Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Hoe onderhoud je een boomstamtafel? | Hardhout Discount

Met een gloednieuwe boomstamtafel in je interieur wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft en er na enkele jaren nog steeds uitziet zoals op de eerste dag. Hoe je dit zelf kunt bereiken? Door je boomstamtafel goed te onderhouden en regelmatig te reinigen heb je het langste plezier van je meubelstuk. 

Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? In dit blogartikel geven we je graag de nodige tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van de hoge kwaliteit en afwerking van je nieuwe boomstamtafel. 

Regelmatig goed reinigen is belangrijk

Hoe goed het ook vaak bedoeld is, we zien nog vaak genoeg dat mensen té agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken bij het reinigen van hun boomstamtafel. In plaats van dat je de tafel hiermee goed schoonmaakt, kun je het oppervlak van het boomstam tafelblad juist beschadigen. 

Wij adviseren om je boomstamtafel regelmatig schoon te maken met een zachte doek en lauwwarm water. Optioneel kun je een licht schoonmaakmiddel toevoegen aan het water, maar dit hoeft zeker niet iedere keer als je de tafel afneemt met een schoonmaakdoek. 

Gebruik je de boomstamtafel als eettafel? Dan kun je zelf een extra handje helpen om vlekken zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een onderzetter voor je drankje en kies voor een placemat onder het bord tijdens het eten. Ook voor pannen geldt: gebruik een hittebestendige onderzetter zodat de warmte van de pan geen kringen achterlaat op het tafelblad.

Behoud de mooie en warme kleur met een olie

Met een olie voor eiken tafels of een hardhoutolie kun je de tafel eens in de zoveel tijd extra aandacht geven. Een goede olie beschermt de tafel tegen vlekken en vocht en draagt bij aan regelmatig onderhoud.

Heeft je drinkglas een kring achtergelaten op het tafelblad? Of heb je gemorst tijdens het inschenken? Dankzij de olie is de tafel minder droog, waardoor vochtige vlekken minder snel in het blad trekken. Let wel op: zodra je vlekken maakt blijft het raadzaam om deze zo snel mogelijk schoon te maken. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat ook de olie niet meer voldoende bescherming biedt. 

Een ander groot voordeel van een olie voor je boomstamtafel is dat deze de natuurlijke kleur van het hout ondersteunt en zo goed mogelijk behoudt. Bovendien wordt hiermee de levensduur van het hout verlengd en wordt kromtrekken van het hout zo veel mogelijk voorkomen. Dit alles zorgt ervoor dat jouw boomstamtafel van hoge kwaliteit er ook na intensief gebruik nog als nieuw uit blijft zien. 

Onderstel van de tafel beschadigd? 

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. En zeker wanneer je de boomstamtafel intensief gebruikt kan het voorkomen dat de coating van het stalen onderstel beschadigd raakt. Ontzettend jammer, want hierdoor ziet je tafel er niet meer zo mooi uit. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen met onze handige tips!

Wordt het onderstel van jouw tafel regelmatig gebruikt als voetenbankje? Of heb je per ongeluk meerdere keren op dezelfde plek met je stoelpoten tegen het onderstel gestoten? Gebruik dan een zwarte ijzercoating om je onderstel nieuw leven in te blazen. Als je hier secuur mee te werk gaat, zie je na de behandeling niets meer van de kleine beschadigingen. 

Raadpleeg ons adviesteam voor specifieke vragen

Heb je een onderhoudsgerelateerde vraag over onze boomstamtafels? En kun je het antwoord niet vinden in dit blogartikel? Stuur dan gerust een berichtje via WhatsApp en ons adviesteam denkt graag met je mee. Hopelijk kom we zo samen tot een passend antwoord om je boomstamtafel mee te onderhouden!

Tags voor dit artikel: