Kwaliteitsproducten met luxe uitstraling

Suar hout

Suar hout is een tropisch hardhout officieel afkomstig uit Zuid-Amerika, maar komt tegenwoordig ook in de gehele tropen voor. De houtsoort wordt ook wel Meh hout genoemd. De boom groeit vrijwel overal op natuurlijke wijze en heeft daardoor niet een vast groeigebied. Suar heeft een rechte draad, dit maakt het gemakkelijk te bewerken. De houtsoort is populair omdat het snel groeit en niet gemakkelijk scheurt. Dit komt door het doorkruisende patroon en omdat de houtsoort stevig blijft in een droog klimaat. De kleur van Suar varieert van licht- tot donkerbruin vanaf het midden tot de buitenste randen.

Planken en tafels van Suar hout bestelt u altijd voor de laagste prijs bij Hardhout Discount. Voor 12.00 besteld is morgen al in huis!

Onderstel van metaal model x

Onderstel model X

Hoogte: 70 cm 
Dikte: 3 mm dik staal
Kleur: Zwarte coating

€ 399,00 per set € 450,00 per set

Bekijk product

Onderstel u model

Onderstel model A

Hoogte: 70 cm 
Dikte: 3 mm dik staal
Kleur: Zwarte coating

€ 350,00 per set € 399,00 per set

Bekijk product

Eigenschappen van Suar

Een boom van dit ras kan een maximale lengte van 25 meter bereiken, en een dikte van 2 meter. Gemiddeld groeit de boom tot wel 1,5 meter per jaar. De houtsoort is erg duurzaam en daarom is regelmatig behandelen met olie essentieel om deze duurzaamheid te behouden. Pas ook op met schoonmaakmiddelen, deze kunnen te agressief zijn en vlekken veroorzaken in het hout. Doordat de houtsoort vrij gemakkelijk groeit en populair is, is het geen bedreigde houtsoort en behoort het tot 100% FSC verantwoord hout. Bijvoorbeeld in landen als Indonesië en Thailand tref je de boom regelmatig aan. Je vindt ze vooral in gebieden waar veel schaduw gewenst is, of op plekken waar meubels gemaakt worden. Hier worden ze speciaal geteeld voor in de meubelmakerij. Suar is geschikt voor verwerking in meubels doordat het een zeer zware en sterke houtsoort is. Met zijn 600 kg/m3 kan hij voor vele toepassingen gebruikt worden. Niet alleen voor meubels binnen, maar ook zeker voor buiten. Doordat het geen bedreigde houtsoort is en veelal verwijderd wordt voor bijvoorbeeld projectontwikkeling op wegenbouw, wordt het legaal gekapt. Door het te exporteren wordt voorkomen dat het wordt verbrand door de lokale bevolking.

Mogelijkheden van Suar hout

Van Suar kan bijvoorbeeld heel goed een boomstamtafel gemaakt worden. Een boomstamtafel is de laatste tijd zo in trek omdat iedere tafel uniek is. Je bepaalt geheel zelf hoe de tafel er uit komt te zien, neem bijvoorbeeld het soort onderstel. Dit geeft de uitstraling mee die jij in je interieur wil. Bij aanschaf van een Suar boomstamtafel moet je er onder andere op letten dat een tafelblad nooit dunner dan 6 cm kan zijn. De tafel moet natuurlijk in elkaar gezet kunnen worden met pinnen en schroeven, en doordat er na verloop van tijd scheuren kunnen ontstaan is het belangrijk dat de tafel wel zijn stevigheid behoudt. De schroeven houden het doorscheuren grotendeels tegen. Ook is het belangrijk op te letten dat de houtsoort niet teveel temperatuurswisselingen doormaakt. Het schoonmaken van de tafel doe je met een geoliede doek, en om de drie maanden met blanke was of teakolie.