Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Hardhouten hekwerk

Een houten hek om bijvoorbeeld uw voortuin geeft de allereerste indruk aan uw bezoek. Wanneer kiest voor een hardhouten hek kiest u niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor een mooie elegante en warme uitstraling. Bepaal de maat van uw hardhouten tuinhek, kies daarna het hardhout met de kleur naar uw keuze.

Zo kunt u kiezen uit diverse schuttingdelen en tuinhekjes voor het hekwerk naar uw wensen. Een hekwerk uit hardhout houd u mooi en warm door het te behandelen met daarvoor bestemde olie. Zo houdt het hardhout haar warme kleur. Wanneer u dit niet doet, zal het hardhouten hekwerk vergrijzen in de glans die hardhout zo kenmerkt.

 

Plaatsen

Plaats eerst op de juiste plaatsen de hardhouten palen voor uw hardhouten hek. Vervolgens kunt u de schuttingdelen op deze palen monteren door middel van hardhout schroeven. Monteer vooraf de tuinhekjes in elkaar zodat u deze er in 1 keer tussen kunt zetten. Zo maakt u het makkelijker om uw hardhouten hekwerk te plaatsen.

Voorafgaande het schroeven moet u al het hardhout voorboren. Zo voorkomt u scheuren en zorgt u voor een strakke afwerking.

Materialen

Maak een juiste keuze voor de paal bij een hardhouten hekwerk. U kan namelijk verschillende diktes in palen toepassen, ook hoeft een paal niet diep in de grond. Immers staat een hekwerk vaak maar op een maximale hoogte van 1 meter. Een fijn bezaagde paal of ook wel en ruwe paal is goedkoper dan een geschaafde hardhouten paal. Een dunnere paal als 50x50 mm in plaats van een 65x65 geschaafd kan u veel besparen op uw hardhouten hekwerk. Kijk goed op de site voor de beste prijs verhoudingen.