10% extra kassa korting

damwandplaten

Voor het snel bekleden van grote oppervlakten daken en wanden kunt u gebruik maken van stalen damwandplaten. damwandplaten zijn geschikt voor het wind- en waterdicht maken van uw daken en wanden. Let op damwandplaten zijn niet geschikt voor beschoeiing.

Waarom dan toch iets vertellen over damwandplaten?

Veel mensen zoeken op het internet naar damwandplaten als beschoeiing of als keerwand. Wij proberen u op andere gedachten te brengen, koop deze platen niet als alternatief voor een hardhouten keerwand.

Stel zelf uw overkapping samen desktop

Waarom houten damwanden en geen stalen damwandplaten?

Het aanbrengen van houten damwanden is vaak een heel karwei. Maar het is te doen. Dankzij houten damwanden voorkomt u heel wat schade aan oevers, terwijl de kwaliteit van tuinen en parken dankzij de houten damwanden sterk wordt vergroot. Er zijn diverse mogelijkheden voor houten damwanden, zoals vurenhout, hardhout of een combinatie van beide soorten. Hardhout wordt het meest gebruikt voor houten damwanden, steigers en bruggen. Het zorgt voor een natuurlijk uiterlijk en heeft een lange levensduur.

Waar zijn de damwandplaten wel voor geschikt?

Damwandplaten worden veelal gebruikt om daken en wanden van gebouwen in één keer af te werken. Omdat damwandplaten bestaan uit dunne elementen, kan een flexibele constructie gerealiseerd worden. Daarnaast bieden ze een goede isolatie voor de gekozen ruimte. Mogelijke toepassingen van damwandplaten zijn schuren, veestallen, hooibergen etc.

Materialen

De damwandplaten zijn enkelwandige platen die gemaakt zijn van staal. Als ze afgewerkt worden met een goede coating dan zijn deze platen uitermate geschikt zijn voor verschillende buitentoepassingen en industriële omgevingen.

Waarom koop ik hout ?

Hout wordt al vele eeuwen toegepast als grondstof voor gevelelementen en heeft zich door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. In een overzicht willen we laten zien dat houten producten. in alle stadia van de gebruikscyclus de beste keus is. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van alle andere materialen die kunnen worden gebruikt.

Hout is duurzaam

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron.

Hout is CO2 vast

Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen, gemiddeld 0,9 ton CO2 per m3. Hout heeft daarnaast, in vergelijking met andere fossiele materialen, zoals beton, aluminium, staal en kunststof, voor de winning en productie zeer weinig energie nodig en een lagere CO2-uitstoot (1,1 ton/m3). Dit betekent een reductie van de CO2-emissie van 2 ton bij gebruik van 1 m3. Daarnaast heeft hout als natuurproduct geen schadelijke emissies tijdens de gebruiksduur.

Hout is veilig

Hout in kozijnen, deuren en trappen heeft aantoonbaar een hoge brandveiligheid. Door het lage warmtegeleidende vermogen en de verkoling van het oppervlak wordt brand vertraagd. Daarnaast komen bij verbranding nauwelijks schadelijke rookgassen vrij, waardoor grote risico’s voor bewoners uitblijven.

Hout is isolerend

Door de unieke celstructuur heeft hout zeer goede isolerende eigenschappen. Deze isolerende eigenschappen zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan van staal en 1770 hoger dan die van aluminium. Het toepassen van houten producten in een woning of pand bespaart gedurende de totale levensduur van het pand veel energie.

Hout is sterk

Hout heeft een grote sterkte bij een relatief laag eigen gewicht.

Hout is veelzijdig

Hout is zeer veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details, zoals historische details bij restauratie als moderne designprofileringen, kunnen worden gemaakt, kortom in hout is nagenoeg alles mogelijk.

Hout is te onderhouden

Houten producten kunnen worden onderhouden en kunnen op ieder gewenst moment qua kleur worden aangepast aan een trend. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt.

Hout is recyclebaar en biologisch afbreekbaar

Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout. Voor het recycleproces hoeft geen beroep te worden gedaan op grote hoeveelheden energie. Als hout niet wordt gerecycled, kan het goed worden ingezet om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2-neutraal. Hout is ook volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept.

Hout is mooi en warm

Hout is een natuurproduct en geeft een warme uitstraling. Een houten element is een natuurlijke verbinding tussen de binnen- en buitenkant van een woning of pand. Door de ontwerpvrijheid en flexibiliteit van houten gevelelementen kan iedere gewenste uitstraling worden verkregen, waardoor uw woning of pand enorm waardevast is en blijft.

Hout is milieuvriendelijk

Voor de productie van de grondstof hout is geen grote hoeveelheid energie nodig. Door hout te gebruiken voor u terras, overkapping of voor u kozijnen, deuren, daken en trappen wordt het milieu geholpen in plaats van vervuild!

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u vragen naar aanleiding van deze tekst? Of wilt u een andere vraag stellen dan kan dat. Neem daarvoor even contact met ons op, mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602