10% extra kassa korting

Houten hek

Wanneer u kiest voor een houten hek, kiest u voor rustige en zachte uitstraling. Deze houten hekken zijn met name voor om uw voortuin of achtertuin. Plaat in uw hek hout poorten voor de mooie afwerking. Hieronder ziet u alles wat u moet weten over houten hek.

 

Tarieven

Afhankelijk van welke soort hout u wilt gebruik kan uw tarief bepaald worden. Kiest u voor een hardhouten hek, of van Douglas of geïmpregneerd hek hout. De hoogte en lengte van het hek bepaald het grootste gedeelte van de prijs.

Heeft u alle afmetingen al die u wilt hanteren voor uw houten hek, dan kunt u aan de hand van u hout keuze de prijs bepalen.

Denk ook na over welk soort poorten u wilt plaatsen, de keuze van de poorten is van toepassing op de prijs.

Hekken hout

Voor decennia lang wordt hout toegepast in de bouw. Dit omdat de bewerking ervan eenvoudig is en het materiaal duurzaam. Een houten hek kan gemaakt zijn uit tropisch hardhout, Douglas, Lariks of geïmpregneerd hout.

Gaat u voor tropisch hardhout van Hardhoutdiscount.nl , dan gaat u voor duurzaam en voor de lange termijn. Dit hout blijft wel 25 tot 30 jaar goed. Douglas en Eiken gaan minder lang mee, maar nog steeds 15 jaar of langer.

Kleuren hekken hout

Een houten hek vervaardigd uit geïmpregneerd hout behoud vaak zijn eigen kleur. In de meeste gevallen zijn de houten hekken lichtbruin.

Kiest u voor hardhouten hekken en poorten, dan zal het hout binnen een jaar de vergrijzing krijgen wat kenmerkend is voor hardhout. Aangezien het hardhout niet tegen UV straling kan, dit heeft geen invloed op de levensduur van uw hard houten hek.

Wilt u dit tegen gaan, dan kunt u uw hekken hout jaarlijks insmeren met daarvoor bestemde olie. In deze olie is een soort pigment verwerkt, dit trekt in het hout en daardoor kan uw hardhout niet meer verkleuren/vergrijzen.

Uitvoeringen

U kunt u houten hek op verschillende manieren uitvoeren.

Denk bijvoorbeeld aan:

-          Een patroon

-          Strak modern

-          Klassiek

-          Robuust

-          Landelijk

-          Dicht

-          Open

-          Speels

De meest voorkomende houten hek uitvoeringen zijn:

-          Rasterhekwerk

-          Patroonhekwerk

-          Rasterhekwerk

-          Schaarhekwerk

Hek hout poorten

Wanneer u uw houten hekken hebt geplaatst kunt u hier een poort tussen plaatsen.

Tussen uw houten hek kunnen volgende poorten worden geplaatst:

-          Schuifpoort

-          Draaipoort

-          Looppoort

Wanneer u kiest voor een draaipoort of schuifpoort kunt het beste hardhout uitkiezen. Deze soorten poorten hebben veel te verduren en moeten dus van stevig materiaal gemaakt zijn. Gaat u voor een looppoort, dan kunt u deze uit geïmpregneerd hout maken, dit omdat deze minder te lijden hebben.

Hou er rekening mee dat wanneer u voor een geïmpregneerde poort kiest, deze sneller zal slijten en dus heeft u een verhoogde kans dat deze kapot gaat.

Let bij een draaipoort op, dat u ruimte nodig heeft voor de draaicirkel van de poort. Hoe groter de draaipoort aan uw houten hekken, hoe groter de draaicirkel.

Alternatief

Is een houten hek toch niet iets wat bij u past? Dan kunt u de keuze maken om een heidemat te nemen. Deze zijn gemaakt van geweven heidewortels. Vanwege hun warme en natuurlijke uitstraling zal dit ook een mooi alternatief zijn.

Deze matten zijn ook nog eens gesloten. Daardoor bieden deze matten veel privacy.

U betaald ook aanzienlijk minder voor deze heidematten.