Schutting modern - 2.1 cm Barcode - Verticaal

Schutting modern - 2.1 cm Barcode - Verticaal
Barcode ipe moderne hardhouten schutting verticaal
Barcode schutting van ipe hardhout verticale montage
Barcode schutting verticaal Ipe hout
Schutting modern - 2.1 cm Barcode - Verticaal
Barcode ipe moderne hardhouten schutting verticaal
Barcode schutting van ipe hardhout verticale montage
Barcode schutting verticaal Ipe hout

GRATIS: SCHROEVEN

IPE -  schutting
 Veer en groef opbouw - geen doorkijk
Gratis: Schroeven + montage clips
 Nu 20% fabriekskorting

GRATIS: SCHROEVEN

IPE -  schutting
 Veer en groef opbouw - geen doorkijk
Gratis: Schroeven + montage clips
 Nu 20% fabriekskorting

Je schutting samenstellen

Stapsgewijs
Gratis proefmonster

Vraag een gratis proefmonster aan

Voor dit product is een gratis proefmonster beschikbaar. Wilt u het hout van dichtbij bekijken, ruiken en voelen? Vraag dan het gratis proefmonster aan!
Levertijd: Op voorraad, levering 2 tot 5 dagen
Overschrijving
iDeal
Creditcard
PayPal
AfterPay
SOFORT
Bancontact
KBC/CBC
Belfius Direct
ING Home’Pay

Maak in onderstaande tabel je keuze

SCHUTTING PER M1 LENGTE
Aantal m1
Prijs
Prijs per eenheid
Actuele voorraad
Totaalbedrag
1.80 m1 hoog- 1 zijde hout Schutting modern - 2.1 cm Barcode - Verticaal - 1.80 m1 hoog- 1 zijde hout
€ 300,00
€ 250,00
€ 300,00 per m1
€ 250,00 per m1
168+ m1
0,00
new
Schuttingen
1.80 m1 hoog - 2 zijden hout Schutting modern - 2.1 cm Barcode - Verticaal - 1.80 m1 hoog - 2 zijden hout
€ 588,00
€ 490,00
€ 588,00 per m1
€ 490,00 per m1
194+ m1
0,00
new
Schuttingen
2.00 m1 hoog- 1 zijde hout Schutting modern - 2.1 cm Barcode - Verticaal - 2.00 m1 hoog- 1 zijde hout
€ 342,00
€ 285,00
€ 342,00 per m1
€ 285,00 per m1
188+ m1
0,00
new
Schuttingen
2.00 m1 hoog- 2 zijden hout Schutting modern - 2.1 cm Barcode - Verticaal - 2.00 m1 hoog- 2 zijden hout
€ 672,00
€ 560,00
€ 672,00 per m1
€ 560,00 per m1
153+ m1
0,00
new
Schuttingen
Totaal
0
0,00
0,00

Productomschrijving

Meer informatie nodig?

WhatsApp   

IPE hardhout
Bij ons vindt je een breed assortiment aan producten, waaronder Ipe vlonderhout en schutting lamellen. Wij geloven dat Ipe hout de ultieme keuze is als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid. Met een levensduur van maar liefst 20 jaar of langer, biedt Ipe hout ongeëvenaarde duurzaamheid. Het stabiele karakter van Ipe hout maakt het geschikt voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om vlonderplanken of lamellen voor schuttingen, Ipe hout levert uitstekende prestaties. Ons ruime aanbod in deze hardhoutsoort benadrukt onze toewijding aan kwaliteit en veelzijdigheid. Dankzij het speciale drievoudige profiel (barcode) lijkt het alsof er meerdere balken in verschillende breedte zijn gemonteerd, terwijl het in werkelijkheid een enkele plank is van 14,0 cm breed, waarin meerder balken zijn gefreesd. Hierdoor krijgt de schutting een volledig gesloten uitstraling, kan niemand er doorheen kijken en is deze zeer geluidsdicht. 

Met zijn prachtige bruine en lichtbruine kleur, gelijkmatige structuur en fijne nerf, straalt Ipe hout elegantie uit. Bovendien is het hout uiterst slijtvast, sterk en vertoont het minimale werking. Dit betekent dat je schutting er niet alleen prachtig uitziet, maar ook bestand is tegen de tand des tijds. Bij ons bent je verzekerd van de beste houtkeuze. Ontdek zelf de uitstekende eigenschappen van Ipe hout en laat je projecten floreren met deze duurzame en hoogwaardige hardhoutsoort.

Deze schutting is geheel dicht, dus geen doorkijk mogelijk
Bij een enkelzijdige schutting is de achterzijde vlak. Vanaf de achterzijde zie je de staanders/palen en daar achter een wand van vlak hout. Bij een dubbelzijdige schuttting heb je aan weerszijden de houten lamellen gemonteerd en zie je aan de achterzijde de palen niet meer. Het hout bedekt de palen aan 1 zijde of aan weerszijden volledig.

Dankzij het speciale drievoudige profiel lijkt het alsof er meerdere balken van verschillende breedtes zijn gemonteerd, terwijl het in werkelijkheid een enkele plank is van 14,0 cm breed. Hierdoor krijgt de schutting een volledig gesloten uitstraling, kan niemand er doorheen kijken en is deze zeer geluidsdicht. De netto breedte van beide profielen is gelijk. In elkaar geklikt zijn deze 13.2 cm.

Barcode lamellen leveren wij altijd in lange lengtes
De meest voorkomende lengtes 2,50 meter of langer. Onze planken zijn voorzien van een veer en groef aan de lange zijden, wat zorgt voor een naadloze en stabiele verbinding. Het is niet nodig dat de uiteinden van de planken precies op een horzontale tussen ligger uit komen. De lengte van het geleverde planken is afhankelijk van de beschikbare voorraad.

Bij het monteren van de VERTICALE Ipe planken zullen de staanders volledig bedekt worden. Het is belangrijk om elke verticale rij lamellen te controleren met behulp van een waterpas. Indien nodig kun je eventuele scheefstand corrigeren door de planken niet volledig in elkaar te klikken, waardoor je enige mate van correctie kunt bereiken. Vergeet deze stap niet uit te voeren voor een nauwkeurige en rechtlijnige installatie.

Wat krijg je allemaal geleverd?
Alle palen, tussenbalkenen alle lamellen en natuurlijk genoeg schroeven om de moderne barcode lamellen/planken VERTIKAAL te kunnen monteren.

Bij een enkelzijdige schutting worden de planken aan één zijde van de palen bevestigd, terwijl bij een dubbelzijdige schutting beide zijden bedekt zijn met harthouten houten BARCODE lamellen. Of je nu kiest voor een enkelzijdige of dubbelzijdige houten schutting wij zorgen ervoor dat er voldoende materiaal geleverd wordt om jouw schutting te kunnen maken.

Alle planken zijn voorzien van een veer en groef aan de lange zijde, waardoor ze gemakkelijk in elkaar te schuiven zijn voor een volledig gesloten schutting. 

Dankzij het speciale barcode profiel lijkt het alsof er meerdere breedtes balken zijn gemonteerd, terwijl het in werkelijkheid een enkele plank is van 14,0 cm breed. Je ontvangt 2 verschillende barcode planken die je naar eigen inzicht kan monteren 50-50 verdeeld. Hierdoor krijgt de schutting een volledig gesloten uitstraling, kan niemand er doorheen kijken en is deze zeer geluidsdicht. Als je het effect wat wij hebben gemaakt op de foto's wil evenaren dan monteer je: 2x breed profiel, 1x smal, 1x breed 2x smal. Maar er zelf creatief in het patroon zijn is nog leuker!

Palen voor deze moderne barcode schutting
De schutting van 1.80 m1 en 2.00 m1 hoogte wordt standaard door ons uitgeleverd met paal van 6.0 x 6.0 - 3.00 m1. De staanders zet je (afhankelijk van de lengte balken, die je tussen de palen maakt) plaats je de palen op 1 met een maximum van 1.50 m1 uit elkaar. Wij vermelden de afstand op de vrachtbrief bij levering.

Plaatsen van de palen
Wij leveren een paal/staander van 6.0 x 6.0 cm 3.00 m1 lengte. Een schuttingpaal moet ca 1/3 van de lengte van de paal ingegraven worden in de grond. Na de montage eenvoudig een stukje van de paal, aan de bovenzijde af te zagen. De paal afstand is tussen de 1.00 en 150 cm. 

Eerste gat - Schutting maken

Wij adviseren je de bovenkant van de paal een paar cm hoger zetten dan de gewenste hoogte van je schuttting. Na het plaatsen van de lamellen de bovenkant van de paal afzagen, dan weet je zeker dat je ook de hoogste lamel goed kan vastschroeven.

Je kan er voor kiezen om de palen met beton in de grond te verzwaren. Alleen bij veel windlast adviseren wij dit te doen. Meestal worden palen ingegraven door een gat te graven, de paal te plaatsen en het gat met zand te vullen. Dan is het belangrijk dat je het losgemaakte zand in laat klinken door er water op te sproeien. Hierdoor verdicht het zandbed en staat de paal stabieler. Je kan ook met een grondboor de paal in de grond plaatsen, ook bij deze methode is het verstandig om daarna het zand goed te besproeien met water. 

Montage van de palen en de de tussenbalken
Op de vrachtbrief staat de afstand van de palen vermeld. Plaats eerst de staanders op ca 1/3 van de lengte in de grond, op een lijn. Door een koort te spannen kun je in rechte lijn bepalen waar je de schutting gaat plaatsen. Doorgaans is de afstand van de palen tussen de 1.00 en 1.50 meter uit elkaar.

Monteer de tussenbalken in de maat van 4.0 x 6.0 cm horizontaal tussen de palen, door een schroef schuin in de horizontale balk en dan door in de paal te draaien. Je dient 3 horizontale balken te monteren tussen de palen. 1 balk aan de bovenzijde en 1 aan de onderkant van de schutting, de laatse tussenbalk in het midden.  

Tussenbalken bij verticale moderne schutting

Zo maak je een framewerk van 3 horizontale balken tussen de palen, waar gemakkelijk de vertikale lamellen op geschroefd worden.

Montage van de lamellen
Je ontvangt altijd langere lengtes planken dan dat de hoogte van je schutting. Is je schutting bijvoorbeeld 2 m1 hoog? Dan kan het maar zo zijn dat je lengtes ontvangt van 2.45 m1 (of een andere langere lengte). In dit voorbeeld zaag je een plank af op 2 m1, deze monteer je verticaal. Het afgezaagde deel van 45 cm monteer je als volgende verticale plank, en daar boven op zaag je een plank van 155 cm, zodat je totaal weer 2.00 m1 hoogte hebt. De volgende plank is een volle lengte, lamel nummer 3 die je monteerd is korter en ga je verticaal stapelen met een of meerder lengtes boven op elkaar en zaag je af als je de hoogte van je schutting hebt bereikt. Je kan bijna niet zien dat je meerder planken op elkaar gestapeld hebt, de lijnen lopen mooi over. Een mooi eindresultaat.

Van alle moderne schuttingvarianten die wij aanbieden, is deze schutting een van de gemakkelijkste om te bouwen. Met onze kwaliteitsmaterialen en doordachte ontwerp is het realiseren van jouw droomproject een eenvoudige en bevredigende klus.

Bij de montage ontstaan er altijd reststukken, de afgezaagde delen. Deze dienen te worden hergebruikt, daar is de houtlevering op gebaseerd.

Schroeven
Door het gebruik van veer en groef worden de planken vertikaal in elkaar geschoven. Daarmee is de schutting volledig dicht en geluidwerend. Je gebruikt de meegeleverde kleine schroefjes om de lamellen aan de tussenbalken vast te schroeven. Het mooiste is om in de groef van de planken te schroeven, daarmee ligt de schroef verdekt in de lamel, en is de schroef minder zichtbaar. Voorboren is niet noodzakelijk. De zelf borende schroeven doen dit voor je, deze hebben genoeg kracht, om het hout stevig op zijn plek te houden.

Bij elke lamel die je verticaal monteerd schroef je de plank vast op de 3 voorgemonteerde horizontale tussenbalken. Altijd met 2 schroeven naast elkaar. Totaal dien je 6 schroeven per plank te gebruiken om deze vast te schroeven. 

Bestellen
Bestellen gaat altijd per lengte hele (m1) meter schutting. Als je bijvoorbeeld een 8 m1 lange schutting wenst klik je op de + tot dat deze op getal 8 staat. Kies tussen een enkele of dubbelzijdige moderne hardhouten verticale schutting. 

In een natuurproduct kan een optisch defect voor komen. Hout leeft, en geen enkele plank is het zelfde, dat is juist ook de charme van alle hout producten. Soms kan er een niet gemonteerde plank door invloeden van zon en water iets krom zijn, niet iedereen is even handig om deze plank op te spannen en recht te monteren. Doorgaans is er vaak iets zaagverlies, bestel altijd iets meer dan je nodig denkt te hebben.

Vergeet je niet de schutting te olien?
Bestel Per 2,7 liter, dan kun je ca 10 m1 schutting enkelzijdig volledig olien. Wij adviseren je om dit 2 tot 3x per jaar te herhalen. Hierdoor blijft de schutting mooi in de originele hout kleur, en neemt het hout geen vuil op. Tevens verleng je de levensduur. Als je geen olie op gaat brengen, dan wordt de schutting naar ca. 6 maanden geleidelijk grijs. Als hout eenmaal grijs is geworden kun je alleen de kleur herstellen door een anti grijs product bij ons te kopen, dit geeft je extra werk.

Het advies team is bereikbaar op werkdagen
Tussen 10.00 en 15.00 uur.

Meer informatie nodig?

WhatsApp   

Prive of zakelijk bestellen?

Wij zijn de IPE hardhout specialist van Nederland. Wij leveren aan de particulier en aan de zakelijke klant. Wij hebben alle producten op voorraad en leveren je bestelling snel bij je thuis. Na het plaatsen van je bestelling aan wij orderpicken en uitleveren. Wij pakken alle bestellingen volgens een vast gecoördineerd proces. Hierdoor hebben wij controle over de juiste kwaliteit en de volledigheid van elke bestelling.

NL: vanaf 1500,- gratis bezorgd. BE: Vanaf 2000,- gratis bezorgd. Afhalen is altijd gratis.

Wil je toch eerst onze producten zien? Bestel een gratis proefmonster of bezoek onze showroom. Magazijn en showroom: Binnenhavenstraat 107 te Hengelo. Bekijk onze openingstijden op de contact pagina.

Zakelijk IPE HOUT bestellen en ben je hovenier, aannemer of timmerbedrijf? Registreer je bedrijf dan als zakelijke klant via onze website en profiteer van veel voordelen en een korting die kan oplopen tot wel 10% extra korting op je totale bestelling. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een zakelijk account aanmaken via onze website. Daarnaast profiteer je na het aanmaken van een zakelijk account ook dat je de bestelling op locatie kunt laten bezorgen. Zo hoef je zelf geen transport te regelen en weet je zeker dat de benodigde materialen op het juiste moment en plek aanwezig zijn.

Zakelijk registreren

Montage & opslag van hout

Bij Hardhout Discount beschikken we over een ruime voorraad Ipe hardhout. Hierdoor kunnen wij deze snel leveren vanuit ons eigen magazijn in Hengelo. Per product kun je inzien hoeveel wij op voorraad hebben. Het gaat hierbij altijd om de live voorraad. Vragen? Neem contact op.. Wij plaatsen geen producten of meten in bij je thuis, wij hebben handige rekentools ontwikkeld zodat het voor jou gemakkelijk zelf elk project te berekenen. Bekijk voor het plaatsen onze video's voor tips&tricks.

Hout is een natuurproduct en daar kan een optisch defect in voor komen. Hout leeft, en geen enkele plank is het zelfde, dat is juist ook de charme van hout producten. Soms kan er een niet gemonteerde plank door invloeden van zon en water iets krom zijn, niet iedereen is even handig om deze dan op te spannen, en recht te monteren. Vaak is er zaagverlies. Wij adviseren daarom om altijd extra te bestellen, voorkom daarmee een nalevering en extra kosten.

Altijd het hout wat je nog niet hebt verwerkt, overdekt, samengebonden en op een droge vlakke plek opslaan. Ook tijdens de montage, niet gemonteerd hout nooit in de zon laten liggen, ondanks dat Ipe hout zeer stabiel, duurzaam en sterk is. Ipe hout heeft een levensduur van minimaal 30 jaar of langer. Om beweging van hout te voorkomen, dien je elke eerste en de laatste plank extra vast te schroeven of strak in te klemmen. Hierdoor kunnen de planken in de lengte richting niet bewegen en vervormen. De uiteinden van een plank dienen altijd op een balk of paal uit te komen. Als je hout laat oversteken en/of niet goed inklemt is er altijd een verhoogd risico op vervorming. Ongemonteerd hout is altijd minder stabiel dan gemonteerd hout. Niet iedereen is even handig om hout op te spannen en daarna goed te monteren.

Als je hout geleverd krijgt dan is het verstandig om deze zo snel mogelijk te monteren. Overkappingen altijd binnen 2 weken op te bouwen zodat je geen problemen krijgt met krommingen van het hout of dat de verbindingen moeilijker passen. Bedek het niet gemonteerde hout altijd tegen weersinvloeden. Als je hout langere tijd laat liggen dan is de kans dat je krommingen moet corrigeren door hout op te spannen, niet iedereen is even handig om het hout dan nog goed te monteren.

Stalen deuren op maat gemaakt. Wij maken elke stalen deur of kozijn op maat voor jou. Wij plaatsen het glas en de glaslatten los in de sponningen. Dit doen wij ter controle dat alles past en voor veilig transport. Het plaatsen is niet moeilijk, zie de video voor tips&tricks.

Door hout in de olie te zetten bescherm je het hout nog beter tegen weersinvloeden, het wordt dan vuil en water afstotend en niet grijs. Wij adviseren je dit binnen een paar weken dit te doen. En ca. een week later opnieuw. Doorgaans zal je 2 tot 3x per jaar het hout behandelen. Olie is gemakkelijk aan te brengen door het op het hout te sproeien en daarna uit te wrijven met een doek of dweil. 

Als je besluit om een vlonder of schutting te maken en niet alle producten bij ons aan te schaffen vervalt je garantie op het door jou aangekocht product. Het combineren van verschillende houtsoorten of andere materialen in een project kan leiden tot problemen met inwerking van verschillende producten op elkaar. Bijvoorbeeld, als verschillende soorten hout met verschillende hout dichtheden en vochtopnames worden gecombineerd, kan het resulterende product ongelijkmatig uitzetten en krimpen bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Dit kan leiden tot scheuren, kromtrekken of barsten van het hout. Nimmer is Hardhout Discount daar voor verantwoordelijk.

Wij leveren al onze producten volgens de garantie voorwaarden en algemene voorwaarden.

Bezoek onze showroom in Hengelo aan de Binnenhavenstraat 107 voor inspiratie en gezelligheid.

Manon, de teamleider van het adviesteam

'Ons adviesteam staat voor je klaar' 

WhatsApp

Lees meer montagetips

Bezorging / levertijd

Door de drukte variëren onze levertijden. De winkelwagen toont de eerst volgende beschikbare leverdatum. Afhankelijk van waar je woont, leveren wij je bestelling meestal tussen de 2 en 5 werkdagen af. Levertijd Belgie doorgaans 4 en 10 dagen. Alle Ipe hout producten ruim op voorraad. Onze website toont de actuele voorrraad.