10% extra kassa korting

Clips

Meer dan 10 jaar geleden zagen we het voor eerst in de markt verschijnen een clip om dekdelen onzichtbaar te bevestigen. Diverse vaklui uit de houtsector en specialisten in het leggen van terrassen bedachten een clip voor het leggen van houten terrasplanken. Sindsdien zijn er diverse soorten clips op de markt gekomen de een functioneert prima en is bijna voor ieder dekdeel toe te passen sommige clips zijn van dermate slechte kwaliteit staal of kunststof gefabriceerd dat het geen aanvulling is om aan te bieden in onze webshop. De Vlonder clip is uniek doordat de terrasplanken worden vastgeschroefd op de draagbalken, zoals ook bij een traditionele plaatsing gebeurt.

De clips bevestigingen zijn verkrijgbaar met diverse afstandhouders in verschillende diktes waardoor de steeds veranderende tussenruimtes tussen de terrasplanken onder controle kunnen worden gehouden en het risico op abnormale tussenruimtes wordt vermeden, dit is namelijk niet fraai, wij adviseren altijd een tussenruimte te hanteren van +/- 5mm.

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Je ziet de clip planken de laatste tijd veel terug in woonprojecten maar ook voor commerciële projecten de meeste voorkomende houtsoorten voor houten terrassen met clips zijn Massaranduba, Mandioqueira, Ipe, Itauba en garapa

Wij zijn een moderne onderneming die unieke en duurzame producten graag ondersteund en daarom hebben we ook het volste vertrouwen in ons nieuwste product Buitenparket.

Buitenparket

Buitenparket zijn kortere dekdelen voorzien van een kopse bewerking. Één plank is voorzien van een groef en één zijde is voorzien van een veer, hierdoor kunt oneindig doorleggen en heeft veel minder verlies met het zagen dan met normale vlonderplanken. Ook het uitval percentage is vele malen lager dan met normale vlonderplanken, aangezien de delen vele malen korter zijn.

Specialisten

Al vele jaren werken wij samen met specialisten in houten terrassen en systemen van onzichtbare bevestigingen voor het plaatsen van houten planken en deze kennis, en deze ervaring en knowhow hebben ze ten dienste gesteld van de hardhout Discount.

Onze producten en oplossingen evolueren voortdurend mee met de steeds veranderende eisen van onze klanten, met de gebruikte materialen én met de normen en reglementeringen.

Kwaliteit

De kwaliteit en de betrouwbaarheid van de producten die wij leveren zijn het resultaat van onze leveranciers die een lang ontwikkelings– en testproces, maar ook van de nauwe samenwerking met andere producenten We zijn er ons van bewust dat de kwaliteit van de realisaties en de tevredenheid van de klanten onvermijdelijk afhangen van de kwaliteit van de opleiding en de informatie, van het delen van de kennis, van het naleven van de eisen en regels die worden bepaald door deskundigen of van een reglementair kader. Daarom zetten onze leveranciers zich niet alleen actief in voor de bepaalde activiteiten maar proberen ook samenwerkend met instanties te kijken naar de meest duurzame en innovatieve producten.

Daarvan is de hardhouten clip of ook wel vlonder clips genoemd er één van.

Onze medewerkers krijgen diverse opleidingen en cursussen om up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook als het gaat om de hardhouten clips die wij verkopen in combinatie met het buitenparket. Ook beschikken wij over tal van technische en marketingdocumenten om onze klanen te helpen.

Het onzichtbare bevestigingssysteem van onze vlonder clips beantwoordt aan de eisen en de aanbevelingen van de deskundigenop het vlak van het bevestigen van houten terrasplanken.

 • Het vastschroeven van de plank op de draagbalk, zoals bij een traditionele plaatsing
 • SPAX®-schroef met concave afronding tussen kop en schroefdraad waardoor de plank zichzelf op de draagbalk klemt
 • Schroeven en metalen bevestigingsonderdelen uit roestvrij staal A2 van een zeer hoge kwaliteit
 • Afstandhouder die in de bevestiging is geïntegreerd voor een automatische en regelmatige tussenruimte tussen de planken
 • Er zijn verschillende diktes van de afstandhouder verkrijgbaar voor een tussenruimte tussen de planken die is aangepast aan devochtigheid van het hout op het moment dat het wordt gelegd
 • De planken kunnen worden omgedraaid waardoor u zelf kiest welke kant u naar boven legt (met name de gladde of de gegroefde kantals de plank over beide afwerkingen beschikt), dankzij het symmetrische profiel van de groef
 • Er kunnen gebogen planken worden gelegd
 • Een plank kan worden vervangen
 • Betere duurzaamheid van het houten terras in vergelijking met een plaatsing met zichtbare schroeven (doordat het water nergens meerop het oppervlak blijft staan)

Eenvoudig een houten terras plaatsen met de clips

Een houten terras plaatsen hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijzen diverse particulieren met ons clips systeem. De clips vergemakkelijken de installatie van je terras, zwembadrand of zelfs trappen.

Hout of composiet

Het gamma terrasplanken dat werkt met de clips bestaat uit houten of composiet planken. Deze laatste versie planken bestaat voor 50% uit hout en de andere 50% uit polymeren en is te verkrijgen in antracietgrijs en kastanjebruin en diverse andere kleuren Het houten gamma bestaat uit voornamelijk bruine kleuren zoals massaranduba, mandioqueira en itauba. Naast de kleur is de natuurlijke uitstraling van hardhout het grote verschil tussen de twee. De hardhouten vlonderplanken hebben een hele andere uitstraling, waardoor ze veel vaker geliefd zijn ten opzichte van het composiet.

Plaatsing

De 14.5 cm brede hardhouten vlonderplanken (geribbeld of glad) zijn eenvoudig te plaatsen door het clip-systeem. De planken zijn voorzien van specifieke groef die speciaal ontwikkeld is voor het montagesysteem. Doordat de planken schuin afgezaagd zijn, is er een kleine voeg en kan je nog amper door het terras kijken.

Het plaatsingsprocédé voor de houten terrasplanken bestaat uit vijf stappen:

 • Plaats het afwerkingsprofiel op de onderconstructie, schroef deze op de onderbalken.
 • Plaats op elke onderbalk een clip en schroef deze vast (onderbalk eerst voorboren met een boor van 3,5mm voor de schroef van 4,5mm)
 • Eventueel een parketspanband gebruiken om de planken aan te trekken voor u de clip vastschroeft.
 • Elk uiteinde van een terrasplank wordt met een clip bevestigd, als je 2 uiteinden naast mekaar hebt, moet je voor elk uiteinde een clip gebruiken. Aangeraden is om onderbalken van 45 x 70mm vlak te gebruiken om de plaatsing te vergemakkelijken.
 • Dit procédé herhalen tot uw terras klaar is. Je kan het afwerken met een afwerkingsprofiel of een overlangs gezaagde terrasplank.
Verschillende systemen in onze collectie clips buitenparket en vlonderdelen zijn mogelijk, hieronder ziet u een aantal mogelijke opties in hardhout.

Onzichtbare clips systeem voor buitenparket :

 • * Onzichtbare bevestiging, géén schroeven in 't zicht
 • * Veilig, geen splinters
 • * Onderhoudsarm en zelfs nu ook verkrijgbaar : onderhoudsvrij
 • * Aangenaam blootvoets te betreden ; wordt niet heet van zon zoals terras-tegels
 • * Verhuisbaar en evt. zelf te leggen met behulp van montage-instructiebladen
 • * Duurzame houtsoorten zoals o.a. massaranduba, mandioqueira en ipe
 • * Luxueuze, sfeervolle -en natuurlijke uitstraling
 • * Geschikt voor o.a. : tuinterras, balkon appartementen, zwembad, jacuzzi & badkamervloer

Pluspunten Vlonderdelen/schroefbevestiging:

 • * esthetische afwerking uit het zicht
 • * 'Torx drive' voor eenvoudige doeltreffende montage
 • * nette randafwerking mogelijk met beginclip
 • * inclusief speciale Torx bit
 • * hoogwaardig materiaal met lange leversduur
 • * hoogwaardig materiaal, sterke verbindingen
 • * eenvoudige montage zonder extra hulpmiddelen
 • * makkelijke demontage
Leverprogramma:
 • 21mm dikte: zonder clips groef, voor traditionele schroefbevestiging
 • 25mm dikte: met clips groef, voor clips bevestiging buitenparket in 4 soorten hout : Mandioqueira, Garapa, Ipé en massaranduba in 3 soorten profiel : Grof, fijn of vlak.
Buitenparket (clips-groef) is verkrijgbaar met onzichtbare clipbevestigingen, de vlonderdelen (zonder clips-groef) zijn verkrijgbaar met de traditionele schroefbevestiging. Passend bij de huidige trend van vlakke terrassen vormen de clipsystemen voor buitenparket een eenvoudige en duurzaam manier om zonder zichtbare schroeven uw terras te monteren. In het programma vlonderplanken is de traditionele schroefbevestiging doeltreffend, met de juiste afmeting en de juiste schroeven voor een sterk & stabiel terras.