Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

hout kopen

Bent u van plan hout te kopen voor het vernieuwen van een vlonder of tuinhuisje of het eventueel vervangen van schutting? hardhout kopen dan bent u bij het hardhout discount aan het juiste adres. Wij van hardhout discount leveren diverse hardhouten producten voor de tuin en grond weg en water toepassingen.

WhatsApp ons voor snelle vraag & antwoord.

 WhatsApp   

Stel zelf uw vlonder samen desktop

De tuin is voor veel mensen een plek om te ontspannen en te genieten, met familie of eventueel met een paar vrienden gezellig borrelen op een nieuw terras van Hardhout Discount. Steeds meer willen we buiten net zo veel comfort en gezelligheid als binnen. hardhout kopen dit kan natuurlijk het beste met de producten van hardhout discount.

Onze outlet 

Het aanbod op onze houthandel outlet betreft eenmalige partijen en restpartijen hout.

Hoewel we deze site dagelijks updaten, kan het echter voorkomen dat een bepaalde partij juist verkocht is. Achter de schermen blijven wij hard werken om outlet partijen hout tegen zeer scherpe prijzen aan te kunnen bieden. Dit betreft vaak eenmalige partijen of restpartijen, onze producten worden ook wel eens aangeboden onder de zoekterm veiling hardhout, veiling hardhout tarieven zijn altijd een paar procent duurder, aangezien hier een tussenpersoon tussen zit. hout kopen doet u dus het voordeligst bij hardhout discount. Alle artikelen in deze categorie kunnen op ieder moment uit ons assortiment verwijderen. Hier hanteren wij dan ook zeer transparant de regel: OP=OP! Het gebeurt wel eens dat een leverancier producten uit zijn assortiment besluit te halen. Dit geeft ons de noodzaak om de voorraad ook te verkopen, al vinden wij de producten van uitstekende kwaliteit. In sommige gevallen zijn de producten licht beschadigt, waardoor wij ze extra goedkoop aanbieden. Soms hebben wij echter een zeer kwalitatieve partij hout of composiet voor een mooie prijs op kunnen kopen. Deze verkopen wij dan ook voor een zeer aantrekkelijk tarief aan onze klanten! Op onze webshop kunt u hout kopen onder het hoofdmenu outlet vindt u onze uitverkoop producten. hout kopen doet u dus eenvoudig online bij hardhout discount.

Waarom Hardhout Discount?

De hardhouten producten die wij leveren voldoen aan de Europese wetgeving (EUTR). hout kopen doet u dus bij Hardhout Discount want wij hebben namelijk de bewuste keuze gemaakt om van duurzaamheid een van de speerpunten te maken binnen ons bedrijf. Wij staan niet alleen voor kwaliteit van onze producten en een hoog serviceniveau voor onze klanten, maar ook voor het bevorderen van duurzaam geproduceerd hardhout. Dat houdt onder meer in dat wij ons als doel hebben gesteld geen hout te verhandelen dat afkomstig is uit illegale houtkap.hout kopen doet u dus eenvoudig online bij hardhout discount. Wist u trouwens dat wij ook verkooppunt zijn van startimber? Kijk voor meer informatie eens op de website van startimber www.startimber.nl

We bezoeken regelmatig onze producenten en zagerijen in Afrika en Brazilië om ons ervan te verzekeren dat zij hun hout op legale wijze en binnen de wet- en regelgeving van dat land verkrijgen, hout kopen wij dus in op een verantwoordelijke manier.

Wij stellen alles in het werk om ook aan de Europese wetgeving op het gebied van het importeren van hardhout te voldoen. Dit door de Forest Law Enforcement, Governance and Trade (FLEGT) geïnitieerde proces zorgt voor aantoonbare controle op legale houtkap. Onze producenten zijn allen in het bezit van het certificaat duurzaam bosbeheer.Dus hout kopen dat legaal is verkregen! Verkoop van duurzame producten in hardhout vindt u op onze webshop.

Tot slot werken we bij de productie en de ontwikkeling van onze producten collegiaal samen met de producent, teneinde de productie en ook de werkomstandigheden duurzaam en maatschappelijk verantwoord te organiseren. Laat u overtuigen en ga online u hout kopen bij Hardhout Discount.

Tuinhout informatie

Hout is afkomstig van bomen. De structuur van de boom is gericht op het snel transporteren van voedingssappen in de vezelrichting en een meer gedoseerd en selectief saptransport in de richting loodrecht daarop. Bijgevolg zuigt kopshout gemakkelijk veel water op en kan het over een relatief grote lengte in het hout verspreiden. Het afvoeren van het vocht naar het houtoppervlak, waar het kan verdampen aan de lucht, moet het in de richting loodrecht op de vezelrichting plaatsvinden. Dit is een veel langzamer proces. Met andere woorden: hout wordt door opzuiging snel nat en droogt vervolgens langzaam en zal plaatselijk langdurig vochtig blijven. Om dit te voorkomen is het verstandig kops hout te beschermen tegen dit continue proces van opzuiging. Dit kan door het afdekken van de kopse kanten van het hout en het afdekken van de onderkant door een goede beschermlaag in de vorm van een coating.

Dit kan door daarvoor speciale houders te gebruiken of deze palen in beton te storten. hout kopen of aanverwante artikelen doet u dus eenvoudig online bij hardhout discount. Inlands hardhout zal naar verwachting steeds zeldzamer en daardoor steeds duurder worden. Hard hout kopen voor een scherp tarief en onder de beste voorwaarden doet u dus bij hardhout discount. De grote rivieren krijgen steeds meer water te verwerken. Hierdoor zullen hardhout boomsoorten zoals de eik, es en beuk opschuiven naar drogere gebieden, verder van de rivieren af. Zij kunnen namelijk slecht tegen al dat water. Hardhout boomsoorten daarentegen zijn minder goed bestand tegen het hoge water. Eiken, essen en beuken lopen vooral tijdens het groeiseizoen schade op door overstroming. Hierdoor neemt hun kans op sterfte toe.

Hardhout Discount heeft als doelstelling altijd duurzaam gekapt en geproduceerd hout in te kopen en duurzaam gekapt en geproduceerd hout kopen doet u dus op onze webshop. Duurzaam bosbeheer heeft een kapcyclus van 30 jaar. In principe kan er zo oneindig duurzaam hout worden geproduceerd zonder dat de bevolking daar hinder van ondervindt. Hout dat onder andere in de vorm van duurzaam tuinhout zijn weg naar u als particulier vindt. Door deze manier van produceren heeft de bevolking nog vele jaren profijt van deze oneindige bron van inkomsten. Daarnaast hebben uw kinderen en kleinkinderen nog vele jaren profijt van deze oneindige bron van mooi, betaalbaar en natuurlijk tuinhout. hout kopen doet u dus eenvoudig online bij hardhout discount.

Gemakkelijk online bestellen

hout kopen? U kunt de producten van uw keuze, wellicht een mooi terras eenvoudig online bestellen in onze webshop. Verkoop van overkapping, pergola of een eventuele nieuw schutting, u vind alles duidelijk en herkenbaar. Betalen doet u in een uiterst veilige omgeving. We bieden u de mogelijkheid om met Ideal, visa, mastercard of met afterpay hout te kopen en te betalen. U hoeft niet voor een losmogelijkheid te zorgen, Hardhout Discount zorgt er altijd voor dat dit geregeld wordt voor u. Wij hebben ook het Certificaat Thuiswinkel Waarborg , de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden u als consument meer waarborgen dan de wet. Dus ook veilig en betrouwbaar hout kopen? Kijk dan op onze webshop voor allerlei hardhouten tuin producten. hout kopen doet u dus eenvoudig online bij hardhout discount.

Zelf een overkapping plaatsen? En geen idee wat u nodig heeft?

Wij helpen u graag bij de uitleg voor het plaatsen van uw overkapping of het aanleggen van uw terras. U kunt hiervoor gebruik maken van onze calculator om precies te berekenen hoeveel palen, balken, planken, slotbouten en schroeven nodig heeft. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een scherpe aanbieding in de combinatie van een top product! Goedkoop is niet altijd duurkoop dat bewijzen wij bij Hardhout Discount. hout kopen doet u dus eenvoudig online zonder al teveel bombarie.

U kunt op onze site alle producten in hout kopen inclusief de benodigde toebehoren. Onze vlonderplanken, palen, planken kunt u kopen maar natuurlijk ook de onderleggers, schroeven en worteldoek. Zo heeft u direct alle benodigdheden in huis en kunt u heel eenvoudig uw project uitvoeren. hout kopen doet u dus eenvoudig online bij hardhout discount. kijk ook eens bij Aanbieding hardhout goedkoop voor interessante aanbiedingen.

Aanbiedingen

Onze aanbieding zijn altijd duidelijk vindbaar onder het hoofdmenu “outlet “ hier vind u onze hardhout aanbieding en kunt u hout kopen voor diverse producten zoals goedkoop schutting, goedkoop planken, goedkoop balken, goedkoop vloer platen etc etc. Lees duidelijk de omschrijving van het product zodat u weet wat u koopt en niet achteraf teleurgesteld bent over het product, het kan namelijk zijn dat sommige zaken dermate goedkoop zijn dat er wel her en der iets aan kan mankeren. Hardhout Discount ook de goedkoopste houthandel outlet online! hout kopen doet u dus online op onze webshop. kijk ook eens bij Aanbieding hardhout goedkoop voor interessante aanbiedingen.

Teakhout

Teak wordt met name toegepast in de scheepsbouw. Waar je teak veel terug ziet is met name bij jachten. Ook zie je teak veel bij binnen meubels. Er bestaat veel verwarring als het om teakhout gaat. Je komt het tegen met veel aanduidingen, wat simpelweg inhoud dat het van een andere plaats van  herkomst is. Hier zit dan ook verschil in qua eigenschappen voornamlijk als het om de duurzaamheid gaat. Hardhoutdiscount biedt geen teak houten planken, palen, balken en vloer platen We bieden betere en goedkope alternatieven aan voor teakhouten planken. Teakhout vind u dan ook niet terug in de webshop. hout kopen, kijk anders eens op Aanbieding hardhout voor een leuke Aanbieding. hardhout aanbieding is altijd interessant voor een groot of klein project waarom teveel betalen. hout online kopen doet u bij hardhout discount.

Waarom hout?

Waarom zou ik voor hout kiezen ten opzicht van staal, plastic of beton? Deze vraag krijgen we steeds vaker en dan voornamelijk waarom hardhout? Hardhout Discount vindt het zeer belangrijk dat we hardhout verkopen dat op een legale wijze is verkregen.Daar doen we ook veel voor, door onze leveranciers regelmatig te bezoeken. Hout wordt al gebruikt sinds het ontstaan van onze beschaving. Het werd in het verleden voor zoveel diverse toepassingen van wielen tot bruggen en huizen en sommige dingen veranderen nooit want nog steeds is hout de beste grondstof om te gebruiken of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van alle andere materialen die kunnen worden gebruikt zoals plastic, staal en beton.

Hout is duurzaam

De term het hout nooit op is een terecht opmerking. Als we goed omgaan met onze bossen dan hout het ook nooit op. Hout is een onuitputtelijke grondstof. Een boom kunnen we reeds kappen zo rond zijn twintigste levensjaar en als er geen kaalkap plaats vindt dan zorgt de natuur zelf voor herplanting. .

Hout is CO2 vast

Hout is CO2 neutraal. Hout slaat CO2 op in zijn groeiperiode doormiddel van fotosynthese gemiddeld 0,9 ton CO2 per m3. Hout heeft ook het voordeel dat het weinig energie kost om hout te winnen uit de bossen. We praten over een verschil aan CO2 uitstoot van 1.1 ton per M3 ten opzichte van staal en beton. Hout heeft dus een reductie van de CO2 emissie van 2,0 ton bij gebruik van 1 m3. Hout is dus veruit de beste grondstof en zoals gezegd als we er zuinig mee omgaan hout het nooit op!

Hout is veilig

Hout heeft een brandvertragende werking aangezien het een lage warmtegeleidend vermogen heeft en er vindt alleen verkoling plaats aan het oppervlak. Daarom kiezen veel mensen ook voor houten kozijnen, trappen en deuren door de aantoonbare hoge brandveiligheid. Daarnaast komen er ook nauwelijks schadelijke gassen vrij bij het verbranden van hout.

Hout is isolerend

Hout heeft zeer goede isolerende eigenschappen, dit komt door een zeer uniek celstructuur. Deze waarden zijn bijvoorbeeld 15 x lager dan bij beton en 400 keer lager dan die van staal. En 1770 keer lager dan die van aluminium.

Hout is sterk

Hout is door zijn relatief lage gewicht ten opzichte van andere materialen heel sterk en wordt dan ook vaak gebruikt voor constructiewerken.

Hout is veelzijdig

Je kunt van hout alles maken, nou ja bijna alles. Hout is veelzijdig laatst zagen we nog een hout fiets op het internet verschijnen of een houten horloge. Het geeft alleen maar aan dat met hout van alles mogelijk is. Dus niet meer twijfelen als het om hout gaat. Voor vragen mail ons gerust info@hardhoutdiscount.nl

Hout is te onderhouden

Hout is eenvoudig te onderhouden en beschadigingen makkelijk bij te werken. Als het maar tijdig een onderhoudsbeurt krijgt. Een andere kleur is zo gerealiseerd.

Hout is recyclebaar en biologisch afbreekbaar

Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout. hout kopen is duurzaam. Voor het recycleproces hoeft geen beroep te worden gedaan op grote hoeveelheden energie. Als hout niet wordt gerecycled, kan het goed worden ingezet om groene energie te produceren. Dus ook oud hout wordt weer gebruikt. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2-neutraal. Hout is ook volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept. Denk bijvoorbeeld eens aan gebruikte damwand die opnieuw geplaats kan worden, als men het gedeelte boven de grond verwijderd van de plank

Hout is mooi en warm

Hout is een natuurproduct en heeft van zichzelf een warme en mooie uitstraling.

Hout is milieuvriendelijk

Voor de productie van de grondstof hout is geen grote hoeveelheid energie nodig. Door hout te gebruiken voor vlonders, schuttingen en deuren, daken en trappen wordt het milieu geholpen in plaats van vervuild! hout kopen doet u dus online op onze webshop.

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis monsterstuk ontvangen? Dat kan vul even ons formulier in en ontvangt binnen 2 a 3 dagen het monster met post thuis. Let op alle monsters zijn op envelop groote wilt u een groter monster zijn wij genoodzaakt helaas kosten in rekening te brengen voor het bezorgen hiervan. hout kopen doet u dus online op onze webshop