10% extra kassa korting

Douglas hout levensduur

Wilt u een constructie bouwen van Douglas hout? Dan is de kans groot dat u meer wilt weten over de levensduur van dit Europese naaldhoutsoort. Zo kunt u vooraf namelijk inschatten hoe lang bijvoorbeeld de levensduur is van de Douglas vlonderplanken, een schutting of Douglas overkapping.

Om meer te leren over de levensduur, is het verstandig om te kijken naar de duurzaamheidsklasse van het hout. Douglas hout is ingedeeld in klasse 3 qua duurzaamheidsklasse. Dit wil zeggen dat het hout ongeveer 10 tot 15 jaar meegaat in een buitenomgeving.

Hoe verhoogt u de levensduur van Douglas hout?

Bovenstaande levensduur is gebaseerd op onbehandeld hout. Dat wil zeggen dat er geen beits, verf of olie is gebruikt. De levensduur van behandeld Douglas hout kan juist verlengd worden wanneer u het hout behandelt én de behandeling regelmatig herhaalt. Olie kunt u beter ieder jaar aanbrengen, terwijl u beits of verf om de 2 of 3 jaar kunt aanbrengen.

Plaats u onbehandeld Douglas hout in de grond? Dan kan de levensduur sterk verminderen. Daarom adviseren wij om betonpoeren te gebruiken wanneer u Douglas houten palen in de grond wilt plaatsen. Laat de betonpoeren circa 15 centimeter boven de grond uitsteken. Zo komt het hout niet in contact met de grond en blijft de levensduur zoals verwacht.

Zelf aan de slag met Douglas hout

Zoals u ziet is de levensduur van Douglas hout uitstekend en is het mogelijk om talloze Douglas houten constructies te bouwen. Wilt u zelf een tuinconstructie bouwen met Douglas hout, of kiest u liever voor een andere (hard)houtsoort? Dan ontdekt u via de Calculator van Hardhout Discount eenvoudig alle mogelijkheden.

Stel zelf uw overkapping samen desktop

Heeft u meer informatie nodig? Onze specialisten adviseren u graag via e-mail (info@hardhoutdiscount.nl) of telefoon (074 – 303 3602).