10% extra kassa korting
Moderne overkapping Berend perspectief
Moderne overkapping Berend voorkant
Moderne overkapping Berend zijkant
moderne overkapping in zwart uitgevoerd
Moderne overkapping zwart berend
Vooraanzicht moderne overkapping
Digitale tekening - moderne overkapping berend xxl
Digitale moderne overkapping berend xxl
Digitale tekening moderne overkapping berend
Tekening - moderne overkapping berend
Moderne overkapping Bernard xxl
Detail modern Berend xxl
Lamellen wand moderne overkapping
Moderne 3d wand met hardhouten balkjes
Moderne overkapping
Moderne overkapping Berend perspectief
Moderne overkapping Berend voorkant
Moderne overkapping Berend zijkant
moderne overkapping in zwart uitgevoerd
Moderne overkapping zwart berend
Vooraanzicht moderne overkapping
Digitale tekening - moderne overkapping berend xxl
Digitale moderne overkapping berend xxl
Digitale tekening moderne overkapping berend
Tekening - moderne overkapping berend
Moderne overkapping Bernard xxl
Detail modern Berend xxl
Lamellen wand moderne overkapping
Moderne 3d wand met hardhouten balkjes
Moderne overkapping

Moderne overkapping Berend

ALTIJD VOOR JOU OP MAAT GEMAAKT

Genummerde bouwtekening
Pen en gat verbindingen
 Solide constructie

Overkapping
Stap voor stap

Levertijd: Een overkapping over ca. 8 weken geleverd.

Kwaliteitsproduct met luxe uitstraling

Moderne overkapping
Aantal stuks
Prijs
Eenheid prijs
Actuele voorraad
Totaalbedrag
Moderne zwarte overkapping Berend 4.00 x 6.00 m1 Moderne overkapping Berend - 4.00 x 6.00 m1 - Moderne zwarte overkapping Berend 4.00 x 6.00 m1
€ 12.325,00
€ 10.270,00
€ 12.325,00 per stuk
€ 10.270,00 per stuk
Op bestelling
0,00
new
Overkapping > Klassieke overkapping
Totaal
0
0,00
0,00

Productomschrijving

MODERNE OVERKAPPING > VANDAAG BESTELD > OVER 8 WEKEN GELEVERD

Moderne overkapping, plat dak geheel verzonken
Een moderne overkappingen is voorzien van een vlak dak. Daarbij is het dak ook geheel verzonken. Altijs meerder keren zwart duurzaam gecoat. Een strakke overkapping in zwart hout geeft een modern resultaat. De moderne look wordt versterkt omdat er geen boeidelen worden gebruikt. De dakliggers liggen niet op de ringbalk maar zijn met een zwaluwstaart verbinding volledig verzonken in de extra dikke ringbalk. De ringbalk is maar liefst 18 cm dik en 28 cm hoog! Daardoor gebruiken we geen boeideel of daktrim meer, de ringbalk is de boeibalk. Het dak is volledig uit het zicht onttrokken.

De staanders zijn robuust altijd uitgevoerd in 18x18 cm balken. Geen schoren zijn er meer nodig. De constructie is zo ontworpen dat er een strak en modern eindresultaat ontstaat, wat past bij bijna elke woning.

Alles op maat gemaakt
Wij maken alle moderne overkappingen exclusief op maat, daardoor garanderen wij dat alles perfect in elkaar past. Elke moderne overkapping met genummerd bouwpakket, afgeleverd bij je thuis. Het zwarte geraamte zet je op zonder maar een schroef te gebruiken, zo eenvoudig is het. Vandaar dat  de levertijd ca. 8 weken na opdracht is. Wij hebben vaste gestandaardiseerde modellen, zodat wij een hoge kwaliteit overkapping, poolhouse en buitenkamers kunnen aanbieden. Altijd met pen en gat verbindingen, halfhout en of zwaluwstaart verbindingen maken wij de mooiste projecten.

Specificatie

  • De staanders zijn uitgevoerd in dik hout, 18 x 18 cm
  • De ringbalk is uitgevoerd in 18 x 28 cm dik hout
  • De dakbalken in de solide maat 7 x 20 cm uitgevoerd
  • Geraamte is geheel zwart, daardoor is deze verduurzaamd gecoat
  • Het houtgeraamte is voorzien van pen en gat verbindingen en halfhouts houtverbindingen, daardoor is snelle montage gegarandeerd
  • Wij leveren een kant en klaar genummerd bouwpakket, met handige bouwtekening
  • Reverse of andersom bouwen voor snel resultaat

Genummerde bouwtekening en 3D animatie
Na elke opdracht ontvang je van ons een digitale bouwtekening. Alle afmetingen er nauwkeurig op deze tekening vermeld. Wij vragen altijd om deze tekening te controleren en te bevestigen. De levertijd is na goedkeuring tekening ca. 8 weken. Wij zijn zo enthousiast over jou project, daarom sturen wij je ook een 3D animatie toe. Met een simpele muis klik kan je jou eigen ontwerp in 3D zien, en natuurlijk in elk aangezicht bewegen. Klik op onderstaande video voor een impressie van onze 3D tekening.

Elke overkapping op klant bestelling gemaakt
Daarom hebben wij ca. 8 weken nodig om jou project te maken. Natuurlijk veranderen wij ook graag onze bestaande modellen, op jou specifieke wens. Maak een berekening met onze calculator van het model wat je wenst, en sla die berekening op. Stuur die berekening opeenvolgend aan ons door, en vertel ons wat de je wensen zijn. Dan ontvang je zsm een offerte van ons terug.

Wij garanderen wij dat alles perfect in elkaar past. Het complete hout geraamte is op maat gezaagd en bewerkt met pen en gat verbindingen. De wanden en dakbeschot leveren wij in volle lengtes en in losse onderdelen aan. Dit hout zagen wij niet op lengte, anders kan er niet kierloos worden gemonteerd. Enige klus ervaring is gewenst, ons advies is om met 2 of 3 personen te gaan monteren. Al ons hout is uit duurzame bosbouw geoogst, en dankzij het gebruik van eerste klas Douglas heeft deze overkapping, veranda, schuur of pool house altijd een zeer hoge moderne ambachtelijke kwaliteit.

Zwart Douglas hout
Douglas hout is verduurzaamd met een zwarte coating. Niet alleen een moderne uitstraling maar ook verduurzaamd deze coating het hout.

De prijs van het geraamte en de gehele overkapping
In de Rekenmodule is eenvoudig de prijs van de hardhouten lamellen zijwanden, het geschaafde dakbeschot, en EPDM dakbedekking te berekenen. Bij een moderne overkapping kies je andere type zijwanden dan bij een traditionele overkapping. De calculator geeft de juiste opties om uit te kiezen. 

De montage van de poeren en verdere opbouw instructie
Bij een klassieke overkapping zorg je ervoor dat de poeren eerst geplaatst worden. De positie en de hoogte van de betonpoeren moet je met een lazer uitmeten. Dit kan niet iedereen, enige kluservaring is voor het plaatsen van de kant en klare betonpoeren is vereist. Tevens zal je bij het opbouwen erg zorgvuldig te werk moeten gaan, een betonpoer kan gemakkelijk verschuiven tijdens de montage. Het geraamte is van massief hout, die door zijn gewicht gemakkelijk een kant en klare betonpoer kan laten verschuiven.

De opbouw van een moderne overkapping
Als je stalen beton sokkels gaat monteren dan gaat de montage geheel anders. Wij noemen het de andersom montage. Je begint namelijk eerst met de opbouw van het houten geraamte en je begint niet met het zorgvuldig plaatsen van kant-en-klare betonpoeren. Traditioneel maak je eerst de fundering zorgvuldig en daarna plaats je het geraamte. Bij deze moderne overkapping gaat het sneller andersom.

Stap 1: Zorg er voor dat de ondergrond redelijk egaal is. Dit vergemakkelijkt de opbouw en energie die het jou kost om jezelf goed te verplaatsen op je bouwplek. Als je op een bestaand terras van hout of steen opbouw is het zelfs nog gemakkelijker dan op zand.
Stap 2: Na het monteren van het geraamte ga je met bouwstempels de gehele constructie een paar cm los van de grond opstellen. 
Doe het zo dat je iets afschot krijgt voor de afwatering, 5 mm tot 1 cm is afdoende afschot om het regenwater naar de uitvoer te geleiden. Schoor de staanders met een touw of lat met de grond, zodat deze verticaal waterpas staan. De voorzijde van je overkapping altijd waterpas te stellen, want dat is je aangezicht. Het afschot is bijna altijd het mooiste naar de achterzijde. Hier stel je 1 staander net iets lager dan de rest, het regenwater zal naar die zijde vloeien.
Stap 3: Onder de staanders graaf je een gat in de grond voor de bijgeleverde metalen poeren. Het gat is ca 40x40 cm met een diepte van 70 cm. De stalen poeren zijn voorzien van ankerpinnen. Wij hebben de houten staanders voorbewerkt zodat je gemakkelijk de stalen poeren in je staanders kan schuiven. Als je dit hebt gedaan dan hangen deze stalen poeren in het gegraven gat.
Stap 4: Meestal zijn 3 zakken snelbeton afdoende per gegraven gat, voeg genoeg snelbeton toe zodat de stalen ankerpinnen geheel zijn bedekt in het snelbeton. Droogtijd van snelbeton is doorgaans 2-4 uur. Wij adviseren de volgende dag verder te gaan met het monteren van het dakbeschot en eventuele wanden. Dan weet je zeker dat het geraamte solide staat en niet meer kan bewegen. Door het aanbrengen van dakbeschot en wanden wordt je overkapping nog meer stabiel. 

Door het gebruik van stalen poeren is je overkapping veel sneller gebouwd want de montage is veel gemakkelijker.
Tevens kan je met bestrating of met vlonderplanken netjes om de standers heen werken, voor een mooi afgewerkte eindresultaat.

Montage van het houten moderne geraamte
Bij de montage van de gebinten, dus het geraamte van de overkapping, komt geen schroef aan te pas. De gehele hout constructie is voorbewerkt met pen en gat, halfhout en zwaluwstaart verbindingen. Eenvoudig de houten pennen in de voorgeboorde gaten te tikken. De houtverbindingen zijn erg sterk, veel sterker dan met schroeven. 

Wij vinden het mooi om de houten pennen niet zwart te maken en iets te laten uitsteken, dan is vakmanschap op afstand goed te zien. Doordat alle houtverbindingen aan het geraamte zijn gemaakt, wordt de montagetijd aanzienlijk verkort. Wij leveren een kant en klaar genummerd bouwpakket met handige duidelijke bouwtekening, snelle en stabiele montage is gegarandeerd.

Aanpassingen op bestaande modellen of je geheel eigen model?
Bijna elke aanpassing is te realiseren, bijvoorbeeld; langere staanders dan standaard, of een staander iets meer naar links of naar rechts geschoven. Maak een calculatie via onze site, druk op 'opslaan en verzenden' en stuur de calculatie na ontvangst aan ons door. Geef in de email aan welke aanpassing je wenst, en wij sturen je een offerte op maat retour.

De montage van de zijwanden en dakbeschot
De wanden, dakbeschot en een eventuele deur, dien je zelf te monteren. Het hout voor de wanden, en het dak worden in losse onderdelen bijgeleverd. Dit hout zagen wij niet op lengte, anders kan er niet kierloos worden gemonteerd. Enige klus ervaring is gewenst, ons advies is om met 2 of 3 personen te gaan monteren. Al ons hout is uit duurzame bosbouw geoogst, en dankzij het gebruik van eerste klas Douglas hout heeft deze overkapping, veranda, schuur of pool house altijd een zeer hoge moderne uitstraling en ambachtelijke kwaliteit.

Onderhoud van het zwart gecoate geraamte en de lamellen
Elk geraamte wordt door ons machinaal zwart gespoten, met een zeer duurzame en milieuvriendelijke coating. De kwaliteit van deze coating is zeer hoog en zal bijna niet slijten. Doordat het hout kan gaan indrogen ontstaan er naar verloop van tijd kleine scheurtjes in het hout, door dat het hout licht bruin is en de coating zwart valt dit op. Eenvoudig met een matzwarte spuitbus in de scheurtjes spuiten, om de houtkleur te bedekken met zwarte spray.  Meestal na 3 tot 5 jaar, zal je afhankelijk van de weerbelasting, de overkapping bij gaan bijschilderen, je hoeft niet alles te schuren, gewoon schoonmaken en dan overschilderen is afdoende. Bestel bij ons de proffesionele coating om deze onderhoud klus te klaren.

De lamellen moderne wanden vinden wij het mooist in de originele houtkeur. Al het onbehandelde hout wat in aanraking komt met zon en water wordt naar verloop van een paar maanden grijs. Om dit te voorkomen kun je de lamellen in de olie zetten. Spray de lamellen eenvoudig in met onze Ipe hardhout olie. Eenvoudig met een doek nawrijven en klaar. Herhaal dit proces de eerste keer 2x, daarna in voor en nazeizoen. Hout in de olie zetten gaat zeer snel, en is zeker geen intensief werk.

Glazen schuifdeuren, mooi in elke overkapping
Dik glas van 1 cm dikte, natuurlijk veiligheidsglas. Zwarte aluminium deurgeleiders met zwart bovenprofiel. Gebruik de rekenhulp voor de prijs berekening.

Het opslaan van je houtpakket
Om er zeker van te zijn dat alle pen en gat verbindingen, halfhout verbindingen en zwaluwstaart verbindingen exact in elkaar passen, adviseren wij je niet te lang te wachten met het opbouwen. Het beste is om binnen 1 week of 2 weken met de opbouw gereed te zijn. Als de constructie staat zal door de stevige verbindingen, bijna geen werking meer ontstaan. Hout is een natuurproduct en kan naar verloop van tijd krimpen of uitzetten. Dus ook het nog niet gemonteerde hout, altijd afgedekt en bij voorkeur onder een afdak opslaan. Als je onverhoopt toch later begint met opbouwen, zorg er dan voor dat je de overkapping droog opslaat, of het geleverd pakket goed afdekt vanaf de bovenzijde, zodat zon en regen invloeden nihil zijn. Altijd ervoor zorgdragen dat het pakket vanaf de zijkanten kan ventileren, het hout moet niet opgelat worden, dus koud op elkaar. Hierdoor voorkom je plotselinge uitdroging van het hout, wat de vervorming tegen gaat.

Het advies team is telefonisch bereikbaar op werkdagen: 
Vanaf 10.00 tot 15.00 uur. Of stel je vraag via de WhatsApp.

WhatsApp

Productvideo

Prive of zakelijk bestellen?

Wij zijn de IPE hardhout specialist van Nederland. Wij leveren aan de particulier en aan de zakelijke klant. Wij hebben alle producten op voorraad en leveren je bestelling snel bij je thuis. Na het plaatsen van je bestelling aan wij orderpicken en uitleveren. Wij pakken alle bestellingen volgens een vast gecoördineerd proces. Hierdoor hebben wij controle over de juiste kwaliteit en de volledigheid van elke bestelling.

NL: vanaf 1500,- gratis bezorgd. BE: Vanaf 2000,- gratis bezorgd. Afhalen is altijd gratis.

Wil je toch eerst onze producten zien? Bestel een gratis proefmonster of bezoek onze showroom. Magazijn en showroom: Binnenhavenstraat 107 te Hengelo. Bekijk onze openingstijden op de contact pagina.

Zakelijk IPE HOUT bestellen en ben je hovenier, aannemer of timmerbedrijf? Registreer je bedrijf dan als zakelijke klant via onze website en profiteer van veel voordelen en een korting die kan oplopen tot wel 10% extra korting op je totale bestelling. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een zakelijk account aanmaken via onze website. Daarnaast profiteer je na het aanmaken van een zakelijk account ook dat je de bestelling op locatie kunt laten bezorgen. Zo hoef je zelf geen transport te regelen en weet je zeker dat de benodigde materialen op het juiste moment en plek aanwezig zijn.

Als je bij ons koopt dan is er een verplicht veld in de winkelwagen (waarop je actief moet klikken) waarbij je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en de garantie voorwaarden. Wij omschrijven hoe de koopovereenkomst tot stand komt en hoe deze te ontbinden. Tevens vind je alle garantie en informatie over vlonderplanken, Schuttingen, boomstamtafels en andere producten van ons. Lees altijd de garantie voorwaarden zodat je weet wat je wel of niet van ons kan verwachten.

Zakelijk registreren

Montage & opslag van hout

Bij Hardhout Discount beschikken we over een ruime voorraad Ipe hardhout. Hierdoor kunnen wij deze snel leveren vanuit ons eigen magazijn in Hengelo. Per product kun je inzien hoeveel wij op voorraad hebben. Het gaat hierbij altijd om de live voorraad. Vragen? Neem contact op.. Wij plaatsen geen producten of meten in bij je thuis, wij hebben handige rekentools ontwikkeld zodat het voor jou gemakkelijk zelf elk project te berekenen. Bekijk voor het plaatsen onze video's voor tips&tricks.

Lees de garantie voorwaarden vooraf je de bestelling plaatst. Het is belangrijk te weten wat je kan maken met onze producten en het is zeker zo belangrijk wat juist niet te doen. Daardoor zal je langer genieten van je eigen gemaakte project. Wij leveren alleen garantie als je aan alle gestelde garantie voorwaarden hebt voldaan.

Hout is een natuurproduct en daar kan een optisch defect in voor komen. Hout leeft, en geen enkele plank is het zelfde, dat is juist ook de charme van hout producten. Soms kan er een niet gemonteerde plank door invloeden van zon en water iets krom zijn, niet iedereen is even handig om deze dan op te spannen, en recht te monteren. Vaak is er zaagverlies. Wij adviseren daarom om altijd extra te bestellen, voorkom daarmee een nalevering en extra kosten.

Altijd het hout wat je nog niet hebt verwerkt, overdekt, samengebonden en op een droge vlakke plek opslaan. Ook tijdens de montage, niet gemonteerd hout nooit in de zon laten liggen, ondanks dat Ipe hout zeer stabiel, duurzaam en sterk is. Ipe hout heeft een levensduur van minimaal 30 jaar of langer. Om beweging van hout te voorkomen, dien je elke eerste en de laatste plank extra vast te schroeven of strak in te klemmen. Hierdoor kunnen de planken in de lengte richting niet bewegen en vervormen. De uiteinden van een plank dienen altijd op een balk of paal uit te komen. Als je hout laat oversteken en/of niet goed inklemt is er altijd een verhoogd risico op vervorming. Ongemonteerd hout is altijd minder stabiel dan gemonteerd hout. Niet iedereen is even handig om hout op te spannen en daarna goed te monteren.

Als je hout geleverd krijgt dan dien je binnen 8 dagen deze te monteren. Overkappingen altijd binnen 2 weken op te bouwen zodat je geen problemen krijgt met krommingen van het hout of dat de verbindingen moeilijker passen. Bedek het niet gemonteerde hout altijd tegen weersinvloeden. Als je hout langere tijd laat liggen dan is de kans dat je krommingen moet corrigeren door hout op te spannen, niet iedereen is even handig om het hout dan nog goed te monteren.

Stalen deuren op maat gemaakt. Wij maken elke stalen deur of kozijn op maat voor jou. Wij plaatsen het glas en de glaslatten los in de sponningen. Dit doen wij ter controle dat alles past en voor veilig transport. Het plaatsen is niet moeilijk, zie de video voor tips&tricks.

Door hout in de olie te zetten bescherm je het hout nog beter tegen weersinvloeden, het wordt dan vuil en water afstotend en niet grijs. Wij adviseren je dit binnen een paar weken dit te doen. En ca. een week later opnieuw. Doorgaans zal je 2 tot 3x per jaar het hout behandelen. Olie is gemakkelijk aan te brengen door het op het hout te sproeien en daarna uit te wrijven met een doek of dweil. 

Geen vlonderplanken verwerken bij een zwembad die chloor houden of zoutwater bevat. Bevestiging materialen zijn gemaakt van RVS (clips en schroeven) het chloor en zout tasten het RVS aan waardoor corrosie ontstaat. Er is een sterk verhoogt risico dat de montage clips en schroeven daar door gaan corroderen en als gevolg breken. Hierdoor is het hout niet meer ingeklemd en zal het spontaan gaan werken en vervormen. Lees de garantie voorwaarden goed voor dat je hout gaat verwerken bij een zwembad.

Als je besluit om een vlonder of schutting te maken en niet alle producten bij ons aan te schaffen vervalt je garantie op het door jou aangekocht product. Het combineren van verschillende houtsoorten of andere materialen in een project kan leiden tot problemen met inwerking van verschillende producten op elkaar. Bijvoorbeeld, als verschillende soorten hout met verschillende hout dichtheden en vochtopnames worden gecombineerd, kan het resulterende product ongelijkmatig uitzetten en krimpen bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Dit kan leiden tot scheuren, kromtrekken of barsten van het hout. Nimmer is Hardhout Discount daar voor verantwoordelijk.

Wij leveren al onze producten volgens de garantie voorwaarden en algemene voorwaarden.

Bezoek onze showroom in Hengelo aan de Binnenhavenstraat 107 voor inspiratie en gezelligheid.

Manon, de teamleider van het adviesteam

'Ons adviesteam staat voor je klaar' 

WhatsApp

Lees meer montagetips

Bezorging / levertijd

Verzending binnen 2 dagen. Door de drukte variëren onze levertijden. De winkelwagen toont de eerst volgende beschikbare leverdatum. Afhankelijk van waar je woont, leveren wij je bestelling meestal tussen de 2 en 5 werkdagen af. Levertijd Belgie doorgaans 5 dagen. Alle Ipe hout producten ruim op voorraad. Onze website toont de actuele voorrraad.