Terrasplanken in hardhout

Elke tuin kan wel een mooi terras als uitstraling gebruiken. Een hardhouthouten terrasplanken geven uw tuin een warme, rustige en gezellige sfeer, in tegenstelling tot steen of natuursteen houd een houten terras niet lang de warmte vast, hardhouten terrasplanken voelen prettig aan onder je (blote) voeten. Hardhout Discount levert deze terrasplanken goedkoop. Als u wilt starten met de aanleg van goedkope hardhouten terrasplanken, maak dan vooraf een bouw schets. Een vlonder maken met de beste voorbereiding voor de aanleg van deze goedkope vlonder begint bij Hardhout Discount Online. De aanleg van een houten terras met terrasplanken vergt er wel enige voorbereiding. Als u in de tuin een duidelijk beeld heeft hoe groot een het terras gaat worden, dan besteld u eenvoudig via de calculator de terrasplanken. U kunt kiezen op kleur van de terrasplanken. Ook vooral de keuze in de breedte van de terrasplanken geeft het uiteindelijke resultaat. Een hardhouten terrasplank met smallere delen maakt een kleine tuin optisch groter. Brede terrasplanken daarentegen geven weer totaal een andere sfeer. U hoeft zich bij ons geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en de prijs, maak alleen de goede keuze in welke profiel, de kleur en de breedte van de terrasplank. Wij nemen u alle zorgen uit handen en adviseren u online. Kijk ook naar de foto reportage, voor meer ideeën. Want uiteindelijk wilt u toch gewoon een mooi een hardhouten terrasplank goedkoop geleverd krijgen? Natuurlijk leveren wij alles rechtstreeks vanuit onze webshop bij u aan huis, En bestelt u voor 12:00? Dan heeft u het de volgende dag in huis!

Planning

De terrasplank, een onderdeel van het totale terras, is bedoeld als plek waar je comfortabel kunt zitten en leven. Belangrijk dus om bij het plannen van je terras rekening te houden met de juiste locatie. Hieronder vindt u advies zodat u zelf eenvoudig de juiste keuzes kan maken. 

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Ga niet gelijk van start maar maak eerst een bouw schets van de tuin, bedenk ook goed weke machines en voorzieningen je moet treffen om het terrasplankje te monteren. Zorg ook voor het juiste gereedschap, als een goede hamer, een boormachine, een waterpas en een spatlijn. Voor de aanleg van een terras heeft u de terrasplanken nodig, maar ook de balken onder het terras, de vlonder schroeven en eventueel anti worteldoek. Zorg er altijd voor dat u meerdere locaties in de tuin uitwerkt, kijk goed wat het doel is van het aanleggen van de vlonder. Overweeg wat de beste locatie is die past binnen jouw eisen, als hoeveelheid zonnestralen, of juist een schaduw locatie.  Is er een houten vloer in huis, dan is de keuze van een hardhouten terrasplank van Hardhout Discount.nl een goede keus. Wij bieden een breed assortiment terrasplanken aan die goedkoop in aanschaf zijn. Verleng uw woonkamer, en laat het hout van binnen naar buiten doorlopen. Zo lijkt het later net alsof de vloer van binnen is verlengt naar buiten. Kies de terrasplank die het meeste aansluit op kleur van uw vloer binnen. Niet alleen krijgt u zo een prachtig terras, maar het zal na realiseren van de vlonder, net lijken dat de kamer groter lijkt.

Olie de houten terrasplanken die buiten worden gemonteerd of af deze af. Anders zal naar een paar maanden het hout grijs gaan worden. Dit is een natuurlijk proces wat altijd bij hout voorkomt. De combinatie met regen en zon, zorgt ervoor dat hout vergrijsd. Minimaal 2x maar wij adviseren dit 3 tot 4 x per jaar de terrasplanken van hardhout te oliën. Door het behandelen van het hout voed u het product, dit levert een nog langere levensduur op. Hout wat reeds grijs is geworden kunt u niet meer naar de natuurlijke kleur terugbrengen. Dus grijs hout blijft grijs hout, dit is niet omkeerbaar.

Als u ervoor kiest om een houten terrasplanken te monteren in een gedeelte in de tuin waar weinig zon staat, of in de buurt van bomen, dan zal op den duur alg vorming ( groene aanslag ) ontstaan, dit kan gladheid opleveren. Wij adviseren om twee maal per jaar zal u de houten terrasplanken schoon te maken om deze alg aanslag te verwijderen. Koop een een schoonmaakmiddel die hier voor geschikt is.

Een mooi pad maken van terrasplanken, en zo een doorgang van bijvoorbeeld van de keuken naar het terras te creëren, is een goedkope manier om een vlonder te maken. Kortere hardhouten terraspanken zijn vaak een goedkope alternatief. Maak van een pad een aparte montage handleiding, via de calculator kunt u deze vlonder maken waarbij u zal zien dat deze terrasplanken goedkoop zijn ten opzichte van lange lengtes kapot te zagen in kortere delen.

Bedenk altijd bij het maken van de bouw schets dat er vaak ook stroom bij de terrasplanken nodig is. Een vlonder maken is niet ingewikkeld, bedenk goed hoe u het wilt hebben. Ook als u nu nog niet een stroom punt heeft gepland, is het toch verstandig om de stroom voorbereiding onder de terrasplanken vast aan te leggen. Maak op de bouw schets een duidelijke aantekening waar u aangeeft waar de stroomdraad zicht bevind. Dan kan u later eenvoudig en op een goedkope manier de stroom verder aanleggen.

» Handig om te weten de ligging van het terras

  • Tuin op het noordoosten: vaak in de morgen en in de avond zon, in de middag overwegend schaduw 
  • Tuin op het zuidwesten: overwegend zon in de tuin, meestal vanaf de middag
  • Tuin op het zuiden: de tuin met de meeste zonuren, van s'ochtends tot laat in de middag

De juiste afmetingen

Bedenk goed hoe groot een terras moet worden. Als u een tuinset wilt plaatsen dan maak het terras breed genoeg. Niets is zo vervelend als iemand met een stoel half in de aarde en half op het terras komt te zitten. Laat in een kleinere tuin de vlonder een belangrijk onderdeel zijn van uw gehele tuin, dit geef ruimte en eenheid. Als u de afmetingen in de terrasplanken in de online bouw schets heeft verwerkt, en uw gevoel zegt dat het terras te groot is, dan adviseren wij u deze zo te laten. De praktijk wijst uit dat een terras die op papier te groot lijkt in werkelijkheid de juiste grootte heeft. Dus vaak wordt een vlonder net te krap gemaakt. Hardhout Discount levert deze terrasplanken goedkoop en op maat.

 

De meeste terrasplanken vormen een vlonder van een grootte tussen de 12 en 20 vierkante meter. Meestal is het mooier om de bovenkant van de terrasplanken aan te sluiten met bestrating die er naast ligt, is een vlonder hoger of lager dan de aangrenzende bestrating dan kan dit minder praktisch zijn dan vooraf gedacht. Wij adviseren, ook voor de veiligheid, dat er geen hoogteverschillen ontstaan tussen het gemaakte houten terrasplanken en de omgeving. Kijk bij de montage handleiding hoe eenvoudig een terrasplank te monteren is.

Uitgebreid assortiment

Onze terrasplanken komen uit Indonesië, Kameroen en Brazilië. Bankirai is één van de meest bekende hardhoutsoorten in de markt. Bankirai (Balau – Selangabatu / Shorea) wordt heel veel verkocht als terrasplank. Bankirai hout heeft een volumiek massa tussen de 850 tot 1400 kg per m3. Onze terrasplanken hebben een hoog gewicht, dit maakt de terrasplanken extra duurzaam. Aanvankelijk hebben de terrasplanken een geelbruine kleur, maar onder invloed van regen, zon en lucht zal al het hout gaan vergrijzen. U kan dit tegen gaan door direct na het plaatsten van het terras het hout te oliën of af te lakken.

Naast hardhouten terrasplanken levert Hardhout Discount ook hardhouten schuttingen, tuinschermen en hardhout voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisje. Op onze site vindt u een compleet en klantvriendelijk overzicht van ons assortiment.

 

Lees onze tips voor het bouwen van een terras. Voor informatie over paalafstanden en aantal benodigde palen, terrasplanken en schroeven voor een schitterend houten vlonder of houten aanlegsteiger. Wij rekenen namelijk samen met u online alles uit, in de calculator. Als u via de webshop besteld wilt u natuurlijk niet nog een keer naar de lokale bouw of houthandel gaan voor de laatste paar onderdelen. Als u onze calculator gebruikt dan zult u niets tekort komen.

 

Waarom terrasplanken van Hardhout Discount?

De terrasplanken die wij verkopen moeten voldoen aan de Europese wetgeving (EUTR). Hardhout Discount heeft de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid, dus een groene houthandel te zijn als een van de speerpunten te maken binnen ons bedrijf. Wij leveren niet alleen maar kwaliteit. Maar streven ook naar een zeer hoog serviceniveau. Wij bevorderen de productie van duurzaam geproduceerd hardhout.

We bezoeken regelmatig onze producenten en zagerijen in Duitsland, Afrika en Brazilië, zodat wij overtuigd zijn dat al ons hardhout op de juiste manier wordt verwerkt. Dit moet binnen de wet- en regelgeving die zijn opgesteld gebeuren.

Sinds aantal jaren is de Europese wetgeving in werking getreden. De regels van importeren van hardhout, zijn verscherpt. De zogenaamde Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT). Deze regelgeving zorgt ervoor dat er controle is op legale houtkap. Al onze producenten hebben dit certificaat duurzaam bosbeheer.

Tot slot werken we bij de productie en de ontwikkeling van onze producten collegiaal samen met de producent, teneinde de productie en ook de werkomstandigheden duurzaam en maatschappelijk verantwoord te organiseren.

Gemakkelijk online bestellen

U kunt alle producten, dus een mooi terras met onze terrasplanken, eenvoudig online bestellen in onze webshop. Wij hebben bijna voor uw tuin of terras. Betalen doet u in een uiterst veilige omgeving. Betaal met Ideal, visa, mastercard of met afterpay. Hardhout Discount.nl zorgt levert bij u thuis. Wij hebben ook het Certificaat Thuiswinkel Waarborg , de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer waarborgen dan de wet. Onze bouw schets die verwerkt is in onze montage handleiding is een handige tool die voor u uitrekent hoeveel hout en andere producten u exact nodig heeft.

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis monsterstuk ontvangen? Voel en ruik aan het hout voor een goede beleving. Dit maakt het mogelijk voor u makkelijker de juiste keuze in houtsoort te maken. Of juist het profiel te vergelijken met eerder gekocht hout. Wij bezorgen gratis een monsterstuk bij u af, de service van Hardhout Discount. U kan dit eenvoudig aanvragen via onze site. 

Duurzaamheids-
klasse
Type hout Levens duur
1 Hardhout met erg lange levensduur 25 jaar of langer
2 Hardhout met goede levensduur 15 - 25 jaar
3 Eiken 10 - 15 jaar
4 Lariks Douglas 5 - 10 jaar
5 Vuren hout 5 jaar of korter

Schutting maken

 

Zelf uw terrasplanken aanleggen? En geen idee hoeveel vlonderplanken u nodig heeft?

Wij helpen u graag bij het plaatsen van uw schutting, overkapping, of het aanleggen van uw terrasplanken. Gebruik onze calculator om precies te berekenen hoeveel palen, vlonderplanken, balken, slotbouten of schroeven nodig heeft. U koopt daardoor nooit te veel hout, en geeft geen onnodig geld uit. U bent dus altijd verzekerd van een scherpe aanbieding in de combinatie! Natuurlijk willen wij u het hoogst haalbare kwaliteits product verkopen.

U kunt op onze site alle producten kopen inclusief de benodigde toebehoren. Onze terrasplanken kunt u los kopen. Maar natuurlijk bieden wij ook de onderleggers, schroeven en bijvoorbeeld worteldoek aan. Zo heeft u direct alle benodigdheden in huis en kunt u heel eenvoudig uw eigen terras aanleggen. Hardhout Discount levert alle terrasplanken goedkoop en tevens bezorgen wij als u voor 12.00 uur besteld, de volgende dag al.

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u vragen naar aanleiding van u bezoek aan onze webwinkel? Email info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -6441200 voor aanvullende vragen over ons of ons product.

Op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk projecten en foto's

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Hout ruiken en voelen? Vraag een gratis proefmonster aan

Gratis proefmonster aanvragen

Betaal opties

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk Overschrijving iDeal Creditcard PayPal AfterPay SOFORT Bancontact KBC/CBC Belfius Direct ING Home’Pay Contant