Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Houten gevel

Houten gevelbekleding geeft talloze bouwwerken een rustieke uitstraling. Zo kunt u bijvoorbeeld een stenen schuur in de achtertuin bedekken met hout voor een natuurlijke sfeer. Of bedek de gevel van uw woning voor een traditioneel uiterlijk. Wist u dat het eigenlijk vrij eenvoudig is om zelf een gevel te bekleden met hout? Lees snel verder om te ontdekken hoe u uw gevel voordelig kunt bekleden met hardhout én ontvang onmisbare tips op het gebied van gevelbekleding.

Voor- en nadelen van houten gevelbekleding

Voordat u besluit om wel of geen gevelbekleding aan te brengen, is het verstandig om eerst de voor- en nadelen af te wegen. Om te beginnen zorgt houten muurbekleding voor een natuurlijke uitstraling. Verder is het eenvoudig te plaatsten en geeft u op een relatief voordelige manier een compleet ander uiterlijk aan de constructie. Mocht er bovendien ooit een reparatie moet worden uitgevoerd, dan is een houten gevel meestal eenvoudig aan te passen.

Een houten gevel vergt echter wel meer onderhoud dan een gevel van steen of beton. Zo zou u eens in de zoveel tijd een houten gevel moeten beitsen of verven. Kiest u echter voor een hardhouten gevel van Hardhout Discount? Dan kies u voor een relatief onderhoudsarm houtsoort. Onze hardhouten gevelbedekking is immers gemaakt van IPE, wat een levensduur heeft van wel 30 jaar of langer.

Waarom een buitenmuur van IPE hout?

IPE wordt gezien als het best mogelijke hout voor gevelbedekking. Zoals gezegd is het een duurzaam type hout dat zeer slijtvast is. Dit komt mede door de gelijkmatige structuur en de fijne nerf die van nature in het hout zit. IPE heeft van zichzelf een (licht)bruine kleur en past binnen bijna ieder straatbeeld of ontwerp. Een groot voordeel van IPE is bovendien dat het niet zal gaan werken en zeer stevig is. Uw toekomstige houten gevelbekleding zal hierdoor amper onderhoud nodig hebben.

Soorten gevelbekleding

Verder dient u erover na te denken op welke wijze de houten gevelbekleding moet worden gemonteerd. Bij verticale gevelbekleding worden de planken verticaal tegen de muur geplaatst. Dit kan voor een wat moderne uitstraling zorgen. Horizontale gevelbedekking oogt juist traditioneler. Hoewel horizontale plaatsing populairder en eenvoudiger is, kan de houten gevelbekleding van Hardhout Discount in beide richtingen worden geplaatst.

Hoe zelf houten gevel plaatsen in 3 stappen:

Om ervoor dat de gevelbekleding langdurig in topconditie blijft verkeren, is een correcte plaatsing essentieel. Met onderstaand stappenplan plaatst u een hardhouten gevel eenvoudig en snel. Tijdens het plaatsingsvoorbeeld gaan wij uit van horizontale gevelbekleding.

1. Houten rooster op muur

Om te beginnen kunt u een houten raamwerk tegen de ondergrond te monteren. Vooral op een (massief)stenen of betonnen ondergrond dient u met hardhouten onderliggers het raamwerk creëren. In sommige gevallen is het mogelijk om de IPE latten direct op gevel worden geschroefd.

2. Eerste plank vastschroeven

Bevestig vervolgens de onderste IPE-plank aan het raamwerk. U kunt deze bevestigen door middel van stalen nagels of schroeven. Zorg ervoor dat de plank perfect waterpas is.

3. Vervolg: planken vastmaken van gevelbekleding

U kunt vervolgens verder om ook de andere planken van de houten gevel vast te schroeven. Zorg er wederom voor dat alle planken waterpas zijn. Aangeraden wordt om 3 millimeter ruimte te houden tussen iedere plank.

Zelf duurzame en goedkope gevelbekleding plaatsen

Wilt u zelf ook een muur bekleden met hardhout van absolute topkwaliteit? Kies dan voor de IPE-gevelbekleding van Hardhout Discount. Met dit duurzame houtsoort blijft u nieuwe, houtengevel tientallen jaren in uitstekende conditie. Bovendien hebben wij de grootste voorraad in de Benelux. Hierdoor kunnen wij hardhouthout voor gevels altijd voordelig leveren. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bereken snel de prijs van een houten gevel met behulp van onze handige Calculator!

Tip: het is verstandig om circa 10% meer hout te bestellen dan wat u vooraf heeft opgemeten. In de meeste gevallen zal er namelijk houtverlies optreden dankzij het zagen. meer informatie? Neem contact op via info@hardhoutdiscount.nl of 074 - 3033602