Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Boomstam bijzettafel

BOOMSTAM BIJZETTAFEL

Een bijzettafel boomstam kan van eiken of van hardhout gemaakt worden. Hardhout Discount levert boomstam tuintafel kant en klaar of een hardhouten tafelblad los, dus zonder onderstel.

Een bijzettafel boomstam wordt ook wel een salontafel genoemd. Aan u de keus welke naam u eraan geeft. Wij hebben oud eiken boomstam bijzettafels en in hardhout. Als u voor een eiken kiest dan is het goed om te weten dat al ons eikenhout kurkdroog is gemaakt. Dit is nodig omdat het voor binnen gebruik is. Als eikenhout een te hoog vochtgehalte heeft zal het hout gaan splijten of kromtrekken. Dat is logisch, want een boom heeft van nature vocht in de stam zitten. Te veel vocht in het gezaagde hout zal door de omgevingstemperatuur en de vochtigheid in een woning uit het hout trekken.

Bij niet gedroogd hout gaat dit proces van uitdroging van het hout te snel. Daardoor gaat hout barsten of kromtrekken. Doordat wij boomstamtafels van het merk Huefter verkopen, wordt de kwaliteit gegarandeerd en gewaarborgd.

WAT TE KIEZEN VOOR UW BOOMSTAM BIJZETTAFEL?

Kiest u voor een Eiken of hardhouten bijzettafel of salontafel, dan hier de verschillen. Uiterlijke kenmerken, van eiken of hardhout zijn gemakkelijk te geven. Een eiken bijzettafel heeft een robuuster oppervlak dan een hardhouten variant. Dat komt omdat de nerf van eiken in vergelijking met hardhout groter is.