artikel inspireren wij u graag én geven wij essentiële tips wanneer u zelf een tuin wilt aanleggen!

Plattegrond en tuinontwerp maken

Het aanleggen van een tuin begint altijd met het maken van een plattegrond en een tuinontwerp. Tijdens het creëren van een plattegrond is het verstandig om een schaal aan te houden van 1:100, waarbij één centimeter op papier, 1 meter tuin is.

Houd er tijdens het maken van een tuinontwerp altijd rekening mee dat ieder oppervlak van uw tuin een bepaalde functie heeft. In principe is dit niet anders dan een ontwerp maken van uw huiskamer: op een bepaalde plek komt de eethoek, ergens anders komt een bankstel met salontafel, en weer op een andere plaats zet u de boekenkast neer.

Tuinontwerp berekenen

Zo werkt het ook tijdens het ontwerpen van de tuin. Op bepaalde plekken wilt u waarschijnlijk fleurige planten en bloemen laten groeien, sommige ruimtes wilt u mogelijk gebruiken voor een tuinhuis of terras, en misschien wilt u zelfs ergens een zwembad of vijver aanleggen. Teken al deze elementen zo precies mogelijk uit in deze fase. Tijdens het daadwerkelijk aanleggen van een tuin weet u dan namelijk zeker dat alle onderdelen correct worden geplaatst.

Inspiratie nodig voor uw tuinontwerp?

Mogelijk komt u er tijdens het maken van een tuinontwerp achter dat u nog wat inspiratie nodig heeft. Behalve standaard elementen zoals een grasoppervlak, bloemen en planten, kunt u in een tuin ook diverse houten constructies plaatsen. Deze bouwwerken geven uw tuin een gezellige sfeer en kunnen bovendien zeer praktisch zijn. Uiteraard wilt u er wel zeker van zijn dat deze houten bouwwerken dan perfect in én bij uw tuin passen. Hardhout Discount bespreekt daarom graag de talloze mogelijkheden op dit gebied.

Houten overkapping in de tuin

Een houten overkapping is er in talloze vormen en maten. Verstandig is om eerst na te denken waarvoor de overkapping moet worden gebruikt. Zo kunt u kiezen voor een afgesloten tuinhuis dat ideaal is om veilig fietsen, gereedschap of andere objecten in te stallen. Of misschien bouwt u liever een houten veranda waar u heerlijk onder kunt zitten? In de zomer schuilt u hier voor de felle zon, terwijl u in koudere maanden juist altijd droog blijft wanneer u van de tuin wilt genieten. Mocht er voldoende ruimte zijn in de tuin, dan kunt u zelfs kiezen voor beide constructies!

Bij Hardhout Discount is het mogelijk om zelf een overkapping te ontwerpen met behulp van de Calculator. Zaken zoals het type dak, houtsoort, formaat en accessoires zijn eenvoudig zelf te bepalen. Zo weet u zeker dat u een overkapping op maat bouwt die perfect in uw tuinontwerp past.

Wat kost een overkapping? Een op maat gemaakte overkapping van hardhout is er al vanaf 2.364,- euro.

Terras of vlonder in de tuin

Kiest u voor het comfort en de luxueuze uitstraling van een overkapping in uw tuin? Dan mag een bijbehorende vlonder of terras eigenlijk niet ontbreken. Ook op dit vlak zijn er talloze opties mogelijk bij Hardhout Discount. Zo heeft u de keuze tussen talloze soorten tropisch hardhout van topkwaliteit. Houtsoorten die wij voornamelijk adviseren zijn IPE, Mukulungu en Bankirai. Deze types hardhout staan bekend om hun duurzaamheid, kwaliteit en natuurlijk uitstraling. Hierdoor kunt u tientallen jaren genieten van een schitterend terras, zonder u zorgen hoeven te maken over intensief onderhoud. Vooral wanneer u ook nog kiest voor een kwalitatief worteldoek onder het terras.

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van een terras of vlonder in de tuin? Via onze Calculator berekent u eenvoudig de prijs van het terras per m2.

Wat kost een terras of vlonder per m2? Een hardhouten terras haalt u al vanaf circa 4,50 euro per meter.

Tuinstel met houten boomstamtafel

Op uw vlonder zal in de meeste gevallen een fraai tuinstel komen te staan. Bekend zijn de simpele tafels en stoelen gemaakt van plastic, riet en rotan. Maar heeft u het tijdens het ontwerpen van een tuin wel eens nagedacht over een robuuste boomstamtafel? Boomstamtafel hebben een unieke uitstralingen en geven veel karakter aan ieder tuinontwerp.

Boomstamtafel tuinontwerp

Bij Hardhout Discount worden de boomstamtafels volledig geschuurd, en worden ze geleverd met óf zonder metalen onderstel. Bovendien zijn er verschillende lengtes en breedtes mogelijk, waarbij zelfs het type hout aanpasbaar is. Zo creëert u eenvoudig een uniek tuinstel dat perfect bij de rest van het tuinontwerp past.

Wat kost een boomstamtafel?Een boomstamtafel, inclusief metalen onderzet, heeft u al vanaf 500 euro.

Schutting rondom uw tuin aanleggen

Vergeet tijdens het ontwerpen van een tuin ook altijd aan de schutting. Niet alleen kan dit ruimte innemen, het bepaalt bovendien grotendeels de sfeer in uw achtertuin. Wederom zijn schuttingen er in diverse soorten en maten. Om te beginnen kunt u bij Hardhout Discount kiezen uit schuttingplanken en tuinschermen. Tuinschermen hebben een moderne uitstraling en worden als compleet scherm afgeleverd. Bij de schutting kunt u zelf de tussenruimte, soort montage en de richting van de schuttingplanken bepalen.

In beide gevallen kunt u bovendien uw eigen schuttingpalen en schuttingpoort kiezen. Ook heeft u de keuze tussen diverse soorten (hard)hout. In bijna alle gevallen is het verstandig om een hardhouttype te kiezen zoals Bankirai of IPE. Dit hout is duurzaam, relatief onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. Hierdoor blijft uw schutting decennialang in topkwaliteit.

Wat kost het plaatsen van een schutting per meter? Een hardhouten schutting heeft u al vanaf circa 5,- euro per meter.

Wat kost het aanleggen van een tuin?

Wat het aanleggen van een tuin gaat kosten is vooraf lastig te zeggen zonder specifieke informatie. Zo zal de prijsopgave van een tuin met een oppervlak van 120m2 gemiddeld duurder uitvallen, dan het tuinontwerp van een kleine stadstuin. Voor een perfecte indicatie heeft Hardhout Discount een handige Calculator voor u ontworpen. De exacte kosten van een terras, schutting en overkapping ontdekt u hierdoor binnen enkele minuten. Hierdoor komt u tijdens de tuinaanleg niet voor onaangename verrassingen te staan.

Zelf een tuin ontwerpen?

Wilt u ook goedkoop een tuin ontwerpen en wilt u daarin hardhouten elementen gebruiken van topkwaliteit? Kies dan voor de schitterende tuinelementen van Hardhout Discount. Aangezien wij de grootste hardhoutvoorraad hebben van de Benelux, is uw bestelling al binnen 3 werkdagen afgeleverd.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op via 074-3033602 of info@hardhoutdiscount.nl