Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Houten hekwerk

Voor lange tijd word hout al toegepast als product voor de bouw. Dit omdat het makkelijk te bewerken is en een hoge duurzaamheid heeft. Houten hekwerken komt u tegen in diverse varianten in houtsoorten. Houten hekwerken kunnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van hardhout, Lariks hout, Douglas hout of geïmpregneerd hout.

Wanneer u kiest voor een hardhouten hekwerk, kiest u voor duurzaamheid. Een hekwerk van hardhout gaat wel langer dan 25 jaar mee.

 

Toepassingen houten hekwerk

Houten hekwerken worden op veel plaatsen toegepast. Zoals bijvoorbeeld als afwerken of afrastering om uw voor tuin of achter tuin.

Een houten hekwerk word ook toegepast als omheining van een dakterras of bijvoorbeeld een balkon.

Variabelen

Houten hekwerken zijn er in allerlei soorten en maten. Ons advies is dat ook om u goed te oriënteren wat u precies wilt. Wilt u een mooi sierhek, wilt een robuust hek met ruw gezaagde planken of juist heel strak en elegant?

Er zijn talloze mogelijkheden om een houten hekwerk uit te voeren. Ons advies is om een hekwerk uit hardhout te maken. Simpelweg omdat de levensduur van hardhouten hekwerken het langst is. In contact met grond en water gaat het tot wel 30 jaar mee! Bovengronds nog langer zelfs.

Daarnaast moet u nadenken of de planken en palen geschaafd moeten zijn, moet hier een profiel in, of wilt u juist die robuuste uitstraling van een ruw oppervlak en splinterige zijkanten.

Patroon

U kunt een patroon creëren in uw hekwerk. Dit word ook wel een trellis genoemd. De meest voorkomende patronen in houten hekwerken zijn:

-          rasterhekwerk

-          Schaarhekwerk

-          Kruishekwerk

Wanneer u zo’n patroon toepast krijgt uw houten hekwerk een andere uitstraling.

U kunt ook kiezen voor compleet gesloten hekwerk, hierdoor creëert u een hekwerk wat te vergelijken is met een schutting. Dit soort houten hekwerken is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer u kiest voor meer privacy.