Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Steenschotten prijs

Wat zijn steenschotten? Houten steenschotten worden gemaakt voor de beton industrie voor het produceren van betonklinkers. Houten steenschotten worden gebruikt om het nieuw gebakken beton af te laten koelen op deze schotten. Verschillende fabrieken bestellen nieuwe steenschotten op de maat die zij wenselijk vinden. Daarom zijn de afmetingen van nieuwe steenschotten vaak verschillend, dus varieert ons aanbod en de afmeting, maar ook de steenschotten prijs kan per partij afwijken. Wij kopen alle gebruikte steenschotten van veel fabrieken op. Wekelijks krijgen wij nieuwe aanleveringen, wij steven er na om de steenschotten prijs zo laag mogelijk te houden.

Steenschotten prijs

De steenschotten prijs wordt bepaald door de houtsoort die wordt gebruikt. Wat zijn steenschotten? Dat zijn houten panelen die bij elkaar worden gehouden met stalen draadstangen en aan de zijkanten worden verbonden met stalen u profielen. Zo ontstaat er een vierkant dek waarop recent gebakken stenen kunnen afkoelen.

Hoogwaardige goedkope steenschotten

Hardhout Discount levert hoogwaardige goedkope steenschotten. De houten steenschotten prijs wordt ook bepaald door de afmeting van het steenschot. Hoe groter het houten steenschot is hoe hoger de steenschotten prijs, hoe kleiner u de houten steenschotten koopt hoe lager de prijs per steenschot. Goedkope steenschotten zijn de kleinste afmeting schotten. Nieuwe steenschotten worden niet verkocht, altijd zijn het gebruikte steenschotten. Steenschotten hardhout zijn het duurste, dit komt omdat steenschotten hardhout de houtsoort bepalend zijn voor de prijs. Steenschotten hardhout zijn veel duurder dan goedkope steenschotten in vuren of lariks.

Hardhouten steenschotten

Hardhouten steenschotten zijn het moeilijkst te verkrijgen. Dit komt omdat hardhouten steenschotten het langst mee gaan en het duurste in aanschaf zijn voor een betonfabriek. Hardhouten steenschotten zijn zeer duurzaam en gemaakt van slijtvast tropisch hout, ook hierdoor slijten dit soort steenschotten niet snel. Betonfabrieken die zeer duurzame steenschotten willen hebben voor lang gebruik, kiezen voor tropisch hardhout variant Azobe. Steenschotten prijs is variabel, en sterk afhankelijk van de productie van de betonfabrieken. Hebben zij veel productie dan verbruiken zij veel steenschotten. De steenschotten prijs is daardoor niet onderhevig wel het aanbod.

Houtkeuze

Steenschotten kunnen dus worden gemaakt van vuren, lariks hout of tropisch hardhout Azobe. De houtkeuze wordt bepaald voor de levensduur. De houtsoort Europees Lariks wordt vaak gebruikt bij steenschotten die zijn bedoeld voor middellange gebruik termijn. Een schot die voor kortere mee hoeft te gaan dan kiest men voor een vuren schot.

Drie verschillende houtsoorten

U kunt dus drie verschillende soorten steenschotten kopen. Steenschotten kopen in lariks of vuren is door ons aan te raden. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige steenschotten met een mooie vintage look. Steenschotten kopen in hardhout heeft enkele nadelen. Hardhout is zeer zwaar en een schot heeft een afmeting van minimaal 1 vierkante meter. Het gewicht van een steenschot wordt door de soortelijke massa van tropisch hardhout erg hoor. Bovendien is het gewicht van steenschot in hardhout snel 65 kilogram. Terwijl het gewicht van steenschot van vuren circa 20 kilogram is. Ook de prijs is niet in uw voordeel van een hardhouten steenschot. Deze ligt ongeveer drie maal hoger dan de prijs van een vuren schot. Verder is de vintage look van hardhout anders dan van vuren of lariks. Deze houtsoorten zijn meer open van structuur en nemen sneller vuil op. Tropisch hardhout doet dit niet zo snel, dus heeft een vuren of lariks steenschot een mooiere vintage uitstraling.

Opbouw steenschotten

Iedere plank van een steenschot is opgebouwd uit meerder panelen. Deze zijn opgebouwd uit afzonderlijke hardhouten planken of vuren planken of larix, die in elkaar passen met pengroefverbindingen. Soms worden deze onderdelen van de steenschotten koud tegen elkaar geplaatst, door middel van een pers. Al deze planken worden samengebonden met ijzeren stangen die dwars door het paneel van het steenschot zijn heen geboord. Aan beide kanten zit een moer strak aangedraaid. Zo kan het hout niet meer uit elkaar, de draadstangen sluiten het hout op. De twee kopse kanten van het steenschot zijn over de gehele breedte verstevigd met een metalen U-profiel. U kan de steenschotten zagen, maar dan dient u rekening te houden met de stalen U-profielen en de metalen draadstangen die in de planken zijn verwerkt. Steenschotten zagen kan dus wel, maar dan dient u voordat u start met de steenschotten zagen het schot eerst te demonteren.

Verweerde oude look

De verweerde oude look van de steenschotten wordt veroorzaakt door de afzetting van cement op het hout, en de hitte bij het drogen. Ook de wrijving met de mallen en de betonblokken, en het gebruik van olieresten maakt het uiterlijk van de steenschotten vintage. De toepassing van steenschotten is heel divers. Voor binnen worden steenschotten gebruikt in vloeren, als tafelblad voor boomstamtafels, deuren of als wand bekleding. Steenschot wordt buiten vaak gebruikt voor vloeren, buitenmuren, schuttingen en beschoeiingen. Of u nu de steenschotten voor een buiten of binnen toepassing gebruikt, dit is niet onderhevig aan de vaste lage prijs bij Hardhout Discount.