10% extra kassa korting

Teak boomstamtafel

Wilt u een teak boomstamtafel kopen? Dan zouden wij dat niet adviseren. Een teak boomstamtafel is namelijk vaak niet recht gezaagd. Wij vinden dat een boomstamtafel niet alleen mooi maar ook praktisch moet zijn. Dus kopen wij alleen maar Pedra, Jatoba en Tatajuba boomstamtafels in van het merk Huefter. Een teak boomstamtafel als eetkamer tafel is niet rechthoekig, en heeft vaak een golvende zijkant van de tafel. Onze tafels zijn geselecteerd op rechtheid, zodat er geen scherpe kanten aan zitten en de tafel goed in elk interieur past. Een teak tafel is anders van kleur dan tafels van ons merk Huefter.

Bent u toch op zoek naar een alternatief voor een Teak boomstamtafel? Kijk dan bij een van onderste hardhouten tafelbladen!

Kleur van een teak boomstamtafel

Een teak tafel is vaak donkerbruin, en heeft een hele duidelijke barst kleur die lichter is dan de rest van de tafel. Daardoor steekt de rand van de tafel meer af tegen de rest. Wij vinden dat minder mooi, en onze klanten hebben daar ook afkeurend op gereageerd. Daarom hebben wij besloten om geen teak tafels meer in te kopen. Onze houtsoorten hebben een meer egale structuur en de kleur van de rand van de tafel, de barst, wijkt daardoor minder af van de rest. Natuurlijk is smaak verschillend, niet iedereen vindt hetzelfde mooi.

Teak komt uit Indonesië, de stamdikte van een hardhouten boom in dit land is kleiner dan de stamdikte van Braziliaans hardhout. Wij vinden dat een tafel minimaal 90 cm breed dient te zijn en wij willen een maximale lengte aanbieden van 8 meter. Dit is nauwelijks mogelijk in Teakhout.

Boomstamtafel kopen uitleg