Terrasplanken in hardhout

Elke tuin kan wel een mooi terras gebruiken. Hardhout terrasplanken geven uw tuin een warme, rustige en gezellige sfeer. In tegenstelling tot steen of natuursteen houdt een houten terras niet lang de warmte vast, hardhouten terrasplanken voelen prettig aan onder je (blote) voeten. Hardhout Discount levert deze terrasplanken goedkoop. Als u wilt starten met de aanleg van goedkope hardhouten terrasplanken, maak dan vooraf een bouwschets. Of maak gebruik van de handige vlonder calculator van Hardhout Discount.

De aanleg van een houten terras met terrasplanken vergt wel enige voorbereiding. Als u in de tuin een duidelijk beeld heeft hoe groot een het terras gaat worden, dan bestelt u eenvoudig via de calculator de terrasplanken. U kunt kiezen op kleur van de terrasplanken. Ook de keuze in de breedte van de terrasplanken bepaalt het uiteindelijke resultaat. Een hardhouten terrasplank met smallere delen maakt een kleine tuin optisch groter. Brede terrasplanken daarentegen geven weer totaal een andere sfeer. U hoeft zich bij ons geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en de prijs. Maak alleen de goede keuze qua profiel, de kleur en de breedte van de terrasplank. Wij nemen u alle zorgen uit handen en adviseren u graag.

Natuurlijk leveren wij alles rechtstreeks bij u aan huis. En bestelt u voor 12:00? Dan heeft u het de volgende dag in huis!

Ipe vlonderplanken 2.1 x 14.0 cm - Klik Systeem - Diverse lengtes - ONZICHTBAAR SCHROEVEN Meest verkocht

Vlonderplanken 2.1 x 14.0

IPE Klik-systeem
Clip montage Div. lengtes
   
Lengte: Diverse lengtes
Gratis: Schroef + Clip

€ 132,00 per m2

€ 110,00 per m2

Bekijk product

Ipe vlonderplanken met clips gemaakt voor elk terras

Vlonderplanken 2.5 x 14.0

IPE Klik-systeem
Clip montage Div. lengtes
   
Lengte: Diverse lengtes
Gratis: Schroef + Clip

€ 180,60 per m2

€ 129,00 per m2

Bekijk product

Ipe 25 x 140 mm vlonderplanken hardhout

Vlonderplanken 2.5 x 14.0

IPE Klik-systeem
Clip montage Lange lengtes
   
Lengte: 1.75 m1
Gratis: Schroef + Clip

€ 184,80 per m2

€ 154,00 per m2

Bekijk product

Vlonderplanken van Ipe hardhout 2.5 cm dik

Vlonderplanken 2.5 x 14.0

IPE  
Clip montage  Lange lengtes
   
Lengte: 3.00 m1
Gratis: Schroef + Clip

€ 210,00 per m2

€ 175,00 per m2

Bekijk product

Ipe Tuinparket 2.1 x 90 cm onzichtbaar schroeven

Vlonderplanken 2.1 x 9.0

IPE Klik-systeem
Clip montage  Div. lengtes
   
Lengte: Diverse lengtes
Gratis: Schroef + Clips

€ 160,00 per m2

€ 132,00 per m2

Bekijk product

Ipe 20x 40 mm vlonderplanken 30% KORTING

Vlonderplanken 2.1 x 13.8

IPE Klik-systeem
Clip montage  
   
Lengte: 0.90 m1
Gratis: Schroef + Clip

€ 115,00 per m2

€ 88,00 per m2

Bekijk product

Terrasplanken: voorbereiding en planning

Terrasplanken vormen de basis van het totale terras: dé plek waar u comfortabel kunt zitten en leven. Belangrijk dus om bij het plannen van je terras rekening te houden met de juiste locatie. Hieronder vindt u advies zodat u zelf eenvoudig de juiste keuzes kan maken. 

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Ga niet gelijk van start, maar maak eerst een schets van de tuin. Bedenk ook goed welke machines en voorzieningen u nodig heeft om terrasplanken te monteren. Zorg verder voor het juiste gereedschap, als een goede hamer, boormachine, waterpas en spatlijn. Voor de aanleg van een terras heeft u de terrasplanken nodig, maar ook de balken onder het terras, de vlonder schroeven en eventueel anti worteldoek. Zorg er altijd voor dat u meerdere locaties in de tuin uitwerkt, kijk goed wat het doel is van het aanleggen van de vlonder. Overweeg wat de beste locatie is die past binnen jouw eisen, als hoeveelheid zonnestralen, of juist een schaduw locatie.  

Is er een houten vloer in huis, dan is de keuze van een hardhouten vlonderplank van Hardhout Discount.nl een goede keus. Verleng uw woonkamer en laat het hout van binnen naar buiten doorlopen. Zo lijkt het later net alsof de vloer van binnen is verlengd naar buiten. Kies de terrasplank die het meeste aansluit op kleur van uw vloer binnen. Niet alleen krijgt u zo een prachtig terras, maar het zal na realiseren van de vlonder, de kamer ook groter lijken.

Olie altijd de houten terrasplanken die buiten worden gemonteerd. Anders zal na een paar maanden het hout grijs gaan worden. Dit is een natuurlijk proces wat altijd bij hout voorkomt. De combinatie van regen en zon zorgt ervoor dat hout vergrijst. Minimaal 2x jaar maar wij adviseren dit 3 tot 4 x per jaar de terrasplanken van hardhout te oliën. Door het behandelen van het hout voedt u het product, dit levert een nog langere levensduur op. Hout wat reeds grijs is geworden kunt u niet meer naar de natuurlijke kleur terugbrengen. Dus grijs hout blijft grijs hout, dit is niet omkeerbaar.

Onderhoud terrasplanken

Als u ervoor kiest om houten terrasplanken te monteren in een gedeelte in de tuin waar weinig zon staat, of in de buurt van bomen, dan zal op den duur algvorming (groene aanslag) ontstaan, dit kan gladheid opleveren. Wij adviseren om twee maal per jaar de houten terrasplanken schoon te maken om deze alg aanslag te verwijderen. Koop een schoonmaakmiddel dat hiervoor geschikt is.

Bedenk altijd bij het maken van de bouw schets dat er vaak ook stroom bij de terrasplanken nodig is. Een vlonder maken is niet ingewikkeld, bedenk goed hoe u het wilt hebben. Ook als u nu nog niet een stroom punt heeft gepland, is het toch verstandig om de stroom voorbereiding onder de terrasplanken vast aan te leggen. Maak op de bouw schets een duidelijke aantekening waar u aangeeft waar de stroomdraad zicht bevind. Dan kan u later eenvoudig en op een goedkope manier de stroom verder aanleggen.

De ligging van het terras

  • Tuin op het noordoosten: vaak in de morgen en in de avond zon, in de middag overwegend schaduw 
  • Tuin op het zuidwesten: overwegend zon in de tuin, meestal vanaf de middag
  • Tuin op het zuiden: de tuin met de meeste zonuren, van s'ochtends tot laat in de middag

De juiste afmetingen

Bedenk goed hoe groot een terras moet worden. Als u een tuinset wilt plaatsen, maak dan het terras breed genoeg. Niets is zo vervelend als iemand met een stoel half in de aarde en half op het terras komt te zitten. Laat in een kleinere tuin de vlonder een belangrijk onderdeel zijn van uw gehele tuin, dit geef ruimte en eenheid.

De meeste terrasplanken vormen een vlonder van een grootte tussen de 12 en 20 vierkante meter. Meestal is het mooier om de bovenkant van de terrasplanken aan te sluiten met bestrating die er naast ligt, is een vlonder hoger of lager dan de aangrenzende bestrating dan kan dit minder praktisch zijn dan vooraf gedacht. Wij adviseren, ook voor de veiligheid, dat er geen hoogteverschillen ontstaan tussen het gemaakte houten terrasplanken en de omgeving. Kijk bij de montage handleiding hoe eenvoudig een terrasplank te monteren is.

Uitgebreid assortiment

Onze terrasplanken komen uit Indonesië, Kameroen en Brazilië. Bankirai is één van de meest bekende hardhoutsoorten op de markt. Bankirai (Balau – Selangabatu / Shorea) wordt veel verkocht als terrasplank. Bankirai hout heeft een volumiek massa tussen de 850 tot 1400 kg per m3. Onze terrasplanken hebben een hoog gewicht, dit maakt de terrasplanken extra duurzaam. Aanvankelijk hebben de terrasplanken een geelbruine kleur, maar onder invloed van regen, zon en lucht zal al het hout gaan vergrijzen. U kan dit tegengaan door direct na het plaatsten van het terras het hout te oliën of af te lakken.

Naast hardhouten terrasplanken levert Hardhout Discount ook hardhouten schuttingen, tuinschermen en hardhout voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisje. Op onze site vindt u een compleet overzicht van ons assortiment.

Lees onze tips voor het bouwen van een terras. Voor informatie over paalafstanden, het aantal benodigde palen, de hoeveelheid terrasplanken en het aantal schroeven vindt u op onze website voldoende informatie. Maak het uzelf helemaal gemakkelijk door gebruik te maken van onze calculator. Als u via de webshop bestelt wilt u natuurlijk niet nog een keer naar de lokale bouw of houthandel gaan voor de laatste paar onderdelen. Als u onze calculator gebruikt dan zult u niets tekort komen.

Waarom terrasplanken van Hardhout Discount?

De terrasplanken die wij verkopen moeten voldoen aan de Europese wetgeving (EUTR). Hardhout Discount heeft de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid een van de speerpunten te maken binnen ons bedrijf. Wij leveren niet alleen maar kwaliteit. Maar streven ook naar een zeer hoog serviceniveau. Wij bevorderen de productie van duurzaam geproduceerd hardhout.

We bezoeken regelmatig onze producenten en zagerijen in Duitsland, Afrika en Brazilië, zodat wij overtuigd zijn dat al ons hardhout op de juiste manier wordt verwerkt. Dit moet binnen de wet- en regelgeving die zijn opgesteld gebeuren.

Sinds aantal jaren is de Europese wetgeving in werking getreden. De regels van importeren van hardhout, zijn verscherpt. De zogenaamde Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT). Deze regelgeving zorgt ervoor dat er controle is op legale houtkap. Al onze producenten hebben dit certificaat duurzaam bosbeheer.

Tot slot werken we bij de productie en de ontwikkeling van onze producten collegiaal samen met de producent, teneinde de productie en ook de werkomstandigheden duurzaam en maatschappelijk verantwoord te organiseren.

Gemakkelijk en veilig online bestellen

U kunt alle producten, dus een mooi terras met onze terrasplanken, eenvoudig online bestellen in onze webshop. Wij hebben bijna voor uw tuin of terras. Betalen doet u in een uiterst veilige omgeving. Betaal met iDEAL, Visa, Mastercard of met AfterPay. Wij beschikken bovendien over het Certificaat Thuiswinkel Waarborg.

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis monsterstuk ontvangen? Voel en ruik aan het hout voor een goede beleving. Dit maakt het mogelijk voor u makkelijker de juiste keuze in houtsoort te maken. Of vergelijk juist het profiel met eerder gekocht hout. Wij bezorgen gratis een monsterstuk bij u! U kan dit eenvoudig aanvragen via onze site. 

Schutting maken

Zelf uw terrasplanken aanleggen en bereken

Wij helpen u graag bij het plaatsen van uw schutting, overkapping, of het aanleggen van uw terrasplanken. Gebruik onze calculator om precies te berekenen hoeveel palen, vlonderplanken, balken, slotbouten of schroeven nodig heeft. U koopt daardoor nooit te veel hout, en geeft geen onnodig geld uit.

U kunt op onze site alle producten kopen inclusief de benodigde toebehoren. Onze terrasplanken kunt u los kopen. Maar natuurlijk bieden wij ook de onderleggers, schroeven en bijvoorbeeld worteldoek aan. Zo heeft u direct alle benodigdheden in huis en kunt u heel eenvoudig uw eigen terras aanleggen. Hardhout Discount levert alle terrasplanken goedkoop en tevens bezorgen wij als u voor 12.00 uur besteld, de volgende dag al.

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u vragen naar aanleiding van uw bezoek aan onze webwinkel? Email info@hardhoutdiscount.nl of bel gerust voor aanvullende vragen over ons of ons product.

BEREKEN JE PROJECT

BEREKEN JE PROJECT

Bereken je stalen deur - vlonder - schutting - tafel en overkapping

Prijs berekening